Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.690
|
čitano: 27.770.005
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Naravno da ima. Nadji jedan moj post koji nema smisla i ja vise nikada necu pisati na forumu.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Tko misli uzimat OLED neka svakako baci oko na Ovaj Panasonic za 12620
https://www.makspro.hr/oled-tv-panasonic-tx-55fz800e.html
Ja bi ovo čak prije C8-ice. Zašto? Pa pogledajte na AVForums vlasničke threadove i bacite oko na ovogodišnji shootout HDTVtest-a ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
protjeran
Binac6 kaže...

Oj Garfielde nista ne pratis i samo ti je bitno da nesto pises bez obzira koliko to nemalo smisla.Ti i Andjeo bez falinge da ste brazilci zvali bi se Retardinho.

Ajde dosta više balonjo iskompleksirani.

Prestani više srati i vrijeđati ljude.

Narcisoidan si, mali bahati paćenik.

Samo te web spašava.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
neaktivan

Panasonic FZ800 bez Dolby Visiona, DTS-a i kvalitetnijeg OS-a, overall su ipak C8 i Sony AF8 u prednosti:)

2 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Inače ako netko ima dosta viška para evo uskoro u prodaji novi 8K Samsunzi

85" 14999€

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1535612472

2 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
Binac6 kaže...

Oj Garfielde nista ne pratis i samo ti je bitno da nesto pises bez obzira koliko to nemalo smisla.Ti i Andjeo bez falinge da ste brazilci zvali bi se Retardinho.

Samo te web spašava.

Ne vrijedjam ja nikog i ne pisem nista protiv ljudi koji pisu istinu nego samo koji lazu poput Garfielda koji kaze da je Philips najbolji i tebe koji konstantno lazes. A prestani ti pisati neistine i hraniti svoj tanki ego davajuci savjete na temi o kojoj nemas pojma. Vise imas lazi i provala na ovoj temi nego najveci kriminalci provala u stanove i kuce. Konstantno se svadjas i pokusavas dokazati da si u pravu i pored mnogobrojnih linkova i dokaza koje ti saljem sa profesionalnih stranica da nisi u pravu.

Meni govoris da sam narcisoidan a ti mislis da bolje znas od ljudi koji se profesionalno bave recenzijama i kalibracijom televizora. Tvoj TV je odlican, IPS paneli nemaju nista losiji kontrast i crnu boju od VA panela, RGBW struktura piksela je ista kao i RGB, SD programi izgledaju dobro i na 50" TV-u sa 2 metra udaljenosti. To je samo 10% provala koje si ovdje pisao.

Brate mili imas google i ako nesto ne znas proguglaj, nije to nikakva sramota i bolje da tako radis nego da siris dezinformacije. A sad adio Retardinho do tvoje sljedece provale kada cu te opet demantirati adekvatnim i istinitim dokazima, pratim te...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 22:19 (Binac6).
7 godina
neaktivan
Flagship kaže...

85" 14999€

E za ovo fakat valja prodati bubreg. 

15 godina
neaktivan
Binac6 kaže...
Flagship kaže...

85" 14999€

Moj auto ne vredi pola tih para...

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
7 godina
neaktivan

Hehe 

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Binac6 kaže...

Ne vrijedjam ja nikog i ne pisem nista protiv ljudi koji pisu istinu nego samo koji lazu poput Garfielda koji kaze da je Philips najbolji i tebe koji konstantno lazes. A prestani ti pisati neistine i hraniti svoj tanki ego davajuci savjete na temi o kojoj nemas pojma. Vise imas lazi i provala na ovoj temi nego najveci kriminalci provala u stanove i kuce. Konstantno se svadjas i pokusavas dokazati da si u pravu i pored mnogobrojnih linkova i dokaza koje ti saljem sa profesionalnih stranica da nisi u pravu.

Meni govoris da sam narcisoidan a ti mislis da bolje znas od ljudi koji se profesionalno bave recenzijama i kalibracijom televizora. Tvoj TV je odlican, IPS paneli nemaju nista losiji kontrast i crnu boju od VA panela, RGBW struktura piksela je ista kao i RGB, SD programi izgledaju dobro i na 50" TV-u sa 2 metra udaljenosti. To je samo 10% provala koje si ovdje pisao.

Brate mili imas google i ako nesto ne znas proguglaj, nije to nikakva sramota i bolje da tako radis nego da siris dezinformacije. A sad adio Retardinho do tvoje sljedece provale kada cu te opet demantirati adekvatnim i istinitim dokazima, pratim te...

Ajde slintro ne laži.

Ti si bolestan dečko.

8 godina
protjeran
Binac6 kaže...
Vidim lupate minuse na ovo sto sam napisao a hajde mi napisite sta sam to iznad netacno napisao? Na ovom forumu vecina ljudi nema blage veze o televizorima i samo pametuje bez pokrica. Bolje se malo informirajte nego da svojim minusima diskreditujete tacne informacije i time novopridoslim i neinformisanim clanovima koji su dosli ovdje da nesto nauce stvarate konfuziju i dajete netacne informacije.

eto, ovo može samo kompleksaš napisati..maaaaamaaaa lupaju mi minuse hahahahahahahahhahahahahah

većina nema pojma o televizorima, jedino ti imaš, ti si najbolji...

7 godina
neaktivan
Binac6 kaže...

Ajde slintro ne laži.

Ti si bolestan dečko.

Vidili su svi ko je bolestan i ko umislja da sve zna. Inace deluzione osobe cesto imaju obicaj projecirati svoju bolest na druge. U svakoj od ovih rasprava sa tobom ja sam svoje tvrdnje potkrepljivao validnim dokazima i linkovima a znas cime ti svoje tvrdnje potkrepljujes? Nicim, samo supljom pricom i licnim iskustvima koja su deluzija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 7:38 (Binac6).
7 godina
neaktivan
Binac6 kaže...
Vidim lupate minuse na ovo sto sam napisao a hajde mi napisite sta sam to iznad netacno napisao? Na ovom forumu vecina ljudi nema blage veze o televizorima i samo pametuje bez pokrica. Bolje se malo informirajte nego da svojim minusima diskreditujete tacne informacije i time novopridoslim i neinformisanim clanovima koji su dosli ovdje da nesto nauce stvarate konfuziju i dajete netacne informacije.

eto, ovo može samo kompleksaš napisati..maaaaamaaaa lupaju mi minuse hahahahahahahahhahahahahah

većina nema pojma o televizorima, jedino ti imaš, ti si najbolji...

Uozbilji se. Kada si vec glup makar mozes biti ozbiljan i ponasati se u skladu sa svojim godinama kojih nije malo. 

8 godina
protjeran

sad si pohađao i online tečaj iz psihologije ?

afektivna iluzija je gadna stvar...

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

sad si pohađao i online tečaj iz psihologije ?

afektivna iluzija je gadna stvar...

Deluzija je jos gora.

12 godina
Binac6 kaže...

Samo te web spašava.

Pratim ovu temu odavno,nekad se javim ako neko treba pomoc,ako se razumijem pomognem i to je to,najvise vremena sutim,ali citam jer me zanimaju ovakve stvari.

Tebe znam takodjer iz ove teme i znam da pomazes (nekad se nisam slagao s tim sto pises,ali nisam imao volje ulazit u rasprave) kad mozes ali ne razumijem sto to govoris njemu sada.

Iz znatizelje sam procitao sve njegove postove i nijednom nije opsovao nekom nesto ili ruzno rekao.

Na svaki upit je odovorio drugima i objasnio ako treba cinjenicam,a ne kao garfild samo kenja.

Iz postova ko ih je kao ja upratio vidi se da zna o cem prica i ima znanje tehnicko,a i iskustvo slicno kao kolega Leonardo.

Vidio sam takodjer da se i s tobom raspravlja kao i to da ti je svaki put poslao link i normalno ti odgovorio na tvoj neki pokusaj omalozavanja itd...

Stvarno nema potrebe za tim i da je vise ovakvih likova u svakoj temi koji znaju o cem pricaju forum bi bio puno bolji.

Sad vezano za signal u Bih,ja zivim na podrucju hercegovine i hvatam SD preko antene isto kao i ti u bilo kojem drugom graduu hrv.Biokovo na kojem je odasiljac nije daleko od mene,a direkt je antena okrenuta tocno prema njemu.

Taj program preko antene je "odlican" s obzirom da ga gledam na 55",model sony xe8505,prevnstvo sam gledao na njem i na HD i stvarno je ok,ponavljam kad se uzme u obzir sta i na cem gledas,a kazu da sony ima odlicno skaliranje slike.

E sad kao sto je kolega napomenio cim se maknes dalje od mog kraja velika 90% ljudi ne hvata taj antenski signal pa ga gledaju preko ovih IP programa ili kabelskih.

Imam i to u stanu to je kod nas "home tv" od eroneta,nesto kao kod vas max tv i preko toga slika je katastroga za npr. nogomet,a i sve ostalo.

Bas tesko smece,vjerovatno jer ide preko int pa je kvaliteta losija,pa vjerujem da onaj njihov uredjaj radi nekakvo skaliranje,pa jos plus na tvu...to je smece tesko i tako ce ostat.

Srica ja 90% vremena gledam samo filmove i serije na tv-u.

Origin_Steam: hrka11
8 godina
protjeran
Binac6 kaže...

@hrka11

Nisi moj Hrka vidio ovaj post. (ovako je sve krenulo)

Nije u redu ni da Garfielda zove Retardinho jer je to konkretno vrijeđanje što nije nitko zaslužio. Koliko god je Andrej bio naporan s tim Philipsom ovo je već neka druga, nepotrebna razina komunikacije kojoj je taj momak sklon  i nije mu prvi put.

Ja (prvi) nikoga nisam nigdje na forumu uvrijedio niti je mene itko omalovažavao a sudjelujem u puno tema.

A tko se ovako ponaša i laže, (da sam negdje napisao da je RGbW panel bolji od RGB, da je IPS bolji od Va i to konstantnooo ) dobije po zasluzi...

Preporučio sam više Va televizora na ovoj temi nego IPS.

Ako netko želi IPS pomoći ću mu koliko znam, a to je solidno znanje.

Ovdje nitko nije ni serviser televizora ni prodavač, a niti radi u nekoj tvornici televizora.

Danas ću fotkati neki film s mog IPS tv-a pa da već jednom pokakimo i to znanje kako crna nije crna nego je siva.

Po0jedinci uopće ne znaju da se u engleskom govornom području ne može reći manje crna, već jednostavno oni crnu koja nema vrhunski kontrast zovu siva, što je netočan prijevod.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 14:07 (Anđeo bez falinge).
7 godina
neaktivan
Krepatil kaže...
Binac6 kaže...
Flagship kaže...

85" 14999€

Moj auto ne vredi pola tih para...

Sada je još 200 kn niža cijena, 49SK8500 nikad jeftiniji 6119 kn:)

7 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...
Mr_Peanut kaže...

Da li netko ima Samsung QE55Q6F 2017? Kakva je slika naših programa pošto su u manjoj rezoluciji (da li se vidi scaling)? Dojmovi i preporuke za navedeni model. Da li se isplati dati 7500kn za ovaj model ili čekati neke popuste? hvala

Netko komentar na ovaj TV? kakav je upscaling i da li se isplati. da li neko ima ovaj TV? 

Hvala

BTW ova tema je show :D :D

Odličan tv za te novce.

no, ja bih čekao studeni, prosinac, 5 god garancije.

Ne treba čekati, već sad je dostupan QE55Q6F za 6749 kn s 5 godina garancije. Sigurno jedna od trenutačno boljih kupnji:)

https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv-samsung-qe55q6f-flat.aspx

18 godina

Čisto informacije radi, malo prije sam zapeo za LG C8 oled, zvao LG support da pitam da li jamstvo pokriva burn-in, rekli da (na žalost) NE POKRIVA. Vidim po stranim forumima svakakve informacije na tu temu, pa eto, kod nas je tako kako je, možda kome informacija dobro dođe. Meni je to malo izminiralo planove  .

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Flagship kaže...

Ne treba čekati, već sad je dostupan QE55Q6F za 6749 kn s 5 godina garancije. Sigurno jedna od trenutačno boljih kupnji:)

https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv-samsung-qe55q6f-flat.aspx

vidi, vidi..

17 rujna mi istječe ugovor s Iskonom pa bi mogao preći na Max tv i onda je cijena 5,249 kn ...

Nemam sreće, onda neće biti akcija

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 14:04 (Anđeo bez falinge).
7 godina
neaktivan
deckard kaže...

Čisto informacije radi, malo prije sam zapeo za LG C8 oled, zvao LG support da pitam da li jamstvo pokriva burn-in, rekli da (na žalost) NE POKRIVA. Vidim po stranim forumima svakakve informacije na tu temu, pa eto, kod nas je tako kako je, možda kome informacija dobro dođe. Meni je to malo izminiralo planove  .

A gle, C8 ima najbolju moguću zaštitu od mogućih BI, bolju od Sonyja ili Panasonica budući da ima malo napredniji panel od onih koje LGD (LG Display, tvrtka u sklopu LG Electronics) prodaje drugim brendovima. Ima dručiju veličinu i raspored pixela te naprednije refresh sustave što je svakako bolje u odnosu na B7 ili još starije serije OLED-a. Ne postoji savršena i 100% zaštita od BI, ali uz malo pažnje ne treba strahovati. Da nije tako onda bi svi masovno vraćali OLED tv još od 2013. ali to se nije dogodilo.

Ako misliš da to nije dovoljno uvijek možeš ići na overall lošiji LCD (XF9005 i sl) ili pričekati možda microLED ili miniLED koji bi trebali biti u rangu OLED-a ali kao i svaka nova tehnologija, bit će skup i tko zna kad će bit dostupan kod nas.

TCL ima prototip TV s miniLED tehnologijom upravo predstavljen u Njemačkoj pa ćemo vidjeti kako to funkcionira u odnosu na LED,OLED itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 14:31 (Flagship).
7 godina
neaktivan
deckard kaže...

eto vidiš...ja sam prije mjesec dana zvao supra mea servis lg i cura mi reče kako burn in ide pod garanciju...kako bilo odustao sam od oleda i evo baš čekam dostavu 65 xf9005...tako da sam prebrinuo brige oko zaprške...dade se fino živjeti i uz nešto slabiju sliku...

12 godina
Binac6 kaže...

@hrka11

Nisi moj Hrka vidio ovaj post. (ovako je sve krenulo)

Nije u redu ni da Garfielda zove Retardinho....

Iskreno necu ulazit u neke analize sta je i kako pocelo,po pisanju je pocelo ono i prije toga posta...moze se prepoznat u vasem nacinu pisanj podjebavanje i lagano ruganje.

Uostalom garfild je teski seronja,prevarant i spadalo obicno sto se foruma i njegovih "reklama" tice,uzivo ga nisam upoznao mozda je super osoba,ali cisto sumnjam.

To mu nije on ni trebao rec,reka sam mu ja milijon puta jer ne trpim lazove i seratore.

Samo sam rekao da nema potrebe da idjete u krajnost s takvim postovima,a tebi smetalo ili ne kolega govori cinjenice ne izmislja nista sto se tice tehnicke strane.

S nekim osnovnim stvarima mogu i ja kao i ti pomoc svakom ko upita ovdje,ali bgmi kad je nesto detaljnije u pitanju ja ne spominjem nista jer ne znam toliko detaljno kao npr. Leonardo ili Binac6 koliko god ti on sad isao na k...to je cinjenica.

Origin_Steam: hrka11
11 godina
bobi 1 kaže...
deckard kaže...

eto vidiš...ja sam prije mjesec dana zvao supra mea servis lg i cura mi reče kako burn in ide pod garanciju...kako bilo odustao sam od oleda i evo baš čekam dostavu 65 xf9005...tako da sam prebrinuo brige oko zaprške...dade se fino živjeti i uz nešto slabiju sliku...

Naravno ali sa druge strane moraš paziti sa koje strane tv-a. sjediš.

11 godina
deckard kaže...

Nisi nam otkrio toplu vodu.Onaj koga zanima zna.Ako mi se unutar 5 godina jamstva pojavi burn in, uopće ne sumnjam da ću riješiti problem sa servisom.

Samo ne znam kako će riješiti problem onaj koji iskrca pun k love za tv, pa light bleeding i tako dalje...

18 godina
Tascam kaže...

Naravno ali sa druge strane moraš paziti sa koje strane tv-a. sjediš.

Da, kad smo kod XF9005, gledao sam ih u 55" i u 65" u Elipsu nedavno, i čak i pod nekim malo većim kutem (onako odokativno) nego što se nađem doma gledati sadašnju telku sve je bilo i dalje ok bez obzira na moje očekivanje da će to sad slika biti groblje kao što bi se moglo zaključiti s testova na rtingsu i sl. Jasno, ako se ode pod nekih 45° onda sve ode k vragu, tu oled rula, tu ih i moj sadašnji IPS pogazi bez problema. Recimo na neka 3m od ekrana. Tako da meni osobno taj kut ni ne bi igrao neku igru jer nas ionako doma u 99% vremena dvoje gleda i to poprilično na sredini.

Deckard
18 godina
Tascam kaže...
deckard kaže...

Nisi nam otkrio toplu vodu.Onaj koga zanima zna.Ako mi se unutar 5 godina jamstva pojavi burn in, uopće ne sumnjam da ću riješiti problem sa servisom.

Samo ne znam kako će riješiti problem onaj koji iskrca pun k love za tv, pa light bleeding i tako dalje...

Otkrij mi onda sad ti toplu vodu kako riješiti burn-in sa servisom ako do njega dođe. Zvao sam servis koji servisira robu iz SD i oni su me glatko uputili na LG, a ovi pile svoje. E sad, ako imaš koga tamo negdje ispod haube, to je druga stvar.

Deckard
8 godina
protjeran

Kad sam se raspitiva u vezi LG televizora, nakon neuvjerljivih objašnjenja na LG HR pisao sam na LG EU i dobio konkretniji odgovor.

vjerojatno naši nešto kake.

Pokušaj kod njih https://www.lg.com/uk/lg-magazine/article-tags/europe

Po svemu tome izgleda da se najviše isplati kupiti onaj QLED samsung 55 za 6.200 kn s 5 god garancije. (moj max što bih dao za tv je 1t €)

Iako je taj Q bezvezarija ipak je to odličan televizor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 15:55 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
hrka11 kaže...

Iskreno necu ulazit u neke analize sta je i kako pocelo,po pisanju je pocelo ono i prije toga posta...moze se prepoznat u vasem nacinu pisanj podjebavanje i lagano ruganje.

Uostalom garfild je teski seronja,prevarant i spadalo obicno sto se foruma i njegovih "reklama" tice,uzivo ga nisam upoznao mozda je super osoba,ali cisto sumnjam.

To mu nije on ni trebao rec,reka sam mu ja milijon puta jer ne trpim lazove i seratore.

Samo sam rekao da nema potrebe da idjete u krajnost s takvim postovima,a tebi smetalo ili ne kolega govori cinjenice ne izmislja nista sto se tice tehnicke strane.

S nekim osnovnim stvarima mogu i ja kao i ti pomoc svakom ko upita ovdje,ali bgmi kad je nesto detaljnije u pitanju ja ne spominjem nista jer ne znam toliko detaljno kao npr. Leonardo ili Binac6 koliko god ti on sad isao na k...to je cinjenica.

A, dobro.

Takve stvari mogu o nekome napisati npr tebi na pm ali na forumu ne želim.

Bez obzira kakav je Andrej lik na forumu hr se to rješavalo ekspresno, perma bann i fertig...nema vrijeđanja, šlus.

No, tamo dobiješ i ti crveni ako izgovoriš da je seronja, glupan, idiot a ovdje ne, jer moderator ima visok prag tolerancije pa ne vrijedi nekoga tko te uvrijedi prijaviti.

Moraš na kraju takve stvari rješavati sam...

Da su ovdje moderatori Galić ili Baksa, Garfield ne bi opstao 3 mjeseca na temi a ne toliko godina.

Da više ne oftopičarimo, što se tiče OLEDA i Tog RTINGS-a i oni su (linkao sam ranije post) su odgovorili čovjeku da se burn in ne bi smio događati kod "normalne" upotrebe OLED tv-a barem 5 godina i više i tu su ga usporedii s nekadašnjom plazmom i ljudima kojima se ni nakon 10 godina nije zapekla slika.

Oni su to naglasili jer ima link gdje testiraju olede 24/7 sa statičnom ili malo pokretnom slikom pa se gotovo kod svakog pojavi burn in no ponavljam njihovo ; kod korisnika koji gledaju tv i 15h dnevno različite sadržaje burn in je rijedak...

Pa i forumaš kojega ja cijenim Nathan Drek zna puno više o tv tehnologiji od 99% ljudi na temi i kod njega je OLEd skoro tri godine i ni traga zapečenoj slici.

Rijetko se pojavi na temi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2018 8:34 (Anđeo bez falinge).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice