Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.757.298
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Hvala onima koji su pomogli 😉
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

baš me lijepo gleda ovaj 55 q6fn za 6300kn, al reko sam da cu ic na barem 65" 

jel bi 55" na 4m udaljenosti bilo puno premalo ili? na videima izgleda malo, al na videima su uvijek TVi mali pa ne znam

16 godina

Ovisi sto gledas.Za sd programe i bolje da je manji, a 4k s 4m gledat na 55” nije neka sreca.

16 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Ovisi sto gledas.Za sd programe i bolje da je manji, a 4k s 4m gledat na 55” nije neka sreca.

ma jasno mi je to, na toj udaljenosti nebi vidio razliku između 4k i 720p...

ništa, mijenjat razmještaj u sobi 

17 godina
kućaposo kaže...

https://edigital.hr/led-televizori/lg-55sk8500-webos-40-smart-uhd-led-televizor-p556896

ovaj je još bolji ali je cijena 6.750 kn ako budžet dozvoljava.

uglavnom bolji je od samsunga 8002 koji je isto tako odličan izbor za 6.000 kn

pa se može razvući na karticu kome to igra igru

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE55NU8002TXXH/

bilo koji od ova tri je odlična kupnja dakle  4.300 kn, 6.750 kn, 6.000 kn

dakle best buy ovaj za 4.300 jer to su vrlo male razlike. proučite ga i vidjet ćete

da ima full opremu. neće biti dugo po toj cijeni

U kojem svemiru je to sk8500 bolji od nu8002  

17 godina
perkoxcar kaže...

Ne rad ise o tome što se gleda , tj je li sd, hd ili 4k ( to je manji dio priče) , za doživljaj gledanja filmova i serija veliku ulogu igra veličina ekrana. Čak veličina ekrana pridonosi filmičnoti više nego kvalitetnija slika (do neke razine). 

Zato je skoro uvijek bolje ići na veči ekran.

10 godina
Ima li netko iskustva sa Samsung QLED televizorom, QE55Q6FN, kako se slika ponaša kod titlova u bijeloj boji - mijenja li se i kontrast slike onako izraženo iz tamnog u svjetlije ili je normalno?

Vidio sam nekoliko YouTube primjera di se ljudima to pojavljuje a baš nekog konkretnog rješenja nema.

I općenito iskustvo, pogotovo gaming, ako je netko testirao AMD Freesync kako izgleda i funkcionira.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

ako imaš opciju Care Eye Care ostavi ju uključenom pa tv neće mijenjati svjetlinu ovisn o scenama...

tako je bar na LG. trebao bi i samsung imati sličnu opciju...

a ima tu ljudi koji imaju taj tv pa će se vjerojatno javiti...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
dmanz kaže...

baš me lijepo gleda ovaj 55 q6fn za 6300kn, al reko sam da cu ic na barem 65" 

jel bi 55" na 4m udaljenosti bilo puno premalo ili? na videima izgleda malo, al na videima su uvijek TVi mali pa ne znam

možeš misliti da ćeš ga dobiti po toj cijeni. akcija je kobajage samo jedan dan...upsss prodali smo ga.. (ili je izložbeni, s greškom)

pogledaj NU 8002 cijenu pa će ti sve biti jasno...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
16 godina
neaktivan
Garac24 kaže...

tv, plejka i pivo 

ostalo ko sisa... 

I believe Wi can Fi...
10 godina
Anđeo bez falinge kaže...

ako imaš opciju Care Eye Care ostavi ju uključenom pa tv neće mijenjati svjetlinu ovisn o scenama...

tako je bar na LG. trebao bi i samsung imati sličnu opciju...

a ima tu ljudi koji imaju taj tv pa će se vjerojatno javiti...

Zapravo nemam još taj TV, ali ću ga kupiti u narednim danima pa čisto da čujem mišljenja drugih.

Koliko sam dosad shvatio, ako se koristi Netflix, u postavkama profila treba promijeniti titlove na način da imaju crnu pozadinu a žutu boju slova + promijeniti nešto u postavkama samog televizora da se maksimalno smanji prijelaz kontrasta slike.

12 godina
neaktivan

Lijep pozdrav. Stari želi kupiti novi TV pa vidim u sancta Domenici ovaj na akciji LG 50UK6470, da li je to dobar TV? Vidim nešto da piše 50hz, a to je kao lose ili? Čitam isto da ima neke probleme sa oštrinom boje... Ne znam Jel ima neko iskustva iako znam da je to sve subjektivno... TV bi se gledao u svjetlom dnevnom boravku i većinom TV programi.

Hvala unaprijed 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Flagship kaže...
karlito13 kaže...

Pa sta je ovo...se oni zahebavaju ili imaju 2kom.na lageru...

Imali su sigurno više od 2 ali ti nisi dovoljno brz i posvećen kupovini:)

Jbt,netko mora i radit...ne mogu ja sjedit na laptopu cjeli dan i cekat.....

Vidim danas nista se ne desava...nije raspoloziv...a i oni ga hebu..stave 20%,pa onda 15%...drze 2h pa maknu...debilana totalna..

Idem danas do Elipsa vidit 8002 kut gledanja me zanima...

Kako @striko kaze..na kraju cu uzet 6950....

14 godina

Uzimam nešto za tasta, pa biram između dva Sonyja (igranje plejke, maxtv i filmovi preko usb-a navečer):

XF7005 ili XF7077?

Know your limits.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

karlito13 

koju na kraju velicinu uzimas 50 ili 55"?

ili uk6950 ili uk7550 ako vec ciljas na LG a previse je preko 7tkn za sk8500

I believe Wi can Fi...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2018 12:30 (Striko2009).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Garac24 kaže...

To je 65UK6300 ili ?

@karlito, pa možeš preko moba ili tableta bacit pogled na forume i web da ti ne promakne:)

Ako baš čekaš 55SK8500 onda je razumljivo, par sto kn gore dolje nije presudno ali ako nije definirano onda je 55XF9005 za onih 7500 s 5 godina garancije bio deal koji se ne propušta. Dobri su NU8002 i 55Q6 za 6 tj 6370 ali zbog izostanka DTS-a kao i DV nisu najbolja opcija. Refreshaj ekupi svakih par minuta ili prati striku kad dojavi

11 godina
neaktivan
Striko2009 kaže...

karlito13 

Znam,uzeo bi ga da bude na 20%,kao sto je i bio...

Gledam cijelo vrijeme 55"..e sad ako bi isao na 6950..mislim si da bi uzeo mozda 50" zbog VA panela i direct led..mislim da je bolji nego 55"..

7550 nisam previse obracao pažnju...mislim da je kolega @Mad Ant rekao da je bolji ako se spaja na pc itd...

Pogledacu danas jos taj 8002....

Inace imam svoju satelitsku i jos prijemnik od iptv..tak da mi treba slika ok..

11 godina
neaktivan
Flagship kaže...
Garac24 kaže...

To je 65UK6300 ili ?

@karlito, pa možeš preko moba ili tableta bacit pogled na forume i web da ti ne promakne:)

Ako baš čekaš 55SK8500 onda je razumljivo, par sto kn gore dolje nije presudno ali ako nije definirano onda je 55XF9005 za onih 7500 s 5 godina garancije bio deal koji se ne propušta. Dobri su NU8002 i 55Q6 za 6 tj 6370 ali zbog izostanka DTS-a kao i DV nisu najbolja opcija. Refreshaj ekupi svakih par minuta ili prati striku kad dojavi

Sony mi se ne svida zbog postolja,kao i samy q6fn..ne zanimaju me uopce bez obzira na kvalitetu..

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2018 13:24 (karlito13).
17 godina
Flagship kaže...
Garac24 kaže...

To je 65UK6300 ili ?

Zašto je na TV-u od 6000 Kn bitan Dolby Vision ? Koji to TV od 6000 - 7000 Kn koji podržava Dolby Vision ga zaista može i prikazati  pa da bi to bio neki bitan faktor u odabiru ?

LG s ips panelom ?   

Ovdhe je XF9005 najbolja opcija, ako nije povoljan onda NU8002 ili 55Q6. 

SK8500 samo ako se isključivo gleda SDR u osvjetljenoj sobi i uz to ako se gleda  iz kuta.  A za te uvijete gledanja ne bih nikada preporučio ikome da daje 5-7000 kn za tv jer baca novce, za to posluži sasvim ok i  duplo jeftiniji tv !

11 godina
neaktivan
karlito13 kaže...
Striko2009 kaže...

karlito13 

Gledam cijelo vrijeme 55"..e sad ako bi isao na 6950..mislim si da bi uzeo mozda 50" zbog VA panela i direct led..mislim da je bolji nego 55"..

7550 nisam previse obracao pažnju...mislim da je kolega @Mad Ant rekao da je bolji ako se spaja na pc itd...

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/2c005ba47

Da li ima velike razlike u samoj slici..ne mozes nigdje vidit uzivo...

16 godina
neaktivan
karlito13 kaže...
karlito13 kaže...
Striko2009 kaže...

karlito13 

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/2c005ba47

Da li ima velike razlike u samoj slici..ne mozes nigdje vidit uzivo...

Naravno da ima, 50" prikazuje crnu boju, a 55" sivu 

14 godina
neaktivan

Pozdrav

Zanima me sljedeći model 65UK6300 (za 5700kn)

Preporučate li ga za casual gledanje u dnevnom boravku

Trenutno imam 55UJ701v i malo mi je mali (udaljenost mi je od glave do tv-a 4.5m)

Prebacio bi ga u sobu.

Ovaj moj lg je odličan (magic remote, odlični zvučnici itd)

65 incha bi samo radi dijagonale veće.

Ima li itko 6300 seriju i ima li mana?  (ne smeta mi sto je rgbw ekran)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima, 

Moj prvi post na ovoj temi iako dugo citam i savjete i svadjanja ode 😂.

Triba mi mala pomoc znalaca...uglavnom zbog sugavog regala pase mi jedino 40" tv pa sta mislite o ovome doli ili ako imate neki drugi do 3000, nategnutih 3300kn. Bice u dnevnom, nikakav gaming na njemu, gledat ce se netflix i najcesce legalno skinuti filmovi 😉

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/68144/samsung-ue40nu7192uxxh-ultra-hd-led-tv/

Hvala unaprid

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Flagship kaže...

Zašto je na TV-u od 6000 Kn bitan Dolby Vision ? Koji to TV od 6000 - 7000 Kn koji podržava Dolby Vision ga zaista može i prikazati  pa da bi to bio neki bitan faktor u odabiru ?

LG s ips panelom ?   

SK8500 samo ako se isključivo gleda SDR u osvjetljenoj sobi i uz to ako se gleda  iz kuta.  A za te uvijete gledanja ne bih nikada preporučio ikome da daje 5-7000 kn za tv jer baca novce, za to posluži sasvim ok i  duplo jeftiniji tv !

Zašto...pitaj one koji proizvode takve tv

Na koju to cijenu misliš? 55SK8500 ima redovnu cijenu oko 7800, znači iznad 1000€što ga ne čini nekim najkvalitetnijim uređajem ali isto tako niti nekim jeftinim budget televizorom. Zna se dobro da to nije onaj stari IPS vulgaris znači edge led od 50hz i uglavnom lošim karakteristikama nego vrlo vjerojatno trenutačno najbolje što se od IPS-a može izvući: 100hz Direct LED Fald s 50-ak dimming zona i nano cell strukturom. Svakako bolje od prošlogodišnjih modela po istoj ili čak nižoj cijeni.

Nitko ne spori da je XF9005 no1 u toj klasi, svatko kupuje prema svojim željama i mogućnostima.

Samsung za 2018. je no-go jer je neprihvatljivo da tv te klase (nu8xxx, Q6) nema DTS. Možda je za tebe 6, 7tkn kikiriki ali netko tko već daje toliko onda sigurno ne očekuje da mu na 90% filmova i serija NEMA zvuka

7 godina
neaktivan

Skoro svi osim 55SK8500

Nije izvjesno ali moguće da do kraja godine bace takav popust i na SK8500/9500 pa te izađe 55SK8500 slično kao i na ekupi, oko 6700. Ili ćeš možda sve te nedoumice riješiti ako ga odmah uzmeš za 7019?

Btw, dobra cijena za 70UK6950:) Kome treba skoro 180 cm dijagonala i ok VA panel uz magic remote i sve što ide uz 6950 ovo je dobra prilika.

16 godina
neaktivan
Flagship kaže...

Na koju to cijenu misliš? 55SK8500 ima redovnu cijenu oko 7800, znači iznad 1000€što ga ne čini nekim najkvalitetnijim uređajem ali isto tako niti nekim jeftinim budget televizorom. Zna se dobro da to nije onaj stari IPS vulgaris znači edge led od 50hz i uglavnom lošim karakteristikama nego vrlo vjerojatno trenutačno najbolje što se od IPS-a može izvući: 100hz Direct LED Fald s 50-ak dimming zona i nano cell strukturom. Svakako bolje od prošlogodišnjih modela po istoj ili čak nižoj cijeni.

Nitko ne spori da je XF9005 no1 u toj klasi, svatko kupuje prema svojim željama i mogućnostima.

Samsung za 2018. je no-go jer je neprihvatljivo da tv te klase (nu8xxx, Q6) nema DTS. Možda je za tebe 6, 7tkn kikiriki ali netko tko već daje toliko onda sigurno ne očekuje da mu na 90% filmova i serija NEMA zvuka

Pa dobro, to stoji, al su zato NU80 i Q6F jeftiniji od SK8500 a daju bolju sliku.

Osim toga, DTS se da zaobići sa soundbarom ili puštanjem filmova s laptopa, jedino nisam siguran dal u netflixu radi zvuk? Ako to radi onda je ok, po meni (prihvatljivo).

8 godina
neaktivan
Flagship kaže...
Pixel kaže...
Flagship kaže...

LG s ips panelom ?   

Za 50dolara imaš Amazon sa boljom podrškom :)

https://www.whathifi.com/reviews/amazon-fire-tv-stick-4k-review

9 godina

Pozdrav, napokon sam se malo pozabavio svojim 55nu8002 kojeg sam kupio prošli vikend. U odnosu na dosadašnju plazmu u SD programima je lošiji, tu plasma prikazuje bolju sliku ali u ostalom naročito youtube i FHD i 4K filmovima samsung je bolji. Namjestio sam sliku po sebi a ne po rtings-u jer mi njihove postavke daju tamniju, mračniju sliku. Al još ću se poigrati sa tim. 

Problem na koji sam naišao je da kad pustim neki FHD film sa kompa u vlc ili u mpc-hc playeru slika je o.k. ali 4K šteka, zastajkuje, još je dobra dok ne stavim preko cijelog ekrana, tada jako trza. Probao sam i bs player ali ista stvar. Kad ga pustim direktno sa usb-a utaknutom u tv, sve je u redu ali naravno nema zvuka ako je zvuk u dts formatu.

Jel problem možda u hdmi kablu ili u kompu? Komp je Intel i3 - 4130, 3,40 GHz, ram 4 GB...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice