Nisam mislio na nikakve true motion i ostale trgovačke fore nego na nativni refresh rate. Sad ćete me uvjeravati da lopta u pokretu na 50hz panelu ili 120hz izgleda isto.
Ha? Ne, on je samo mislio na EU 50Hz i SAD 60Hz.
Nisam mislio na nikakve true motion i ostale trgovačke fore nego na nativni refresh rate. Sad ćete me uvjeravati da lopta u pokretu na 50hz panelu ili 120hz izgleda isto.
Ha? Ne, on je samo mislio na EU 50Hz i SAD 60Hz.
Kako to da nema ni jedan OLED TV manje dimenzije oko 120cm sve su 140+..
Zbog proizvodnog procesa, problem je napraviti maji panel određene rezolucije i imati dovoljnu iskoristivost materijala
Gotovo sam siguran da ne bi znao koji je koji kad bi puštali isti signal s isključenim procesiranjem.
Eventualno ako se uključi procesiranje tipa true motion i sl onda bi vidio neko manje poboljšanje.
Ne postoji izvorni signal koji se emitira na 100/120 Hz. Kod nas je standard 50 Hz (PAL)
Meni je isto razmak od tv oko 3 m i mogu reći da moj lg55b8 uopće nije prevelik,naprotiv,da je manji doživljaj bi sigurno bio puno lošiji!Kupio i nosač za tv da dobijem još nekih tridesetak cm a na kraju ga nisam ni stavio jer mi žena kaže da joj je i ovako super,a inače je gunđala da će taj tv biti prevelik za naš dnevni.Prije toga sam imao lg42.
Ok ajmo onda ovako. Znam da je u Europi 50hz standard tv signala ali ako sam ja dobro shvatio panel od 100hz bi trebao uduplati refresh rate. Praktički dodati još toliko sličica po sekundi. To bi zapravo trebao raditi 100hz panel. Ako se uključe true motion ili kako ih koji proizvođač zove onda se dobije soap opera effect i to se najviše vidi na brzim kadrovima. A još više na usporenim snimkama. E sad ako sam u krivu ispravite me.
Ok ajmo onda ovako. Znam da je u Europi 50hz standard tv signala ali ako sam ja dobro shvatio panel od 100hz bi trebao uduplati refresh rate. Praktički dodati još toliko sličica po sekundi. To bi zapravo trebao raditi 100hz panel. Ako se uključe true motion ili kako ih koji proizvođač zove onda se dobije soap opera effect i to se najviše vidi na brzim kadrovima. A još više na usporenim snimkama. E sad ako sam u krivu ispravite me.
Obrnuto, truemotion je taj koji dodaje frejmove.
Dodaje ali po člancima na rtingsu, cnetu itd. kad true motion dodaje frameove onda se dobije soap opera effect. Po njima 100hz za eu dupla frameove bez vidljivog soe. Za američko tržište 120hz dupla njihov 60hz standard. Po njima šta po meni ima itekako logike se vidi najviše na brzim kadrovima i usporenim snimkama. Pa i kod mene na mom tv-u sve izgleda bolje kad su sva ta motion sranja isključena.
Ja sam na oko 2.5m i trazim 65 inchi.
Puno znaci za sta ces koristiti. Sto se gledanja tice tv tesko moze biti prevelik, prakticki moze samo biti PREVELIK. Sto se izgled i ugodaj sobe tice, naravno, moze se ne uklapati u prostor (ne mora biti samo velicina kriva, ali utjece), ili moze fizicki da ne stane gdje je prethodni bio :D. Sve to treba osoba uzeti u obzir, ali na kraju krajeva vecina ljudi koji ce zaliti jer su pogrijesili velicinu ce zaliti jer su uzeli premali a ne preveliki.
Edit: Mislim da ce prosjecnom korisniku u dosta slucajeva bolje biti uzeti veci TV sa slabijom slikom nego manji TV sa boljom slikom.
Koji konkuriraju Panasonic plazmi 42" staroj 7 godina? Slika odlična i s tv-a.
OLED-i.
..... hvala na savjetu, ali mene interesuje kako izgleda pravi 4k sadržaj na toj veličini zaslona ? Mislim da 4K traži veću dimenziju od navedene s obzirom da su FHD ekrani dosezali do veličine od 55" .....
Pozdrav ekipa koji od ova dva tevejca valja ili nešto drugo u tom cjenovnom rangu.hvala
Lg 65UK6470PLC
Philips 65PUS6503
Pozdrav ekipa koji od ova dva tevejca valja ili nešto drugo u tom cjenovnom rangu.hvala
Lg 65UK6470PLC
Philips 65PUS6503
..... navedeni LG, u ovom slučaju, je bolji izbor.
Znaci da mi za gledanje nogometa bolje uzet nekaj sa 100hz
Ivica
Pronašao philips pa šta kažete za ovaj.
https://edigital.hr/led-televizori/philips-50pus6203-uhd-smart-led-televizor-p598267
Ili ovaj
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H50A6140/
Lg 65UK6470PLC
Philips 65PUS6503
Znam da je skuplji ali uzmi u obzir i ovaj, 70", VA panel, direct backlight, Magic remote:
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-70uk6950.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
EDIT: sorry, edge backlight
https://www.displayspecifications.com/en/model/f56611ce
Kako se snalaze moderni televizori sa 4k filmovima u x265. Jesu li oni sposobni sami reproducirati takav sadržaj ( memory stick ili prenosni hd preko USB-a)? Ima li razlike u tome kako to rade skuplji i jeftiniji modeli?
Kako se snalaze moderni televizori sa 4k filmovima u x265. Jesu li oni sposobni sami reproducirati takav sadržaj ( memory stick ili prenosni hd preko USB-a)? Ima li razlike u tome kako to rade skuplji i jeftiniji modeli?
Vecinom da, odes na displayspecifications.com , utipkas model i odskrolas par ekrana dole gdje je popis sta sve podrzava.
Razlike donekle ima jer su u igri razni filteri, tj. softver, te hardver za peglanje slike u određenom modelu (mislim na kvalitetu prikaza u detaljima, ne brzinu izvođenja), ali ukratko nema problema. Jer imam osjecaj da pitas da li ce biti trzanja i slicnih problema kao kod presporog PC-a.
Kakav bi ovaj tv bio za starije ljude koji bi gledali na njemu nase Tv programe i Youtube? Jel to smart tv na kraju uopce? Hvala
https://www.sancta-domenica.eu/led-tv-sony-bravia-kdl-43we755.html
Kakav bi ovaj tv bio za starije ljude koji bi gledali na njemu nase Tv programe i Youtube? Jel to smart tv na kraju uopce? Hvala
https://www.sancta-domenica.eu/led-tv-sony-bravia-kdl-43we755.html
Izgleda da ne, ili barem nije smart u danasnjem smislu. Kaze OS je neki Linux sa Opera browserom i Opera storeom... znaci Youtube samo preko tog browsera, a to je bol i patnja.
Radije izaberi neki noviji LG, Sony, Samsung sanormalnim OS-om jer svi oni imaju Youtube kao dediciranu aplikaciju. Evo primjer, a ako iskoristis kod za -10% za prijavu nanjihov newsletter, dođes ispod 3000kn:
https://www.sancta-domenica.eu/led-tv-lg-43uk6300.html
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-43uk6470.aspx
Ja sam na oko 2.5m i trazim 65 inchi.
Puno znaci za sta ces koristiti. Sto se gledanja tice tv tesko moze biti prevelik, prakticki moze samo biti PREVELIK. Sto se izgled i ugodaj sobe tice, naravno, moze se ne uklapati u prostor (ne mora biti samo velicina kriva, ali utjece), ili moze fizicki da ne stane gdje je prethodni bio :D. Sve to treba osoba uzeti u obzir, ali na kraju krajeva vecina ljudi koji ce zaliti jer su pogrijesili velicinu ce zaliti jer su uzeli premali a ne preveliki.
Edit: Mislim da ce prosjecnom korisniku u dosta slucajeva bolje biti uzeti veci TV sa slabijom slikom nego manji TV sa boljom slikom.
Bash gledam...ja na 3, 3,5m sam uzeo 65 WOW efekt je trajao dan-dva...sada uopce nije velik...ustvari taman rekao bih :-)
OLED-i.
Ako nije bio top model onda skoro svi osim ovih najjeftinijih.
Recimo bilo sto od 5000 kn na dalje
Po LG roadmapu najava je za takve krajem sljedeće godine ili početkom 2020.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1509531763
Navodno između 40-49" ali za sada bez više informacija u kojoj točno dijagonali, rezoluciji i ostalim tehnikalijama. Moguće 46" 4K, to su neke spekulacije:)
Ne koristim tipkovnicu, još. Ali evo kako ja zaobilazim taj problem.
Ako ti je YT sinkoriziran na mobitelu i TV-u, pretražim što trebam na mobitelu i onda na YT aplikaciji na TV-u mi se ta pretraga pojavi.
Znam da je workaround, ali nadam se da će ti pomoći 😅
OLED-i.
Ako nije bio top model onda skoro svi osim ovih najjeftinijih.
Recimo bilo sto od 5000 kn na dalje
Ovaj je Panasonic TX-P42S30E.
Idem pogledat kaj ima od oleda.
Kakvi su novi Panasonici? Vidim da ih ima u SD.
Treba sacekat da malo OLEDI padnu na nekih 8t kn pa kupit, s tim TV normalna osoba mirna je 10+ god neki i vise..
smješno je dati više od 4.500 do max 6.000 kn za bilo koji najbolji tv kad za malo više se može kupiti OLED. Ali trgovci diktiraju ponudu cijene i marketing. trgovcev je posao i proizvođačev prodati muda pod bubrege i oni to super rade. OLED i QLed(Led) kao Mercedes i Fićo (Fiat Opel).
OLED pruža takvu sliku da nije upitan doživljaj, upitno je ljudsko oko u kakvom je stanju i što može vidjeti. LED i marketinška finta QLED (SAMO IZ RAZLOGA DA PODSJECA NA OLED) je znatno jeftinija i lošija tehnologija
OLED 55 su dobre cijene vec sada, može se kupiti od 1000 eura do 10ak tis.kn . a 65 i 75 su još uvijek prilično skupi i samo u toj dimenziji LED može konkurirati isključivo radi cijene. ispod 55 nisu ni televizori više monitori i