Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.633.864
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Jedno noob pitanje, imam priliku uzeti jedan TV Sharp 70" po super cijeni, ali je FHD, ne 4K rezolucija. Gubim li tu što po pitanju gledanja samih TV sadržaja, te što zapravo najviše gubim ukoliko spojim računalo na njega? Hvala

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Hacker002 kaže...

Jedno noob pitanje, imam priliku uzeti jedan TV Sharp 70" po super cijeni, ali je FHD, ne 4K rezolucija. Gubim li tu što po pitanju gledanja samih TV sadržaja, te što zapravo najviše gubim ukoliko spojim računalo na njega? Hvala

1080p na 70" će ti izgledati katastrofalno. Gubiš mogućnost gledanja/igranja 4K HDR sadržaja koji su sadašnjost a i budućnost (barem na streaming servisima, zemaljske televizije uopće neću komentirati jer su redovito 10-15 godina u zaostatku za trenutnom mainstream tehnologijom prikaza).

18 godina

Došao mi je update za VRR na mom Sony75X9J. Kako mogu to isprobati? Na PS5 nije još? Ma da vidim da je na PS5 došao isto neki update.

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pixel kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...
Flagship kaže...
MarioArt kaže...
Flagship kaže...

Kod nas je to malo vjerojatno međutim kao što je rečeno ovisi i kad će stati produkcija C1. Najvjerojatnije bi još ožujak mogao ići i onda dok se to po eu skladištima rasporedi, u svakom slučaju moguće će bit ulovit i neki C1/G1 po dobroj cijeni..

A treba vidjeti i s kojim cijenama novih modela će krenuti LG EU. Na žalost veći popust je uvijek na većim dijagonalama pa svi koji čekaju 55C2 a posebno 48" ili 42" neće baš dočekat to. 65" i posebno 77" su već druga priča i tu su već 20-30% niže cijene u igri. Znači 300-500€ kod 65" a prek 1000 i više kod 77". Najviše naravno 83" di se predviđa i 2K€ niža cijena 83C2 u odnosu na 83C1:)

Kad smo već kod takvih super cijena onda evo jedna takva: 77C1 za 1999€ s 5g jamstva. Možda je netko to ulovio u Berlinu, kod nas po toj cijeni vjerojatno nikad neće bit niti ulazna A1 a kamoli C serija

https://www.mydealz.de/deals/lg-77-c-16-oled-lokal-berlin-saturn-steglitz-1954387

Kao sto pise u komentarima, bila su 2 komada samo... dakle, to nije u njemackoj nego su u toj trgovini, iz nekog razloga, imali tu mini rasprodaju...

A koliko ja znam Saturn je u njemačkoj pa technically je u njemačkoj:)

Jasno je da te lokalne akcije uvijek idu negdje međutim niti na drugim mjestima nije puno viša cijena- uz cashback i ostale popuste već je nekoliko mjeseci 77C1 nabavljiv za 2100-2300 ovisno o situaciji. Osim što uskoro stiže 77C2 što će dodatno utjecat na pad cijena preostalih C1 treba napomenut da je ovaj model koji je imao fakat super cijenu 77C16. To znači da je to EU model koji nema TWIN tunere pa je i zato cijena niža, ovisno opet o akcijama, od DE modela 77C19.

S obzirom da će 77C2 imat EVO panel i ostale novitete onda je ipak bolje možda pričekat razvoj situacije s cijenama i možda na ljeto ili jesen ić s kupnjom, osim ako baš ne uleti neka ovakva nemoralna cijena za C1:)

77C2 će biti minimalno 1000€ jeftiniji u odnosu na 77C1 prošle godine. Naravno vrijedi za UVP odnosno MSRP koji je za 77C1 u ožujku prošle godine bio 5299€. Na nekim shopovima već su se pojavile cijene pa bi tako 77C25 trebao imat početnu cijenu 4299 što je baš ovih 1000 manje

https://www.helmondshandelshuis.nl/lg-oled77c25lb.html

77G2 bi mogao bit i preko 1500 jeftniji, navodi se 4999 što je puno manje od prošlogodišnjih 6500 s koliko je krenuo 77G1. Treba napomenut da će ove godine bit i 83G2 što će još dodtno utjecat na pad 77" općenito. S obzirom da je to najnoviji EVO panel odnosno EX OLED, uz wi-fi6 i 48gbps na svim HDMI 2.1 priključcima onda je jasno koliko je možda bolje pričekat da padnu cijene ovim novim modelima.

Btw sutra bi i LG DE trebao predstavit 2022 modele, možda izađu i s prvim (preporučenim) cijenama pa ćemo vidjeti kako stoje stvari:)

Evo panel i EX panel nije isto.

G2 ce i dalje imati Evo panel, lg u seriju 2 nece ugradivati EX panele jer ce oni bit raspolozivi tek krajem godine, a to je prekasno za modele koji sad izlaze. 

Koliko znam LG display koristi naziv EX dok LG electronics koristi naziv EVO ali je ista stvar.

Inace vi koji imate G1 dali ste primjetili da je slika podosta svijetlija nego kada je tv izasao u prodaju?

Ja sam to povecanje nitsa skuzio nakon svakog od zadnja 2 updatea a zena mi se prije neki dan pozalila da zasto je slika sad toliko svijetla kad ujutro gledaju crtice tako da nisam skuzio samo ja 😁

Nadam se da LG nije boostao nitse preko "granice" pa skratio vjek panela...

Ne nije isto. Ima dosta fizičkih preinaka po panelu.
https://www.pcmag.com/news/lg-displays-oled-ex-promises-brighter-tvs-with-even-thinner-bezels

"The next generation of LG Display's technology is called OLED EX, and it looks to be a successor to the company's recent OLED Evo, which itself enjoyed a brightness upgrade over prior OLED TV models."

"The key physical upgrade in these new OLED EX displays is the use of that deuterium compound in place of hydrogen elements in organic light emitting elements “to make highly efficient organic light-emitting diodes that emit stronger light.” That said, LG’s OLED Evo panels also use deuterium, according to MakeUseOf, to achieve a 20% increase in brightness, allowing the LG G1 display achieve 728 nits. 
LG Display pairs the physical upgrade with thinner bezels and a new algorithm that will use machine learning to assess users’ individual viewing patterns and manage energy input to "accurately express the details and colors of the video content being played.”
"

cp jednok komentara:
"The difference between teh EX panel and the pre-EX panel is the elimination of the sensing lines, not the deuterium. The deuterium allowed for the first 20% imcrease in brightness, the elimination of the sensing lines is what's allowing for the additional 10% that LG Display is claiming for the EX."

Od 2:23 pa na dalje,LG Display koristi ime EX a LG Electronics EVO.

Ista stvar kako Samsung Display koristi ime QDOLED a Samsung Electronics QD Display.

I sta ces sad...hoces li nazvat u LG da ih izgrdis kako oni ne znaju a ti znas?..... 🤣🤣🤣

Daj pročitaj i poslušaj još jednom jer izgleda da ne kužiš, al nije ti prvi put  !
Evo i ex nije isto.
I još nakon što je izašao taj video pojavio se interview s lg electronics gdje su neposredno rekli da  ove godine ne koriste ex panel.
Ako stavimo na stranu da LG electronics koristi terminologiju evo  i ne želi koristit EX , znači prošlogodišnji panel koji se koristi na G1 i ovi koje lg display sad zove kao EX nisu isti paneli. 
I termin evo se ne odnosi samo na panel nego panel + ostali poboljšani hardver + software.
Ti tvrdiš da je isto, a nije, ne radi se samo o različitoj terminologiji, rad ise o različitim panelima. Ako i dalje nekužiš onda ti ne mogu pomoći više .

I sta sad...bitno da ja ne kuzim 🤣

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 8:47 (MEGATAMA).
13 godina
Dermentor kaže...

Došao mi je update za VRR na mom Sony75X9J. Kako mogu to isprobati? Na PS5 nije još? Ma da vidim da je na PS5 došao isto neki update.

Pc ili Xbox.

4 godine
neaktivan
13 godina
12 godina
protjeran
Hacker002 kaže...

Jedino ako pod super cijenu misle da će oni tebi platiti da ti dostave smeće u stan. Ne mislim da je FHD nešto što je breaking razlog, već činjenica da takav TV je super low end, onaj turbo budget i vrlo vjerojatno nešto što se već godinama ne proizvodi.

Da li se radi o ovakvom modelu možda?

https://www.amazon.com/Sharp-LC-70LE660-70-Inch-Aquos-1080p/product-reviews/B00NM4594I?reviewerType=all_reviews

Ako ti treba velika dijagonala a ne možeš dati puno novaca onda bih preporučio ... Philips. Imaju 70 inchne 4K TV-e za za 6500kn ili slično.

18 godina

Model je LC-70LE835E, sad vidim da je iz 2012

Ma ne treba mi TV uopće, ali ga dobivam gotovo nekorištenog za 500€ sa soundbar-om pa razmišljam vrijedi li uzeti, tj možda ponudim 400€ pa neka stoji, za zemaljske programe i koliko ja koristim TV (gotovo nimalo) bi bio ok valjda?

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

Ako ti treba velika dijagonala a ne možeš dati puno novaca onda bih preporučio ... Philips. Imaju 70 inchne 4K TV-e za za 6500kn ili slično.

Ma kakav Philips:

LG 70NANO753PA - 5.699,00 kn

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-70NANO753PA.AEU/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 15:11 (Mad Ant).
15 godina
neaktivan

Crkao mi jeTV, molim preporuke so maximalno 2000 kuna, što veće to bolje. Znam da nije mnogo novaca ali trenutno s ene može odvojiti više 

Who bolan cares
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Flagship kaže...
Pixel kaže...
Flagship kaže...
Pixel kaže...
Flagship kaže...
Pixel kaže...

Evo panel i EX panel nije isto.

G2 ce i dalje imati Evo panel, lg u seriju 2 nece ugradivati EX panele jer ce oni bit raspolozivi tek krajem godine, a to je prekasno za modele koji sad izlaze. 

Ne baš, naziv EX je službeni naziv panela u vlasništvu LG Display. Oni su zasebna tvrtka koja proizvodi panele i onda ih prodaje drugima. Naziv EVO je službeni naziv u vlasništvu LG Electronics corp koja kao što znamo proizvodi kompletne televizore i samo LGE može koristit taj naziv, nitko drugi.

LGD je po pisanju Flatpanels još 2021. počeo s proizvodnjom EX panela prvo u koreji a zatim i u drugoj tvornici u kini, a po posljednjim info nije riječ o kraju godine nego između 1.4. i 30.6. s punim kapacitetom pa je tehnički moguće da bi se mogli naći u G2 koji i je najavljen za travanj. Philips je još u vrijeme CES-a najavio da će njihova 807 serija imati EX panel, znači panel koji je tog naziva i LGD će ga prodavat svima koji su zainteresirani. U LG televizorima on ima naziv EVO i sad ćemo vidjeti. Sreća da ovi ozbiljni tech novinari i kalibratori rade dobro pa će se, inače ne baš lako dostupne info o samim tehnologijama u panelu, brzo doznati.

Najveći napredak će biti kada oni najvjerojatnije sljedeće godine otvore 10.5G liniju, i vrlo vjerojatno potpuno ugase lcd pa možda i ove miniled. Mislim da oni već to imaju sve spremno na gumb ali ne žuri im se i čekaju vidjet kakva će bit situacija na tržištu kao i stanje kod konkurencije, najprije QD OLED od samsunga.

Sto ne bas ?

ne vidim sto nije tocno ? Znam tko radi panele, tko skaze tv-e, to nije potrebno spominjati.

Prije par dana sam citao interview i zadnje informacije, lg ne zeli koristiti istu terminologiju, ali su rekli da ne koriste taj panel zadnje generacije, g2 ce i dalje koristiti isti panel kao g1 uz neke druge dorade za poboljsanje slike (heatsink i ostalo)

Ex panel zadnje generacije ima dosta drugaciju strukturu jer su izbacili linije koje detektiraju istrosenost pixela pa sad sami pixeli pokrivaju vecu povrsinu (umjesto detekcije sad koriste predikciju na temelju strojnog ucenja jer su prikupili puno podataka ovih godina )

Philips mozda ide s ex panelom, bidjet cemo kad ce biti dostupni, ali lg izgleda ne ide ove godine

Pa ti EX paneli su već dostupni u nekim najzadnjim C1 serijama budući da imaju tzv. WBE panel koji ima tu novu, drukčiju strukturu. Isto kao i G1. Po svim dostupnim info od 1.4. će bit full prijelaz na te EX panele (" As of Q2 2022, OLED EX will be used in all OLED TVs made at LG Display's OLED production plants in Paju, South Korea and Guangzhou, China")

LGE koristi naziv EVO, drugi mogu koristit EX kao što je to najavio Philips. Naravno da je teško očekivati da bi LGE dopustio da ih kinezi iz Philipsa ili netko drugi "pretekne" pa je sigurno da su prvo sebe namirili:)

Ono što će biti razlika kod G2 je heatsink i Brightness Booster Max što će G2 činiti najsvjetlijim panelom. Pričekajmo da Vincent Teoh napravi review/test i onda ćemo znati što je 100% točno a što ne.

Ex panel nije niti u c1 niti u g1 jer je tek nedavno najavljen. 
znaci pricsmo o potpuno novom panelu koji tek ove godine ide u proizvodnju, zasto je to tako tesko shvatiti.

A tko ce ga ugraditi u svoje tve ove godine buddmo vidjeli. LGE je prvo govorio da hoce, pa sad da nece nego ce se koristiti proslogodisnji.

Budrmo vidjeli kad izađe.

Kao što sam rekao, LG Display je još tijekom Q4 2021. krenuo s prvom proizvodnjom EX panela. Od 1.4. svi OLED paneli bit će EX, od novih možda neće odmah svi međutim G2 će imat sve od navedenog: EX, heatsink, booster max.

https://www.avcaesar.com/news/1810/lg-g2-evo-oled-ultra-hd-4k-tv-announced-in-553939-653939-773939-833939-and-973939

G2 kao top 4K OLED ove godine sigurno će bit prvi i tu LGE nije ništa prepustio slučaju. Dostupnost G2 se očekuje tijekom travnja što znači da je sve po planu (osim 97", taj bi trebao malo kasnije)

eksplicitno kaze da ne koriste ex panel.

nadam se da se samo zele istaknuti da su drugi brend i da ce ipak u g2 biti ex panel, ali vrlo sam skeptican.

Ima jos jedan interview s talijanskim predstavnistvom gdje su isto direktno rekli da ne koriste ex panel.

A vecina portala je c/p i zapravo prenose netocne informacije.

Jedni pisu da se koristi ex panel, drugi da ne.

Saznat cemo valjda uskoro.

Činjenica da LG Display već ima spremne te EX panele, ne vjerujem da bi u LG Electronicsu išli s G2 kao top modelom ove godine a da nisu "zakaparili" xxxxxx komada tih panela:)

Po zadnjim info 77G2 bi trebao bit prvi vani, još tijekom ovog mjeseca pa ćemo vidjeti što kažu prvi detaljniji review-i. Ali ne bih isključio ni kašnjenja, situacija je općenito izazovna. Što se cijena tiče kod nas neće bit bajno jer nas sigurno očekuju one najskuplje preporučene cijene, znači 2500 55", 3600 65", 6000 77", 9000 83" i kao šlag na tortu za kraj 20000 97G2!

11 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...

Crkao mi jeTV, molim preporuke so maximalno 2000 kuna, što veće to bolje. Znam da nije mnogo novaca ali trenutno s ene može odvojiti više 

Možda bi ti ovaj bio interesantan, ima 5 godina garancije. https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-43UP75003LF.AEU/

Ako nemaš trenutačno love kupi na rate...

11 godina
neaktivan

Mi smo još zakačeni na LG C1. Samo neznam kolko je zaštićen od burn-ina. Ima 2 godine garancije i 3 godine osiguranja. Čujem neki vlasnici C7 su uspjeli dobit nove panele zbog potrošenog crvenog subpixela. Recimo da se kroz par godina ustanovi da je na ovom C1 plava premaleni subpixel i on se uspije potrošit u roku 2 godine, kakve su tu garancije na burn-in? Mislim nije to burn-in to je uneaven pixel wear. Pitam šta pokriva ta garancija? Najviše me zanima za panel jer to je i prvo što odlazi kod te vrste tv-a.

edit: kod tih korisnika C7 vele da nisu silovali televizije nekim sadržajem, nego čak se trudili izbjegavati statične slike, a opet im se desilo da je tv za bacit. Nekima je promjenjen panel besplatno, nekima uz troškove rada (200€), a nekima da se veli da nemaju pravo na promjenu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 19:43 (jelincav).

0 0 hvala 0
17 godina
jelincav kaže...

Mi smo još zakačeni na LG C1. Samo neznam kolko je zaštićen od burn-ina. Ima 2 godine garancije i 3 godine osiguranja. Čujem neki vlasnici C7 su uspjeli dobit nove panele zbog potrošenog crvenog subpixela. Recimo da se kroz par godina ustanovi da je na ovom C1 plava premaleni subpixel i on se uspije potrošit u roku 2 godine, kakve su tu garancije na burn-in? Mislim nije to burn-in to je uneaven pixel wear. Pitam šta pokriva ta garancija? Najviše me zanima za panel jer to je i prvo što odlazi kod te vrste tv-a.

edit: kod tih korisnika C7 vele da nisu silovali televizije nekim sadržajem, nego čak se trudili izbjegavati statične slike, a opet im se desilo da je tv za bacit. Nekima je promjenjen panel besplatno, nekima uz troškove rada (200€), a nekima da se veli da nemaju pravo na promjenu.

C7 nema bas puno veze s novim panelima.

Od c8 na dalje burnin je stvar proslosti.

Tako da na C1 zaista je opce besmisleno spominjati tu temu.

Nista ti se nece potrositi, nemas brige.

Ako moj c8 nakon 3 i po godine intenzivnog koristenja ima panel cist kao i prvog dana onda stvarno tebe ne treba brinuti c1

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

Pa piše 24 mj (iznad dodaj u koš...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Hacker002 kaže...

Model je LC-70LE835E, sad vidim da je iz 2012

Ma ne treba mi TV uopće, ali ga dobivam gotovo nekorištenog za 500€ sa soundbar-om pa razmišljam vrijedi li uzeti, tj možda ponudim 400€ pa neka stoji, za zemaljske programe i koliko ja koristim TV (gotovo nimalo) bi bio ok valjda?

IMO ja ne bih dao toliko para za taj tv, radije bih dodao još 500-1000kn i uzeo novi 65" sa garancijom... 

17 godina
neaktivan

Jel ima jos sta u tom rangu do 9000 sa 5 god garancijom ili da kupim ovaj pa kako bude?

11 godina
neaktivan
Pixel kaže...
jelincav kaže...

Ako moj c8 nakon 3 i po godine intenzivnog koristenja ima panel cist kao i prvog dana onda stvarno tebe ne treba brinuti c1

Ok ako su paneli bolji, ali postoje varijacije i između panela te generacije. Šta pokriva ta garancija 2+3 ako mi panel ispadne potrošen kroz 1.5 godine? Šta spada u prve 2 i druge 3 godine? To ja pitam.

15 godina
neaktivan

kupio bih novi tv sad imam pitanje, dvojba koji

tcl 55p725 android

samsung ue55tu7022 oba oko 3500 kuna

LG UHD TV 55UP75003LF oko 3500 kuna

ili neki prijedlog nešto do 4000 kuna

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 17:30 (cibalia).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

da li imaš taj Sony ? kakva mu je slika za naše programe preko antene ? 

10 godina
neaktivan

Da li imaš taj Sony ? kakva je slika na našim programima preko antene ?

17 godina
jelincav kaže...
Pixel kaže...
jelincav kaže...

Ok ako su paneli bolji, ali postoje varijacije i između panela te generacije. Šta pokriva ta garancija 2+3 ako mi panel ispadne potrošen kroz 1.5 godine? Šta spada u prve 2 i druge 3 godine? To ja pitam.

To moras pogledati u uvjetima sto je druge 3 godine. Prve dvije je tvornicko jamstvo , ali mozes se u prve dvije godine pozvat po zakonu ba matrijalni nedostatak.

Postoje varijacije panela, ali svaka grneracija je sve bolja.

Nece ti se nista potrosit, oled panel je deklariran na 100000 sati.

Danasnji paneli imaju hrpu anti burn in mjera.

Morao bi bas ciljano zlostavljati panel i to stvarno zestoko da bi isprovocirao trajni burn in.

Nece ti se nista potrosit u 5 godina, a kamo li dvije.

Ako si zaista u tolikom strahu onda nemoj kupovat oled jer ces se bojati svaki put kad ga upalis.

11 godina
neaktivan
Pixel kaže...
jelincav kaže...
Pixel kaže...
jelincav kaže...

To moras pogledati u uvjetima sto je druge 3 godine. Prve dvije je tvornicko jamstvo , ali mozes se u prve dvije godine pozvat po zakonu ba matrijalni nedostatak.

Postoje varijacije panela, ali svaka grneracija je sve bolja.

Nece ti se nista potrosit, oled panel je deklariran na 100000 sati.

Danasnji paneli imaju hrpu anti burn in mjera.

Morao bi bas ciljano zlostavljati panel i to stvarno zestoko da bi isprovocirao trajni burn in.

Nece ti se nista potrosit u 5 godina, a kamo li dvije.

Ako si zaista u tolikom strahu onda nemoj kupovat oled jer ces se bojati svaki put kad ga upalis.

Nebi se bojao tolko da je moj, al kupujem za starce i bilo bi svarno sranje da dođe do oštećenja panela. Od upotrebe nebi trebalo jer oni stalno gledaju različiti sadržaj i ne gejmaju i ne gledaju filmove sa trakama gore i dolje. Mislim stvarno nebi trebalo doć do toga. Al eto čisto pitam jer ne tako davno je bilo slučajeva i reklamacija već nakon 3000sati makar su i ti paneli imali deklaraciju 100k. Ma čisto me zanimalo šta pokriva garancija.

13 godina
darkogrom kaže...

Imam, evo već 5 mjeseci. Slika domaćih kanala je odlična. Dok je slika full hd i 4k materijala perfektna. Imam 75 inčnu verziju, i prezadovoljan sam kupljenim :)

7 godina

Hisense 75A7GQ

Ako netko ima kakvu rijec o navedenom tvu. Kakav je ekran itd.

Ima primamljivu cijenu od 7300kn u emmezeti.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mmafan kaže...
darkogrom kaže...

Imam, evo već 5 mjeseci. Slika domaćih kanala je odlična. Dok je slika full hd i 4k materijala perfektna. Imam 75 inčnu verziju, i prezadovoljan sam kupljenim :)

hvala 

14 godina

Uskoro kreće nova sezona F1, pa bi se počastio nekakvin 4K Uhd ili kakav već 4K televizori u sobi. Usto bih gledao HBO i Netflix na njemu, plus android box, a postoji i mogućnost MAXtv to go ili još dodatan MAXtv prijemnik.

Neznam koji su dobri brandovi, dal da uzimam Android TV bezobziran na android box ili da uzmem neki drugi Tv? 

Budete je do 3000kn. Također ga planiram na zid montirati i udaljenost od od tog zida je 2 metra, ako to igra ulogu u biranju TV-a. Znači 4K minimalno 100cm dijagonala. 

Može naravno više prijedloga ☺️

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice