Dakle, danas sam kupio novi LCD tv (nebitno koji model) i sve je super i krasno (mislim, nisam je još niti uključio jer jednostavno nisam stigao) nego ono što me najviše 'fascinira' je to da ima mogućnost wifi umrežavanja. Ukratko, zanima me kakva mi korist od wifi-a na tv-u? Ima li tko iskustva s takvom mogućnošću?
Wifi na tv-u?
- poruka: 21
- |
- čitano: 79.592
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav
Jako zgodna stvar,koju također posjedujem. Vjerojatno nisi dobio WiFi adapter,pa ga trebaš extra kupiti (tako to radi sony).
Također imaš i opciju spajanja mrežnog kabela sa svog routera.
Što dobiješ? Zavisi do tv-a. Imaš YouTube aplikaciju na tv-u,pa sve do neke vrste browsera. Možeš i streamat sadržaj sa pc-a na tv.
kao sta je kolega reka vjerojatno imas i lan prikljucak jos...a wifi adapter kupit moras...mos gledat youtube..stream sa kompa...nelosa stvar :D
Pozdrav
Jako zgodna stvar,koju također posjedujem. Vjerojatno nisi dobio WiFi adapter,pa ga trebaš extra kupiti (tako to radi sony).
Što dobiješ? Zavisi do tv-a. Imaš YouTube aplikaciju na tv-u,pa sve do neke vrste browsera. Možeš i streamat sadržaj sa pc-a na tv.
Nisam dobio adapter, a pošto imam Iskon TV (dakle i youtube, internet i što li već ne) ne vjerujem da ću previše koristiti tu opciju (jedino ako se bude moglo streamati s pc-a blue-ray filmove ). Osim toga, može li se npr. spojiti mob s tv-om preko wifi-a pa pregledavati slike i sl.?
da...moze se...uz pretpostavku da kupis adapter mos i filmove gledat isto...
Mislim da bi "plavi zub" bio za to prakticniji,ali postoji mogućnost ,ako ti je smart mobitel da ga staviš u rad (sa aplikacijom iz marketa) u svojstvo nekog "hot routera". Nisam to probavao i nemogu onda o tome detaljnije pričati.
IPTV ima sve što si naveo. Da, stream bi trebao ići glatko sa 1080p kao što to bežično odrađuju kutijice poput WD media playera.
Budeš se zabavio,pa nam javi.
Lijep pozdrav.
Mislim da bi "plavi zub" bio za to prakticniji,ali postoji mogućnost ,ako ti je smart mobitel da ga staviš u rad (sa aplikacijom iz marketa) u svojstvo nekog "hot routera". Nisam to probavao i nemogu onda o tome detaljnije pričati.
IPTV ima sve što si naveo. Da, stream bi trebao ići glatko sa 1080p kao što to bežično odrađuju kutijice poput WD media playera.
Budeš se zabavio,pa nam javi.
Lijep pozdrav.
Imam htc Desire tako da taj dio neće biti problem. A ovo za da wifi može odraditi 1080p...to doista nisam znao..Samo ne znam kako ću namjestiti na kompu taj stream, ali i ovo je početak. Hvala!
Mislim da tu dosta posla odradi automatika. Jer mene je zanimalo kako to ide kod WD WiFi media playera. Ima tema na forumu,ali je sada nemogu pronaći, gdje ljudi strimaju uredno sadržaj sa sistemskog diska u drugu prostoriju prema WD-u koji je spojen na tv.
Sada je ovo sve u sferi predpostavki. Ipak ćeš morati odraditi upoznavanje sa svojim novim tv-om ,te vidjeti koliko je truda uloženo u softwearski dio.
Sve je stvar ugrađene aplikacije,koliko je ispolirana. Nemaš problema oko protočnosti HD sadržaja. Ipak se radi o 100 Mbitoj vezi ;)
Samo je pitanje kakav je softwer u tv-u i kodiranje videa.
Mislim da tu dosta posla odradi automatika. Jer mene je zanimalo kako to ide kod WD WiFi media playera. Ima tema na forumu,ali je sada nemogu pronaći, gdje ljudi strimaju uredno sadržaj sa sistemskog diska u drugu prostoriju prema WD-u koji je spojen na tv.
Sada je ovo sve u sferi predpostavki. Ipak ćeš morati odraditi upoznavanje sa svojim novim tv-om ,te vidjeti koliko je truda uloženo u softwearski dio.
Sve je stvar ugrađene aplikacije,koliko je ispolirana. Nemaš problema oko protočnosti HD sadržaja. Ipak se radi o 100 Mbitoj vezi ;)
Samo je pitanje kakav je softwer u tv-u i kodiranje videa.
bas nekidan sam bia u obilasku i naisa na tv-ove sa wifiem i lan prikljucima...svi imaju sposobnost prikaza full hd videa(mkv)...tako da u to nema sumnje...
Korisna informacija. Ja ne pratim posljednju godinu zbivanja na novim modelima. A zna se da svako proljeće donosi novine sa novim 2012 serijama.
Lijepo da je i to postao standard, tako da ljudi osim spartanskog divx-a vrte i ostale sadržaje.
Nisi rekao o kojem tv-u se radi, ali ako je Philips onda imaš na njemu instaliranu operu i možeš surfati po netu neograničeno. Još uzmeš bežičnu tipkovnicu koju možeš spojiti na tv i komp ti ni ne treba! Jako dobra stvar!
Pozdrav
Nisam dobio adapter, a pošto imam Iskon TV (dakle i youtube, internet i što li već ne) ne vjerujem da ću previše koristiti tu opciju (jedino ako se bude moglo streamati s pc-a blue-ray filmove ). Osim toga, može li se npr. spojiti mob s tv-om preko wifi-a pa pregledavati slike i sl.?
mobitel mora podržavati DLNA standard
Pozdrav
mobitel mora podržavati DLNA standard
Tako sam i mislio...tek noviji modeli htc-a su dobili podršku za DLNA...Ma nema veze. Jučer sam montirao tv, namučio sam se dvadesetak minuta dok sam sve shvatio (nikad nisam namještao lcd tv i spajao hdmi ), ali kad je proradilo bilo je super. Spojio komp, stavio Avatar blue-ray, spojio na vanjske zvučnike
Uživancija.
1. Što znači Wifi Ready - moram nadoplatiti za neki adapter, ako da koliko dođe?
2. Htio bi kupiti TV sa opcijom za wifi, a htio bi i na njega gledati filmove koje imam na kompu, moram li to preko onog recimo WDovog stream uređaja sa diskom ili mogu direktno streamat svoje HD filmove sa kompa preko wifija
3. da li je moguće printat preko tv na printer sa Wifi-em?
Vidim da se kuzite u sve to, pa da pitam. Zanima me kvaliteta ovog tv-a LG 55LA660S. Da li je moguce sa laptopa preko wifi-a poslat neke slike i pustat ih naovom tv-u. Ali ne na foru streama, jer mi laptop ne moze stalno radit, a tw treba bit stalno u pogonu.
Mislim da je to ne bitno jer mozes slike staviti na usb stick ili hard disk i onda ih pustaj do besvjesti
može li meni netko reći dali se na smart tv-u recimo ovaj model (samsung ue-32f4500) jer mi je taj zapeo za oko, ali i na rugim takve vreste sa dual core procesorom i koji ima web brouser mogu gledati live streamovi utakmica, dali ti streamovi rade kao šta bi radili i na kompjuteru sa istom brzinom interneta ili neznam štekaju jače zbog slabijeg procesora ili procesor nema veze s time? molim odgovore jako mi je bitno, hvala unaprijed
pozdrav ljudi
Imam jedno pitanje...jel mogu u ovih novijih televizora kada se konektujem na net preko wi-fi gledati stranice koje su rađene u flashu tj. online streaminge?
Hvala unaprijed na odgovoru ;)
Možeš ako televizori imaju ugrađen Flash...
"However, it is not all televisions that support Flash plug-ins. If your television doesn't, you will not be able to access any Flash-only website."
Možeš ako televizori imaju ugrađen Flash...
"However, it is not all televisions that support Flash plug-ins. If your television doesn't, you will not be able to access any Flash-only website."
Da Marko to znam, ali kako ja sada mogu znati koja serija to ima (i podržava) a koja ne. Imam namjeru kupiti neki noviji LG 2013 model sa wi-fi ali mi je ovo veoma važna opcija na koju još nemam i ne znam pravi odgovor :/
Imas LG Hrvatska i pitaj njih. Valjda oni znaju.