Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.633.819
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
cizma kaže...
Flagship kaže...
cizma kaže..

Ovaj 49inčni mi je 5500kn, to mi je neki maksimum zacrtani. Kaj televizori između 2. i 5. godine toliko crkavaju? Panasonic 13 godina star radi ko urica, sony 8 godina isto ko urica, samsung 5 također ko urica. Trebam li se stvarno brinuti za tu garanciju?

Odluka i rizik su osobno tvoji. Evo, meni je prije mjesec dana krepo 6 godina star LG 42LM620S (Smart TV, Full HD, Cinema, 3D) i ne isplati se popravljati. Novi ekran košta 5000 kn, a toliko sam dao i za TV. Mogao je još malo, bar do uvođenja DVBT-2 standarda, a mogao je isto tako vrisnut ekran i nakon 2,5 godine. Sada čekam ukazanje, odnosno 5 god. jamstva na 49SK8500, jer se bojim kupiti TV sa 2 god. jamstva. Dati 6-7 t. kn za TV koji može biti nepopravljiv nakon cca 2- 2,5 godine je za mene ipak  malo preskup i pre velik rizik....

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
7 godina
neaktivan
cizma kaže...
Flagship kaže...
cizma kaže...

U biti 250cm je. Minus 10 cm za glavu da ne udaram u zid, i 10 cm za telku da diše. 230cm udaljenost od tv-a do glave. U biti ta garancija me samo muči. 

Taman za 55" mada za pravi sadržaj poput 4K i HDR/DV kakav SK8500 može isporučiti niti 65" nije prevelik za 2.5m :)

Ako ćeš ići na 55" iz S.Domenice onda nema problema, ima 5g garancije.

Ovaj 49inčni mi je 5500kn, to mi je neki maksimum zacrtani. Kaj televizori između 2. i 5. godine toliko crkavaju? Panasonic 13 godina star radi ko urica, sony 8 godina isto ko urica, samsung 5 također ko urica. Trebam li se stvarno brinuti za tu garanciju?

Ne crkavaju ali je fino imati dodatne 3 godine garancije i da si miran 5 godina a i dobro dodje ako se odlucis prodati TV posle 2, 3 ili 4 godine jer ces moci izvuci vise novca zato sto ce i dalje biti pod garancijom.

7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Uvjerili ste me, budem pričekao garanciju od 5 godina. Samo se nadam da tcomov voucher vrijedi barem 3 mjeseca 😅 ajooooj a već sam se vidio sutra, prekosutra pred telkom ^^

Hvala vam na savjetima!!! 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li se isplati cekat black friday ili kraj godine...mozda budu jos bolje akcije..recimo na  55 sk8500.... 

0 0 hvala 0
11 godina
Purger155 kaže...

Na preporuku kolege forumaša,uzeo LG 55SK8500...u paru sa PS4 PRO nakon paljenja ultra hd opcije, ovo je totalno novo iskustvo..za sada prezadovoljan. Zahvaljujem na savjetima :)

jesi probao gledati neki film ili nešto u mraku? ja sam na mrvicu da uletim u taj tv, jedino me plaši ta crna boja, jer ću vjerojatno ako gledam film biti u zamračenoj prostoriji, ili recimo ako igram bloodborne da se fino mogu uplašit, pa me strah da baš crno ne bude ono sivo sivo. al ne vjerujem da je nešto gore nego na TV-ovima koje sam dosada gledao, nisam ja sad baš neki frik oko toga

7 godina
neaktivan

Uf dobro je, voucher vrijedi 90 dana. Znači ima vremena 😃 

Ali da, jel su bolje akcije za crni petak, cyber ponedjeljak ili za božić? I hoće li uopće ostati koji sk8500 do onda 😅

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Neznam čemu toliko priče oko tog LGja kad nije ništa posebno..

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sk9000

0 5 hvala 0
7 godina
neaktivan

Neznam koji je Samsung?Čini mi se,da je Samsung na desnoj strani?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=26rtyv2PJzU

0 1 hvala 0
14 godina
Cansee kaže...
Purger155 kaže...

Na preporuku kolege forumaša,uzeo LG 55SK8500...u paru sa PS4 PRO nakon paljenja ultra hd opcije, ovo je totalno novo iskustvo..za sada prezadovoljan. Zahvaljujem na savjetima :)

jesi probao gledati neki film ili nešto u mraku? ja sam na mrvicu da uletim u taj tv, jedino me plaši ta crna boja, jer ću vjerojatno ako gledam film biti u zamračenoj prostoriji, ili recimo ako igram bloodborne da se fino mogu uplašit, pa me strah da baš crno ne bude ono sivo sivo. al ne vjerujem da je nešto gore nego na TV-ovima koje sam dosada gledao, nisam ja sad baš neki frik oko toga

Jedino što sam probao je 15ak minuta igranja PS4 (GT Sport), ostalo nisam isprobavao jer sam došao doma preumoran....Jutros sam skinuo Batmana u 4K pa ću ga navečer pogledati - te se malo poigrati  i s kalibracijom.. javim dojmove...Ali, koliko vidim po reviewima, bit će "sivila"..

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 12:33 (Purger155).
11 godina

jel mi ok uzeti za LG 55SK8500 ovaj nosač: Zidni stalak Vogel's za ekrane od 32"-55" sa nagibom i pomakom 180st., MA3040

nagađam da ovo "sa pomakom" znači da ga mogu pomicati kad god hoću lijevo - desno, što bi mi jako odgovaralo za setup koji bi htio stvoriti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cansee kaže...
Purger155 kaže...

Imam ga ja već tjedan dana. Uspio sam pogledati par serija (isto skinuo batman 4K, ali nisam stigao još).

Crna je dovoljno dobra. Opet, zavisi od scene, negdje bude sivkasta. To mi ne smeta jer je općeniti dojam odličan.

Ali, mislim da se to sve da podesiti, ima dosta opcija.

Ja sam ga namjestio na postojeće Kino postavke jer mi je tako najugodnije za gledati (isključio samo onaj true motion jer je katastrofa). Zvuk također na kino, odličan, dobri zvučnici.

Također,  postoji i po defaultu postavka za tamnu/ svijetlu prostoriju. Vidi se da pojača malo crnu. Ali kao što rekoh,  kino mod mi je za sad ok.

15 godina
neaktivan
Cansee kaže...

jel mi ok uzeti za LG 55SK8500 ovaj nosač: Zidni stalak Vogel's za ekrane od 32"-55" sa nagibom i pomakom 180st., MA3040

nagađam da ovo "sa pomakom" znači da ga mogu pomicati kad god hoću lijevo - desno, što bi mi jako odgovaralo za setup koji bi htio stvoriti

Ako bi sa pomakom, mislim da treba uzeti što kvalitetniji. Bolji materijalci veća nosivost. I naravno, treba ga dobro pričvrstiti na zid. Možda čak i kupiti bolje i duže šarafe koji podržavaju veću nosovost.

Ja sam svog stavio na običan fiksirani nosač (nosovost 100kg).

Pošto je tv velik i nije lagan, ne znam kako bi to izgledalo nakon nekog vremena i pomicanja televizora na dnevnoj bazi.

7 godina
neaktivan
gudeljenator kaže...
Cansee kaže...
Purger155 kaže...

Imam ga ja već tjedan dana. Uspio sam pogledati par serija (isto skinuo batman 4K, ali nisam stigao još).

Crna je dovoljno dobra. Opet, zavisi od scene, negdje bude sivkasta. To mi ne smeta jer je općeniti dojam odličan.

Ali, mislim da se to sve da podesiti, ima dosta opcija.

Ja sam ga namjestio na postojeće Kino postavke jer mi je tako najugodnije za gledati (isključio samo onaj true motion jer je katastrofa). Zvuk također na kino, odličan, dobri zvučnici.

Također,  postoji i po defaultu postavka za tamnu/ svijetlu prostoriju. Vidi se da pojača malo crnu. Ali kao što rekoh,  kino mod mi je za sad ok.

Pozdrav, ako može pitanje.  Ako sliku uspoređuješ sa 12 godina starim lcdom, po tvom mišljenju, jel crna jednaka, bolja ili lošija? 

15 godina
Cansee kaže...

Ja mogu potvrditi da au Vogels dobri nosaci, mi ih koristimo za profesionalu, pogotovo stropne za projektore. Utoliko.

11 godina

ne znam jel problem što uzimam od 32" do 55" za TV od 55". stavljam TV sa gornje granice, jel bi možda trebao uzeti nešto tipa od 47" do 65"??

17 godina

mislim da to nije bitno (ako se može montirani na postojeće rupe, VESA standard) ... bitno je koliku kilažu stalak može izdržati i da li si tu na granici ili ne

11 godina
BoTiA kaže...

mislim da to nije bitno (ako se može montirani na postojeće rupe, VESA standard) ... bitno je koliku kilažu stalak može izdržati i da li si tu na granici ili ne

tv ima 17,5 kg a nosač može 25 kg

i valjda je kompatibilan nosač s tim TV-om, kak to mogu sazanti?

14 godina
neaktivan

Best buy tv 60-65 incha za ps4 pro? 

Sto se nudi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Koji ima LG 49SK8500 biče i kalibracija od Darkota za ovaj TV....

3 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Znam da sam malo dosadan sa pitanjima i stoga ću ih probati sve nagurati u ovaj post, ali ne kupuje se tv baš svake godine ^^ 

Što mene u biti zanima, hoće li mi sk8500 biti veliki upgrade sa mog 13 godina starog Panasonic FHD LCD-a? To je u biti ono fundamentalno što mene zanima.

Jesu li crne boje sivkaste uspoređujući ih sa crnim bojama na OLED-u ili su sivkastije u usporedbi sa samsungom NU7000 koji dođe 3300kn?

Jesu li crne ˝crnije˝na Sony xe8005, Panasonicu EX703, Samsungu NU7402 ili na LG SK8500?

Hoće li mi kontrast biti dobar na LG-u makar je IPS, ili će biti bolji na Samsungu ili Panasonicu(do 5500kn) koji su VA? 

Večinom ću gledati filmove i serije na Netflix-u, HBO GO-u, Youtube-u, te nogomet na maxtv-u. Eventualno malo PC gaming-a, ali i7-ca mi stoji nepokrenuta već mjesecima, znači večinom serije i filmovi. Koji TV je bolji za to?

Pomagajte ljudi ^^'

To je u biti ono kaj mene najviše kopka po želucu ^^'

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cizma kaže...

Što mene u biti zanima, hoće li mi sk8500 biti veliki upgrade sa mog 13 godina starog Panasonic FHD LCD-a? To je u biti ono fundamentalno što mene zanima.

Jesu li crne boje sivkaste uspoređujući ih sa crnim bojama na OLED-u ili su sivkastije u usporedbi sa samsungom NU7000 koji dođe 3300kn?

Jesu li crne ˝crnije˝na Sony xe8005, Panasonicu EX703, Samsungu NU7402 ili na LG SK8500?

Hoće li mi kontrast biti dobar na LG-u makar je IPS, ili će biti bolji na Samsungu ili Panasonicu(do 5500kn) koji su VA? 

Večinom ću gledati filmove i serije na Netflix-u, HBO GO-u, Youtube-u, te nogomet na maxtv-u. Eventualno malo PC gaming-a, ali i7-ca mi stoji nepokrenuta već mjesecima, znači večinom serije i filmovi. Koji TV je bolji za to?

Pomagajte ljudi ^^'

To je u biti ono kaj mene najviše kopka po želucu ^^'

1. Hoce u svakom smislu. Usporedba mog 43inch Sharpa (koji je tad bio izvrstan TV, oko 12.000kn) i danasnjeg solidnog TV-a je ogromna. A i pozadinsko svijetlo kroz godine oslabi.

2. Sivkaste i u usporedbi sa Samsungom. Ali slika nije samo dubina crne.

3. Sony xe8005 (IPS panel) ima slabiju crnu sigurno (Edge bez FALDa) i generalno slabiji TV, Panasonic ne znam, NU7402 ima bolju crnu ali ne znam kakav je s drugim stvarima (meni je generalno drazi WebOS LG-a i njihov daljinski sa kursorom je mrak)

4. Cini mi se da je cak bolji izbor za filmove SAMSUNG QE55Q6F zbog bolje crne (iako ima edge osvjetljenje). Boje su odlicne, kontrast odlican, svjetlina slicna kao i u SK8500... Nisam ih usporedjivao direktno ta 2 tv-a, ali gdje god sam citao reviewe i gledao test paterne, ja bi mozda radje imao Q6.Probaj negdje naci oba TV-a i pogledati (stavi neki film na USB i zamoli da ti zavrte. Pazi na format stika, LG NTFS i FAT32, Samsung ne znam)

Vidim da puno ljudi ovdje preferira SK8500, ali moram se cak sloziti sa Garfijem , da je to samo solidan TV.

Priznajem, moje misljenje je formirano vise istrazivanjem nego fizickom usporedbom, jer sam SK8500 i Q6 nevezano vidio u ducanima!

17 godina
neaktivan

Cizma zaleti se u SD za vikend, popij kavicu i baci oko :D

Meni su tu decki preporucili 4 tv-a, i garfield jedan phillips u privatnoj poruci, zaletio se, pogledao ih sve u zivo i odlucio se za 55" LG-a na kraju (ovaj ima 5 god garancije). 

Ovo sto pricas za crnu sam isprobao na batman vs superman koji je poprilicno taman film opcenito i meni je odlicno. Naravno, ovisi sve od oka do oka, meni je slika i boja prva liga, narocito nakon "kalibracije".

Buduci da sam prelazio sa tva koji je bio 10 god star grundig, 90 cm, ovo mi se cini kao kino platno buducnosti hahaha. Ali, brzo se covjek navikne na bolje.

PS obavezno se poigraj sa daljinskim i suceljima. I nemoj se zuriti sa kupovinom, nisu mali novci, a nece nigdje pobjeci :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 23:08 (Bene).

4 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru i pojašnjenju!

Znači biti će dobar upgrade nakon starog lcd-a. E sada, da imam malo veći budžet uzeo bih oled bez razmišljanja! Ali pošto mi je 5500kn neki maksimum, a sk8500 mogu dobiti za tu lovu, znači to bi trebao biti dobar omjer uloženog/dobivenog, ili se varam?

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno sam odusevljen sa sk8500, al to je moje subjektivno misljenje :D 

Upgrade ce biti deeeefinitivno.

7 godina
neaktivan
Bene kaže...

Cizma zaleti se u SD za vikend, popij kavicu i baci oko :D

Meni su tu decki preporucili 4 tv-a, i garfield jedan phillips u privatnoj poruci, zaletio se, pogledao ih sve u zivo i odlucio se za 55" LG-a na kraju (ovaj ima 5 god garancije). 

Ovo sto pricas za crnu sam isprobao na batman vs superman koji je poprilicno taman film opcenito i meni je odlicno. Naravno, ovisi sve od oka do oka, meni je slika i boja prva liga, narocito nakon "kalibracije".

Buduci da sam prelazio sa tva koji je bio 10 god star grundig, 90 cm, ovo mi se cini kao kino platno buducnosti hahaha. Ali, brzo se covjek navikne na bolje.

PS obavezno se poigraj sa daljinskim i suceljima. I nemoj se zuriti sa kupovinom, nisu mali novci, a nece nigdje pobjeci :D

Ma zato baš i budem pričekao da verzija od 49" (za 5500kn ga mogu dobiti u SD-ci) bude imala 5 godina garancije.

A mislim kaj da ti velim, sada sam preko chromecasta prebacio na netflix i onaj početni ekran koji bi trebao biti crn ko noć sa crvenim netflix slovima je dosta svjetliji od sobe koja je u mraku i meni to ne smeta.

Ali bi definitivno mogao skoknuti do SD-ke da se i sam uvjerim u kvalitetu LG-a 😊 i tko zna, možda mi oko božića budžet naraste pa uzmem i 55" 😆

Ali hvala ti na infou za sk8500!!

Definitivno još koji put postaj neki update u svezi kvalitete telke, info iz prve ruke je definitivno neprocjenjiv! Još više zato jer smo oboje u sličnoj situaciji, sa 10 plus godina starog lcd-a prelazak na ovo nano cell čudo  😅

8 godina
protjeran
zzzele kaže...

Vidim da puno ljudi ovdje preferira SK8500, ali moram se cak sloziti sa Garfijem , da je to samo solidan TV.

Priznajem, moje misljenje je formirano vise istrazivanjem nego fizickom usporedbom, jer sam SK8500 i Q6 nevezano vidio u ducanima!

Možemo se i složiti oko toga da je taj LG SK8500 u tom cjenovnom rangu samo "solidan tv" no velečasni vidoviti garfield nije napomenuo da su Philips televizoru u tom cjenovnom rangu smeće.

Eto, kad se već slažeš s njegovom baljezganjem da malo razjasnimo to značenje "solidnog".

Odi u bilo koji tv centar p pogledaj hisense, sharp, grundig, ubijaju slikom u odnosu na Philips, lošiji jesu od LG-a, sony, Samsunga no oni to nižom cijenom i pokazuju.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
13 godina
Bene kaže...

Meni su tu decki preporucili 4 tv-a, i garfield jedan phillips u privatnoj poruci

a zato više nije toliko aktivan na temi, sad radi undercover da može veslati naivce bez ometanja

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

jel netko kupio taj LG 55 SK8500 u sancta domenici za 7500 kn?? sad sam ih zvao jer me zanimalo jel mogu u isto vrijeme uzeti na american na 12 rata i iskoristiti popust TV10 pa su mi rekli da taj popust ne ide na taj tv, i da ga kolege iz webshopa nisu maknili, ali da ne bi na zadnjem koraku mogao realizirati narudžbu. tako da je taj tv 8400 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice