Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.252
|
čitano: 23.791.092
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
njuskac kaže...

Trebao bi televizor do 3500-4000kn, što veci to bolje, da imam internet na njemu tj. wifi ako je to moguće i da mogu spojit usb da gledam filmove i da je sto duza garancija. od tih silnih televizora nemam stvarno pojima sta da kupim.

Koliko razumem,ti treba bezična internet konekcija.

9 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

porucio sam tv sony 55x8509c moze li neko strucno misljenje o tv-u i  dali sam napravio dobar izbor.hvala unapred

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze preporuka za TV?

Cijena do nekih 3000kn i sto veci ekran (i bolji po mogucnosti). Nije bitno kakvi su meniji i slicno jer ce se gledati filmovi/serije preko kompa i maxTV...

Za sad su mi izbor (ikoji padaju u taj cjenovni rang a imaju vise od 40") LG 42LF561V i LG 43LF5400

0 0 hvala 0
17 godina
alfasud-82 kaže...

porucio sam tv sony 55x8509c moze li neko strucno misljenje o tv-u i  dali sam napravio dobar izbor.hvala unapred

Imam bas taj tv od negdje pocetka 12.mj.

Tv je mrcina!

Sve sto te zanima, slobodno pitaj.

TrustNo1
14 godina
protjeran
StefPropuh kaže...

Moze preporuka za TV?

Cijena do nekih 3000kn i sto veci ekran (i bolji po mogucnosti). Nije bitno kakvi su meniji i slicno jer ce se gledati filmovi/serije preko kompa i maxTV...

Za sad su mi izbor (ikoji padaju u taj cjenovni rang a imaju vise od 40") LG 42LF561V i LG 43LF5400

Lg seriju 5, bih ti odsvetovao,zbog kvalitete slike.

12 godina
garfield1 kaže...
njuskac kaže...

Trebao bi televizor do 3500-4000kn, što veci to bolje, da imam internet na njemu tj. wifi ako je to moguće i da mogu spojit usb da gledam filmove i da je sto duza garancija. od tih silnih televizora nemam stvarno pojima sta da kupim.

Koliko razumem,ti treba bezična internet konekcija.

da

13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
StefPropuh kaže...

Moze preporuka za TV?

hoces reci da je slika losa ili samo da ima boljih za te pare?

moguce je u tom cjenovnom rangu dobiti solidan 42"/43" TV?

14 godina
protjeran
StefPropuh kaže...
garfield1 kaže...
StefPropuh kaže...

Moze preporuka za TV?

hoces reci da je slika losa ili samo da ima boljih za te pare?

moguce je u tom cjenovnom rangu dobiti solidan 42"/43" TV?

Slika je lošija,napram konkurencije u istom rangu.Za takve pare, nečeš nači solidan tv ,sa takvom diagonalom.Za takve pare jedino 32 incha.

9 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 12:02 (alfasud-82).
9 godina
neaktivan
Miki77 kaže...
alfasud-82 kaže...

Imam bas taj tv od negdje pocetka 12.mj.

Tv je mrcina!

Sve sto te zanima, slobodno pitaj.interesuje me dali je proradila opcija PAP(slika pored slike)posto su govorili da update nove verzije softvera se dobija opcija dva tjunera.s obzirom da imam HD satel.risiver ta opcija mi je dosta bitna.dali si probao kako radi satel.tjuner,t2,C,.dali wifi radi odlicno,jeli si zadovoljan androidom u tv-u,slikom,i generalno tv-om. njegovim funkcijama.posle 3 meseca pretrage izbor je pao  na taj tv i s obzirom na cenu tv-a trebao bi da zadovoljava sve kriterijume jednog entuzijaste.hvala

17 godina

Sto se tice slike pored slike, moram priznati da to nisam ni pokusao, bas cu probati kad dođem s posla pa ti javim.

Satelitsku ne koristim. SD signal jako jako dobar.

Sto se tice wifi-a, radi besprijekorno, znaci spojen sam na kucnu mrezu sa 2 laptopa, dva mobitela, racunalo zicom i tv bezicno (od neki dan lanom) i sve radi kako treba.

Najveca zamjerka ide androidu koji je tupav, ponekad spor i tvrdoglav, ali treba se i naviknuti.

Instaliranje aplikacija je vrlo jednostavno kao i njihovo brisanje.

Azuriranja i nisu toliko cesta, ali ono, idu... Obavlja se ili preko mreze putem tv-a ili preko usba.

Generalno, tv je mrcina, filmovi idu izuzetno fluidno, ranije sam napisao 720 i 1080 su super fluidni, uzivam gledati filmove.

Probao sam 4k, to je nesto posebno, nema rijeci za opisati nego pogledati i uzivati!

3D jos nisam probao, cekam naocale da stignu...

Igrice samo probao, sve ide kako treba, no za njih nemam vremena...

TrustNo1

0 0 hvala 0
14 godina

Je li ovo po vama best buy za te novce...LG 32LF5610 LED

cijena je oko 600km ili 2400kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 13:42 (kaw_liga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

Je li ovo po vama best buy za te novce...LG 32LF5610 LED

cijena je oko 600km ili 2400kn

Za tu lovu imaš Samsung J5000/J5100 od 40".

16 godina
Moja preporuka je; Philips 49PUH4900/88 4K LED Televizor.
Tv koristim kao monitor,spojen preko hdmi 2.0 kabla,gtx 960 grafička.Slika je bolesna.Koristil sam 3-4 različita monitora u prošlosti,kvalitetniju sliku od ove na 4K tv-u nikad nisam imao.Odlična vidljivost sa svih kuteva gledanosti.Tv nema smart funkciju.Uglavnom ja sam pre zadovoljan sa Tv-om.Odlična kvaliteta slike,odličan prikaz crne boje.Cjena je trenutno oko 4000 tisuče kuna.

0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji panel ima taj Phillips? Ako ima VA uzimam odma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
k1klop kaže...
Koji panel ima taj Phillips? Ako ima VA uzimam odma.

Svi Philips modeli, 2015 imaju va panele.

14 godina
neaktivan
Danko kaže da je odlicna vidljivost iz svih kuteva, kolko znam VA paneli se režu na 48" ovo je 49" hm...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

koliko vidim taj philips se prodaje u edigitalu a svi znamo kakav je to ducan :)

14 godina
neaktivan
Da, baš si razmišljam dali da bacim kocku ili ne, inače 4k tv u ovoj velicini nema ispod 5.5 tisuca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ovog trenutka nema još standartnog 4k.To znači,da su svi ovi filmovi online strimani .Pričam za youtubei slično.I na netflixu,baš nema veliko sadržaja.4K,če žaživet za koje vreme,kad se počnu filmi snimat u 4k resoluciji.A ne to što sada nude,nekakve loše primjerke 4k.Da staviš ovaj snimak,na malo veči tv,neče izgledati baš najbolje.I još ima problema,sa slikom i zvukom.Jedni televizori i ne podržavaju 2.0 hdmi izlaz koji treba za pravi 4k, več samo 1.4.Što se tiče samih zemaljskih 4kprograma,neče jih biti još neko vrijeme.A i sami sd programi,ne izgledaju najbolje na 4k.
I na kraju Netflixov streaming video u rezoluciji 4K, kodiran u obliku HEVC i opremljen surround zvuk 5.1, treba mu propusnost širine 25 Mbps).
Ma još ima argumenata,zbog kojih se za sada ne isplati kupnja 4 k televizora.
Ove godine dolazi kao nešto 4k remastered filmova,a i to još samo stariji.Mislim,da če jih doči oko 50.Ali na svakom osobno je, šta če da uzme.
Ako kupuješ tv, za narednih 4 godina ili više, onda da.Ako kupuješ za 2 ili 3 godine onda mislim,da se ne isplati..Po mom mišljenju,bolje sačekat još koju godinu ili dve,pa uzet oled 4K tv.To tada,če možda biti, nešto više pravog 4k sadržaja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kolko ja vidim ovogodišnji 4k televizori imaju Hdmi 2.0 pa čak i ovaj jeftinjara Phillips. Ovo da nije standardizirano mi ne predstavlja apsolutno ništa jer puštam fileove sa PC još. 4k oled po prisutpacnoj cijeni za 2g? nebi se baš kladio, taj oled se najavljuje kao next big thing vec godinama a još uvjek su premium priced. Jeidna stvar koja me zabrinjava je IPS panel,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
k1klop kaže...
Kolko ja vidim ovogodišnji 4k televizori imaju Hdmi 2.0 pa čak i ovaj jeftinjara Phillips. Ovo da nije standardizirano mi ne predstavlja apsolutno ništa jer puštam fileove sa PC još. 4k oled po prisutpacnoj cijeni za 2g? nebi se baš kladio, taj oled se najavljuje kao next big thing vec godinama a još uvjek su premium priced. Jeidna stvar koja me zabrinjava je IPS panel,

Kod nas, i uopšte u Avstriji,imaš 4k oled,za sasvim dobru cjenu.Ništa skuplije, od top 4k lcd televizora.A što se tiče ips panela,je bolji od va panela, što se tiče reprodukcije boja.

A i sam kontrast i ostrina i crna boja itd,su na strani oled.Tako,da bez dileme, za sada najbolji tv na tržišču.Moraš ,da znaš, da 4k paneli, su još uvijek malo bolji lcd paneli.

A što se tiče oled panela, je sasvim druga tehnologija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 13:57 (garfield1).
12 godina

Koja serija OLED-a od LG-a je aktualna za 2015 godinu? EF ili EG? Znam da je EA i EC stara serija

http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=oled+55

I cijene su jos paprene, ne moze SLO i Austrija biti jeftiniji od Njemacke, za cijenu 55 Full HD Oled-a se dobije 65 LCD 4k.

14 godina
protjeran
roby27 kaže...

Koja serija OLED-a od LG-a je aktualna za 2015 godinu? EF ili EG? Znam da je EA i EC stara serija

http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=oled+55

I cijene su jos paprene, ne moze SLO i Austrija biti jeftiniji od Njemacke, za cijenu 55 Full HD Oled-a se dobije 65 LCD 4k.

Za ova dva,baš nije velika razlika u cjeni.A ako gledamo tehnički i jedan i drugi,su premale vjeličine za 4k.Najbolje se sad isplati ,uzet normalan fullhd oled.

http://www.mediamarkt.at/de/product/_sony-kd-55x9305c-android-tv-55-zoll-4k-uhd-tv-smart-tv-bravia-1399007.html

http://www.mediamarkt.at/de/product/_lg-electronics-55-eg-920v-oled-1436806.html

12 godina

Opet je veca razlika u cijeni, sony ima premium cijene na svoj high end lineup i opcenito high end modeli nisu isplativi, evo recimo EISA 65 best buy model, vise od toga realno nikome ne treba

12 godina

Koliko sam malo istrazivao ispada da je EF za ravne ekrane a EG za zakrivljene, oba su 2015 godiste.

I jos su updejtani HDMI konektori na HDMI 2.0a kod nekih modela primjer novi EG920V vs EG960V za prikaz HDR materijala, HDMI 2.0 navodno ne podrzava HDR.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/hdmi-20a-201504094041.htm

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 16:05 (roby27).
14 godina
protjeran
roby27 kaže...

Opet je veca razlika u cijeni, sony ima premium cijene na svoj high end lineup i opcenito high end modeli nisu isplativi, evo recimo EISA 65 best buy model, vise od toga realno nikome ne treba

Da to je dovolnjo.Ali kao što sam rekao,najviše se sad isplati fullhd oled.Mislim,da sam ga ovdje, jednom korisniku preporučio.

Uzeo je fullhd oled ,kod nas u Sloveniji.Treba ,da javi dojmove.

12 godina

Moze link tog OLED-a od ducana kod vas da malo pogledam ponudu?

16 godina
Nisam siguran koji panel ima,opčenito je teško doč do detaljnih informacija i o televizorima,primjerice LG 4K televizori nemaju nikakve informacije koji tip HDMI veze koriste,čak ni na službenim stranicama.Obično imaju jedan HDMI 2.0 ostali svi 1.4.
Philips ima 2.0 HDMI na svim ulazima,a jeftinara je predpostavljam zbog toga što nema dodataka poput wifi,smart i ostalih po mom mišljenju nepotrebnih gluposti.Ima samo "basic" setup.Istina je da 4K sadržaja baš i nema trenutno,ali to če se vjerujem promjenit za godinu,dvije.Windowsi rade u 4K bez problema,sa super detaljnim,oštrim prikazom slike,ful se ističe odličan prikaz crne boje.Od igri sam isprobao samo GTA 5 u 4K rezoluciji koji naravno šteka ko lud na gtx960 i Path of exile,koji radi na 4K rezoluciji bez problema (sve na max settings).Uglavnom ko traži TV za igranje igri,gledanje filmova i rad u windowsima u visokoj rezoluciji,ja preporučam Phillips. :)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice