Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.656.621
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

0 3 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Dipsomaniac kaže...

evo, za sad mi je želja LG UHD TV 49SJ810V

od philipsa sam odustao nakon ovih suvislih picajzlinih objašnjenja a i thread sam malo pročačkao pa mi je štošta postalo jasnije. 

Picy, hvala.. 

btw

gledao sam i SONY KD49XE8005BAEP ali ipak ovdje na Lg televizoru dobijem 100Hz za malo više novaca.

Žao mi je, da vjeruješ ljudima amaterima:) A što se tiče LG-ja, jedino model SJ850 koji ima pravi RGBW panel.. Ovdje je onda bolje uzet Sony, koji ima pravi RGB panel i svakako bolje procesiranje slike. A ovdje si pogledaj recimo usporedbu Philips modela 7502 i Lg-ja SJ850. Prve tri slike i pred poslednja su Philips model 7502, a tri slike su Lg model SJ850.

I još dve poslednji sliki, Sony modela XE7005.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 11:30 (garfield1).
8 godina
Dipsomaniac kaže...

od philipsa sam odustao nakon ovih suvislih picajzlinih objašnjenja a i thread sam malo pročačkao pa mi je štošta postalo jasnije. 

gledao sam i SONY KD49XE8005BAEP ali ipak ovdje na Lg televizoru dobijem 100Hz za malo više novaca.

To ti je pametna odluka, imat češ puno bolji televizor od Philipsa

14 godina
protjeran
endoki kaže...
Dipsomaniac kaže...

To ti je pametna odluka, imat češ puno bolji televizor od Philipsa

Kako te nije sram, da ljudima prepručaš lošije televizore:)) A to samo zato, jer je to več na osobnom nivoju..

14 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 11:26 (garfield1).

0 3 hvala 0
8 godina
protjeran
garfield1 kaže...

Žao mi je, da vjeruješ ljudima amaterima:) A što se tiče LG-ja, jedino model SJ850 koji ima pravi RGBW panel.. Ovdje je onda bolje uzet Sony, koji ima pravi RGB panel i svakako bolje procesiranje slike. A ovdje si pogledaj recimo usporedbu Philips modela 7502 i Lg-ja SJ850. Prve tri slike i pred poslednja su Philips model 7502, a tri slike su Lg model SJ850.

čitao sam dosta tvojih postova i ti si intelektualni Roughneck a takve osobe inače ignoriram.

možeš ti meni pokazati 145679 fotografija kad podesiš sliku kako valja i kako ne valja. tko ima malo mozga otići će i na druge web siteove i pronaći što ga zanima. LG je hvaljen od korisnika i recenzenata gdje god sam ukucao na stranjski sajt LG tv. znam da ne mogu imati sliku kao na OLEDU ali za moje potrebe je to dosta. čak se i ovdje malo preporučava LG tv. Lako je preporučiti Sony jer Sony drma elektronikom 40 godina pa nije nikakvo čudo da kad kupiš Sony ne moraš se maltene ni raspitati valja li ili ne. (karikiram, vjerojatno i tu ima lošijih modela)

14 godina
protjeran
Dipsomaniac kaže...
garfield1 kaže...

čitao sam dosta tvojih postova i ti si intelektualni Roughneck a takve osobe inače ignoriram.

možeš ti meni pokazati 145679 fotografija kad podesiš sliku kako valja i kako ne valja. tko ima malo mozga otići će i na druge web siteove i pronaći što ga zanima. LG je hvaljen od korisnika i recenzenata gdje god sam ukucao na stranjski sajt LG tv. znam da ne mogu imati sliku kao na OLEDU ali za moje potrebe je to dosta. čak se i ovdje malo preporučava LG tv. Lako je preporučiti Sony jer Sony drma elektronikom 40 godina pa nije nikakvo čudo da kad kupiš Sony ne moraš se maltene ni raspitati valja li ili ne. (karikiram, vjerojatno i tu ima lošijih modela)

Da, ali kome god sam preporučio nešto, je bio zadovoljan:)) Ali dobro ti imaš svoje mišljenje..A što se tiče slika su svi na tvornički postavkama, i svi prikazuju isti kvalitet sadržaja..

A što se tiče Lg-ja nisam napisao, da je loš, več se dobiju bolje alternative za te pare..Ali pogledaj, ti češ se sam odlučit šta češ uzet..

8 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Ček jel su vas ono poslali na hlađenje jednom ili su zaključali temu na X dana? 

Na temu; 

Izašla je recenzija na HDTVtest za Sony XF9005 i vele da je to najbolji  2018 model televizora do 2000£ koji se može kupiti ove godine.

Cirka 1520€ za 55" sa dostavom iz njemačke ili 1650€ kod nas. 

FALD 120 zona/ 65-inch 1000 dolara.

https://www.amazon.com/dp/B079NJMFL8?aaxitk=hZ8n.aZZq7u4xufvXbizMQ&pd_rd_i=B079NJMFL8&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=3534726542&pf_rd_s=mobile-sx-top-slot&pf_rd_t=9701&pf_rd_i=TCL-65R617&hsa_cr_id=7350600350501

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 16:43 (Crt True Colors).
8 godina
garfield1 kaže...

Ajde nemoj se više blamirat:) Popeo si se ljudima več preko glave, sa tim kondenzatorima tranzistorima itd. :) Ali dobro, da bi bar to sam napisao iz vlastitih iskustva, a kopiraš to od sasvim drugog čovjeka, a praviš se pametan kao da radiš sa elektronikom čitav život:)) A, da se to sve piše ovdje i pametuje itd..su definitivno krivi moderatori, jer to dopuštaju.. DaImaš sreču, da na tom forumu nema moderatora, ili namjerno to ne vide, jer na drugom forumu bi ti sve ove postove pobrisali:))

Da, zaista su krivi moderatori, da ti dozvoljavaju prodaju Philipsa na tom forumu.

14 godina
protjeran

@endoki

Šta pišeš opet gluposti:) Nikome ja ne prodajem ovdje televizore, jer nisam ni iz Hrvatske..

0 5 hvala 0
17 godina
protjeran
Zna li netko nešto o ovom modelu
ili gdje vidjeti koju ima svjetlinu i slično
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-60uj6517.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
CroDexter kaže...
Zna li netko nešto o ovom modelu
ili gdje vidjeti koju ima svjetlinu i slično
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-60uj6517.aspx

Ovdje si pogledaj.

http://hdtelevizija.com/2017/08/27/lg-43uj6517-vs-49uj7507-ultra-hd-tv-usporedni-test/2/

11 godina
garfield1 kaže...

@endoki

Šta pišeš opet gluposti:) Nikome ja ne prodajem ovdje televizore, jer nisam ni iz Hrvatske..

Draga Andreja, pokrivate vi i Hrvatsku, otud entuzijazam za prodajom Philipsa.

14 godina
protjeran

0 3 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Jel može netko iznijeti mišljenje o tv-u  prikazanom u linku ispod

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-audio/tv/4k-ultra-hd-tv/65-toshiba-ultra-hd-smart-tv-uhd-tv-65u6763dg-3458/

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Wwinxy.. kaže...

Pozdrav, 

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-audio/tv/4k-ultra-hd-tv/65-toshiba-ultra-hd-smart-tv-uhd-tv-65u6763dg-3458/

https://www.displayspecifications.com/en/model/723ed9f

ne vjerujem da ga ovdje netko ima jer JVC, toshiba ovdje nisu baš popularni. mere da budne nekakav razlog.

sad ću ja početi hvaliti Toshibe kao kolega Garfield Philipse pa će da zaradim koji Tolar... 

14 godina
protjeran
Wwinxy.. kaže...

Pozdrav, 

Ja osobno ga nisam video ni išta isprobavao, ali imaš ovdje test pa si pogledaj.

http://www.trustedreviews.com/reviews/toshiba-49u6763db

16 godina

Nevjerojatno, kupim TV za 4199kn, da bi par dana kasnije dodali bežičnu tipkovnicu u ponudu (koju sam na kraju ipak dobio uz prigovor), ali onda nakon tri tjedna snize cijenu na 3799kn da bi sad nakon mjesec i pol bila kao konačna najniža cijena od 3499kn prije svjetskog prvenstva... 700kn u vjetar jer sam bio nestrpljiv i mislio da neće biti još popusta... pišem ovaj komentar jer možda nekome pomogne iduće godine ak planira kupiti TV u 2 mjesecu. 

What doesn't kill you only makes you stronger.

6 0 hvala 1
8 godina
protjeran

zato ja sad kupujem

prošle godine sam čitao tuđa iskustva kao tvoja na forumu hr.

4 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Wwinxy.. kaže...

Pozdrav, 

pitaj ovoglika na forum.hr

on ti je doc za Philipse pa možda on zna koji treba kupiti

http://www.forum.hr/showpost.php?p=67123801&postcount=467

17 godina
@Clam-
Koji tv si kupio?
Valja li?
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 12:10 (tintin).
8 godina
neaktivan
Clam- kaže...

Nevjerojatno, kupim TV za 4199kn, da bi par dana kasnije dodali bežičnu tipkovnicu u ponudu (koju sam na kraju ipak dobio uz prigovor), ali onda nakon tri tjedna snize cijenu na 3799kn da bi sad nakon mjesec i pol bila kao konačna najniža cijena od 3499kn prije svjetskog prvenstva... 700kn u vjetar jer sam bio nestrpljiv i mislio da neće biti još popusta... pišem ovaj komentar jer možda nekome pomogne iduće godine ak planira kupiti TV u 2 mjesecu. 

Sigurno je bio Philips ,ako je da li si zadovoljan. spustili su cijene do poda. ja se dvoumim između philiipsa 65pus6412 8.000kn i sony 55xe8577 6.890kn po mom to su najpolje opcije.Vjerovatno ču uzet philipsa zbog većeg ekrana.

stršljen
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima, mene zanima TV u nekom rangu do 6500 max 7000kn, velicine 49" otprilike, Sluzit ce za sve pomalo filmovi, igranje itd. volio bih da ima neki solidan os koji bas ne steka i da ima netflix i to.

Gledao sam LG 49SJ810V, neznam sta mislite o tome i ima li ga tko da ponudi svoje vidjenje tv-a

Hvala vam unaprijed na odgovorima.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Baalor kaže...

Pozdrav svima, mene zanima TV u nekom rangu do 6500 max 7000kn, velicine 49" otprilike, Sluzit ce za sve pomalo filmovi, igranje itd. volio bih da ima neki solidan os koji bas ne steka i da ima netflix i to.

Gledao sam LG 49SJ810V, neznam sta mislite o tome i ima li ga tko da ponudi svoje vidjenje tv-a

Taj LG nije baš najbolji zbog RGBW panela. Bolji odabir bi bio recimo model SJ850, koji ima veči pravi RGB panel. Ali ga nema u toj veličini. Za takve pare dobijaš Philips model pus7502, Sony xe8505, ili novi Philips model pus7503, Samsung MU7000. To su svi bolji televizori od tog LG-ja.

13 godina
neaktivan

Pa mogao bi i 55" zapravo, mislio sam to i dopisat, tako da nijeda mora bit 49, od 55 sam gledao sony 55xe8577 i koja je razlika izmedju tog sto si ti napisao i ovog.

14 godina
protjeran
Baalor kaže...

Pa mogao bi i 55" zapravo, mislio sam to i dopisat, tako da nijeda mora bit 49, od 55 sam gledao sony 55xe8577 i koja je razlika izmedju tog sto si ti napisao i ovog.

Pa Lg ti ima nešto bolji prikaz boja i neštu bolju svetilnost . A Sony ti ima bolji kontrast i prikaz crne. I Sony ima nešto bolju ostrinu slike. Uglavnom je Sony nešto bolji, što se tiče samog skaliranja slike:) Zbog boljeg slikovnog procesora. A ovdje si možeš malo pogledat i usporedbe određenih modela. A možeš si na prošloj strani pogledat slike, koje sam priljepio.

http://www.monitor.si/media/monitor/dokumenti/2017/6/27/tabela_0001.pdf

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 13:39 (garfield1).
8 godina
garfield1 kaže...
Baalor kaže...

Taj LG nije baš najbolji zbog RGBW panela. Bolji odabir bi bio recimo model SJ850, koji ima veči pravi RGB panel. Ali ga nema u toj veličini. Za takve pare dobijaš Philips model pus7502, Sony xe8505, ili novi Philips model pus7503, Samsung MU7000. To su svi bolji televizori od tog LG-ja.

Najbolje je da ideš v trgovinu i si ogledaš tog LGeja. SJ810 ima Nano cell displej, što znači, da ima višju svetilnost, višji razpon boja, a čak ima Dolby Vision HDR, što nema ni jedan od ovih gore.

12 godina
neaktivan

Sony xe8577 vs xe8096. Koju odabrati, ista cijena, da li je razlika samo u postolju?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Jocker113 kaže...

Sony xe8577 vs xe8096. Koju odabrati, ista cijena, da li je razlika samo u postolju?

Sony xe8577 je osjetno bolji:) Več ima VA panel, 100Hz osvežavanje panela, a što je najvažnije ima več X1 procesor. Ali ako si mislio na xe8077 onda je razlika u kozmetičkim detajlima kao što je okvir televizora itd..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 15:38 (garfield1).
16 godina

Kakvi su TCL televizori  na netu vidim podjeljena iskustva , naletio sam na meni dobru priliku samo neznam nikad nisam kupovao nista osim sigurnih marki. https://www.otto.de/p/tcl-u60p6026-led-fernseher-152-cm-60-zoll-4k-ultra-hd-smart-tv-670141440/?variationId=668326271-M24#variationId=668326271-M24

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice