Mene je zacudilo sto ne mogu primjetiti ABL da radi i ne vidim near black flickering uopce, ali to moze naravno biti i firmware...
Prakticki savrseni TV (za mene), bit ce ga tesko zamijeniti sa boljim... jedino MiniLED zbog izdrzljivosti i svjetline preko 1000 nita, iako je i ovaj solidno svjetao za dobar HDR.
C1 sa EVO panelom bi se trebao ponašati po pitanju aktivacije ABL-a kao i C1 sa starim panelom pošto svi dijele isti firmware pa time i isto ponašanje. Ja ABL primjećujem u nekim igrama ali npr. u filmovima uopće ne. Efekt je suptilan ali ako znaš što tražiš, da se primijetiti. LG vjerojatno kompletno prelazi na EVO panele u 2022. pa im je vjerojatno bilo isplativije viškove takvih panela ugurati u C1 i zaključati tu funkcionalnost iza firmware-a.
Meni nekad fali stara svjetlina sa Samsunga, ali perfektna crna, fantastičan kontrast i nepostojanje bloominga koji me užasno iritirao su mi sasvim dobre zamjene.
I koja je tocno razlika? Pitam zato sto vidim po internetu da se prije moglo preko servisnog menija povecati brightness na razinu G1, ali sada navodno to vise ne ide a brightness je ogranicen na razinu kao C1 sa "starim" panelom.
Na stranu to što EVO panel postiže 100 nitsa više (džabe ti to kad je LG to zaključao i navodno se ne može više niti u servisnom meniju dignuti brightness), po meni najvažniji feature EVO panela je taj što ima specijalan sustav hlađenja koji mu omogućuje duži životni vijek u smislu daleko manje podložnosti burn in-u. EVO je nova generacija LG OLED panela i koliko sam vidio, od 2022. LG kompletno prelazi na te panele, barem u C2 (nasljednik C1) TV-ima. Neki sretnici koji su kupovali C1 sada, krajem 2021. su dobili EVO panele u tom TV-u.

). Zna li netko kako ugasiti Hbb-tv, koji se pojavljuje na Novoj TV? U starom webOS-u je bila ta opcija.
Izgleda da gase kapacitete i kupuju od drugih koji većinom rade VA panele (a sve veće IPS-ove prodali i Samsungu).