Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.659.875
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...

Zašto sam mu predložio ta dva Philipsa..Da malo objasnim. Nijedan televizor u tom rangu ne nudi bog zna kako kvalitetan procesor..A ovaj Philips ima P5 procesor, koji je prema stručnjacima jedan od najboljih uopšte na tržišču:) Sasvim "jednako" može parirat Sony procesoru X1 extreme, i Panasonikovim HCX2 procesoru..A sad pogledaj u kojim televizorima se nude ti procesori kod Sonya i Panasonica. Pa češ vidjet, da u najvišem rangu televizora:) A philips nudi ta procesor, več u srednjem" rangu televizora..Kao drugo  imata oba modela Philipsa več 10 bitni panel, drugi opet u tom rangu nemaju nijedan televizor sa 10 bitnim panelom, pa poslije ima lokalno zatemnenje itd.. Pa  poslije nudi daljinski upravljač s glasovnim naredbama i tipkovnicom. Zato preporučam Philips televizore, jer nude najviše što se tiče  uloženo -dobiveno:))

Gledaj,osobno stvarno nemam nista protiv tebe ali brate naporan si s tim sta da kazem drugo.

Ja u kuci imam philips ali tv ne gledam skoro nikako stari gleda sve uvecer i nekad kad ja pogledam utakmicu na njemu bolje izgleda puno nego u prijatelja na novom lg-u koji je skuplji 3 puta.

Ja sam samo napisao kakav ti dojam ovde ostavljas nekom ko dodje procitat kakav savjet da se odluci na kupovinu,iz svog istkustva govorim.Vjerovatno mislis sto vise ih prodat,a imas kontra efekt.Pogotovo jos kad sam procitao da si stare slike ili neke druge podvaljiva,ne mogu se sad tocno sitit o cemu se radilo ali znam da sam procitao to prije nekad,radi toga bas i ne vjerujem toliko ovom sto ti pises.

Aj i daj meni evo preporuku philipsa do 55" za cca 6000kn?

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:06 (hrka11).
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

@hrka11

Pa pogledaj, ja uvijek preporučujem što mislim, da je najbolje za određene pare..A to preporučujem iz vlastitih izkustva:) Pa ako je to Philips onda je Philips.. Pa ako mislim, da se dobija i šta drugo dobro u određenom rangu, onda preporučim i to..  A dam i pored i koje usporedbe određenih televizora, pa si može svako i tamo malo pogledat. Ali jeste, da što ja preporučim, ne znači, da če biti možda za sve najbolje, jer ipak ne vidimo svi isto.. Zato je možda i dobro, da se otiđe pogledat koji televizor i uživo.. Ali opet treba pazit tamo, jer jedni televizori imaju bolje tvorničke postavke od drugih..Pa i televizori u prodaonicama rade preko Splittera, zato i sama kvaliteta signala nije ista na svim televizorima..Tako, da je dobro, da se ponese i koji hard disk ili usb sa različitima sadržajima pa se to malo testira.. Što se tiče slika se mi više ne da raspravljat, jer ionako ne možeš doči do kraja sa pojedincima ovdje:) A ne mislim tu na tebe..  A išlo se zbog nekih kondenzatora, koji nemaju veze u toj temi i što se tiče preporuka.. A što se tiče povjerenja, ni ne treba , da mi vjeruješ jer to je sasvim tvoje, kojem češ vjerovat..Ali ako kažem, da radim profesionalno sa televizorima preko 20 godina, onda mislim, da sam ti sve rekao.. A ovdje koliko vidim, su uglavnom amateri i ljubitelji tv tehnologije..A neki nisu ni to, več su provokatori, ljudi koji žale itd.. A što se tiče Philipsa veličine 55" za takve pare dobijaš recimo taj dobar" model..

http://www.salonatech.com/philips-led-tv-139cm-55pus6482.html

Ili taj nešto malo slabiji model. Taj model je ovdje kupilo dosta ljudi, i uglavnom svi su veoma zadovolnji sa tim televizorom.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS6412/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

Ali, da ja kupujem, bi sasvim sigurno uzeo za nešto više para taj veoma dobar model:) Tu mislim, ako gledamo cjenu modela 6482 i tog modela. A najvjerovatnije, ču i osobno uzet taj model..

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/65782/philips-55pus750312-ultra-hd-led-tv/

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:37 (garfield1).

1 3 hvala 0
8 godina
garfield1 kaže...
endoki kaže...
garfield1 kaže...

Istina je u stvari u tome, da su ove godine skoro svi Philipsi 50Hz, pa sad Garfield izmišlja neku bajku o super Philips procesoru, kako sve to fino riješi, samo još čekam, da kaže, da su u stvari 50Hz televizori bolji od 100Hz.

Što se tiče ovogodišnjih Philips modela, imaju 50Hz panele modeli serije 6 i 7. Dok imaju modeli serije 8 i 9  100Hz panele, naravno pored OLED modela. Tako, da nemaju baš svi 50Hz panele..Ali ostalo kao što sam napisao:)

Nije istina. Samo serija 8 (dva modela) ima 100Hz panele, a serije 9 još nikde nema.

14 godina
protjeran
endoki kaže...
garfield1 kaže...
endoki kaže...
garfield1 kaže...

Istina je u stvari u tome, da su ove godine skoro svi Philipsi 50Hz, pa sad Garfield izmišlja neku bajku o super Philips procesoru, kako sve to fino riješi, samo još čekam, da kaže, da su u stvari 50Hz televizori bolji od 100Hz.

Što se tiče ovogodišnjih Philips modela, imaju 50Hz panele modeli serije 6 i 7. Dok imaju modeli serije 8 i 9  100Hz panele, naravno pored OLED modela. Tako, da nemaju baš svi 50Hz panele..Ali ostalo kao što sam napisao:)

Nije istina. Samo serija 8 (dva modela) ima 100Hz panele, a serije 9 još nikde nema.

Polako nemoj se tako razljutit.. Modela 9103 i 9603 dolazita negdje u jesen. A i najvjerovatnije još jedan OLED model 903. I ti modeli, če možda več imat ovogodišnji najnoviji P5 procesor:))

12 godina
garfield1 kaže...

Ili taj nešto malo slabiji model. Taj model je ovdje kupilo dosta ljudi, i uglavnom svi su veoma zadovolnji sa tim televizorom.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS6412/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

Ali, da ja kupujem, bi sasvim sigurno uzeo za nešto više para taj veoma dobar model:) Tu mislim, ako gledamo cjenu modela 6482 i tog modela. A najvjerovatnije, ču i osobno uzet taj model..

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/65782/philips-55pus750312-ultra-hd-led-tv/

Ja sam u Bih pa su i cijene malo vece od ovih...ali ok.Valjda cu imati negdje prilike pogledat neki od ovih modela.

I svaki od ovih modela po tebi je bolji od npr. sony 55xe7005 ili 55XE8096 ?

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:56 (hrka11).
14 godina
protjeran
hrka11 kaže...
garfield1 kaže...

Ja sam u Bih pa su i cijene malo vece od ovih...ali ok.Valjda cu imati negdje prilike pogledat neki od ovih modela.

Ovaj model je malo nešto više.

https://www.televizori.ba/philips-televizor-55pus6482-12-led-55-139cm-4k-uhd-android-sivi

Ali pogledaj šta dobijaš za te pare:))

https://www.televizori.ba/philips-televizor-55pus7303-12-55-139-cm-4k-uhd-smart-android-sivi

14 godina
protjeran

@hrka11

Model 7503, je svakako bolji tu nema nikakve dvojbe:) A model 6482 je tu negdje kao ta dva modela. A model 6412 je  nešto slabiji. Ali tu je i razlika između panela. Philips i Sony XE7005 imata VA panel, dok imaju Philips modela 6412 , 6482 i Sony XE8096 IPS panele. Ali ja gledam ukupni kvalitet slike, od samog procesiranja slike, kakva je kvaliteta skaliranja sadržaja nižih resolucija, prikaz boja, ostrina slike, kontrast, prikaz samih detajla u slici, pokretna resolucija itd.. Tako, da je negdje redosled kao što sam napisao.

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajd da postavim ovakvo pitanje jer ne znam dal se ovdje i na drugim forumima preuvelicava sve to ili je stvarno tako. Npr. ja osobno nemam bas iskustva s LCD televizorima. Bolje receno gotovo nemam nikakvog. Jos uvijek koristim CRT televizore. Jedan od njih je star ok 10-15 godina i u to doba kostao je nekih 900 kuna i ima nekih 50cm dijagonalu. Zar je stvarno moguce da je na novom televizoru koji kosta 4-5000kn gledanje sporta ili filmova ili bilo cega drugog ponekad uzasno i negledljivo?

Da li bi to nezahtjevni korisnik kao sto sam ja primjetio to naspram starog tv-a? Jer mi je stvarno cudno da televizori toliko budu skupi a da ljepse bude gledat neke stvari na starom crt tv-u.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
danijel00 kaže...

Ajd da postavim ovakvo pitanje jer ne znam dal se ovdje i na drugim forumima preuvelicava sve to ili je stvarno tako. Npr. ja osobno nemam bas iskustva s LCD televizorima. Bolje receno gotovo nemam nikakvog. Jos uvijek koristim CRT televizore. Jedan od njih je star ok 10-15 godina i u to doba kostao je nekih 900 kuna i ima nekih 50cm dijagonalu. Zar je stvarno moguce da je na novom televizoru koji kosta 4-5000kn gledanje sporta ili filmova ili bilo cega drugog ponekad uzasno i negledljivo?

Da li bi to nezahtjevni korisnik kao sto sam ja primjetio to naspram starog tv-a? Jer mi je stvarno cudno da televizori toliko budu skupi a da ljepse bude gledat neke stvari na starom crt tv-u.

A gdje si to čuo ili pročitao..

14 godina
neaktivan

Bio sam mislim i ovdje na forumu od nekog procitao da jednostavno nije mogao gledat nogomet na novom tv-u pa ga je gledao na starom crt televizoru.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
danijel00 kaže...

Bio sam mislim i ovdje na forumu od nekog procitao da jednostavno nije mogao gledat nogomet na novom tv-u pa ga je gledao na starom crt televizoru.

Onda je stvarno mogao imat smeče od televizora:) Jeste, da su i razlike između lcd televizora što se tiče gledanja sporta. Ako imaš recimo koji Sony,Philips ili Panasonic  model, neznam zašto bi bilo problema kot gledanja sporta.. Što se tiče sporta su najslabiji TCL televizori, pa i Samsung modeli serije 6 nisu nešto puno bolji.  Ali naravno od početnih 4k modela, ne možeš očekivat vrhunsku pokretnu resoluciju:) Ali se da sasvim dobro gledat sport..

8 godina
protjeran
danijel00 kaže...

evo, cijeli dan njuškam po webu i stvarno je to jedna od većih gluposti s tim 50 Hz vs 100 Hz

sport se potpuno normalno gleda na 50 Hz televizorima kao i filmovi (tako piše na eminentnim svjetskim web stranicama za televizore)

eventualni problem može biti za gejmere taj nizak input lag dok je ostalo sve u kontrastima i samoj kvaliteti slike odn panela.

zaboravi na 50 Hz jer nećeš primjetiti nikakvo trzanje..

što se tiče Philipsa, nisam nigdje pročitao nekakve super negativne komentare već više iste probleme kod svih low badget televizora, tu su svi negdje.

za nas su to mid range televizori a na zapadu su to low range, svi ti iz serija 5xx, 6xx, 7xxx bilo koje marke. za loše dijelove koji se ugrađuju u Philips nisam nigdje našao objašnjenje, pa ako može, prihvaćam link kao pozitivan dokaz za tu tvrdnju.

8 godina
protjeran
garfield1 kaže...

Onda je stvarno mogao imat smeče od televizora:) Jeste, da su i razlike između lcd televizora što se tiče gledanja sporta. Ako imaš recimo koji Sony,Philips ili Panasonic  model, neznam zašto bi bilo problema kot gledanja sporta.. Što se tiče sporta su najslabiji TCL televizori, pa i Samsung modeli serije 6 nisu nešto puno bolji.  Ali naravno od početnih 4k modela, ne možeš očekivat vrhunsku pokretnu resoluciju:) Ali se da sasvim dobro gledat sport..

imam LCD Samsung iz 2007 s 50 Hz, mislim da je SPVA matrica i nema nikakvog trzanja ni u filmovima ni u sportu tako da opća teorija kako "odličan Philips CPU" pomaže (što si ti napisao) tim 50 Hz modelima, ne stoji.

sutra idem u razgledanje, pa javim kad kupim štogod.

za OLED na žalost nemam novčeka...

14 godina
protjeran
Dipsomaniac kaže...
garfield1 kaže...

imam LCD Samsung iz 2007 s 50 Hz, mislim da je SPVA matrica i nema nikakvog trzanja ni u filmovima ni u sportu tako da opća teorija kako "odličan Philips CPU" pomaže (što si ti napisao) tim 50 Hz modelima, ne stoji.

sutra idem u razgledanje, pa javim kad kupim štogod.

za OLED na žalost nemam novčeka...

Da na starim nema.. Ali vjeruj mi, da na novim ima problema sa trzavom slikom:) Pored toga ima i problem sa probijanjem pozadinskog osvetljenja. a što se tiče Philips procesora si možeš ovdje pročitat ipogledat..

phttps://www.pocket-lint.com/tv/news/philips/141388-how-philips-is-putting-picture-quality-firstogledat..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 20:24 (garfield1).
8 godina
protjeran

zašto na starim nema ?

koliko sam čitao ljudi se najčešće zeznu što diraju one njihove umjetne motion efekte za povečanje ili smanjenje kretanja i u tome je cijeli problem

koliko sam čitao to je najbolje isključiti i u sportu jer je to nepotreban feature koji trpaju svi proizvođači kao šminku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 20:27 (Dipsomaniac).

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dipsomaniac kaže...

zašto na starim nema ?

Jer je tada Samsung, pravio još dobre televizore:)

8 godina
protjeran
garfield1 kaže...
Jer je tada Samsung, pravio još dobre televizore:)

?????

a sad ne valjuju ?

prvi glas.

14 godina
A ovo da na samsungu trza slika ti ja mogu potvrdit da je istina imam ks 7502. Pogotovo u sportu nogomet, tenis itd...
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 20:34 (mislioc).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
mislioc kaže...
A ovo da na samsungu trza slika ti ja mogu potvrdit da je istina imam ks 7502. Pogotovo u sportu nogomet, tenis itd...

Vjerojatno imas mogućnosti za custom opcije.

isključi to govno za motion koje je default podešeno na sportu

samo smeta (tako piše)

14 godina
Pozdrav!

Ja sam sa svime proizvedenim pod robnom markom Philips imao problema (radio, mikseri, vage, cd-rom za laptop...) do kupovine tv-a.

2015. kupio sam za poklon nekakvog Philipsa 8100 ili nešto slično sa bijelim okvirom. I bio mi je odličan.
Krajem 2016. ili počekom 2017. kupio sam sebi Philipsa UHD 49" 7101.
TV se prodavao na akciji u Elipsu za 5999kn (2000kn popusta ako napravis osobnu fotografiju pored tv-a - koje pizdarije izmišljaju 🙄).
TV je vrlo dobar. Slika je jako dobra. Dosta ovisi i o izvoru. 4K prikaz je jako lijep. Skoro kao 3D. Imaš na njemu OS Android TV i sve radi dobro. Preko Androida skineš djeci igrice i možeš ih zabaviti time. Može se igrati i grupno.

Ono što mi je najbolje kod njega je Ambilight trostruki jer mi noću ne napreže oči.

Negativan mi je daljinski. Sa stražnje strane imaš tipkovnicu što je dobro, no brojke su pid Fn tipkom. Trebao bih uzeti miš i tipkovnicu. Poklopac za bateriju sa gornje (prave) strane daljinskog se cesto otvara, no pretpostavljam da je to posljedica ženskog korištenja (padovi) u mojem domu. 😉

Ima stvarno puno postavaka tako da se sve, ako si picajzla može podesiti. Moj radi na tvorničkim postavkama.

Što se tiče ažuriranja operativnog sustava, ono za sada ide dva puta godišnje (cca).

Na LG-u 49 670s (kupljenom 2012te) ažuriranja su stala nakon par godina. Ujedno je i dosta aplikacija ugašeno od strane LG-a i neki dan sam vidio da mi na njoj Youtube ne otvara. Problemi sa podrškom za internet pretraživač. Ne znam kako je danas na Web OS-u.

Pred 20tak dana kupio sam VIvax 40 72 ili neki sličan broj. 1800 kn u Pevecu. Na Evo tvu ima lijepu sliku.

Kada usporedim FHD sliku na njima, ne mogu ti reći da je razlika takva da češ pasti na dupe. Po meni trebaš ih spojiti na brzi internet i pogledati na maksimalnoj rezoluciji normalan tv ili youtube program.

Ono što se vrti na njima kao demo, napravljeno je tako da do maksimuma naglasi te efekte slike. Na dnevnoj bazi ružne njuške sa tv-a niti jedan panel, frekvencija itd neće uljepšati.

Najbolje ti je da poneseš vlastiti usb ili hdd i pogledaš na njima što te zanima. Ovi novi TV-i imaju programirane postavke slike za film, sport itd, a i možeš si pogledati na youtubu kalibraciju tv-a koju radi neki Darko iz Hrvatske. Možda ćeš naći recenziju tvog modela kod njega.

Što god kupiš, biti će dobro.

Puno uspjeha u kupovini!

vicious
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 21:26 (viciousone).
13 godina
Dipsomaniac kaže...

što se tiče Philipsa, nisam nigdje pročitao nekakve super negativne komentare već više iste probleme kod svih low badget televizora, tu su svi negdje.

nećeš niti naći sve dok ne počnu raditi recenzije s pogledom na "iznutrice", koa što rade kod napajanja za računala

otkako recenziraju i kvalitetu ugrađenih komponenti, gold napajanja su postala uobičajena 

ali možeš naći takve recenzije na specijaliziranim forumima, netko je bio linkao ovdje 

ili pogledaš ovaj post od kolege koji se bavi time, pa sam provjeri koje su razlike između poznatih brendova poput sony i panasonica u odnosu na pilips otkad su ga preuzeli kinezi

i zaključak nakon hrpu prepucavanja i garfildovih pokušaja damage controla u ime pilipsa:

Zaključno, ploče napajanja na Philips modelima izgledaju u redu (imaju prenaponsku zaštitu (MOV), hladnjaci su na svim tranzistorima, uredno lemljenje...), ali koriste kondenzatore (Elite, Hermei) koji se često pronalaze u slabijim serijama napajanja u PC svijetu tako da Panasonic i Sony modele i dalje vidim superiornijima u segmentu kvalitete

Osobno bih gotovo uvijek platio razliku u cijeni kako bih dobio kvalitetniji proizvod, ali da Philips ponekad ispada dobra kupnja s obzirom na značajke koje nudi za cijenu, ispada... 

EDIT: I bit postojanja lošijih kondenzatora u napajanju je pitanje, jesu li i ostali elementi (tranzistori, upravljači, zaštite...) lošije kvalitete?

14 godina
protjeran

@picajzla0707

Sad si več stvarno dosadan, sa tim antipropagandom:)) Pa zašto onda ti  Elektrolitski kondenzatorji, izdrže par godina bez ikakvog problema..? Ako su tako loši..? A Philips ima i izuzetno malo kvarova što se tiče elektronike:) A ovdje si pogledaj dobro, kako izgleda kvalitetetan televizor i sama kontrola:)

0 3 hvala 0
13 godina
garfield1 kaže...

@picajzla0707

Sad si več stvarno dosadan, sa tim antipropagandom:)) Pa zašto onda ti  Elektrolitski kondenzatorji, izdrže par godina bez ikakvog problema..? Ako su tako loši..? A Philips ima i izuzetno malo kvarova što se tiče elektronike:) A ovdje si pogledaj dobro, kako izgleda kvalitetetan televizor i sama kontrola:)

kvalitetan televizor ne čini samo način izrade, nego i komponente, a konponente koje koristi pilips su smeće

iskoristili su činjenicu da recenzije televizora ne gledaju iznutrice i zato štede na tome, što je činjenica koju smo dokazali više puta

tvoja priča da pilips ima malo kvarova je tvoja priča, iz drugih izvora se može čuti da je pilips firma za izbjegavanje i to je više ljudi potvrdilo ovdje na forumu

isto kao i tvoje prodavanje marketinških pizdarija, dok ti je pasalo ponavljao si kao papagaj da je najbitnija brzina panela, sad si se prebacio na procesor

i taj pilipsov procesor nije niti blizu starijem sony extreme ili panasonic hcx procesoru, a kamo li da će biti blizu novih ultimate procesora koji stižu ove godine

ali to je tvoja očekivana taktika muljanja i izvrtanja, kao s ekranima - kad bi ljudi rekli da im je slika na panasonicu bolja u direktnoj usporedbi sa pilipsom, onda si kenjao kako je to tako u trgovini jer, eto, baš pilips ima lošu defoltnu sliku i treba tv odnest doma i namjestit (tako da se makne od konkurencije)

i tako u svemu, samo muljaš i lažeš, kao pravi trgovac

doduše, nemere ti se osporiti volja da pomogneš kolegama i zato ih samo povremeno treba upozoriti da znaju s kim imaju posla

14 godina
protjeran

@picajzla0707

Pa Philips ništa ne skriva, zato je jedini od proizvođača, koji pokaže samu izradu televizora, komponente itd..Ali pošto ti ionako neznaš zašto se tu ide, je normalno, da ne shvataš neke činjenice.. To što ste vi dokazali, nije ništa što bi bilo istinito:)) Jer lažete ljudima, samo, da bi napravili slabu reklamu za Philips..Što se tiče kvarova itd..znam puno više od tebe jer radim sa televizorima, dok ti nešto izmišljaš i lažeš ljudima:)) I malo ko na tom forumu i drugom, se žalio zbog elektronike ili sličnih problema vezano za elektronske sklope.. A, da nema nikakvog kvara to je nemoguče..Svi televizori se kvare od Sonya, Panasonica itd.. Što se tiče još procesora ako bi pratio tv tehnoogiju, ili je barem malo poznavao", bi shvatio, da je Philipsov procesor među "najboljima".. Što se tiče Sonyeveg novog procesora, če doči 2019 godine. A tada ili več ove godine , če i Philips več imat novi P5 procesor, tako, da čemo vidjet kako i šta.. Uglavnom što ja napišem stojim iza toga:)) Dok ti pričaš čitavo vreme na tom forumu, nešto na pamet i izmišljaš neke stvari, da bi ljudi odvrnuo od kupnje Philips televizora.. Ali kao vidiš, ti baš ne uspjeva:)) Samo toliko, a ti možeš i dalje pisat kolumne na tom forumu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 9:06 (garfield1).

0 2 hvala 0
13 godina
garfield1 kaže...

@picajzla0707

Pa Philips ništa ne skriva, zato je jedini od proizvođača, koji pokaže samu izradu televizora, komponente itd..Ali pošto ti ionako neznaš zašto se tu ide, je normalno, da ne shvataš neke činjenice.. To što ste vi dokazali, nije ništa što bi bilo istinito:)) Jer lažete ljudima, samo, da bi napravili slabu reklamu za Philips..Što se tiče kvarova itd..znam puno više od tebe jer radim sa televizorima, dok ti nešto izmišljaš i lažeš ljudima:)) I malo ko na tom forumu i drugom, se žalio zbog elektronike ili sličnih problema vezano za elektronske sklope.. A, da nema nikakvog kvara to je nemoguče..Svi televizori se kvare od Sonya, Panasonica itd.. Što se tiče još procesora ako bi pratio tv tehnoogiju, ili je barem malo poznavao", bi shvatio, da je Philipsov procesor među "najboljima".. Što se tiče Sonyeveg novog procesora, če doči 2019 godine. A tada ili več ove godine , če i Philips več imat novi P5 procesor, tako, da čemo vidjet kako i šta.. Uglavnom što ja napišem stojim iza toga:)) Dok ti pričaš čitavo vreme na tom forumu, nešto na pamet i izmišljaš neke stvari, da bi ljudi odvrnuo od kupnje Philips televizora.. Ali kao vidiš, ti baš ne uspjeva:)) Samo toliko, a ti možeš i dalje pisat kolumne na tom forumu..

pilips pokaže ono što želi da se vidi, ono što ne želi to sakrije - to se inače zove marketing

jebote, najbolje da još plaćene oglase i video uratke uzimamo kao mjerilo

pokušao si ti već i ranije raditi damage control, pa si kenjao kako pilips koristi japanske kondenzatore, čak si postavljao i lažne fotke starijih pilipsa dok su bili nizozemska tvrtka

pa si rekao da ćeš otići u vaš servis i pokazati nam slike - nikad ništa od toga

imaš gore link na kojem se vidi da su na pilipsovim pločama komponente najniže kategorije, izvoli dokazati suprotno jer inače se sve svodi na tvoje laprdanje

...naravno da ne možeš, jer je činjenica da pilips štedi na kvaliteti

također, pilips za novi procesor navodi da je 50% bolji od starog koji je značajno zaostajao za konkurencijom, što je također još jedan marketinški trik poput intela kad kaže da je nova serija bolja za 15% - dakle, to treba uzeti, ne sa zrnom, nego sa šakom soli

novim p5 procesorom za koji je upitno koliki je napredak još nisu stigli aktualnu konkurenciju poput sony ili panasonica, a kamo li da će biti blizu novih serija

...inače, x1 ultimate je sony već predstavio na ces-u u las vegasu u siječnju i svi relevantni mediji pretpostavljaju da će stići u novim modelima kasnije ove godine, a čak i da ne stigne - već sadašnji extreme se popiša po pilipsu

to što ti stojiš iza nečega je samo minus za to nešto, jer smo već dokazali da lažeš, muljaš i da si sposoban čak podmetati lažne fotke

a dobio si i crveni karton na par mjeseci jer si otvarao lažne profile na forumu da si možeš dijeliti palac gore, što je više nego očajno

14 godina
protjeran

Ajde nemoj se više blamirat:) Popeo si se ljudima več preko glave, sa tim kondenzatorima tranzistorima itd. :) Ali dobro, da bi bar to sam napisao iz vlastitih iskustva, a kopiraš to od sasvim drugog čovjeka, a praviš se pametan kao da radiš sa elektronikom čitav život:)) A, da se to sve piše ovdje i pametuje itd..su definitivno krivi moderatori, jer to dopuštaju..

Jer to uopšte ne spada u tu temu..Onda, ču i ja počet pisat ovdje sve oko elektronike, pa, da vidim dal če se ljudima to dopasti..Najvjerovatnije ne:)  Imaš sreču, da na tom forumu nema moderatora, ili namjerno to ne vide, jer na drugom forumu bi ti sve ove postove pobrisali:))

1 6 hvala 0
12 godina

Ček jel su vas ono poslali na hlađenje jednom ili su zaključali temu na X dana? 

Na temu; 

Izašla je recenzija na HDTVtest za Sony XF9005 i vele da je to najbolji  2018 model televizora do 2000£ koji se može kupiti ove godine.

Cirka 1520€ za 55" sa dostavom iz njemačke ili 1650€ kod nas. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina
garfield1 kaže...

Ajde nemoj se više blamirat:) Popeo si se ljudima več preko glave, sa tim kondenzatorima tranzistorima itd. :) Ali dobro, da bi bar to sam napisao iz vlastitih iskustva, a kopiraš to od sasvim drugog čovjeka, a praviš se pametan kao da radiš sa elektronikom čitav život:)) A, da se to sve piše ovdje i pametuje itd..su definitivno krivi moderatori, jer to dopuštaju..

Jer to uopšte ne spada u tu temu..Onda, ču i ja počet pisat ovdje sve oko elektronike, pa, da vidim dal če se ljudima to dopasti..Najvjerovatnije ne:)  Imaš sreču, da na tom forumu nema moderatora, ili namjerno to ne vide, jer na drugom forumu bi ti sve ove postove pobrisali:))

što iz iskustva? što bi sad ja trebao kupiti 100 pilips televizora i držati ih upaljene 2-3 godine da vidim koliko će ih pocrkati?

pa zato služe certifikati koji se dobivaju nakon rigoroznih testiranja, koji koštaju i zato su komponente koje koristi top konkurencija nekoliko puta skuplje od smeća koje koristi pilips

i to je činjenica, nema tu puno mudrovanja

i naravno da spada u temu, jer tv nije samo ekran ili daljinski i puno ljudi zanima kvaliteta

tvoj je problem što uporno pokušavaš gurati pilips u prvu kategoriju gdje jednostavno ne spada... zasad

da manje pokušavaš raditi damage control i to bijedni - jer protiv činjenica ne možeš, ne bi niti bilo ovoliko spamanja po temi

da, pilips je ok televizor za nezahtjevne i to kad se uhvati dobar popust i kad ima akcija s 5 godina garancije

ali, uvijek postoji neki ali - a to je u ovom slučaju da postoje poznati brendovi poput sony ili panasonica, koji su u istoj cjenovnoj klasi gotovo u svemu bolji što se tiče kvalitete panela, procesiranja i slično, a usput s njima ne riskiraš toliko po pitanju kvalitete

EDIT:

i što se tiče procesora - evo ti recenzija za tvoj hvaljeni 6501 sa starijim procesorom, gdje se jasno kaže "kako je konkurencija otišla dalje u nizu segmenata sa svojim procesorima"

Konkretno, iako je PUS6501 prepoznao sve tipove kadenci isprepletenog signala (od 2:2 do 8:7), u redukciji šuma i MPEG kompresijskih artefakata je pokazao slabije performanse od primjerice korejske konkurencije. Jako komprimirani sadržaji su imali jače izražene kompresijske blokove u slici (eng. blocking) i tek bi nakon aktivacije MPEG Noise Reduction funkcije na najvećoj vrijednosti isti postajali mekaniji i manje uočljivi. Posterizacija na pojedinim testnim uzorcima (primjerice Luminance i Chrominance Freq. Bands) je također bila primjetna. Za usporedbu, LG i Samsung već tvornički postižu dobar rezultat s komprimiranim sadržajima, pa korisnik u startu dobiva bolje performanse za većinu sadržaja koje će gledati (digitalna televizija, video-na-zahtjev internet streaming itd.).

i to je u usporedbi sa lg i samsungom, koji su također razinu ispod sony i panasonic procesiranja

novi p5 pilips reklamira kao 50% bolji, hehe - dakle kad zanemarimo njihov marketing, to je opet niti blizu prvoklasnih procesora kakve ima konkurencija

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 10:47 (picajzla0707).
14 godina
protjeran
gocc01 kaže...

Ček jel su vas ono poslali na hlađenje jednom ili su zaključali temu na X dana? 

Na temu; 

Izašla je recenzija na HDTVtest za Sony XF9005 i vele da je to najbolji  2018 model televizora do 2000£ koji se može kupiti ove godine.

Cirka 1520€ za 55" sa dostavom iz njemačke ili 1650€ kod nas. 

Pa normalno kad je test pravio Vincent Teoh, za kojeg se zna, da favorizira Sony televizore.. Ako pogledaš i koji drugi test, nije nigdje slično što napisano..A pored toga nije bog zna šta kvalitetniji napram prošlogodišnjem modelu.. Ima nešto više cona zatemnenja, a još uvijek najmanje" od večine FALD televizora. A i ima nešto detalniji prikaz, kod dinamičnih scena. A što se tiče cjene, je kod nas isto 1520 evra.  A ako pogledaš cjenu, dobijaš za takvu cjenu prošlogodišnji Philips OLED ili Lg OLED. Pa i recimo za dobrih 200 evra više, več dobijaš Philips FALD model 8102 veličine 65". Tako, da za takvu cjenu se taj televizor definitivno ne isplati:) Svi LCD televizori, koji koštaju više od recimo 1.200-1300 evra se neče isplatit uzimat, jer za nešto malo više pare, se več dobiju OLED televizori:)

8 godina
protjeran

evo, za sad mi je želja LG UHD TV 49SJ810V

od philipsa sam odustao nakon ovih suvislih picajzlinih objašnjenja a i thread sam malo pročačkao pa mi je štošta postalo jasnije. 

Picy, hvala.. 

btw

gledao sam i SONY KD49XE8005BAEP ali ipak ovdje na Lg televizoru dobijem 100Hz za malo više novaca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 11:07 (Dipsomaniac).

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice