Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.633.907
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Pixel kaže...
Mad Ant kaže...

HDR sam po sebi moraš znati prepoznati, tj. prepoznati da li malo jače ili malo slabije svijetli sunce ili neki pamen u nekoj sceni. 

Ne kužiš baš poantu HDR-a  i što to znači ?

A izgleda ni nisi vidio kako dobar HDR izgleda jer ga zaista ne treba znati prepoznati, to je jedina od stvari koja je digla kvalitetu slike na sasvim novi nivo u odnosu na SDR. 

4K ništa ekstra, i dobar HD je bio detaljan, veći je problem bio previše komprimirani HD. Ali HDR je skok, to se vidi na prvu , en moraš stati pred ekran i borjat piksele da bi ga skužio. 

Ne radi se tu samo o malo svjetlijem prikazu sunca i sl, radi se o tome da cijela slika ima ogroman dinamički raspon i da su uisto vrijeme sačuvani detalji i u najtamnijim dijelovima slike kao i u najsvijetlijim ( i sve između)  i zato je slika daleko detaljnija i izaziva taj VAU efekt.  Ali za takav prikaz treba i panel koji je to u stanju, a takav panel mora imati ogroman kontrast inače ništa od HDR-a.

Vidim ne kužiš ti o čemu i skim raspravljamo o HDR-u.

Ljudi većinom ne znaju što je zapravo HDR i kako izgleda, a većina neće nikada ni mariti na toliko detaljnom nivou. Možeš ti drobiti o velikom dinamičkom rasponu, jačini osvijetljenja u određenoj sceni itd. ali normalnim korisnicima bez iskustva i reference to iskreno ništa ne znači. Većina spaja 4K, HDR i local dimming pod istu stvar, tj. samo znaju da gledaju u "lijepu sliku", a kamoli da će gledati za black-crushom i sličnim detaljima. Morali bi imati barem 2 TV-a jedan pored drugog stalno. Zato Samsung i prolazi dobro po dućanima kad je nafrljen koliko ide.

Većina ljudi hoće "dobru sliku" općenito, a to za njih daje skoro svaki TV od barem 3000 kn negore. Onaj koji shvaća HDR neće ni voditi raspravu niti pitati išta. I sigurno neće tražiti dobar HDR u mid-range klasi koja je praktički fake svega - HDR-a, backlighta, motiona (Hz), prirodnog prikaza boja, itd. - sve je napola.

Uf što ti je dobar srednji rang TV-a:

- VA sa lošim kutem i mijenjanjem prikaza čim se pomakneš malo ustranu, a pravit ćemo se da ne bleeda svjetlo kao da je OLED u pitanju

- IPS sa lošom crnom u mraku i mračnim scenama

- edge-backlight sa edge dimmingom tako da vidiš sive pruge u mračnim scenama vertikalno preko cijelog ekrana

- True motion, šatro duplo Hz-a koji dodaje frejmove te nakraju dobiješ efekt sapunice, koji još i trza tu i tamo na nekima

- uvijek fali nešto od DV-a, DTS-a, 3.5mm za slušalice, loš OS, daljinac jadan

- ajmo nafrljiti svjetlo i boje do yaya, svi na to padaju

Da, super je mid-range za nemale novce... A taj efekt "ja bi se hebala, ali da mi ne uđe" je kod nas najizraženiji. Umjesto tog mučenja u kojem nećeš pobijediti, treba sagledati par karakteristika, pogledati uživo za svaki slučaj i kupiti. Jer inače gledaš u OLED i njegovu cijenu. Jedino XF9005 razbija tu šemu, ali s obzirom na cijenu to nije isti rang.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2018 17:15 (Mad Ant).
15 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Treba mi neki manji televizor (32'' sasvim dovoljno) do 2000kn za gledanje TV programa. Što mislite o ova dva: Grundig i Hisense? Ili ima neki bolji za te novce?

0 0 hvala 0
12 godina
Pixel kaže...
torente 35 kaže...
deckard kaže...

Naravno, vjerojatno najkompletniji i općenito najbolji LCD u 2018. g. ako izuzmemo Q9FN koji vjerojatno je najbolji televizor po slici u 2018. i šire, ali ne najkompletniji jer ne podržava DTS i Dolby Vision te koji košta ko naša država građane. ajmo reći da još postoji Q8DN u rangu tog Sonya ali koji isto ne podržava DTS i DV. S oproštenjem, ne podržavati DTS i DV u 2018. godini na takvim televizorima je ko da voziš BMW na 14" kotačima.

Znači po tebi bi ovaj Sony bio bolji od Samsung 55Q7FN?

LCD-i po performansama (isključivo kvaliteta prikaza):
Q9FN

Q8DN

XF90005

Q7FN

Q6FN/NU8000

...

Ovo za dolby vidion i dts stoji i moraš procjeniti smeta li t to. 

Netflix ima i HDR10  verzije Dolby viSion serija, ne znam oma li sve , morao bi netko sa foruma potvrditi tko ima samsunga.

Hvala,onako na prvu činilo mi se da je QLED bolji izbor od LCD,ali čitao sam i ostale recenzije i svi se slažu da je taj Sony ipak nešto bolji u odnosu na q6 i 7(posebno kad je kvaliteta gledanja filmova u pitanju),a kad još dodamo jeftiniji i da za Samsung nosač stoji 1000 kn,uf,i nije mi više težak izbor.

7 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa  evo kupujem tv  planiram 49 ili 55" veličinu, a okvirna cijena 5000-5500kn pa bi vas molio za pomoć i za koji savjet koji tv uzeti...koristim ga većinom navečer i to za iptv, ps4 onako slabo i za gledanje filmova i serija preko laptop...imam mogućnost možda kupiti nesto i u Austriji ili Njemačkoj... Evo čekam sutra ponudu od mediamarkta da vidim sto ce biti kod njih, a ovo sam trenutno našao na Saturnu pa ako mi možete reci kakav je ovo tv s linka i jel dobar za te pare i tako to, nisam nasao takav model kod nas pa da usporedim cijene

https://www.saturn.de/de/product/_samsung-ue55nu8009txzg-2436560.html

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi,

I ja sam u potrazi za tv-om. Gleda se cijeli dan. Dosta svijetla u sobi. 55 inca bi uzeo. Udaljenost 3 m.

E sada gledam xf90 kao i svi i drugi je hisense 55u7a. Velika razlika u cijeni.

Gleda se bnet puno sporta i neki film ful hd. Gledao sam i jedan i drugi u Elipsu razlika se vidi, ali ne toliko kao razlika u cijeni.

Mene sada nesto zanima pa bi molio da se razjasni.

Koliki je točno taj problem tzv. kut gledanja. Molim bez pametnih komentara tipa uzmi si kutomjer itd.

Vidim da je neki prosjek gledanje 3 metra od tv-a. Mene zanima koliko se treba maknuti u stranu(od središnje točke gledanja) da bi se boje i svjetlina počele blijediti. Ova dva tv-a koja sam naveo, kada se maknem metar dva metra lijevo ili desno slika je ista.

Ako se maknem 3 metra vidi se razlika. Sada mene zanima jer to stvarno problem, jer mi nije jasno zašto gledaš sliku ukoso,a ne ravno. Ako nisi ravno ili malo u koso ne vidim smisao gledanja tv-a sa strane. Mislim da ste svatili poantu problema.

Imam IPS matricu sada s zakretnim stalkom, pa sada nemem nikakvih problema s kutom gledanja.

Da li xf90 vrijedi 2500 kuna više jer vidim da se hisense dosta nahvalio.

Volim dobru sliku i zato se dvoumim da li ići na xf90. Imam mini box pa mi tv  za surfanje ne treba, jer box radi super. i filmove gledam preko njega.

Svaki komentar je dobro došao.

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Pa na Samsungu je loš kut gledanja, sve prek 30-40 stupnjeva u obje strane je lošije, slika postane blijeda, isprane boje, moraš direkt gledat tv da bude ok. Ostali nezz kak su, al meni to tolko i ne smeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
torente 35 kaže...
deckard kaže...

Naravno, vjerojatno najkompletniji i općenito najbolji LCD u 2018. g. ako izuzmemo Q9FN koji vjerojatno je najbolji televizor po slici u 2018. i šire, ali ne najkompletniji jer ne podržava DTS i Dolby Vision te koji košta ko naša država građane. ajmo reći da još postoji Q8DN u rangu tog Sonya ali koji isto ne podržava DTS i DV. S oproštenjem, ne podržavati DTS i DV u 2018. godini na takvim televizorima je ko da voziš BMW na 14" kotačima.

Znači po tebi bi ovaj Sony bio bolji od Samsung 55Q7FN?

Definitivno.

Deckard
10 godina
neaktivan
Nimandar kaže...

Pozdrav ekipa, trenutno sam u procesu kupnje nove televizije, pa ako može koja povratna informacija šta se preporučava.

Ako će pomoći, TV ide u dnevni ( u biti to je jedna veće prostorija, sve u jednom, blagavaona i dnevni) , udaljenost je oko 3 metra kad se gleda ravno ispred, ali gledati će se i sa stola, tj. sa strane.

Od onoga što sam gledao po trgovinama, suzio sam izbor na dva modela, jedan je od sony-a, drugi je samsung.

1. Sony Bravia KD-49XF8096

2.Samsung UE50NU7402 UHD

Svaki komentar i savjet je dobrodošao.

Ekipa, ako može neka povratna informacija bio bih zahvalan

17 godina
Mad Ant kaže...
Pixel kaže...
Mad Ant kaže...

HDR sam po sebi moraš znati prepoznati, tj. prepoznati da li malo jače ili malo slabije svijetli sunce ili neki pamen u nekoj sceni. 

Ne kužiš baš poantu HDR-a  i što to znači ?

A izgleda ni nisi vidio kako dobar HDR izgleda jer ga zaista ne treba znati prepoznati, to je jedina od stvari koja je digla kvalitetu slike na sasvim novi nivo u odnosu na SDR. 

4K ništa ekstra, i dobar HD je bio detaljan, veći je problem bio previše komprimirani HD. Ali HDR je skok, to se vidi na prvu , en moraš stati pred ekran i borjat piksele da bi ga skužio. 

Ne radi se tu samo o malo svjetlijem prikazu sunca i sl, radi se o tome da cijela slika ima ogroman dinamički raspon i da su uisto vrijeme sačuvani detalji i u najtamnijim dijelovima slike kao i u najsvijetlijim ( i sve između)  i zato je slika daleko detaljnija i izaziva taj VAU efekt.  Ali za takav prikaz treba i panel koji je to u stanju, a takav panel mora imati ogroman kontrast inače ništa od HDR-a.

Vidim ne kužiš ti o čemu i skim raspravljamo o HDR-u.

Ljudi većinom ne znaju što je zapravo HDR i kako izgleda, a većina neće nikada ni mariti na toliko detaljnom nivou. Možeš ti drobiti o velikom dinamičkom rasponu, jačini osvijetljenja u određenoj sceni itd. ali normalnim korisnicima bez iskustva i reference to iskreno ništa ne znači. Većina spaja 4K, HDR i local dimming pod istu stvar, tj. samo znaju da gledaju u "lijepu sliku", a kamoli da će gledati za black-crushom i sličnim detaljima. Morali bi imati barem 2 TV-a jedan pored drugog stalno. Zato Samsung i prolazi dobro po dućanima kad je nafrljen koliko ide.

Većina ljudi hoće "dobru sliku" općenito, a to za njih daje skoro svaki TV od barem 3000 kn negore. Onaj koji shvaća HDR neće ni voditi raspravu niti pitati išta. I sigurno neće tražiti dobar HDR u mid-range klasi koja je praktički fake svega - HDR-a, backlighta, motiona (Hz), prirodnog prikaza boja, itd. - sve je napola.

Uf što ti je dobar srednji rang TV-a:

- VA sa lošim kutem i mijenjanjem prikaza čim se pomakneš malo ustranu, a pravit ćemo se da ne bleeda svjetlo kao da je OLED u pitanju

- IPS sa lošom crnom u mraku i mračnim scenama

- edge-backlight sa edge dimmingom tako da vidiš sive pruge u mračnim scenama vertikalno preko cijelog ekrana

- True motion, šatro duplo Hz-a koji dodaje frejmove te nakraju dobiješ efekt sapunice, koji još i trza tu i tamo na nekima

- uvijek fali nešto od DV-a, DTS-a, 3.5mm za slušalice, loš OS, daljinac jadan

- ajmo nafrljiti svjetlo i boje do yaya, svi na to padaju

Da, super je mid-range za nemale novce... A taj efekt "ja bi se hebala, ali da mi ne uđe" je kod nas najizraženiji. Umjesto tog mučenja u kojem nećeš pobijediti, treba sagledati par karakteristika, pogledati uživo za svaki slučaj i kupiti. Jer inače gledaš u OLED i njegovu cijenu. Jedino XF9005 razbija tu šemu, ali s obzirom na cijenu to nije isti rang.

Ovo si dobro sročio 👍

nisam bio shvatio kontekst u kojem si govorio

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2018 20:05 (Pixel).
7 godina
neaktivan
Daky123 kaže...

Pozdrav ekipa  evo kupujem tv  planiram 49 ili 55" veličinu, a okvirna cijena 5000-5500kn pa bi vas molio za pomoć i za koji savjet koji tv uzeti...koristim ga većinom navečer i to za iptv, ps4 onako slabo i za gledanje filmova i serija preko laptop...imam mogućnost možda kupiti nesto i u Austriji ili Njemačkoj... Evo čekam sutra ponudu od mediamarkta da vidim sto ce biti kod njih, a ovo sam trenutno našao na Saturnu pa ako mi možete reci kakav je ovo tv s linka i jel dobar za te pare i tako to, nisam nasao takav model kod nas pa da usporedim cijene

https://www.saturn.de/de/product/_samsung-ue55nu8009txzg-2436560.html

A ovo su neki tv koje sam kod nas vidio pa sto mislite koji je od njih najbolji ?

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xf8096-4k.aspx

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/70247/samsung-qe49q6fnatxxh-ultra-hd-led-tv/

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uk6950.aspx

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xf7596-4k.aspx

https://www.harveynorman.hr/odjeli/novosti-iz-kataloga/black-friday/audio-video/Ultra-HD-LED-TV-LG-49SK8100PLA-Smart-166573.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2018 7:57 (Daky123).
16 godina
neaktivan

Večeras sam svratio do Elipsa i bacio malo oko na Hisense modele. 

HISENSE A6100 55" - Slika mi malo djeluje pomalo blijedo, vjerujem da se može to u opcijama namjestiti, vidljivi kut onako, primjeti se degradacija kad se makneš u stranu. Reproducirao je dosta dobro FHD i 4K sadržaje, čak mi je i solidno izgledao u skaliranju SD filma sa sticka.

HISENSE H55A6550 - Ovaj me ugodno iznenadio, kućište od metala i stalak izgledaju jako lijepo. Iako ovaj tv koliko vidim nema neke moderne teh. mogućnosti(local dimming...) slika mi je jako dobra, čak me iznenadilo kad sam pustio sa sticka nogometni testni video u FHD, slika mi je kod brzih izmjena djelovala bolje nego kod npr. NU7172 kojeg sam malo testirao danas, išla je poprilično fluidno. Boje su također dobre kao i vidljivi kut iako se radi o VA panelu. Bio je mislim prošli vikend za 3600 kn u Elipsa, još kad bi se uhvatio s 5 g. garancije nije loše. Jedino mi se ne sviđa što sam pročitao na DS da mu je prosječna potrošnja 125W, što je čini mi se više od konkurencije.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Oso sam u qrac tek sad 🙈

Ja to jednostavno ne kapiram (dobro aze kolega da vecina raje to ne shvaca), sad sam tek poceo surfat (DTS, HDR) da nesto znam pa su me klinci izterorizirali. Probat cu bit kratak (one more time)...

Filmove (HBO Premium HD paket imam, sportski kanali, dokum., nasi programi) i ostalo gledat cu preko iskon.tv-a, mozda koji put skinem nesto pa preko kompa ili gledalice.com. pogledam koji film. Netflix? Za sad ne

Spreman sam potrosit do 6000kn jer ako sad ne kupim, spizdit cu novce, a ostat bez tv-a.

TV cu spojit s dva dobra stereo zvucnika preko stereo receievera jer cu preko tv-a slusat mjuzu i (neke) radio stanice.

I jos jednom cu procitat sto ste sve napisali dosad 😉

Pozdrav narode, odo dijete uspavat pa se vracam na sljedecu porciju...

3 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Od ponoći u Harvey Normanu popust na razne brandove. U katalogu piše LG 15%, Sony i ostali po 10%.

http://katalozi.net/harvey-norman-katalog/harvey-norman-katalog-crni-petak-2018

Znači da bi OLED 65C8 od 00:00 s popustom trebao koštati 16999 kn što je vrlo izgledno najniža cijena za taj tv otkad je kod nas na tržištu.

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/OLED-TV-LG-OLED65C8PLA-Smart-169962.html

Za druge nije baš nešto velik popust, možda na eKupi ili slično bude nešto bolje.

A za one koji se slučajno zateknu sutra u Cottbusu u Njemačkoj u Medimax shopu je trenutačno rekordno niska cijena za 65C8: 1777€!

U Mediamarktima je 1899€ na Red Friday:)

To vjerojatno još nisu rekordi pa bi tijekom noći i sutra cijena mogla pasti na nekim mjestima i na 1699€ za 65C8 što je apsolutno nevjerojatno:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2018 21:32 (Flagship).

2 0 hvala 1
11 godina

Upravo gledam Lg SK8500, mracna soba, jedva mala stona lampica u pozadini, ali nisam znao da ovo sto gledam je siva boja, auuu, moracu kod ocnog sutra, ja mislio crna, ali izgleda sam se debelo zaj..o. Ha, ha, pa nije ovo Sky worth koji stvarno ima neku sivoplavicastu boju umesto crne, ajde de, izludesmo narod tu kojekakvim ekspertizama itd itd. Bolja je slika na Oledu, to stoji, ali toliko sranja se nalusah ovde da i sam pomislih da gledam sivu boju, a gledam na Hispasat-u fudbal u 4k i verujte, pravo uzivanje, pozz ekipo.

6 0 hvala 0
15 godina
levca5 kaže...

Upravo gledam Lg SK8500, mracna soba, jedva mala stona lampica u pozadini, ali nisam znao da ovo sto gledam je siva boja, auuu, moracu kod ocnog sutra, ja mislio crna, ali izgleda sam se debelo zaj..o. Ha, ha, pa nije ovo Sky worth koji stvarno ima neku sivoplavicastu boju umesto crne, ajde de, izludesmo narod tu kojekakvim ekspertizama itd itd. Bolja je slika na Oledu, to stoji, ali toliko sranja se nalusah ovde da i sam pomislih da gledam sivu boju, a gledam na Hispasat-u fudbal u 4k i verujte, pravo uzivanje, pozz ekipo.

Misli se, naravno u usporedbi sa OLED-om recimo, da kada zagasiš i to malo svjetlo i pustiš samo crni ekran, vidjet ćeš ga. Dok se recimo taj isti OLED potpuno zagasi - ne vidiš ništa.

Veći problem je edge local dimming kod IPS-a zbog vertikalnih pruga svake pojedine ledice na dnu ekrana, jer je veća i vidljiva razlika između crne boje kod upaljene ledice (na objektu) i zagašenih (gdje nema ničega). I opet, u mraku. To je stvarno nekako fuj, ali da se popeglati jer npr. local dimming je na "high" po defaultu. Da ne kažem da se LG prvi puta upali u "Vivid" modu slike u kojem je nafrljeno sve na najjače i vidljivo je na slici da su "pojedene" nijanse, iliti detalji. Pomakneš na "Standard" i odmah je lakše/bolje. A imaš i "Expert (Dark Room)" za pogledat u mraku.

EDIT: Ako se prvi puta upali u "Eco" modu, opet nije idealno jer je "preslaba" slika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2018 23:11 (Mad Ant).
16 godina
neaktivan
I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav.

Zanima me da li je netko imao iskustva s burn in efektom na LG oled televizorima, te da li je vrijewdno uzeti LG B8 umjesto Sony xf9000 s obzirom na navedeni rizik. Televizor bi uglavnom koristio za filmove i playstation.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2018 22:40 (Deephomer).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sad si gotov. 😂
9 godina
neaktivan

Hvala svima koji su mi odgovorili na post od prije kojih tjedan i pol dva (nisam siguran).

Uglavnom, čitam raspravu tih proteklih tjedan ipo , dva i s početka ko obični laik i noob o televizorima sam polovio dosta toga začudo, tak da hvala svima kaj se tiče toga.

Prvotno sam postavio pitanje da trebam preporuku za neki relativno 4k bestbuy tv do 4000 - 4500kn 55inch-a, no čitajući ostale komentare i postove sam zaključio da za te novce mogu dobit nekakvo osrednje iskustvo i uživanje pred tv-om, nažalost :(

Ono što trebam jest sljedeće: 4k, dobar HDR, ugodno gledanje sportskih sadržaja i filmova te serija, naša televizija izgleda loše na skoro svim boljim televizorima tako da mi to nije tako previše bitno ali planiram gledati i naše kanale i VA panel pošto mi nije bitan kut gledanja televizora, i u konačnici pred kraj godine bi si volio kupiti ps4 pro. Ali od toga svega, najviše serije, filmovi i sport.

Također vidim da se više manje preporučuju i spominju (izuzev OLED-a i skupljih televizora od 10k kuna) 3 televizora, a to su:

SAMSUNG NU8002 

SAMSUNG QLED 55Q6 - ovog tva rijetko gdje ima jel rasprodan u cijeloj hrvatskoj ili šta? 

SONY BRAVIA XF900

E sad, gledajući cifre tih triju televizora, odlučio sam produžiti svoj budžet do max 5500 - 6000 kuna.

Ako ću si već uzimati tv, neću ga mijenjat minimalno 5 godina tak da mislim da je logično da mi nije problem dati nešto više za nešt bolje i kvalitetnije. 

I sad ono najbitnije pitanje, dal se do ili za 6k kuna može kupit nešto što može donekle parirati kvalitetom, onako neprimjetno za jedno ne istrenirano oko, recimo jednom samsungu q6 ili nu8002 koji su iznad 6k?

Sony xf900 je malo skuplji ali opet daje najbolje ocijene i na rtings.com vidim da je među top televizorima za neki low-mid range rang u omjeru kvalitete slike i cijene i svi ga jako preporučuju ali je oko 8000.

Pošto je bf, ima nekih sitnih popusta i realno ako sad nešto ne kupim, neći ništa kupiti onda.

Ako ima nekih televizora koji zadovoljavaju kriterije bilo bi super da mi neko konkretno kaže koji su to modeli bio bih super extra brutalno zahvalan 

Također dal mislite dal bi bilo dobro da odem u bankrot pa produžim budžet za jedan 55q6 ili nu8002 jer bih za 500, 600 (ili kolko već) kuna dobio baš PUNO PUNO bolji deal i tv ili su razlike onako ništa posebno

P.S. zašto niko ne spominje TCL modele, isto vidim da je TCL 6 series odličan model i ono svi ga hvale da je super za tu cijenu kolko dođe. Dal se ne spominju zato jer ih možda kod nas nema baš za kupiti u poslovnicama ili je neki drugi razlog?

i još jedno pitanjce, jel se isplati naručivati preko amazona, pošto mi je budžet limitiran da možda prođem jeftinije nešto ili je to sranje pošto je postoji problem s reklamacijom?

Živili 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2018 23:02 (jich).

0 0 hvala 0
13 godina
Pixel kaže...

4K ništa ekstra, i dobar HD je bio detaljan...

ma daj nemoj zajebavat ljude, a taman su se uvjerili kako je slika drastično bolja na 4k

pogotovo dok gledaju telkač s četiri metra udaljenosti 

7 godina
neaktivan

Pozz svima!

Ima li tko iskustva i preporuku za neku mini bkuetooth tipkovnicu za tv?

Naravno za neku mizeriju od para po mogucnosti...cca 100kn 

Radi se o hisense u7a tvu

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ekupi
LG OLED TV OLED55C8PLA
10.079,28 Kn
OČEKIVANI TERMIN DOSTAVE
26.11.2018. - 28.11.2018.

Eto, 2400 kn više od XF9005 ali jednom se živi.

A samo 500 kn više od B8 u SD.

Sad sam miran ponovno za najmanje 5 godina.

7 0 hvala 1
15 godina
Edigital Samsung 55"Q7 za 8867kn. Uz registraciju 5 god garancije i gratis Xbox One S
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Minneyar kaže...
 Ode subtitle, snimka potamni. Ali ovo se lako zaobiđe na nacin da namjestis boju subtitlova na sivu. Navodno postoje i drugi nacini preko service menu, al nije mi trebalo .Koliko znam i LG televizori imaju ovaj "Feature"/ problem. 

uvijek sam govorio da je taj samsung vrh teveja za pristojne novce..

što se tiče Lg televizora nisam primjetio taj problem jer LG ima mogućnost jednostavnog postavljanja 5 boja titlova.

kod mene je titl žut i ne primjetim nikakve promjene u samoj slici.

bijelu nisam nikada ni stavljao.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

U potrazi sam za TV-om od 50 inca i 4k rezolucijom pa me zanima koji je najbolji izbor do cca 3000,00 kn.

TV bi gledao povremeno tako da ne trazim posebno kvaliretan TV. Hvala

0 0 hvala 0
18 godina
picajzla0707 kaže...
Pixel kaže...

4K ništa ekstra, i dobar HD je bio detaljan...

ma daj nemoj zajebavat ljude, a taman su se uvjerili kako je slika drastično bolja na 4k

pogotovo dok gledaju telkač s četiri metra udaljenosti 

I to na 55" .

Deckard
11 godina
torente 35 kaže...
lukasijaner kaže...

Zanima me da li je kod izbora TV-a bitno odma razmisljati o nacinu montaze. Naime, TV ce mi biti smjesten na zid ali treba mi nosac sa sto manjom dubinom da mi tv ne ulazi u prostor di ce se prolaziti.

Kod susjeda sam vidio 55Q7FN koji je na originalnom samsung pripadajucem nosacu 'neko marketinskog naziva' os 700 kn koji omogucava ultra plitku ugradnju da se tako izrazim. 

Da li se mora pazit na to, u smislu da li takav nacin ugradnje ovisi samo o nosacu ili i o tv-u? 

Počeo me nervirati taj Samsung,pronašao sam 55Q7FN ispod 9000 kn,skoro kupio,e sad,ovo pročitao,i ako još moram platiti 700 kn za nosač...ne hvala.

Niko te ne sili da koristiš bilo kakav VESA nosaš.. može i kineski od 100 kn.. bitno da paše veličina na tv (400 x 400 najćešće kod većih TV-a ili manje...).

Ovo je samo Samsungova dodatna oprema ako želiš da je tv kao slika na zidu

17 godina
CroDexter kaže...

Ekupi
LG OLED TV OLED55C8PLA
10.079,28 Kn
OČEKIVANI TERMIN DOSTAVE
26.11.2018. - 28.11.2018.

Eto, 2400 kn više od XF9005 ali jednom se živi.

A samo 500 kn više od B8 u SD.

Sad sam miran ponovno za najmanje 5 godina.

Da , super cijena , danas ZABA daje dodatnih 10% , ima 65" tva po odličnim cijenama

LG Oled 65B8 ide za -  15120 KN !

Samsung 65NU7022 - 5800 KN !

12 godina
neaktivan

poštovanje. možete mi pomoć i reći da li ovaj tv valja?

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-samsung-ue75nu7172-led-uhd-4k-smart-tv-t2-hevcs2/86749

sada je došao sa 17.500 na 10000 za Black Friday pa me zanima isplati li se

hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice