Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.633.759
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
NathanDrek kaže...

Za HDMI 2.1 su praktički tek dogovorene specke, ne može biti na TV-u prije nego se to standardizira i on me uopće ne brine. I to ćemo dobiti kad i svi drugi ljudi u svijetu, najvjerojatnije 2019, a prije 2020 to neće biti neki bih deal, jer je 4K tek preuzeo HD, znači ne možemo odmah na 8K ili 120Hz 4K za koji je 2.1 namjenjen i prijelaz i beneficije će biti postepene. Bandwith koji omogućava prijenos podataka bez ikakvih kompresija će inače biti super. Ono što je trenutno puno bitnije za svakog korisnika 4K tv-a, jest da ima brži internet od usranih 4Mbit/s koji se još uvijek plasira mnogim kućanstvima u HR i okolici. E to nećemo dobiti istovremeno kad i drugi u svijetu.

Jesu ali malo se sve odužilo, compliance test je finaliziran prošli mjesec pa je izvjesno da će prvi HDMI 2.1 enabled tv-i biti tek početkom 2019.

Samsung se malo zaletio i naravno obmanuo javnost s svojim novim 8K line-up jer maksimalno što oni nude je 8K30.

"Samsung said that Q900R is not certified for HDMI 2.1 at this time, mainly because the compliance test was finalized just last month

Still, there is a significant drawback because Samsung’s hardware is limited to 8K30 (8K at 30 frames per second).

The same applies to the built-in HEVC decoder that will do 8K at up to 30fps. YouTube’s 8K streaming – which is more or less the only available 8K content today – is not supported. This is not a limitation of the HDMI 2.1 standard that can go far beyond but manufactures also have to make sure that their hardware can process all of this video information.

To znači da trenutačno ni sa najavljenim novim One Connect Box koji će podržavati HDMI 2.1 ovaj samsung neće podržavati 8K60, a cijena novog 85Q900R koji se počinje prodavati za koji tjedan je 15000€

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1536570979

Najsigurnija opcija je pričekati par mjeseci, do proljeća iduće godine kad bi većina novih tv trebala imati sve to posloženo. Recimo OLED C9 koji će sigurno biti opremljen s HDMI 2.1 i po puno povoljnijim cijenama od ovih najavljenih 8K samsunga:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 14:13 (Flagship).
16 godina

Pitanje je dali će i 2019 televizori biti opremljeni HDMI 2.1 standardom. Sony je u svoje AF9 i ZF9 ubacio eARC

7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Samo full HDMI 2.1 će biti ono što se čeka, nije dovoljan samo eARC ili VRR. Prije svega tu je 4K120 koji donosi najveći napredak.

Sony se isto malo zaletio s tim AF9, sada imaju tri modela istovremeno u prodaji (A1,AF8,AF9) a niti jedan nema HDMI 2.1 Mogli su pričekati barem do početka 2019 pa kad se sve finalizira pa implementirati i HDMI 2.1 ali suluda utrka u tehnologiji i tko će PRVI ponuditi novi model.

Zato velim, najbolje je pričekati proljeće, mada ništa nije sigurno jer moguća je i situacija da HDMI 2.1 u tv krene 2020. Ali bit ćemo optimisti pa prognozirati da bi npr novi C9 mogao imati HDMI 2.1 i da će biti još povoljniji nego C8 :)

1 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav svima.

Evo, kupio sam Samsung UE43NU7402 pa par informacija: tv ima IPS panel (ili sam ja očoravio). Primjeti se ips glow i blago probijanje pozadinskog osvjetljenja.

Jučer sam pogledao utakmicu na njemu i prikaz lopte je jako loš, bez obzira na postavke slike.

Također, tv ne podržava DivX (pa time ni XviD) - ne kritičan minus, ali mi je to nezgodno za stari video materijal.

HD film je izgledao dosta ok u Dynamic postavci slike.

Vratit ću ga pa me zanimaju vaša mišljenja i preporuke - i o ovom tv-u (da li postoji i verzija s VA panelom u toj veličini?) i čime ga zamjeniti - po mogućnosti VA panel te cijene i veličine.

I kakav je LG 49SK8500 u odonsu na VA? Možda bi se protegao do te cijene (i na knap ga smjestio u sobu).

Hvala.

P.S. tv bi se uglavnom koristio za gledanje filmova i serija u mračnoj sobi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 15:19 (brogus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jep IPS je https://www.displayspecifications.com/en/model/5a1f125f
Zvoni mi da IPS prevladava u dimenzijama 43" i 49"

8 godina
neaktivan
Čeka se 10bitna boja bez kompresije:)
(Hdmi 2.1- 4k60Hz/10bit RGB )
PS4pro PS4pro

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
brogus kaže...

Pozdrav svima.

Evo, kupio sam Samsung UE43NU7402 pa par informacija: tv ima IPS panel (ili sam ja očoravio). Primjeti se ips glow i blago probijanje pozadinskog osvjetljenja.

Jučer sam pogledao utakmicu na njemu i prikaz lopte je jako loš, bez obzira na postavke slike.

Također, tv ne podržava DivX (pa time ni XviD) - ne kritičan minus, ali mi je to nezgodno za stari video materijal.

Vratit ću ga pa me zanimaju vaša mišljenja i preporuke - i o ovom tv-u (da li postoji i verzija s VA panelom u toj veličini?) i čime ga zamjeniti - po mogućnosti VA panel te cijene i veličine.

I kakav je LG 49SK8500 u odonsu na VA? Možda bi se protegao do te cijene (i na knap ga smjestio u sobu).

Hvala.

Par stranica prije ima par postova/mišljenja o tom TV-u. Jedan forumaš (bene ja mislim) ga je uzeo i djelovao je jako zadovoljno. 

Nego, dobar dan, ja sam nov pa da se zahvalim svima koji su već kontribuirali ovom topicu i pomogli mi pri donošenju odluke, hvala Vam ^^

Neko vrijeme već lurkam po ovom i forum.hr forumu, i nakon svega pročitanog i koliko toliko upijenog, ja bih isto uzeo taj 49sk8500. Samo me malo brine što nema 5 godina garancije. Zna li netko koliko su skupi popravci ako nešto otiđe na takvim TV-ima? Matična, panel itd. Može li se izpregovarati tih 5 godina nekako ili da se niti ne pokušavam cjenkati?

Mislim, tv ću dobiti za 5500 kn (10% za jednokratno+voucher 600kn) jer sam produljio sa tcom-om, pa reko, idealna prilika da se uzme nešto malo bolje

I za kraj, hoće li mi biti udaljenost od tv-a dovoljna, 2m? 

Hvala Vam unaprijed na pomoći ^^

PS Ili bi bilo bolje da pričekam blagdane, pa možda ponude 5 godina garancije. Samo ne znam koliko mi voucher od tcom-a bude bio valjan ^^'

PPS Help!!^^ 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 17:01 (cizma).
14 godina
protjeran
@ brogus
Ja bi ti svakako preporucio philips model 7303 sa Va direct led panelom..
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 17:01 (garfield1).
14 godina
protjeran
Edit
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 17:02 (garfield1).
7 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
@ brogus
Ja bi ti svakako preporucio philips model 7303 sa Va direct led panelom..

Iskreno, vidio sam da je model od 43 inča u elipsu 4000kn i 5 godina garancije. I malo mi je falilo da ga ne uzmem, ali kada toliko ljudi veli da Philips više nije dobar, mora ih se slušati. A sa SK8500 bih se future proof-ao u vezi Dolby visiona, tako da ^^'

14 godina
protjeran
To sto drugi kazu ne znaci nista..
11 godina
neaktivan

A ovaj garfild 55 pus7803.. Jel dobar. . 5g. . garancije. . 

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
To sto drugi kazu ne znaci nista..

U pravu si. Sutra idem po mobitel koji je na servisu, a u blizini ima jedan elipso. Budem ga pogledao svojim očima. Po tvome mišljenju, kakav je 43pus7303?

14 godina
protjeran
Model 7803 I model 7303 sta oba veoma dobra modela.. Model 7803 ima jedilno malo bolje osvetljenje panela ali ima model 7303 direct led panel. A sto se tiče samo skaliranje slike prikaz boja kontrasta ostrine slike sta sasvim identična.

0 2 hvala 0
7 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru! TV će se gledati u zamračenoj ili mračnoj prostoriji, uglavnom Netflix, HBO GO i nogomet na maxtvu, hoće li biti dovoljno osvjetljenje na 7303 verziji? 

7 godina
neaktivan
cizma kaže...
brogus kaže...

Pozdrav svima.

Hvala.

Par stranica prije ima par postova/mišljenja o tom TV-u. Jedan forumaš (bene ja mislim) ga je uzeo i djelovao je jako zadovoljno. 

Nego, dobar dan, ja sam nov pa da se zahvalim svima koji su već kontribuirali ovom topicu i pomogli mi pri donošenju odluke, hvala Vam ^^

Neko vrijeme već lurkam po ovom i forum.hr forumu, i nakon svega pročitanog i koliko toliko upijenog, ja bih isto uzeo taj 49sk8500. Samo me malo brine što nema 5 godina garancije. Zna li netko koliko su skupi popravci ako nešto otiđe na takvim TV-ima? Matična, panel itd. Može li se izpregovarati tih 5 godina nekako ili da se niti ne pokušavam cjenkati?

Mislim, tv ću dobiti za 5500 kn (10% za jednokratno+voucher 600kn) jer sam produljio sa tcom-om, pa reko, idealna prilika da se uzme nešto malo bolje

I za kraj, hoće li mi biti udaljenost od tv-a dovoljna, 2m? 

Hvala Vam unaprijed na pomoći ^^

PS Ili bi bilo bolje da pričekam blagdane, pa možda ponude 5 godina garancije. Samo ne znam koliko mi voucher od tcom-a bude bio valjan ^^'

PPS Help!!^^ 

Ali ako netko ima odgovor na ovih mojih par pitanja vezano za LG bio bih mu veoma zahvalan na odgovoru! 

14 godina
protjeran
@cizma
Biče brez brige.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 19:22 (garfield1).
7 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru, ako može još jedno pitanjce. Malo sam pogledao reviewove i neki ljudi vele da se zna zamrznuti tv, pa se mora doslovno isključiti iz zida i ponovno uključiti, jel to česti problem ili?

13 godina
cizma kaže...

Iskreno, vidio sam da je model od 43 inča u elipsu 4000kn i 5 godina garancije. I malo mi je falilo da ga ne uzmem, ali kada toliko ljudi veli da Philips više nije dobar, mora ih se slušati. A sa SK8500 bih se future proof-ao u vezi Dolby visiona, tako da ^^'

cizma kaže...

U pravu si. Sutra idem po mobitel koji je na servisu, a u blizini ima jedan elipso. Budem ga pogledao svojim očima. Po tvome mišljenju, kakav je 43pus7303?

ostavite se pilipsa ako cijenite svoje novce, malo probrljajte po temi i sve će vam biti jasno

i ne, nije u pravu, lik besramno reklamira pilips, mulja, laže, podmeće lažne fotke, protjerali su ga s hrpe drugih foruma zbog toga i opet i opet on navlači naivce

pilips je tek ime koje su otkupili kinezi, nema više mrve onog nizozemskog philipsa u tome, štede na komponentama i panelima... uglavnom kineski televizori ranga vivax, grundig i ostalih jeftinjara

7 godina
neaktivan
karlito13 kaže...

Edge led i 60hz, zaobići kao i ovog laughing stock garfilda

LG 55SK8500 100hz FALD, 5g garancije 7500 to je best buy u ovom trenutku.

@cizma, 49SK8500 je bolji tv od spomenutih kineskih filipsa i bolje je pričekati 5g jamstvo za 49SK8500. Može se i kod nekih to jamstvo produljiti ali onda je cijena npr 6600+550kn što je skoro kao 55SK8500 s popustom u S.Domenici.

https://www.protis.hr/products/details/lg-uhd-tv-49sk8500pla/134333

https://www.protis.hr/products/details/jamstvo-protecto-p10--puno-jamstvo-5-godina-uredaji-od-3751-kn-do-7500-kn/122127

Možda najbolje se protegnuti pa odmah uzeti 55" koji ima 5g jamstva.

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55sk8500.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 20:26 (Flagship).
7 godina
neaktivan
Crt True Colors kaže...
Čeka se 10bitna boja bez kompresije:)
(Hdmi 2.1- 4k60Hz/10bit RGB )

A tek 4K/120fps HFR putem HDMI 2.1, to će biti prava revolucija kad se i na uhd br pojavi HFR sadržaj u HDR i Dolby Vision-u:) Sve ovo bi moglo biti ostvarivo već za nekoliko mjeseci, barem što se tiče televizora (55/65C9)

7 godina
neaktivan
Flagship kaže...
karlito13 kaže...

Edge led i 60hz, zaobići kao i ovog laughing stock garfilda

LG 55SK8500 100hz FALD, 5g garancije 7500 to je best buy u ovom trenutku.

@cizma, 49SK8500 je bolji tv od spomenutih kineskih filipsa i bolje je pričekati 5g jamstvo za 49SK8500. Može se i kod nekih to jamstvo produljiti ali onda je cijena npr 6600+550kn što je skoro kao 55SK8500 s popustom u S.Domenici.

https://www.protis.hr/products/details/lg-uhd-tv-49sk8500pla/134333

https://www.protis.hr/products/details/jamstvo-protecto-p10--puno-jamstvo-5-godina-uredaji-od-3751-kn-do-7500-kn/122127

Možda najbolje se protegnuti pa odmah uzeti 55" koji ima 5g jamstva.

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55sk8500.aspx

Ma i ja sam razmišljao o 55 inčnom ali udaljenost od tv-a mi je 2 metra. A 49inčni mogu dobiti za 5500 kunića...samo me brine dal će biti tog popusta od 10 posto i za božić i dal će mi voucher od tcoma vrijediti do onda...I ono najbitnije dal mi je 49" previše za 2m udaljenosti...ne znam ni sam više iskreno  😅

14 godina
Previse je samo ako ćeš puno gledat SD sadržaj.slika će bit odron. Sve ostalo, taman
Govorim iz iskustva, imam 49 i gledam sa malo više od 2m
14 godina

Na preporuku kolege forumaša,uzeo LG 55SK8500...u paru sa PS4 PRO nakon paljenja ultra hd opcije, ovo je totalno novo iskustvo..za sada prezadovoljan. Zahvaljujem na savjetima :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

U biti 250cm je. Minus 10 cm za glavu da ne udaram u zid, i 10 cm za telku da diše. 230cm udaljenost od tv-a do glave. U biti ta garancija me samo muči. 

0 0 hvala 0
14 godina
Sto se mene tiče, i 55 mi ne bio prevelik . Kolega ti je dobro preporucio, 55 bi bio puno bolji izbor ako namjeravas doplatit garanciju za ovaj 49
. Vjeruj,bit će "prevelik" mozda dva dana😁
Moj PC  
0 0 hvala 1
7 godina
neaktivan
error_666 kaže...
Previse je samo ako ćeš puno gledat SD sadržaj.slika će bit odron. Sve ostalo, taman
Govorim iz iskustva, imam 49 i gledam sa malo više od 2m

Samo utakmice preko maxtva, one su 720p ako se ne varam. Mada imam premium paket maxtvov ali mi ne puštaju HD jer imam dodatni tv prijemnik, parica ukakana 😅. ..ali sve ostalo netflix, HBO go, YouTube, twitch etc...znači, sutra idem u SD izgleda...odnosno kad mi stigne voucher od tcoma...valjda bude još koji sk8500 do onda 😅

7 godina
neaktivan
cizma kaže...

U biti 250cm je. Minus 10 cm za glavu da ne udaram u zid, i 10 cm za telku da diše. 230cm udaljenost od tv-a do glave. U biti ta garancija me samo muči. 

Taman za 55" mada za pravi sadržaj poput 4K i HDR/DV kakav SK8500 može isporučiti niti 65" nije prevelik za 2.5m :)

Ako ćeš ići na 55" iz S.Domenice onda nema problema, ima 5g garancije.

14 godina
Kupuj to i ne misli se ništa. Imam LG serije 8 iz 2016. i sve sto si naveo radi za pet , a ovogodišnji model je punoo bolji tako da... 👍
7 godina
neaktivan
Flagship kaže...
cizma kaže...

Taman za 55" mada za pravi sadržaj poput 4K i HDR/DV kakav SK8500 može isporučiti niti 65" nije prevelik za 2.5m :)

Ako ćeš ići na 55" iz S.Domenice onda nema problema, ima 5g garancije.

Ovaj 49inčni mi je 5500kn, to mi je neki maksimum zacrtani. Kaj televizori između 2. i 5. godine toliko crkavaju? Panasonic 13 godina star radi ko urica, sony 8 godina isto ko urica, samsung 5 također ko urica. Trebam li se stvarno brinuti za tu garanciju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 21:21 (cizma).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice