Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.278.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji SSD?
zna li netko dali je G.Skill Pheonix ||| 120GB SATA3 sinkroni ili asinkroni ssd?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Vidim stigao je i u naše trgovine Samsung 840 pro SSD, pa da sad ne googlam i čitam forume po sat vrimena.

Dali ima ikakvih problema s gore navedenim SSDom?

Edit: izgleda da ima, odnosno da je bilo.

In our review of Samsung's SSD 840 Pro I noted that my drive died shortly after I completed testing. Samsung sent me a replacement, which also stopped working (although it still pulled current) after a couple of days. Kristian's Samsung SSD 840 review sample shared a similar fate.

I spoke with Samsung about this problem a couple of weeks ago and was told that there was a bug in the pre-production firmware (version 2B0Q/5B0Q for 840 Pro/840) loaded on our drives. All retail samples should ship with a newer firmware revision (3B0Q/6B0Q) that have this bug fixed. To confirm what firmware revision is on your drive, look at the end of the hardware id string for the SSD in Device Manager.

Izvor Anandtech

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 11:13 (Vakaka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Buduci da jos nisam dobio odgovor... 

Znaci, da li se moze osjetiti razlika izmedju 2x Corsair Force 3 i 2x Vertex 4 u raid 0 polju?

Da li brzina kod asinkronizirane memorije pada bas kroz vrijeme ili zbog popunjenosti diska?

Tocnije, da li je isplativije kupiti jos jedan corsair force 3 ili ovoga staroga zamijeniti sa dva vertexa 4?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 17:30 (Spyware).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji SSD?
Spyware kaže...

Znaci, da li se moze osjetiti razlika izmedju 2x Corsair Force 3 i 2x Vertex 4 u raidu?

Da li brzina kod asinkronizirane memorije pada bas kroz vrijeme ili zbog popunjenosti diska?

Tocnije, da li je isplativije kupiti jos jedan corsair force 3 ili ovoga staroga zamijeniti sa dva vertexa 4?

Hvala

Pretpostavljam da misliš na RAID 0? Kad su ti već performanse toliko bitne ja nebi išao na asinkroni SSD.  Al i mene zanima informacija, dali bi bilje radila 2 Vertexa 4 128GB RAID0 ili jedan od 256GB.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 17:46 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Spyware kaže...

Znaci, da li se moze osjetiti razlika izmedju 2x Corsair Force 3 i 2x Vertex 4 u raidu?

Hvala

Pretpostavljam da misliš na RAID 0? Kad su ti već performanse toliko bitne ja nebi išao na asinkroni SSD.  Al i mene zanima informacija, dali bi bilje radila 2 Vertexa 4 128GB RAID0 ili jedan od 256GB.

Bolje je imati jedan SSD. Ako nemaš Z77 ploču, onda u RAID0 nemaš podršku za TRIM naredbu, a ako imaš Z77 onda je čak i RAID0 bolje rješenje jer dosta dobivaš na brzini read/write.

14 godina
odjavljen
Koji SSD?

Pozdrav !

Otišao bih sada u Linksa kupiti OCZ Vertex4 64GB SSD, isplati li se ? i gube li se performanse popunjavanjem prostora ?

Hvala

''The worst thing I can be is the same as everybody else. I hate that.'' - Arnold Schwarzenegger

2 0 hvala 0
15 godina

Vertex 4 je vrlodobar , no cijena u Linksu i nije bas ! Ne gube se performanse !

Music As A Weapon !!
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav !

Otišao bih sada u Linksa kupiti OCZ Vertex4 64GB SSD, isplati li se ? i gube li se performanse popunjavanjem prostora ?

Hvala

Vertex serija kristi sinhroni mlc flash, nema drastičnog pada s povećanjem popunjenosti.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav !

Hvala

Samo kupi, ja sam kupio ovdje http://www.diskont24.com/home.php

radi odlično, na performansama ne gubi, firmware sam updateao.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kad smo već kod Linksa i SSD-ova, da li je moguće da Links nema akcije, popuste i sl. na ove diskove, i da su u ovom mjesecu i poskupili (konkretno modeli od 120 GB)!?!?!!

Ili sam ja nešto propustio?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Spyware kaže...

Znaci, da li se moze osjetiti razlika izmedju 2x Corsair Force 3 i 2x Vertex 4 u raid 0 polju?

Hvala

Ako se ložiš na benchmark onda je RAID0 bolje rješenje. Ako ne, bolje rješenje je jedan Vertex 4 od 256 GB recimo...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
odjavljen
Koji SSD?

A kupit ću tog Vertexa 4 pa šta bude neka bude...

Hvala ekipa, najbolji ste !

''The worst thing I can be is the same as everybody else. I hate that.'' - Arnold Schwarzenegger

3 0 hvala 0
13 godina
Sta kupiti? Vertex 4 64gb oko 570kn, vertex 3 90gb za nekih 700kn, hiperx 3k 90gb oko 730kn ili nesto cetvrto?
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Uštedi još malo i pikni si...

http://www.diskont24.com/product.php?productid=111669&cat=610&page=1

...pa si miran što se prostora tiče.

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
sLim95 kaže...
Sta kupiti? Vertex 4 64gb oko 570kn, vertex 3 90gb za nekih 700kn, hiperx 3k 90gb oko 730kn ili nesto cetvrto?

Od ovih sto si stavio bih ja isao na Vertex 4 , al to ja malo prostora ! Kolko para mozes izdvojit za SSD ? Da uzmes model od 128GB !?

Music As A Weapon !!
13 godina
Haf932 kaže...
sLim95 kaže...

Od ovih sto si stavio bih ja isao na Vertex 4 , al to ja malo prostora ! Kolko para mozes izdvojit za SSD ? Da uzmes model od 128GB !?

Sto fali vertexu 3? 750kn max maxova sto mogu izdvojit, jedino onda probat nac polovnog vertexa 4...

15 godina
Koji SSD?

Ma nista mu ne fali !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa po nekim testovima je Vertex3 čak i bolji od četvorke zbog kontrolera koji komprimira podatke. Ako ti je 90GB dosta, uzmi ga, razliku nećeš primjetit između 3 i 4. No četvorka ima više garancije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 19:06 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

ne kužim se baš previše u te SSD diskove, ali jedan mi, eto igrom slučaja, dolazi za božić :)

riječ je o Samsung 840 series 120 GB pa sad ja imam jedno pitanje.

ja bi njega stavio u svoj desktop komp, ali koliko vidim on je 2.5 inča, a ak se ne varam u kućištu imam ona 3.5 inčna mjesta. Da li ja, ako nabavim ladicu za disk, njega najnormalnije mogu spojit na SATA3 i koristit?

velim, možda je glupo pitanje, al čisto me zanima jel to ok? 

btw, ak ima netko iskustava s tim diskom, slobodno veli kakav je...

fala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Da , mozes ga najnormalnije koristit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hacker907 kaže...

Bolje je imati jedan SSD. Ako nemaš Z77 ploču, onda u RAID0 nemaš podršku za TRIM naredbu, a ako imaš Z77 onda je čak i RAID0 bolje rješenje jer dosta dobivaš na brzini read/write.

Ovo za TRIM podrsku me malo iznenadilo... Procitao sam jos prije dosta vremena u ovoj temi da je dostupan jos od tadasnjih RST drivera. Pretpostavio sam da to vrijedi za sve chipsete.

Nakon malo googlanja, nasao sam da se ipak moze sloziti i na moju P67 plocu. Moze li to tko potvrditi?

U vezi ovoga ispod... Benchmark mi nije ni priblizno vazan koliko sama brzina cijeloga sustava.

Sad, ako idem na ovaj vertex 4, da li bi mogao osjetiti razliku izmedju njega i ovoga svojega corsaira? Isplativo to uopce?

Hm, ako i zanemarimo TRIM, zar nije raid i dalje bolje rjesenje od jednog diska?

DamageHigh kaže...

Ako se ložiš na benchmark onda je RAID0 bolje rješenje. Ako ne, bolje rješenje je jedan Vertex 4 od 256 GB recimo...

16 godina
Spyware kaže...
Hacker907 kaže...

Ovo za TRIM podrsku me malo iznenadilo... Procitao sam jos prije dosta vremena u ovoj temi da je dostupan jos od tadasnjih RST drivera. Pretpostavio sam da to vrijedi za sve chipsete.

Nakon malo googlanja, nasao sam da se ipak moze sloziti i na moju P67 plocu. Moze li to tko potvrditi?

U vezi ovoga ispod... Benchmark mi nije ni priblizno vazan koliko sama brzina cijeloga sustava.

Sad, ako idem na ovaj vertex 4, da li bi mogao osjetiti razliku izmedju njega i ovoga svojega corsaira? Isplativo to uopce?

Hm, ako i zanemarimo TRIM, zar nije raid i dalje bolje rjesenje od jednog diska?

RAID0 nikad nije bolje rješenje ni od čega. Veći disk ima i veće performanse jer memorijski čipovi popunjavaju više kanala memorijskog kontrolera, tako da veći disk time podosta anulira performanse 2 manja u RAID0 polju.

Što se tiče toga bi li primjetio u radu - ne znam. Ovisi koliko dobro zamjećuješ...;)

Uglavnom, nadogradnja je pristojna i ima smisla, ali nemoj očekivati čuda. Ako ćemo gledati dugoročno, "isplati" se nadograditi. Pogotovo ako ćeš uzimati 256 GB-ni model.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 20:31 (DamageHigh).
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

znači trebam preporuku za ssd na koji stanu windowsi, par programa (autocad, catia...) i igrica. valjda je 60gb dosta. može i iz trgovine, može i iz oglasnika, imam 500 zelenih, još 100 mog potegnut ako se baš mora.

0 0 hvala 0
16 godina
nOObIlO kaže...

znači trebam preporuku za ssd na koji stanu windowsi, par programa (autocad, catia...) i igrica. valjda je 60gb dosta. može i iz trgovine, može i iz oglasnika, imam 500 zelenih, još 100 mog potegnut ako se baš mora.

Vertex 4.

15 godina
Koji SSD?

Mislim da je ssd od oko 60gb, malo za traženo (par igrica i navedenih programa i OS).

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel 90 dosta?

15 godina
nOObIlO kaže...

jel 90 dosta?

Pa ako misliš instalirate OS, par igara i nekih jačih programa, onda ti treba više prostora.

Osobno nikad ne bi uzeo disk od 60-90 pa i 120gb i onda ga zatrpao svim i svačim.

Ako se već uzima disk za takvu namjenu, onda se ide na veči kapacitet.

Zašto uopće misliš stavljat igre na njega ??

14 godina
neaktivan

igram 1 igru, i to čist ono da mi se učitavanja mapa ubrzaju. par programa znači 3 programa. a za ostalu pohranu imam hard

16 godina
nOObIlO kaže...

igram 1 igru, i to čist ono da mi se učitavanja mapa ubrzaju. par programa znači 3 programa. a za ostalu pohranu imam hard

Dovoljno ti je 90 GB. Na 64 GB niti ja baš ne bi išao...

17 godina
Koji SSD?

Ja nebi išao na manje od 120-128GB. Također računam na to da SSD neću nikad punit više od pola jer ga kupujem baš zbog performansi a ne natrpavanja. Znači na SSDu od 128GB je nekih 60tak GB iskoristivog prostora. Kad se stavi Windows 7 ili 8, par osnovnih programa, 1-2 igre (ne moram imati sve instalirane moguće jer tak i tak nikad ne igram više od dvije, a lako se maknu i stave nove), i još, meni barem, treba par jačih i većih programa tipa Visual Studio, Net Beans, Eclipse, Photoshop... dođe se do nekih 45-50GB potrošenih. I taman ostane još desetak za zlu ne trebalo. Realno gledajući SSD od 60 ili 90 nebi ni gledao, i 128 mi graniči, ali 256 su ipak preskupi za budget većine.

Moj PC  
0 3 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice