Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.657.232
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
NathanDrek kaže...

Točno, znači to što mi govorimo da ne podržava dolby atmos to govorimo za njegov integrirani zvučnik, a pošto integrirani zvučnici ionako ne mogu ispravno demonstrirati dolbs atmos doživljaj, bolje je kupiti B7(bilo koju verziju) i kvalitetno ozvučenje ili soundbar (npr. Lg SJ9, ali ni ne treba tako skup) nego recimo E7 koji košta ko ovo dvoje zajedno, a njegov "integrirani soundbar" je kvalitetan, ali nije par toj kombinaciji.

Zašto su ti sounbar sistemi toliko nabrijani. Vidim da ih ima od 300W RMS što mi je nenormalno za tv reprodukciju.

Mislim da je dovoljno kvalitetnih 2x20 W za sobu kad gledaš tv.

Tko će si puštati neki filmu na 2x 100W npr.

Gledam ovaj LG SJ2  po 932 kn--2x 160W, mislim, to je na max 2x 80W RMS, pa to treba ubijati jednu sobu od 20 m2... ??

E sad, pitanje je kvalitete jer vidim da ima tih sistema te snage i po 4 t kn..

Meni sad kod tv-a nije bitan super kvalitetan HI-FI efekt već samo da izbjegnem taj "tranzistorski" zvuk televizora...

Dakle, mene bi i taj navedeni trebao zadovoljiti ili ?

EDIT; pa da, to je ono što sam i mislio, u spec. na LG stranici piše da su prednji, a tu vjerojatno misle na visokotonce 2x 30 W a sub odn Bass je 100W

Dakle, to je ono što me i zanima.

Efektivno dobijem 2x 15 W + nekih 40 W od suba i to je to, zadovoljavajuće za gledanje TV-a.

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 9:24 (Anđeo bez falinge).
9 godina
Anđeo bez falinge kaže...
zuper kaže...
Moj je stari Sony model iz 2008. Zar ne misliš da bi ostali dignuli galamu oko toga jer i dalje je mnogo više 60Hz TV-a 

Ti imaš tv iz 2008 kao i ja ?!

Pa o tome ti govorim.

Imaš TN panel kao i ja na ova dva Philips i Samsung iz 2008 koji imaju 50 Hz ali nema trzanja.

Forumaš Shegyman je obilazio trgovine, isprobavao desetke televizora, nosio je na USb sticku svoje materijale  i svi do jednog s IPS i VA panelom i 60 Hz imaju problema s trzanjem.

Stari LCD televizori s TN panelom NEMAJU trzanja u pokretnoj slici.

Postoji opcija Cinema ali trza kao i svaka druga.

Sve je u podešavanju TruMotiona koji kad je potpuno isključen pokazuje da ipak nešto radi odn ne radi.

Kad je isključen slika još više poblesavi ali ON sam po sebi NE spašava trzanje 100%

Kad gledaš DVD ili Blu Ray trebaš imati uključen samo Real Cinema bez TrueMotiona, a kad gledaš sport ili ostale kanale trebaš uključiti TrueMotion - User - De-Judder na max. TV-i koji imaju brzi odaziv piksela nemaju motion blura pa sadržaj u 24fps-a u kojem se slika brzo kreće ili zumira (pogotovo u svjetlijim scenama) kao da trza jer nema zamučenja po rubovima. TrueMotion ne može naravno pomoći na 60hz ko na 120hz i neki to imaju bolje riješeno neki lošije. Kriv je sadržaj, tv-i su ispred sadržaja koji se nudi, da je sadržaj kak spada nebi trebalo 3:2 pulldowna, black frame insertationa, flickera, blurra, true motiona, noise reductiona, itd. S druge strane film Billy Lynn koji je snimljen u 120fps 4k 3D tehnici i prikazan na taj način u par kino dvorana koje to uopće mogu, je dobio podvojene kritike s tehničke strane, jer je toliko kristalno jasan, detaljan, da ljudi nisu uopće pratili što se događa jer im je distrakcija bila što su mogli zamjetiti svaku sitnicu na ekranima, svaku nesavršenost na licima glumaca, itd. Činilo im se da igraju real world VR igru. Tako da opet nije dobro jer naši mozgovi nisu spremni prihvatiti takvu kvalitetu slike. 

9 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ja sam odustao od soundbara, C7 mi ima odličan zvuk za dnevnu upotrebu, a za gledanje filmova po noći sa ženom koristim slušalice, od kad sam si prvi put kupio kućno kino i povjesio zvučnike po sobi svi su odmah drečali smanji to, sad su tu djeca, ko živi u stanu susjedi će ga ubiti, znači soundbar samo za "man cave" i za samce ako hoćeš puni potencijal 

Edit: ali vjerojatno ću ga svejedno kupiti pa organizirati movie nights, kokice i to s prijateljima, ali tek kad preuredim dnevni boravak za novi LG 65C7V

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 9:45 (NathanDrek).

2 0 hvala 1
8 godina
protjeran
NathanDrek kaže...

Kad gledaš DVD ili Blu Ray trebaš imati uključen samo Real Cinema bez TrueMotiona, a kad gledaš sport ili ostale kanale trebaš uključiti TrueMotion - User - De-Judder na max. TV-i koji imaju brzi odaziv piksela nemaju motion blura pa sadržaj u 24fps-a u kojem se slika brzo kreće ili zumira (pogotovo u svjetlijim scenama) kao da trza jer nema zamučenja po rubovima. TrueMotion ne može naravno pomoći na 60hz ko na 120hz i neki to imaju bolje riješeno neki lošije. Kriv je sadržaj, tv-i su ispred sadržaja koji se nudi, da je sadržaj kak spada nebi trebalo 3:2 pulldowna, black frame insertationa, flickera, blurra, true motiona, noise reductiona, itd. S druge strane film Billy Lynn koji je snimljen u 120fps 4k 3D tehnici i prikazan na taj način u par kino dvorana koje to uopće mogu, je dobio podvojene kritike s tehničke strane, jer je toliko kristalno jasan, detaljan, da ljudi nisu uopće pratili što se događa jer im je distrakcija bila što su mogli zamjetiti svaku sitnicu na ekranima, svaku nesavršenost na licima glumaca, itd. Činilo im se da igraju real world VR igru. Tako da opet nije dobro jer naši mozgovi nisu spremni prihvatiti takvu kvalitetu slike. 

Hvala Nathan. 

Konačno jedan konkretniji odgovor... zbog toga pri gledanju nogometa i općenito sporta nisam baš ni primjetio to trzanje..

Da, vjerojatno sam sam sebe ukanalio s tim Judderom na max pri gledanju rekomprimiranog videa.

To mi se događalo baš kod serije Shades of Blue koja je skinuta u HD 1280x720..dok sad kad gledam neke serije i filmove u Sd Iskon rezi toga ni nema.

Onaj lumen Endoki samo piči TD a nikada ništa ne objasni ako zna bolje.

Hvala i njemu što je pokazao kakav je kao osoba.

Ima nas svakakvih 

tebe sam stavio u autore koje pratim pa ću ti nabiti ranking sa zahvalama... 

Nego, vidim na LG forumu da se ekipa kolje oko tog famoznog TruMotiona i kod OLED televizora, pa nekima je bolje ovako, nekima trza onako. pa kako može biti tih problema i kod OLED-a koji su svi u minimum 12o Hz ??????

Majke mu, pa što njima trza ?????  

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 9:53 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran
NathanDrek kaže...

Ja sam odustao od soundbara, C7 mi ima odličan zvuk za dnevnu upotrebu, a za gledanje filmova po noći sa ženom koristim slušalice, od kad sam si prvi put kupio kućno kino i povjesio zvučnike po sobi svi su odmah drečali smanji to, sad su tu djeca, ko živi u stanu susjedi će ga ubiti, znači soundbar samo za "man cave" i za samce ako hoćeš puni potencijal 

Edit: ali vjerojatno ću ga svejedno kupiti pa organizirati movie nights, kokice i to s prijateljima, ali tek kad preuredim dnevni boravak za novi LG 65C7V

Ja sam PONOVO samac jer su djeca otišla a i žena je "otišla" pa mogu na miru odfrljiti.. 

EDIT, 

Problem SOLVED

Cijelo njesra je pravio taj TruMotion kojega sam u filmovima i serijama nafrljio na 10 (max) da ne pofali pokreta a to ga još više shebe .. 

Lijepo ima podešeno u opciji Cinema/ Trumotion OFF.

Kad gledam košarku ili nogomet isto ne primjetim neko trzanje a TM na OFF ?!

Nije mi baš jasno čemu to elektronsko govance kad sve bolje šljaka kad je govno isljučeno ?!

Nisu ti "prijelazi" tako fini kao na starim tevejima s TN ili S-PVA panelima od 50 Hz ali ovo je kao nebo i zemlja.

Vjerojatno je netko mislio na to (na mene) . 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 7:00 (Anđeo bez falinge).
13 godina

Ja na svom B7 vecinom gejmam na Nintendo Switch i Ps Pro i kada igram po noci koristim skoro uvjek slusalice.

Sto se tice soundbarova razmisljam u buducnosti uzet neki sa Dolby Atmos podrskom....

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Uzeo bi dva komada 50MU6172 pa me zanima jel dobar izbor i ak ima nes bolje po toj cijeni

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

0 0 hvala 1
13 godina

Gledao sam taj tv u trgovini i ima odlicnu sliku iako za 1080p se moze uzet i jeftinija i odlicna plazma,doduse rabljena......

8 godina
protjeran

Može se i kod nas naći već za nešto malo više od 11t kn LG OLED55B7V UHED webOS 3.5 SMART Bluetooth OLED Televizor 55" 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 15:14 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
13 godina

Moze ali B7 a ne C7 koji je meni ljepsi. Sa C klasom je vec velika razlika 

9 godina

Nego, vidim na LG forumu da se ekipa kolje oko tog famoznog TruMotiona i kod OLED televizora, pa nekima je bolje ovako, nekima trza onako. pa kako može biti tih problema i kod OLED-a koji su svi u minimum 12o Hz ??????

Majke mu, pa što njima trza ?????  

Ovo je općenito, zamisli Tv od 24hz i 120hz refresh rate-a i pusti 24p video na oba, vrtit će ti se identično, jer će ista slika biti jednako dugo na ekranu dok se ne promjeni u slijedeću, samo što će ovaj tv od 120hz lupiti isti frame 5 puta. Inače bi susjed na 120hz već slavio pobjedu Hrvatske u Rusiji dok bi ti gledao još prvo poluvrijeme. Kad tv ima 0.1 ms odaziv piksela ( oled ) nema motion blura i nema zamućene tranzicije, pa slika može izgledati da trza ( stutter ). Ako to primječuješ onda tek pališ interpolaciju frameova (svaka marka ima drugi naziv), ali postepeno ako ti to postavke dopuštaju, jer gubiš oštrinu slike. Judder je drugi tip trzaja od kojeg ne pate tv-i od 120hz jer za svaki sadržaj im odgovara množitelj frameova (24 (x5), 30(x4), 60(x2) ili nativnih 120fps), dok 60hz imaju problema, jer svaki treći frame na 24p mora ostati dva puta na ekranu, te i zbog toga ni interpolacija nije bajna.

9 godina

Centar tehnike je imao istu cijenu za B7 i C7, ali zadnji put sam vidio C7 po 13.999kn, sad je ostao samo B7 55" po toj cijeni, nemaju u ponudi više ni 65", ni E7, ni W7, ali su se naoružali TLC-ima.

0 0 hvala 1
13 godina

B6 mi je imao onaj prekrasni prozirni stalak pa mi je po noci uz OLED crnu u black barsima djelovalo kao da tv leti u zraku jer se stalak nije vidio,B7 ima ovaj zaobljeni srebrni na koji sam se morao naviknut ali sad mi je ok.C7 ima svoj soundbar i meni je taj dizajn preljep...nekako retro iako se mora imat jako sirok stol/stalak meni bi recimo isao preko rubova mog stolica pa mi nebi odgovaralo.

U svakom slucaju bilo koji OLED za nas koji smo navikli na plazme(7 godina na istoj) je must have jer nema tog LCDa(pa niti zd9) na kojem necemo skuzit bloom isl a jednom kad vidis ne mozes odvidjet :) :)

Ja sam imao par mjeseci Sony xd80 koji je srednja klasa i dok je u svijetlim scenama slika bila preljepa u tamnim je sve otislo u vjetar da se tako izrazim.....

Naravno da su mnogima oledi preskupi i moze se nac fantasticnih LCD modela tipa KS serija ili XE a kako se cini i XF ali to je za 4K a ako se drzite 1080p reze NITI U LUDILU nemojte prodavat plazme ako ih slucajno imate i prelazit na 4K LCD modele samo zato jer su 4K paneli.....

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina

E7 ima svoj soundbar ispod panela i panel mu stoji na staklu koliko sam ja vidio u SD...

9 godina
MEGATAMA kaže...

B6 mi je imao onaj prekrasni prozirni stalak pa mi je po noci uz OLED crnu u black barsima djelovalo kao da tv leti u zraku jer se stalak nije vidio,B7 ima ovaj zaobljeni srebrni na koji sam se morao naviknut ali sad mi je ok.C7 ima svoj soundbar i meni je taj dizajn preljep...nekako retro iako se mora imat jako sirok stol/stalak meni bi recimo isao preko rubova mog stolica pa mi nebi odgovarao

B7A ti ima isti takav prozirni stalak ko B6, ostali B7 imaju zakrivljeni stalak čiji je footprint (površina na kojoj leži na namještaju) ustvari veći nego na C7 (22x58cm), izmjerite pa javite. C7 nema soundbar, jedino ako su mene gadno zajebali. Soundbar imaju W7 (odvojeno), G7 (soundbar ispod panela koji mu je ujedno i stalak) i E7 ( soundbar spojen s panelom kako je kolega rekao, a stalak je ispod). 

I ko veli da je Oled luksuz - B7V jeftiniji od xe9305 u Sancti.

13 godina
NathanDrek kaže...
MEGATAMA kaže...

B6 mi je imao onaj prekrasni prozirni stalak pa mi je po noci uz OLED crnu u black barsima djelovalo kao da tv leti u zraku jer se stalak nije vidio,B7 ima ovaj zaobljeni srebrni na koji sam se morao naviknut ali sad mi je ok.C7 ima svoj soundbar i meni je taj dizajn preljep...nekako retro iako se mora imat jako sirok stol/stalak meni bi recimo isao preko rubova mog stolica pa mi nebi odgovarao

B7A ti ima isti takav prozirni stalak ko B6, ostali B7 imaju zakrivljeni stalak čiji je footprint (površina na kojoj leži na namještaju) ustvari veći nego na C7 (22x58cm), izmjerite pa javite. C7 nema soundbar, jedino ako su mene gadno zajebali. Soundbar imaju W7 (odvojeno), G7 (soundbar ispod panela koji mu je ujedno i stalak) i E7 ( soundbar spojen s panelom kako je kolega rekao, a stalak je ispod). 

I ko veli da je Oled luksuz - B7V jeftiniji od xe9305 u Sancti.

G7 je taj koji mi izgleda retro sa tim soundbarom,mislim da je taj prozirni stalak za B7 seriju samo za US trziste dok smo ga mi imali na B6.Sto se tice C7 na njega sam zaboravio posto ga ne vidjam  ovdje u trgovinama.....

Xe9305 je skuplji....lol,nisam imao pojma

8 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

vec duze vrijeme gledam koji novi TV kupiti,

i nakon duze pretrage dosao sam do dva modela izmedju kojih se dvoumim,

Sony 55XE 8577 i Panasonic 58ex703

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xe8577-4k.aspx

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-58ex703e.aspx

u dvojbi sa, jer se ne kupuje TV svaki dan pa bih molio pomoc oko kupnje jer vidim ovdje dosta znalaca,a kod trgovaca u ducanima nemam bas povjerenja,

inace doma imam android box pa mi operativni sustav i nije toliko bitan,

gledao bih pretezno sport i filmove, domace i satelitske kanale uz youtube

hvala

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Koji god od ta dva kupiš nećeš se zaj*****

Mada da imam te novce išao bih na Sony jer ima odličan VA punokrvni 10 bitni panel i 120 Hz za satelitske, sportske i druge programe..

Sony je uvijek Sony..

https://www.displayspecifications.com/en/model/fcaecdb

Zašto golman ne obrani Messiju kad zna da će zabiti ?
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 23:24 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 1
16 godina

Koji god od ta dva kupiš nećeš se zaj*****

Mada da imam te novce išao bih na Sony jer ima odličan VA punokrvni 10 bitni panel i 120 Hz za satelitske, sportske i druge programe..

Sony je uvijek Sony..

https://www.displayspecifications.com/en/model/fcaecdb

A taj sony vs https://www.displayspecifications.com/en/model/50e1ad8  (za 8600kn)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 5:36 (Pinkyz).
8 godina
protjeran
Pinkyz kaže...

Eto, taj ti je još bolji model zbog odličnog četverojezgrenog procesora, direct LED panela, 2 GB DDR3 pa možeš prodati svoj android box, to sve vrti a imaš jedan daljinski...mada je (bar meni) nebitno manji panel.

Zašto golman ne obrani Messiju kad zna da će zabiti ?
16 godina

Hvala..pa bi i kolegi koji post prije isto onda to mogo preporucit posto je manja cijena nego xe85ice

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koje bi bile najbolje postavke za panasonic tx50ex703e...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Piere kaže...

Koje bi bile najbolje postavke za panasonic tx50ex703e...

Ovdje imaš.

Picture modeNormal

Backlight 84

Contrast 95

Brightness -4

Colour saturation 43

Colour temperature Normal

Tint / Hue-2

Sharpness 50

Vivid Colour on
Adaptive Backlight Control off
Ambient Sensor off
Noise Reduction auto
MPEG Remaster auto
Resolution Remaster auto
Clear Motion off
Film Cadence Mode auto

8 godina
neaktivan

Hvala garfield1...

13 godina

Vrijeme je da lcd kompletno nestane iz svih klasa osim one apsolutno najeftinije......

xf90 od 55inch kosta 1800eu a ovdje u Saturnu LG B7 1479eu.......70 dimming zona nasuprot preko 8 milijuna.

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1520240526

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Da li svaki Sony Tv ima 3 godine dodatnog jamstva ako se registrira preko: www.sony.eu/activation?

0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Vrijeme je da lcd kompletno nestane iz svih klasa osim one apsolutno najeftinije......

xf90 od 55inch kosta 1800eu a ovdje u Saturnu LG B7 1479eu.......70 dimming zona nasuprot preko 8 milijuna.

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1520240526

XF je 2018 g. (novi model - prva cijena) a B/C/E/G/W 7 2017 g. (modeli na izlazu - diskontna cijena) i zato je razlika u cijeni takva. Bilo bi pravedno uspoređivati cijenu sa ovogodišnjim modelima OLED televizora. Općenito su to sulude cijene po meni al eto, očigledno prolaze (pogotovo vani gdje je i kupovna moć bolja). Sad LCD vs OLED je druga priča i koliko god se recezenti i struka slagali oko toga da je OLED tehnologija bolja za prikaz slike imaš valjda 80% korisnika koji će ipak kupiti LCD modele, što zbog marketinga, cijene, veće svjetline ekrana na HDR demo-ima u dućanu, straha od burn-in-a koji su negdje pročitali ... 

Svima njima je slika na tim televizorima vauuuu i ne vidi svak razlike u panelima, jedino da ih sidneš u posebnu prostoriju di su uvjeti bliži onima u dnevnim boravcima gdje će na kraju televizor i stajati. Pa da im jedan do drugoga staviš OLED i LCD tv i ukažeš na prednosti i mane. Čak i tada ostaje pitanje da li razlika u prikazu vrijedi razliku u cijeni, ovdje ne govorim nužno o OLED vs LCD nego o razlici mid vs high-end modela unutar iste tehnologije. 

13 godina

Danas mjenjam svoju 42PV70P plazmicu, cca 2007 godište za LG oled55B7V, samo dostava nikako da stigne :( 

Soundbar LG SJ7 se baš i ne da naći na lageru, a prek soma eura za SJ9 je ipak previše Atmos ili ne.

6 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice