Koliko si zadovoljan?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko si zadovoljan?
Leon hvala na iscrpnom odgovoru,vidim da se razumiješ u materiju pa bi molio i za još jedno mišljenje...
Kakvi bi u usporedbi sa Panasonicom bili modeli:
LG 49SJ800V
Samsung UE 49KU6502 sa zakrivljenim ekranom
Svaka preporuka
S obzirom da sam prije imao Panasonic plazmu 50G30 ovo je mogao biti jedini izbor
Pozz
Samsung S8+
B7 vs C7 je razlika jedino u postolju ?
i zvuku...tj. cijela 7 serija ima istu kvalitetu slike.
Razlika u postolju i u boji ruba, B7 ima srebrni, C7 crni. Razlika u zvuku je mislim samo za B7A, on nema Dolby Atmos i ima slabiji bass i općenito zvuk, ovaj B7V je po tom pitanju identičan C7. Ali model B8 za 2018 će biti slabiji od C8 i ostatka ekipe jer će jedini imati Alpha 7 proc, dok ostali prelaze na Alpha 9 pro, 50% jači procesor koji tera HFR 120Hz 4k HDR i na neku šemu će uz pomoć njega imati sitno veću svjetlinu. No pošto su proc i svjetlina na B7 i C7 ionako fantastični i puno unaprijeđeni u odnosu na 2016, što se tiče kvalitete slike nije se tu nešto puno promjenilo, tako da će best buy tv za 2018,kao i za 2017, biti C7 i B7 zbog duplo manje cijene od C8 i B8 koji vjerojatno opet idu po izlasku s cijenom 3000$£€ za 55" i 5000$£€ za 65".
Kakvi bi u usporedbi sa Panasonicom bili modeli:
LG 49SJ800V
Samsung UE 49KU6502 sa zakrivljenim ekranom
Ako je vjerovati što displayspecifications kaže za LG izgleda da su jedina dva LG televizora serije 8 u 49" (UJ701V-UJ750V-SJ800V-SJ810V) kao i veći televizori ovih oznaka tzv. LITE varijante za razliku od SJ8000-SJ8500-SJ850V-SJ950V. Iako 800V/810V imaju 100Hz (što je dobro za sport) i prošireni spektar boja (pomaže kod HDR-a) očigledno je da je LG u 2017. imao viška neprodanih RGBW panela pa ih je prokrijumčario u seriju 8. Da se razumijemo LG serija 7 i 8 s obzirom na cijenu i na ono što će 95% korisnika gledati na njima zapravo i nisu loši televizori. Ograničeni su time što LG ne koristi VA zato jer koristi IPS panele koje sam proizvodi i zato jer je netko u upravi zaključio da je ušteda na LITE panelu (koji je najskuplja komponenta televizora) vrijedna rizika. No kao što sam napisao ovaj trik sa RGBW panelom kojeg samo oni upotrebljavaju ima i svojih prednosti.
Što se tiče
Samsunga sam koncept zakrivljenog televizora mi od početka nije sjeo. Veće zauzeće prostora, montaža na zid koja nema smisla, kabele koje je teže skriti, konverzija polja čak i za onog koji sjedi u idealnoj poziciji, oni koji ne sjede u centru imaju iskrivljeno iskrivljenu sliku i slično. Izgleda da nisam jedini kojem to smeta budući da su proizvođači već odustali od proizvodnje ovih televizora.
Iako Samsung generalno koristi kvalitetnije komponente kao i Panasonic i dosta dobre VA panele problem kod Samsunga su često katastrofalna izlazna kontrola proizvodnje i glupa konstrukcijska rješenja. Dva šarafa na modelima KS7000/KS8000 iz 2016 bi vjerojatno rješila 90% reklamacija ovih inače odličnih televizora. Zamisli još i situaciju kada ti majstor u TV servisu nakon nekog banalnog popravka jednostavno nema više mogućnost sastaviti TV da izgleda originalno. Ako i zanemariš moguće probleme sa Samsungom Panasonic ima nešto bolje procesuiranje slike tako da tu dileme nebi trebalo biti.
Leone,hvala na pomoći uzimam definitivno Panasonica...a uz to mi i izgleda elegantno i moderno.
Pozdrav
To me zanimalo, u čemu je razlika B7A, B7V, B7D?
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
danas sam bio u Elipsu:
Sony 9005 košta 10169kn
Samsung MU8002 košta 9899kn
koji bi odabrali i zašto?
koja bi bila treća opcija...
Ako je vjerovati što displayspecifications kaže za LG izgleda da su jedina dva LG televizora serije 8 u 49" (UJ701V-UJ750V-SJ800V-SJ810V) kao i veći televizori ovih oznaka tzv. LITE varijante za razliku od SJ8000-SJ8500-SJ850V-SJ950V. Iako 800V/810V imaju 100Hz (što je dobro za sport) i prošireni spektar boja (pomaže kod HDR-a) očigledno je da je LG u 2017. imao viška neprodanih RGBW panela pa ih je prokrijumčario u seriju 8. Da se razumijemo LG serija 7 i 8 s obzirom na cijenu i na ono što će 95% korisnika gledati na njima zapravo i nisu loši televizori. Ograničeni su time što LG ne koristi VA zato jer koristi IPS panele koje sam proizvodi i zato jer je netko u upravi zaključio da je ušteda na LITE panelu (koji je najskuplja komponenta televizora) vrijedna rizika. No kao što sam napisao ovaj trik sa RGBW panelom kojeg samo oni upotrebljavaju ima i svojih prednosti.
Shvatio sam da pri kupovini televizora ne treba slušati ničije savjete već pogledati tv uživo i isprobati razne sadržaje na njemu.
Ove gluposti o IPS i VA panelu ne želim više ni čitati jer je sve to teoretski tako dok praksa može pokazati nešto sasvim drugo.
Razlika u postolju i u boji ruba, B7 ima srebrni, C7 crni. Razlika u zvuku je mislim samo za B7A, on nema Dolby Atmos i ima slabiji bass i općenito zvuk, ovaj B7V je po tom pitanju identičan C7. Ali model B8 za 2018 će biti slabiji od C8 i ostatka ekipe jer će jedini imati Alpha 7 proc, dok ostali prelaze na Alpha 9 pro, 50% jači procesor koji tera HFR 120Hz 4k HDR i na neku šemu će uz pomoć njega imati sitno veću svjetlinu. No pošto su proc i svjetlina na B7 i C7 ionako fantastični i puno unaprijeđeni u odnosu na 2016, što se tiče kvalitete slike nije se tu nešto puno promjenilo, tako da će best buy tv za 2018,kao i za 2017, biti C7 i B7 zbog duplo manje cijene od C8 i B8 koji vjerojatno opet idu po izlasku s cijenom 3000$£€ za 55" i 5000$£€ za 65".
B7 ima Dolby Atmos kao i ostatak serije 7,isti panel,isti procesor,razlika je estetska i u tome da neki modeli dolaze sa soundbarom.
Imao sam B6 prije ovog B7 i postoje odredjena unaprijedjenja poput viseg brightnessa radi manje agresivnog ABLa,atmosa,YT HDR,itd.
Takodjer jos uvjek imam 50inch Panasonic Viera plazmu.
Dakle, idem konacno na novi tv za gaming, primarno pa me zanima sta je aktualno od sonya i samsunga? Razmisljam i o tom B7, frend ga je uzeo nedavno i slini po njemu svaki dan ali nisam siguran da li vrijedi te novce? Koji su high end modeli aktualni sad, input lag izrazito bitan jer je gaming primarna namjena uz poneki movie naravno.
B7 ima Dolby Atmos kao i ostatak serije 7,isti panel,isti procesor,razlika je estetska i u tome da neki modeli dolaze sa soundbarom.
Imao sam B6 prije ovog B7 i postoje odredjena unaprijedjenja poput viseg brightnessa radi manje agresivnog ABLa,atmosa,YT HDR,itd.
Kolega ne brkaj, B7A ne podržava Dolby Atmos sound decoding i ima 4.0Ch 40W zvučnik, dok B7P i B7V imaju Dolby Atmos i 2.2Ch 40W (20W woofer) i time ljepši i bogatiji zvuk. E7 ima soundbar ispod panela na samom TV-u, a W7 pošto je kompletan tanak 2,5 mm dolazi s odvojenim soundbarom i elektronikom. Znači razlika je i u tome da se B7A razlikuje od svoje B7 braće u jeftinijem zvučnom rješenju, jer su u LG-u htjeli napraviti još povoljniji OLED (taj B7A ti je zadnji izašao). Za pravi dolby atmos ti ionako treba jebački sustav zvučnika koje stavljaš pod nagib i ravan plafon, jer zvuk odbijanjem od stropa dolazi k tebi, tako da nisu ni svi soundbarovi idealni za to.
100 Hz nije dobro samo za sport.
Nakon evo već mjesec dana korištenja LG 49UJ701V mogu reći da sam razočaran, ne slikom, kontrastima već s tih 60HZ koji se primjeti baš u filmovima jer slika malo po malo trza iako sam TruMotion postavio na MAX. (Isprobao sam i opcije glatko, jasno, isključiti i sve je gore od opcije Custom Max)
Pozitivno su me iznenadili kontrasti, crna, HDR, što većina koja nema taj tv ne može vjerovati zbog te fame oko kobajage loše crne kod IPS panela.. a razočaralo me je baš tih 60HZ jer sam iste filmove i epizode serija stavljao u stare Philips i Samsung s TN panelom iz 2008 i lijepo se vidi da na tim televizorima nema nikakvih "ZAPINJANJA" slike dok je na ovom mom to uočljivo i ne moraš se zablenuti u TV da bi to vidio već je jednostavno vidljivo normalnim gledanjem.
No, sport čak i ne trza toliko koliko brze filmske scene što je zapanjujuće, bar meni i to Full HD i 4K filmovi.
Osim toga ovaj Tv ima loš kut gledanja kad ti tv nije u visini očiju ?! Gledaš već na 30° odozgo, ne valja, gledaš 30° odozdo, ne valja ?!
To nitko ne zna tko taj TV nije vidio. Zašto piše 178/178 ?
Je, vidi se iz tih kuteva, ali kako ? 
I onda kažu IPS panel je super za gledanje sa svih strana a VA ne valja.
Moja oba tevea TN iz 1998 imaju odlične kuteve gledanja i odozgo i odozdo i lijevo i desno a po teoriji TN panela to ne bi smjelo biti.
Kako sad to ?
Taj televizor je u svemu odličan osim u tih 60 Hz koji ga srozavaju jer mu CPU slabo pomaže.
NE PREPORUČAM NIKOME KUPITI TV ISPOD 120 Hz.
Shvatio sam da pri kupovini televizora ne treba slušati ničije savjete već pogledati tv uživo i isprobati razne sadržaje na njemu.
Ove gluposti o IPS i VA panelu ne želim više ni čitati jer je sve to teoretski tako dok praksa može pokazati nešto sasvim drugo.
citam i sve ne mogu vjerovati da televizori proizvedeni dvije tri godine kasnije i znatno skuplji od ovog mog imaju te probleme i panele od 60 Hz . star tri i pol godine , nema nikakvih zapinjanja i ima 120 Hz panel . Igre , filmovi i sve ostalo rade perfektno . pretpostavljam da ovih 120 Hz mogu zahvaliti zato sto je 3D TV .
citam i sve ne mogu vjerovati da televizori proizvedeni dvije tri godine kasnije i znatno skuplji od ovog mog imaju te probleme i panele od 60 Hz . star tri i pol godine , nema nikakvih zapinjanja i ima 120 Hz panel . Igre , filmovi i sve ostalo rade perfektno . pretpostavljam da ovih 120 Hz mogu zahvaliti zato sto je 3D TV .
Gadi mi se onda kad pročitam u Hrvatskoj su lopovi, ništa ne valja a "vani" je sve poštenije, cvjetaju tuže ako hoćeš raditi.
Neokapitalizam je leglo kriminala a i ovo što rade sa televizorima je kriminal.
I
Gadi mi se onda kad pročitam u Hrvatskoj su lopovi, ništa ne valja a "vani" je sve poštenije, cvjetaju tuže ako hoćeš raditi.
Neokapitalizam je leglo kriminala a i ovo što rade sa televizorima je kriminal.
I sam pomislih pa ovo je 2018 godina, televizor je iz 2017, što njemu može nauditi 60Hz panel ?
Pa ovdje je suvremeni četverojezgreni CPU, nove tehnologije, fičr, ovaj, onaj a sve je to samo jedno veliko smeće i lopovluk.
Može, jer smrdljivi proizvođači štede gdje god mogu.
Ovo je TV s FALINGOM pokretne slike i pisat ću LG Hrvatska i LG europe da mi vrate novc jer je ovo prevara.
Ne želim i NE SMIJE tv slika trzati u 2017 godini zbog toga što netko želi ugrabiti koju milijardu dolara više na naivnosti jadnih kupaca.
Ne smiju proizvoditi te 60 Hz panele ako ne valjaju. Pa nisam ja idiot.
Idem kao i svaki put u životu do kraja i javim vam ishod.
Znam da će biti vozikanja televizora u centralni servis u Zagrebu, znam da će me pokušati ubijediti da slika ne trza ali ne dam se, tražit ću i platiti neovisne vještake pa neka oni dokažu tko je u pravu.
Ti trzaji su bas ono sta san govorija vec u ovoj temi. Al evo jos jedna stvar sta ja primjetim. Kod 120hz panela mene nervira gledanje serija i filmova u scenama koje nisu toliko brze. Iman osjecaj da se sve odvija ka ono kada player na sporom kompu ne more odvrtit npr jaci mkv video pa onda malo ubrza sliku da bi se sinkronizira sa zvukom.
Neznan to objasnit ovako napisano al skroz mi je to umjetno. S druge strane brze scene su odlicne
I sta sad kupit. Pa ti budi pametan.
Uzet cu tv u kauflanda ka i sta san materi kupija i pomirit se sa njegovim manama i adio (sharp 47-48inch, radi odlicno jedino na crnoj podlozi se vidi neravnomjerno probijanje pozadinskog osvjetljenja)...
sta uzeti od ova dva tv, TV LED SAMSUNG 43M5572 ili LG 43UJ634V UHD SMART
Napisao sam ti da sam iste video klipove isprobao i na dva televizora stara 10 godina s TN matricom i NEMA trzanja...
Što tu nije jasno ?
Dakle, nije problem u videu.
Ne zanima me što je u pitanju 60 Hz ili loše procesiranje, želim da tv radi ISPRAVNO a ovo je tehnološka sramota.
Tv radi neispravno i nije jedini.
Ti vjerojatno imaš luđačku sreću.
Koji je tvoj model tv-a da je tako kvalitetan s 60 Hz ?
Bez moje ironije.
Vidim da imaš LG, jel imaš uključen Real Cinema kada gledaš filmove sa vanjskog medija? To bi riješilo problem potencijalnog juddera.
Ti imaš tv iz 2008 kao i ja ?!
Pa o tome ti govorim.
Imaš TN panel kao i ja na ova dva Philips i Samsung iz 2008 koji imaju 50 Hz ali nema trzanja.
Forumaš Shegyman je obilazio trgovine, isprobavao desetke televizora, nosio je na USb sticku svoje materijale i svi do jednog s IPS i VA panelom i 60 Hz imaju problema s trzanjem.
Stari LCD televizori s TN panelom NEMAJU trzanja u pokretnoj slici.
Postoji opcija Cinema ali trza kao i svaka druga.
Sve je u podešavanju TruMotiona koji kad je potpuno isključen pokazuje da ipak nešto radi odn ne radi.
Kad je isključen slika još više poblesavi ali ON sam po sebi NE spašava trzanje 100%
@anđeo bez falinge
Evo sad se sjeti da je bila prica da su pojedini korisnici imali slicne probleme na LG televizorima u brzim scenama . konkretno kod tenisa loptica je izgledala ko kometa , ostajao je trag za njom . Uglavnom Trumotion nastimat na "User" , slajder gornje postavke povuce se skroz lijevo , a donje skroz desno i prijavljivali su da je stvar puno bolja . probaj i to , trebalo bi bit bar malo bolje ako vec ne otkloni problem skroz .
Real Cinema je od početka na ON i uz to je sve isto.
Pokušat ću potpuno isključiti taj Trumotion pa vidjeti..javim
@anđeo bez falinge
Evo sad se sjeti da je bila prica da su pojedini korisnici imali slicne probleme na LG televizorima u brzim scenama . konkretno kod tenisa loptica je izgledala ko kometa , ostajao je trag za njom . Uglavnom Trumotion nastimat na "User" , slajder gornje postavke povuce se skroz lijevo , a donje skroz desno i prijavljivali su da je stvar puno bolja . probaj i to , trebalo bi bit bar malo bolje ako vec ne otkloni problem skroz .
Na opciji TruMotion User (korisnik) ima samo jedan slajder.
Ostale opcije na Tru Motion ....OFF, Smooth, Clear, User (od nule do 10)
Firmware je updeatan na zadnju verziju.
Kolega ne brkaj, B7A ne podržava Dolby Atmos sound decoding i ima 4.0Ch 40W zvučnik, dok B7P i B7V imaju Dolby Atmos i 2.2Ch 40W (20W woofer) i time ljepši i bogatiji zvuk. E7 ima soundbar ispod panela na samom TV-u, a W7 pošto je kompletan tanak 2,5 mm dolazi s odvojenim soundbarom i elektronikom. Znači razlika je i u tome da se B7A razlikuje od svoje B7 braće u jeftinijem zvučnom rješenju, jer su u LG-u htjeli napraviti još povoljniji OLED (taj B7A ti je zadnji izašao). Za pravi dolby atmos ti ionako treba jebački sustav zvučnika koje stavljaš pod nagib i ravan plafon, jer zvuk odbijanjem od stropa dolazi k tebi, tako da nisu ni svi soundbarovi idealni za to.
Sad sam citao o ovome na avforums i ekipa koja ima taj model je potvrdila da bez problema "pustaju" DA na DA soundbar i da jedino integrirani zvucnici ne mogu reproducirat DA.....bar tako pisu.
EDIT:
Bas gledam i taj model ne postoji ovdje(DE)tojest pisu da je ekskluzivan za US.....
kako vam se cini ova akcija da li se isplati?
kako vam se cini ova akcija da li se isplati?
https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/58794/sony-kd-49xe9005baep-ultra-hd-led-tv/
Dobar tv.
Sad sam citao o ovome na avforums i ekipa koja ima taj model je potvrdila da bez problema "pustaju" DA na DA soundbar i da jedino integrirani zvucnici ne mogu reproducirat DA.....bar tako pisu.
EDIT:
Bas gledam i taj model ne postoji ovdje(DE)tojest pisu da je ekskluzivan za US.....
Točno, znači to što mi govorimo da ne podržava dolby atmos to govorimo za njegov integrirani zvučnik, a pošto integrirani zvučnici ionako ne mogu ispravno demonstrirati dolbs atmos doživljaj, bolje je kupiti B7(bilo koju verziju) i kvalitetno ozvučenje ili soundbar (npr. Lg SJ9, ali ni ne treba tako skup) nego recimo E7 koji košta ko ovo dvoje zajedno, a njegov "integrirani soundbar" je kvalitetan, ali nije par toj kombinaciji.