Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.256
|
čitano: 23.802.062
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mad Ant kaže...

Mene je zacudilo sto ne mogu primjetiti ABL da radi i ne vidim near black flickering uopce, ali to moze naravno biti i firmware...

Prakticki savrseni TV (za mene), bit ce ga tesko zamijeniti sa boljim... jedino MiniLED zbog izdrzljivosti i svjetline preko 1000 nita, iako je i ovaj solidno svjetao za dobar HDR.

C1 sa EVO panelom bi se trebao ponašati po pitanju aktivacije ABL-a kao i C1 sa starim panelom pošto svi dijele isti firmware pa time i isto ponašanje. Ja ABL primjećujem u nekim igrama ali npr. u filmovima uopće ne. Efekt je suptilan ali ako znaš što tražiš, da se primijetiti. LG vjerojatno kompletno prelazi na EVO panele u 2022. pa im je vjerojatno bilo isplativije viškove takvih panela ugurati u C1 i zaključati tu funkcionalnost iza firmware-a.

Meni nekad fali stara svjetlina sa Samsunga, ali perfektna crna, fantastičan kontrast i nepostojanje bloominga koji me užasno iritirao su mi sasvim dobre zamjene.

Minneyar kaže...

I koja je tocno razlika? Pitam zato sto vidim po internetu da se prije moglo preko servisnog menija povecati brightness na razinu G1, ali sada navodno to vise ne ide a brightness je ogranicen na razinu kao C1 sa "starim" panelom.

Na stranu to što EVO panel postiže 100 nitsa više (džabe ti to kad je LG to zaključao i navodno se ne može više niti u servisnom meniju dignuti brightness), po meni najvažniji feature EVO panela je taj što ima specijalan sustav hlađenja koji mu omogućuje duži životni vijek u smislu daleko manje podložnosti burn in-u. EVO je nova generacija LG OLED panela i koliko sam vidio, od 2022. LG kompletno prelazi na te panele, barem u C2 (nasljednik C1) TV-ima. Neki sretnici koji su kupovali C1 sada, krajem 2021. su dobili EVO panele u tom TV-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 9:10 (greysaint0).
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ja osobno apsolutno ne bih isao povecavat na silu brightness kroz service menu.

1.sigurno se ubrzava trosenje panela

2.svaki ulazak u service menu se registrira i to automatski ponistava garanciju ako serviser to primjeti.

LG je izjavio sta su napravili oko EVO panela u G1 i sto u biti sacinjava EVO panel.

Na G1 se visi brightness dobije uz nizu potrosnju struje i tv ima one otvore za hladjenje/strujanje zraka iza panela dok to nisam vidio na ostalim LG oledima u 2021.

Uglavnom,treba bit oprezan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
greysaint0 kaže...
Mad Ant kaže...

Mene je zacudilo sto ne mogu primjetiti ABL da radi i ne vidim near black flickering uopce, ali to moze naravno biti i firmware...

Prakticki savrseni TV (za mene), bit ce ga tesko zamijeniti sa boljim... jedino MiniLED zbog izdrzljivosti i svjetline preko 1000 nita, iako je i ovaj solidno svjetao za dobar HDR.

C1 sa EVO panelom bi se trebao ponašati po pitanju aktivacije ABL-a kao i C1 sa starim panelom pošto svi dijele isti firmware pa time i isto ponašanje. Ja ABL primjećujem u nekim igrama ali npr. u filmovima uopće ne. Efekt je suptilan ali ako znaš što tražiš, da se primijetiti. LG vjerojatno kompletno prelazi na EVO panele u 2022. pa im je vjerojatno bilo isplativije viškove takvih panela ugurati u C1 i zaključati tu funkcionalnost iza firmware-a.

Meni nekad fali stara svjetlina sa Samsunga, ali perfektna crna, fantastičan kontrast i nepostojanje bloominga koji me užasno iritirao su mi sasvim dobre zamjene.

Minneyar kaže...

I koja je tocno razlika? Pitam zato sto vidim po internetu da se prije moglo preko servisnog menija povecati brightness na razinu G1, ali sada navodno to vise ne ide a brightness je ogranicen na razinu kao C1 sa "starim" panelom.

Na stranu to što EVO panel postiže 100 nitsa više (džabe ti to kad je LG to zaključao i navodno se ne može više niti u servisnom meniju dignuti brightness), po meni najvažniji feature EVO panela je taj što ima specijalan sustav hlađenja koji mu omogućuje duži životni vijek u smislu daleko manje podložnosti burn in-u. EVO je nova generacija LG OLED panela i koliko sam vidio, od 2022. LG kompletno prelazi na te panele, barem u C2 (nasljednik C1) TV-ima. Neki sretnici koji su kupovali C1 sada, krajem 2021. su dobili EVO panele u tom TV-u.

Ja ne mogu izmjerit koliko nitsa imam sad na G1 ali nakon zadnjeg fw updatea mogu rec da nisam siguran dali bih zelio jos svijetliju sliku jer je i full screen vise nego dovoljno svijetao.

14 godina
MEGATAMA kaže...

Ja ne mogu izmjerit koliko nitsa imam sad na G1 ali nakon zadnjeg fw updatea mogu rec da nisam siguran dali bih zelio jos svijetliju sliku jer je i full screen vise nego dovoljno svijetao.

Kužim te, koliko sam vidio, vjerojatno konto EVO panela, G1 ima manje agresivan ABL. C1 isto ima nekad skoro zasljepljujuću svjetlinu - ovo je najviše primjetno u Ghost of Tsushima, no vrlo je ovisno o tome koliki postotak ekrana ta svjetlina prekriva. Na sve više od 75% (prst-palac procjena) ABL se pali. Nije da slika postane full mračna, ali vidi se da TV malo "smiri stvari". I dalje je jako dobra svjetlina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 9:16 (greysaint0).
13 godina

O ovome sto pisete za evo panel u C1 to je svakako fantasticno jer i bez optimizacija koje je LG napravio za G1 taj panel ima dodatni zeleni sloj i promjenjen sastav piksela te vec samim time ima 20% duzu trajnost sto je puno.

Ja i dalje nisam primjetio niti jednom image retention a tv preko 2000h dok sam na B6 i B7 vise puta primjetio IR.

Lg je puno unaprijedio te panele.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Super, ja ga mislim ovaj tjedan kupiti (65'' C1), nadam se da bude novi panel :)

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
SyntaXT kaže...

Samsung ne podržava Dolby Vision, vama koji kupujete Samsung modele to nije problem?

Od neki dan sam iskusio ovo (doduše na starijem Samsung modelu) pa me iznenadilo da je ista priča i na svim modelima a isti slučaj je i s soundbarovima koji ne propuštaju Dolby Vision.

https://www.avsforum.com/threads/samsung-qled-65-purple-pink-tinted-when-playing-dolby-vision.3025278/

Da, tako izgleda Dolby Vision na TV-u koji ga ne podržava. Kada kupiš smart TV općenito, iskreno, ne vidim zašto bi itko spajao Roku, Chromecast i slične uređaje na njega u svrhu gledanja streaming servisa. Sve što valja postoji već kao aplikacija koja se može instalirati na TV. Kada gledaš stream sa native aplikacije, ista će uvijek odabrati standard koji TV podržava.

Npr. Netflix aplikacija uvijek bira Dolby Vision na mom C1 dok je identična Samsung aplikacija uvijek birala HDR10. Sve HDR serije i filmovi koje sam gledao na Netflixu postoje u HDR10 i DV verzijama. DV verziju nikada nećeš niti moći pokrenuti na Samsung TV-u jer TV zna da je to HDR standard koji ne podržava.

Vjerojatno neki vanjski uređaji pojma nemaju na što su spojeni pa po defaultu puštaju potencijalno nepodržani standard. Možda se može postaviti negdje u opcijama aplikacije ili samog uređaja koji HDR standard da pušta.

Minneyar kaže...

Super, ja ga mislim ovaj tjedan kupiti (65'' C1), nadam se da bude novi panel :)

Nemoj prepuštati stvari slučaju, pogledaj na samoj kutiji oznaku uređaja. Ako 4. slovo (s desna na lijevo) nije P ili W, nek idu u skladište po novi 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 10:15 (greysaint0).
14 godina

Nemoj prepuštati stvari slučaju, pogledaj na samoj kutiji oznaku uređaja. Ako 4. slovo (s desna na lijevo) nije P ili W, nek idu u skladište po novi 

Super, narucit cu online s osobnim preuzimanjem I guess pa vidjet na preuzimanju koji je i trazit noviji ak imaju.

Imam i SpyderX Pro kalibrator, cujem da su dosta lose boje out of the box na C1.

15 godina
MEGATAMA kaže...

2.svaki ulazak u service menu se registrira i to automatski ponistava garanciju ako serviser to primjeti.

Nisam siguran u ovo. Zvao sam servis i pitao direktno da imam servisni daljinski i jeli mogu ući u servisni menu za vidjeti sate rade tj. da li se samim ulaskom gubi garancija i da li oni to mogu ''vidjeti''? Rekli su da NE. Da se može ući u servisni meni, ali normalno da su rekli da se ništa ne mijenja u njemu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 10:38 (stipest).
14 godina
Minneyar kaže...

Super, narucit cu online s osobnim preuzimanjem I guess pa vidjet na preuzimanju koji je i trazit noviji ak imaju.

Imam i SpyderX Pro kalibrator, cujem da su dosta lose boje out of the box na C1.

Ovo za boje nije univerzalno pravilo. Neki su to prijavili ali moguće da se radi o par loših primjeraka. Prosječan čovjek neće niti primjetiti te "loše boje" pošto se radi o razini preciznosti koju primjećuju većinom profesionalci.

stipest kaže...

Nisam siguran u ovo. Zvao sam servis i pitao direktno da imam servisni daljinski i jeli mogu ući u servisni menu za vidjeti sate rade tj. da li se samim ulaskom gubi garancija i da li oni to mogu ''vidjeti''? Rekli su da NE. Da se može ući u servisni meni, ali normalno da su rekli da se ništa ne mijenja u njemu.

To je točno, sam ulazak ne poništava garanciju, ekipa na Redditu je to isto potvrdila (zvali su LG). Same promjene po meniju sa druge strane, vjerojatno poništavaju garanciju ako LG može skužiti da je nešto mijenjano. Ali kao što je Megatama rekao, G1 ima i neke druge stvari osim samog panela koje omogućavaju veći brightness, tako da se bolje ne zezati sa time i uništiti skup TV (C1).

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 10:50 (greysaint0).
13 godina
stipest kaže...
MEGATAMA kaže...

Nisam siguran u ovo. Zvao sam servis i pitao direktno da imam servisni daljinski i jeli mogu ući u servisni menu za vidjeti sate rade tj. da li se samim ulaskom gubi garancija i da li oni to mogu ''vidjeti''? Rekli su da NE. Da se može ući u servisni meni, ali normalno da su rekli da se ništa ne mijenja u njemu.

Ja sam u De i znam da se ulaskom u service menu gubi pravo na garanciju,barem onu koju pruza LG.

Sad hoce li ti serviser to provjeravat ovisi o sreci,kakva su pravila u Hr ne znam ali znam da i u UK vrijedi ovo da gubis garanciju.

13 godina
Minneyar kaže...

To spada pod panel lutriju kao i brightness,uniformiranost itd.

I to se odnosi na apsolutno svaki tv na trzistu.

Ali je naravno fantasticno ako se tv moze kalibrirat jer tada znamo da je izvucen maksimum iz panela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 11:19 (MEGATAMA).
14 godina

Znam za panel lutriju i da varira od primjerka do primjerka, ali opet, za taj TV specificno sam u doslovno preko 5 reviewa vidio da su lose boje out of the box. Naravno da to vecina ljudi ne bi ni skuzila, ali ja imam fetish na to :P Al dobro, iskalibrirat cu ga prek laptopa i OSD i bit ce to dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
greysaint0 kaže...
MEGATAMA kaže...

Kužim te, koliko sam vidio, vjerojatno konto EVO panela, G1 ima manje agresivan ABL. C1 isto ima nekad skoro zasljepljujuću svjetlinu - ovo je najviše primjetno u Ghost of Tsushima, no vrlo je ovisno o tome koliki postotak ekrana ta svjetlina prekriva. Na sve više od 75% (prst-palac procjena) ABL se pali. Nije da slika postane full mračna, ali vidi se da TV malo "smiri stvari". I dalje je jako dobra svjetlina.

Npr. LOTR 2, scena kada se ekipi u sumi ukaze Gandalf the White, cijeli ekran ode u full bijelu na duze od 5 sekundi, te i prije i poslije je dosta bijel - u HDR modu, brightness/contrast na 100 i nista nisam primjetio... I sto je najbolje, solidno je svijetao, izgleda vise od 100 nita... ja i vise nego zadovoljan, pogotovo sto ne vidim ni near-black flicker...

Ako je samo FW zasluzan, doveli su ga do milokliza...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 12:09 (Mad Ant).
15 godina
Mad Ant kaže...

Da, WBE novi, WBC stari. Moj 65C11LB ima na četvrtom mjestu "P" (DEUPLJP) što bi značilo WBE, novi. Proizvodnja 11/2021.

Meni je oznaka W. Kako si vidio godinu proizvodnje? Za nove vlasnike, opcija Energy Saving, koju je poželjno prvo ugasiti, nije više na mjestu gdje je u svim recenzijama. Sada je pod Suport-OLED Care-Device Self Care-Energy Saving. Verzija softwera 03.21.05. Ja sam isto ušao u Service Meni i provjerio sate rada ( na moju sreću, 0-nula ). Zna li netko kako ugasiti Hbb-tv, koji se pojavljuje na Novoj TV? U starom webOS-u je bila ta opcija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 13:12 (stipest).
17 godina
neaktivan

Uspoređujem LG C1 u 48 i 55 inca, gledanje sa 2.3 - 3m. 48 C1 je trenutno 6800 a 55 C1 8200.

Kolko je velicina bolja u odnosu na manju cijenu i manje pixle na primjeru LG C1?

Intel Core 2 Duo E6300 @3500Mhz - 1.4000V, CoolerMaster Hyper-TX, ASUS P5B deluxe, Crucial Ballistix DDR 677 2x1024MB 1000Mhz 4-4-4-8 - 2.45V, Gainward 8800GT 512MB, TV tuner ASUS P7131 Hybrid, HITACH
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
elvis again kaže...

Uspoređujem LG C1 u 48 i 55 inca, gledanje sa 2.3 - 3m. 48 C1 je trenutno 6800 a 55 C1 8200.

Kolko je velicina bolja u odnosu na manju cijenu i manje pixle na primjeru LG C1?

Dat ću ti svoj primjer. Prije 6 mjeseci sam imao TV od 55". Gledam sa udaljenosti od 2,80 m. Kad je došao bio mi je ogroman. Nakon par tjedana mi je bilo žao ko psu što nisam kupio 65" jer sam skužio da sam mogao i više. "Srećom" taj TV je crknuo u garantnom roku pa sam ga zamijenio za 65" LG C1 koji mi je savršene veličine.

TL;DR uzmi 55". Na 4K rezoluciji nema šanse da vidiš ikakve pixele na toj udaljenosti.

15 godina
stipest kaže...
Mad Ant kaže...

Da, WBE novi, WBC stari. Moj 65C11LB ima na četvrtom mjestu "P" (DEUPLJP) što bi značilo WBE, novi. Proizvodnja 11/2021.

Meni je oznaka W. Kako si vidio godinu proizvodnje? Za nove vlasnike, opcija Energy Saving, koju je poželjno prvo ugasiti, nije više na mjestu gdje je u svim recenzijama. Sada je pod Suport-OLED Care-Device Self Care-Energy Saving. Verzija softwera 03.21.05. Ja sam isto ušao u Service Meni i provjerio sate rada ( na moju sreću, 0-nula ). Zna li netko kako ugasiti Hbb-tv, koji se pojavljuje na Novoj TV? U starom webOS-u je bila ta opcija.

Misliš, piše ti na 4. mjestu "W"? Kao npr. DEUW...? Godina/mjesec proizvodnje ti piše na istoj toj naljepnici iza, meni "11/2021".

Pošto su promijenili izgled WebOS-a 6.0 neke stvari su pod support.

7 godina
elvis again kaže...

Uzmi 55" bez razmišljanja. Ja na manje od 3 metra gledam 100" projektor i skroz mi je OK.

12 godina
SmurfetteLumen kaže...

Pozdrav.

Kupujem TV, a ne razumijem se najbolje (čitaj uopće). Budget mi je 5-6k kn. Širina prostorije je cca 3.6m. Obožavam gledati filmove i serije pa će to biti glavni usecase. Obično spojim laptop preko HDMI

Općenito best buy bi vjerojatno bio Samsung 55Q80A (od 5960 kn; 5 god. jamstva uz registraciju do kraj godine), a kao opcija s potencijalno kvalitetnijim komponentama bi bio Sony 55XH90 (6000 kn (Mobilmedia - provjeriti da nije izložbeni); 2 god. jamstva) ili noviji 55X85 (od 6000 kn; 2 god. jamstva), ali mislim da je XH90 malo bolji.

Od 65" ne vidim nešto bolje od TCL 65C728 (od 6200 kn; 2 god. jamstva), a 55C728 (od 4700 kn; 2 god. jamstva) je najpovoljniji 55" model s VA 120 Hz panelom. Oni su po kvaliteti komponenti lošiji od gore navedenih, a po panelu i pozadinskom osvjetljenju su vjerojatno slični Samsung Q70 i Sony X85 serijama uz nešto lošije procesiranje slike i pokreta.

Od IPS-a su tu Hisense 55U8GQ (od 5950 kn; 2 god. jamstva) i s vrlo ograničenim lokalnim zatamljivanjem LG 55NANO893 (5000 kn; 5 god. jamstva uz registraciju). Gornji VA modeli su bolji za tvoju namjenu (filmovi) pa bih osobno preskočio ove.

Svi navedeni modeli su sa 120 Hz panelima.

Recenzije:

Samsung Q80A

Sony XH90

Sony X85

TCL C728

Hisense U8GQ

LG NANO863

4 godine
neaktivan

Zasto provjeriti da nije izlozbeni? Obicno su izlozbeni na popustu i u vecini slucajeva stari godinu dana i imaju cca 4000h. Ako uzmemo u obzir da tv imaji "rok" trajanja od 60000h pa na vise mislim da ces prije promijenit tv zbog zastarjelosti nego da ce se pokvarit nesto. Bar ja tako razmisljam. Za olede i plazme to ne vrijedi. 

0 0 hvala 0
16 godina

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-55c825-mini-led-qled-4k-televizor-android-tv

Postoji li trenutno neka bolje kupnja od ovog TCL 55C825 MiniLED, ako uzmemo u obzir da mi treba TV dijagonale 55 inča (ne paše ni manje ni veće) i da bi ne bih išao s cijenom preko 1000 eura. Ovaj je sada 7000 kn, kao što vidite, ali je na akciji. Ako mislite da se za 1000 eura može kupiti neki bolji TV dijagonale 55 inča, napišite mi ovdje prijedloge i ideje...

0 0 hvala 0
9 godina
barisic_sb kaže...

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-55c825-mini-led-qled-4k-televizor-android-tv

Postoji li trenutno neka bolje kupnja od ovog TCL 55C825 MiniLED, ako uzmemo u obzir da mi treba TV dijagonale 55 inča (ne paše ni manje ni veće) i da bi ne bih išao s cijenom preko 1000 eura. Ovaj je sada 7000 kn, kao što vidite, ali je na akciji. Ako mislite da se za 1000 eura može kupiti neki bolji TV dijagonale 55 inča, napišite mi ovdje prijedloge i ideje...

https://www.mall.hr/tv-prejemnici-lg/lg-oled55b13-4k-uhd-televizor-smart-tv

Dodaj 800 kn i imaš vrhunski tv

15 godina
Mad Ant kaže...
stipest kaže...
Mad Ant kaže...

Misliš, piše ti na 4. mjestu "W"? Kao npr. DEUW...? Godina/mjesec proizvodnje ti piše na istoj toj naljepnici iza, meni "11/2021".

Pošto su promijenili izgled WebOS-a 6.0 neke stvari su pod support.

Da. Točna oznaka je BEUWLJP. Isto 11/2021. I ovdje je WebOS 6.0, ali isto je kod mene promjenjeno. Na 12:40.

Kod mene je ovako

https://i.postimg.cc/fy0T3GBL/20211229-174359.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 17:50 (stipest).
14 godina
greysaint0 kaže...

Da, tako izgleda Dolby Vision na TV-u koji ga ne podržava. Kada kupiš smart TV općenito, iskreno, ne vidim zašto bi itko spajao Roku, Chromecast i slične uređaje na njega u svrhu gledanja streaming servisa. Sve što valja postoji već kao aplikacija koja se može instalirati na TV. Kada gledaš stream sa native aplikacije, ista će uvijek odabrati standard koji TV podržava.

Npr. Netflix aplikacija uvijek bira Dolby Vision na mom C1 dok je identična Samsung aplikacija uvijek birala HDR10. Sve HDR serije i filmovi koje sam gledao na Netflixu postoje u HDR10 i DV verzijama. DV verziju nikada nećeš niti moći pokrenuti na Samsung TV-u jer TV zna da je to HDR standard koji ne podržava.

Vjerojatno neki vanjski uređaji pojma nemaju na što su spojeni pa po defaultu puštaju potencijalno nepodržani standard. Možda se može postaviti negdje u opcijama aplikacije ili samog uređaja koji HDR standard da pušta.

Moj setup je nVidia Shield TV (Kodi) - Philips Play HDMI Sync Box - HW-Q70R Soundbar - Samsung 65HU7500 (2014)

90% sadržaja se gleda kroz Kodi (od nedavno EON TV) sve je instalirano na NVS, tak da kad uzmem tuljak sa sobom nosim sve osim ekrana i radi svugdje.

Samo zato ne koristim app-ove na TV-u.

Telka je stara nema HDR ali sam očekivao da će slika bit bez ovog efekta, sad sam u međuvremenu skužil da evekt nastaje od soundbara koji sreže Dolby Vision info.

U svakom slučaju sve mi se čini da ću i ja uskoro po LG C1 i neki LG soundbar.

15 godina
SyntaXT kaže...

Moj setup je nVidia Shield TV (Kodi) - Philips Play HDMI Sync Box - HW-Q70R Soundbar - Samsung 65HU7500 (2014)

90% sadržaja se gleda kroz Kodi (od nedavno EON TV) sve je instalirano na NVS, tak da kad uzmem tuljak sa sobom nosim sve osim ekrana i radi svugdje.

Samo zato ne koristim app-ove na TV-u.

Telka je stara nema HDR ali sam očekivao da će slika bit bez ovog efekta, sad sam u međuvremenu skužil da evekt nastaje od soundbara koji sreže Dolby Vision info.

U svakom slučaju sve mi se čini da ću i ja uskoro po LG C1 i neki LG soundbar.

Trebao bi ti i taj soundbar koji imaš normalno raditi, probaj prije nego ideš kupiti novi. I uzmi u obzir da je C1 na stalku jako nizak, da se ne dogodi da ti soundbar ulazi u sliku (iako ovaj koji imaš izgleda dosta tanak). Ja imam LG kućno kino 5.1 i centar mi je ispod TV-a u stalaži gdje mi je i ostatak tehnike, pa me ne dira taj detalj.

11 godina
neaktivan

Pito u Elipsu za LG 43nano773pa, vele da je predstavnik potvrdio da je IPS. Svejedno nisam siguran jer jednom sam se več opeko na 43nano753pr. Odo ja pogledat u Elipso, veli lik nije vam to IPS i prođe prstima po ekranu i ostaje trag iza. I šta sad. Sve recenzije svugdje vele IPS, 2 tv-a uživo VA. Hoću tv jebo ih ja, i da je IPS. LG je uvjek u 43 imo IPS panele, koji vrag sad. Ostaje mi jedino 43nano753pa kojeg imaju u HGspotu, ali oni vele neznamo koji je panel nutra, i tako ti je ta lutrija.

1 0 hvala 0
14 godina

Imamo istu seriju, kod mene iste oznake OLED65C11LB.DEUPLJP, isto 11/2021 proizveden u Poljskoj.

15 godina
jelincav kaže...

Pito u Elipsu za LG 43nano773pa, vele da je predstavnik potvrdio da je IPS. Svejedno nisam siguran jer jednom sam se več opeko na 43nano753pr. Odo ja pogledat u Elipso, veli lik nije vam to IPS i prođe prstima po ekranu i ostaje trag iza. I šta sad. Sve recenzije svugdje vele IPS, 2 tv-a uživo VA. Hoću tv jebo ih ja, i da je IPS. LG je uvjek u 43 imo IPS panele, koji vrag sad. Ostaje mi jedino 43nano753pa kojeg imaju u HGspotu, ali oni vele neznamo koji je panel nutra, i tako ti je ta lutrija.

Da, prestrašno, sad su i oni počeli k'o Samsung ali samo u 43"...?  Izgleda da gase kapacitete i kupuju od drugih koji većinom rade VA panele (a sve veće IPS-ove prodali i Samsungu).

Mora se probati i ovaj u HGspotu, ne vidim kako drugačije biti siguran s obzirom na tvoje iskustvo do sada.

Veći (49", 55") ne dolazi u obzir?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 20:07 (Mad Ant).
13 godina

Hvala puno na preporukama.

Samsung i Sony XH90 su mi favoriti. Koliko mi znače te spomenute potencijalno kvalitetnije komponente?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice