Istraživači sa Univerziteta u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi su pomoću stotinjak lažnih Facebook profila kontrolisanih botovima došli do otkrića da oko 19 posto korisnika ove društvene mreže prihvata zahtjeve za prijateljstvom od strane potpuno nepoznatih osoba (u ovom slučaju, botova).
Botovi su poslali 5053 zahtjeva za prijateljstvom, od kojih je 976 prihvaćeno. Posljedica ovoga je to što su istraživači uspjeli stvoriti mrežu prijatelja i njihovih prijatelja od kojih su preuzeli čak 250 GB ličnih podataka i materijala, kao što su poštanske i email adrese.
Svrha istraživanja je bila pokazati koliko se podataka, potencijalno isplativih za oglašivače i druge, može prikupiti jednostavnim metodama njihovog skupljanja – a sve zbog neopreznosti samih korisnika društvene mreže.
Kompletno istraživanje pročitajte ovdje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ništa čudno u tom nema...napravi sam lažni profil i vidit ćeš da će te prihvatit 60% ljudi a ne 19% ..(na balkanu)
ništa čudno u tom nema...napravi sam lažni profil i vidit ćeš da će te prihvatit 60% ljudi a ne 19% ..(na balkanu)
Znam, mada neostavljam nikakve podatke na Facebook-u, niti slike, uraditi ću pretres liste prijatelja, i ostaviti samo one koji i pripadaju tu.
19% nije puno.
19% nije puno.
Na petero ljudi to nije puno, na 5000 to je velik broj.
19% nije puno.
Na petero ljudi to nije puno, na 5000 to je velik broj.
kamoli na 500 milijuna.. ajde da je to neka okvirna brojka facebook korisnika.. to je 100 milijuna ljudi.. vjerujem da je možda još koju stotku dole, al opet, pozamašan broj.
btw, od svih tih ljudi koji su ih prihvatili za frendove postoji vjerojatno određen broj koji ih je prihvatio samo da vide o kome se radi i kasnije ih izbrisali..
sve zavisi kakav si.ako mislis da si cool sto imas vise prijatelja pa makar ih i ne znas prihvatit ces ih.ako si normalan neces.ja imam 230 prijatelja koje GOTOVO SVE znam.
napravi ženski profil sa kojom duckface slikom i da vidiš kako brojke rastu
Što je tu čudno, prvo su tu djeca koja nemaju pojma što im dolazi, smao lupkaju prihvati prihvati, onda tinejđeri koji pošto poto moraju skupiti 2000-3000 prijatelja ili nisu cool, starijima zanima zašto bi ih ta osoba htjela dodati, neki su usamljeni...