"Crtica" kojom ajde, možda nesvjesno sugeriraš da je to pravilo i da se OLED ne isplati kupiti jer je to "pravilo"
Sad, pitanje je da li je ovo što se javilo na OLED-ima burn-in ili image retention.
Za sva pitanja i komentare obratite se autoru izvorne vijesti :)
Zapravo, u Poljskoj ima desetaka tisuća ljudi koji koriste OLED zaslone i čak ne znaju da takav problem može postojati.
Pa to i je problem. Trebaju znati.
Ako pitaš moju ženu, ni ona ne zna što je niti primjećuje image retention. Ako pitaš mene...

).
Pogodi što ćeš vidjeti kad pogledaš sliku unutar okvira...?
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
. Negdje sam čitao rezultate neke ankete u kojoj su se kupci izjašnjavali za čime najviše žale nakon kupnje televizora, i na prvom mjestu je bilo to što nisu uzeli veći televizor. Za nogomet i 16:9 serije me baš i ne pere 65" u mjeri da bih dao 50% više za telku radi tih 10", ali za letterboxane filmove definitivno hoću veću sliku a telku gledam s cca 3m. Ono, kućno kino kak spada. Bio sam u improviziranom kućnom kinu u jednoj trgovini gdje sam s cca 3 metra gledao 85" telku i to mi je, recimo, malo nakaradno i čudno izgledalo tako da ipak vjerojatno postoji granica dobrog ukusa u odabiru veličine telke. Ali kad sam stao duplo dalje bilo je fenomenalno. I s druge strane imam feel da je slika u UHD rezoluciji na 55" možda malo "neiskorištena", odn. da nema neke bitnije razlike u percepciji rezolucije između FHD i UHD na toj dijagonali, barem ne na cca 3m i više. Ja kad sam XE9305 već bio i dogovarao s Harveyom da dođem po njega mislim da je bio 12500kn. Imali su ih par komada zapakiranih i bili su voljni raspakirati telku i da pregledam ekran za anomalije i mrtve piksele. Svaka im čast. Pralo me jedino to što ipak nije 65" u igri i to što oni ne nude produljeno jamstvo pa sam odustao. Zapravo produljeno jamstvo i nude ali za novce, neko njihovo osiguranje, međutim skupo. BTW ostalo je zapakiranih 55" XE9305 po Big Bang trgovinama u Sloveniji, vidim sad na katalogu da ih još ima dosta, ali je cijena tamo preko 12600kn.
"što će meni tol`ki tivi" ?