Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.274.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?
Patrick_cro kaže...
Amd ssd ti je inace ssd od ocz
www.anandtech.com/show/8420/amd-radeon-r7-ssd-240gb-review
Ovdje ti je r7 verzija, ali i r3 verzija je isto tako od ocz a proizvodi kompanija galt. Ipak bih radije uzeo uv400 noviji i bolji suport i dugo su na trzistu ssd. Inace r3 nebi trebao biti los jer koristi isti kontroler kao i 850 evo, a nand je od toshibe posto sada toshiba financira ocz. Dok se pojavio imao je vecu cijenu od konkurencije pa je zato i lose prosao na trzistu. Ako ga uzmes nabaci koji review jer ga nema bas po netu

kakav kontroler da 850 evo ima veze sa r3? 

samsung sam radi svoje kontrolere

17 godina
Koji SSD?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Nedavno sam uzeo Patriot spark 256 GB( jos nije ugrađen - pa nema testa koji sam  obećao napravit ) i isto je bilo ''kablovinje'' sa njim u kutiji.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

SSD sa brzinom čitanja od 450 MB/s i SSD od 560 MB/s. Koliko se osjeti razlika kod učitavanja igara i koliko se isplati uzeti brži SSD prvenstveno za igranje, a onda i za sve ostalo?

Nije sretan onaj koji puno ima, sretan je onaj kome malo treba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne osjeti se i ne isplati se davat vise para za tu tzv razliku...te brzine su relativne
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
Patrick_cro kaže...

ti ocito ne znas citat, pise da je samsung dao svoj nand i pcb dizajn kao prototip za testiranje sa SM kontrolerom, citaj malo bolje

15 godina
Koji SSD?

Pozdrav forumaši trebao bih misljenja  oko navedenih ssd-ova planirao sam sljedeći tjedan naručiti ssd cijenovni rang 450- 500kn (+ -)  pa vidim po preporukama da spominjete kingstonov UV 240gb kao best buy al zapeo mi za oko Sandisk SSD PLUS 120gb g26 530/400 za nekih 370kn cini mi se novija izvedba pa me zanima vaše misljenje  i iskustva sto se tice oba ssd-a ako imate neki bolji prijedlog  slobodno napisite   :) 

Benac
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Benac kaže...

Pozdrav forumaši trebao bih misljenja  oko navedenih ssd-ova planirao sam sljedeći tjedan naručiti ssd cijenovni rang 450- 500kn (+ -)  pa vidim po preporukama da spominjete kingstonov UV 240gb kao best buy al zapeo mi za oko Sandisk SSD PLUS 120gb g26 530/400 za nekih 370kn cini mi se novija izvedba pa me zanima vaše misljenje  i iskustva sto se tice oba ssd-a ako imate neki bolji prijedlog  slobodno napisite   :) 

Pa sad, koliko tebi treba GB, 120 ili 240?

Ako tražiš nešto od 120GB onda si pogledaj novi Adata SP580 koji se tek pojavio u trgovinama i koji je po meni najbolja kupnja jer je dosta jeftin:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASP580

Osobno imam SP550 i odličan je, brzine su one koje su naznačene od strane proizvođača, čak malo i veće, a Adata ima i jako dobar softver za praćenje stanja SSD-a.

Ovaj novi model bi na papiru trebao biti unaprijeđena verzija ali mislim da je to tu negdje sve.

Mislim da bi se uskoro trebao pojaviti i model od 240GB u trgovinama.

17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Jedno pitanje,jel bi ovaj ssd išao na moju matičnu ploču iz potpisa moj komp? Dakle piše da je Interface: PCIe Gen 2.0 x 4

Jel bi sve radilo dobro?

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
djigibao kaže...
Ne osjeti se i ne isplati se davat vise para za tu tzv razliku...te brzine su relativne

probaj fallout 4 učitavat sa hdd-a i sa ssd-a, pa da vidiš kako se osijedi za jedan dan

razlika je nevjerojatna, no doduše to je jedina igra kod koje sam ja skužio tako značajnu ili ikakvu razliku

13 godina
neaktivan
M4X kaže...

Jedno pitanje,jel bi ovaj ssd išao na moju matičnu ploču iz potpisa moj komp? Dakle piše da je Interface: PCIe Gen 2.0 x 4

Jel bi sve radilo dobro?

To ti je M.2 ssd, ali se može staviti na PCIe adapter i u PCIe slot na matičnoj.

Imaš sličnu konfiguraciju kao i ja, i mislim da ti neće taj ssd biti bootabilan,

pa nećeš moći pokrenuti OS sa njega.

Osim spomenutoga radit će naravno.

15 godina
M4X kaže...

Jel bi sve radilo dobro?

Mislim da tvoja matična nema podršku za m.2, koliko vidim to je zaživjelo sa z170 chipsetom. Mislim da ćeš morati uzeti sata ssd i to vidim da imaš 2 SATA3 konektora.

EDIT: da, kolega je u pravu, radit će preko adaptera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 22:10 (softwaremaniac).
17 godina
odjavljen
absolon kaže...
M4X kaže...

Jel bi sve radilo dobro?

To ti je M.2 ssd, ali se može staviti na PCIe adapter i u PCIe slot na matičnoj.

Imaš sličnu konfiguraciju kao i ja, i mislim da ti neće taj ssd biti bootabilan,

pa nećeš moći pokrenuti OS sa njega.

Osim spomenutoga radit će naravno.

tako i mislim preko adaptera na PCIe 4x slot,zašto neće bit bootabilan i zašto nebi mogao na njega stavit windowse?

adaper dolazi uz njega jel tako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 22:12 (M4X).
13 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
M4X kaže...

Jel bi sve radilo dobro?

Mislim da tvoja matična nema podršku za m.2, koliko vidim to je zaživjelo sa z170 chipsetom. Mislim da ćeš morati uzeti sata ssd i to vidim da imaš 2 SATA3 konektora.

Da ima 2 Sata 3 konektora, ali su to marvell 9123 non sata konektori koji ne idu preko 360 MB/s.

Možeš igrat s podizanjem frekvencije PCIe sabirnice [jer su "uštekani" u PCIe stazicu (lane)]

ali onda to onda izaziva rizik nestabilnosti,

neke grafe ne podnose dizanje PCIe sabirnice.

Inače ja svoja dva ssd-a držim u RAID0 na sata 2 sučelju i imam performanse sata 3.

13 godina
neaktivan
M4X kaže...
absolon kaže...
M4X kaže...
 tako i mislim preko adaptera na PCIe 4x slot,zašto neće bit bootabilan i zašto nebi mogao na njega stavit windowse? adaper dolazi uz njega jel tako?

Bootabilnost je pitanje biosa ploče i biosa kontrolera. Nešto sam čitao po stranim foumima da

su ljudi s klasničnim biosom imali problema s bootanjem, odnosno nisu mogli bootati s takvog diska,

veliki je rizik obzirom na cijenu diska.

Nisam upućen do kraja, probaj kupiti, pa ne uspiješ možeš vratiti u roku od 15 dana bez razloga,

mislim da je to po zakonu o zaštiti potrošača. (pa javi da i mi ostali znamo).

17 godina
odjavljen
absolon kaže...
softwaremaniac kaže...
M4X kaže...

Jel bi sve radilo dobro?

Da ima 2 Sata 3 konektora, ali su to marvell 9123 non sata konektori koji ne idu preko 360 MB/s.

Možeš igrat s podizanjem frekvencije PCIe sabirnice [jer su "uštekani" u PCIe stazicu (lane)]

ali onda to onda izaziva rizik nestabilnosti,

neke grafe ne podnose dizanje PCIe sabirnice.

Inače ja svoja dva ssd-a držim u RAID0 na sata 2 sučelju i imam performanse sata 3.

imam sad spojeno na sata 3 i nejde preko 370mb/s read a write jedva dođe na 150mb/s,više mi ni ne želi izvrtit ssd benchmark programe jer se računalo samo smrzne i gotovo,neznam zašto...

nedostatak je da sad grafička radi na 8.2.0 kad je spojen na marvel sata3

na koju pcie sabirnicu misliš? gdje to podižem?

jel misliš na pcie frequency clock,koji je kao default 100Hz,meni je trenutno na auto jer mi na 100MHz ne radi grafička,ruši se...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 22:46 (M4X).
17 godina
inri kaže...

SSD sa brzinom čitanja od 450 MB/s i SSD od 560 MB/s. Koliko se osjeti razlika kod učitavanja igara i koliko se isplati uzeti brži SSD prvenstveno za igranje, a onda i za sve ostalo?

picajzla0707 kaže...
djigibao kaže...

probaj fallout 4 učitavat sa hdd-a i sa ssd-a, pa da vidiš kako se osijedi za jedan dan

razlika je nevjerojatna, no doduše to je jedina igra kod koje sam ja skužio tako značajnu ili ikakvu razliku

Tko je spominjao HDD???

Covjek je pitao da li se osjeti razlika izmedju 450 MB/s i 560 MB/s.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

još ima ovaj  SSD 256GB Samsung 950 Pro, M.2 2280 PCIe, MZ-V5P256BW,hoće li on radit na mojoj matičnoj ploči i da li na njega mogu stavit windowse 10?

http://www.anandtech.com/show/9702/samsung-950-pro-ssd-review-256gb-512gb

http://www.guru3d.com/articles-pages/samsung-950-pro-m-2-ssd-review,1.html

Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Nebu ti radio, imaš stari sistem iz 2009. Nemaš to gdje ukopčati+ takav SSD se uopče ne isplati. Možeš uključiti jedino uz pciex adapter/karticu, ali kao što rekoh bacanje para.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 8:38 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
djigibao kaže...

picajzla0707 kaže...
djigibao kaže...

Tko je spominjao HDD???

Covjek je pitao da li se osjeti razlika izmedju 450 MB/s i 560 MB/s.

ah jbga, to je kad ne pročitaš kako treba ono na što odgovaraš

sorry, ja sam iz nekog razloga pomislio da govoriš na razliku ssd/hdd u učitavanju igrica

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Nebu ti radio, imaš stari sistem iz 2009. Nemaš to gdje ukopčati+ takav SSD se uopče ne isplati. Možeš uključiti jedino uz pciex adapter/karticu, ali kao što rekoh bacanje para.

ovo mi je treća opcija,jel bi mogao tog stavit?

http://www.adm.hr/ssd-400gb-intel-750-pcie-30-x4-ssdpedmw400g4x1/09864ADM/product/

http://www.intel.com/content/www/us/en/solid-state-drives/solid-state-drives-750-series.html

ako nemogu ni na jednom da bude bootabilan,tj. ako ni na jednog nemogu stavit OS jel barem onda mogu koristit samo za pohranu i da li ću imat te brzine? koristio bi ssd za battlefield 1,igru bi instalirao na jedan od ta 3 pcie ssd-a a windowsi bi onda ostali na običnom ssd-u...jel bi imao prillikom igranja battllefielda 1 te brzine,tj. da li bi mi se igra brže učitavala? ovako sa ovim diskom nemogu uopće uhvatit da se spawnam u onaj mali tenk prilikom početka runde

17 godina
M4X kaže...

ako nemogu ni na jednom da bude bootabilan,tj. ako ni na jednog nemogu stavit OS jel barem onda mogu koristit samo za pohranu i da li ću imat te brzine? koristio bi ssd za battlefield 1,igru bi instalirao na jedan od ta 3 pcie ssd-a a windowsi bi onda ostali na običnom ssd-u...jel bi imao prillikom igranja battllefielda 1 te brzine,tj. da li bi mi se igra brže učitavala? ovako sa ovim diskom nemogu uopće uhvatit da se spawnam u onaj mali tenk prilikom početka runde

Malo si "zabrijao".

Koristiti PCIe SSD radi igre? Ozbiljno? Pa to je zamišljeno za gadno opterećene baze i slično.

Misliš da su tvorci igre zamislili kako čovjek mora imati PCIe SSD da bi napravio nešto?

Na stranu što ćeš teško vidjeti ubrzanje na starijem stroju.

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
M4X kaže...

Malo si "zabrijao".

Koristiti PCIe SSD radi igre? Ozbiljno? Pa to je zamišljeno za gadno opterećene baze i slično.

Misliš da su tvorci igre zamislili kako čovjek mora imati PCIe SSD da bi napravio nešto?

da ozbiljno

ako netko ima rješenje slobodno neka predloži,ili zna da li će taj pcie ssd radit ili neće i kako će radit,s otprilike kakvim brzinama?...moram poslat mail gigabyte i pitat hoće li ti pcie ssd-i radit ili neće,a pitanje hoće li i oni to znat odgovorit...to je malo kompleksnija problematika

17 godina
M4X kaže...
Old Iggy kaže...

Malo si "zabrijao".

da ozbiljno

ako netko ima rješenje slobodno neka predloži,ili zna da li će taj pcie ssd radit ili neće i kako će radit,s otprilike kakvim brzinama?...moram poslat mail gigabyte i pitat hoće li ti pcie ssd-i radit ili neće,a pitanje hoće li i oni to znat odgovorit...to je malo kompleksnija problematika

Nije to kompleksna problematika, to je standardni uređaj, samo ne za kućne piceke.

Teško je reći kojim brzinama jer je pitanje koliko tvoj stroj može progutati.

17 godina
odjavljen
M4X kaže...
XXX kaže...

http://www.adm.hr/ssd-400gb-intel-750-pcie-30-x4-ssdpedmw400g4x1/09864ADM/product/

http://www.intel.com/content/www/us/en/solid-state-drives/solid-state-drives-750-series.html

Za tu lovu kupiš novu matičnu, bolji procesor i neki normalni 256 gb ssd. Ali radi što te volja, tvoji novci. EOD.

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
M4X kaže...
Old Iggy kaže...

Malo si "zabrijao".

da ozbiljno

Nije to kompleksna problematika, to je standardni uređaj, samo ne za kućne piceke.

Teško je reći kojim brzinama jer je pitanje koliko tvoj stroj može progutati.

zašto nebi bio za kućni desktop? dakle imaš pod moj pc,koju imam matičnu...trenutno mi je na njemu patriot blast povezan na marvel sata 6 gdje mi je maksimalni read nešto preko 300 a write je jadnih ispod 200mb...nedostatak je taj da mi trenutno zbog toga prvi slot pcie(gdje je grafička) radi na 8.2.0,drugi slot je PCIe *1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)

mogu ja stavit ovaj ssd i na sata 2 pa onda imam x16 brzinu na prvom pcie slotu...

koliko vidim najbolji bi bio kingston predator,on bi trebao sigurno radit jer je pcie4x gen2,jel tako? još ako bi uspio na njega instalirat windows 10 onda bi bilo još bolje ali to očito nebi išlo

dakle treba mi ovaj adapter + neki od m.2 ssd-a,vjerojatno ovaj predator

njega stavim samo u drugi pcie slot a windowse ostavim na patriot blast,to mi je najjednostavnije...

protocol mu je AHCI tako da bi trebao radit samo je pitanje koju read brzinu ću imat

EDIT:poslao sam pitanje direktno gigabyte preko suporta pa ćemo vidit šta će oni odgovorit?...trebali bi znat više,ovo su ipak kompleksna pitanja a očito da nitko nije ni isprobao u praksi nešto slično napravit i stavit taj pcie m.2 ssd na tu matičnu tj. na socket lga1156...

logično bi bilo da svaki taj m.2 ssd ima svoj kontroler,tako da neovisno o matičnoj ploči svaki bi trebao radit i na svakog bi trebao moći instalirat windowse 10,s tim da bi sami windowsi onda sve regulirali,pobrali drajvere i slično kaj već treba

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 9:51 (M4X).
17 godina
odjavljen
XXX kaže...
M4X kaže...
XXX kaže...

Za tu lovu kupiš novu matičnu, bolji procesor i neki normalni 256 gb ssd. Ali radi što te volja, tvoji novci. EOD.

? šta da kupim da je bolje od i7 875k na 4130MHz? dakle treba mi nova matična,procesor(da je bolji od i7 875k na 4130MHZ),eventualno memorija i još ssd

16 godina
Koji SSD?

Ima li itko iskusva s KingDian ssd diskovima:

http://www.gearbest.com/hdd-ssd/pp_277200.html?wid=21

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Jasno ti je da za iste novce možeš kupiti brand name SSD u domaćoj trgovini sa 3 god. jamstva?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 15:10 (bill_jobs).
17 godina
bill_jobs kaže...

Jasno ti je da za iste novce možeš kupiti brand name SSD u domaćoj trgovini sa 3 god. jamstva?

Nije, on je jedan od onih koji voli primat cigle doma.

A jadnik ima od 300-330 kuna tonu toga. http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi__130?&cod=242&se=2081,251472,203392,22723,2071,61208

Linux, Arch Linux.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice