Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.633.041
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
roby27 kaže...

Vidio sam taj TLC uzivo u Emmezeti, ima jako dobru sliku pogotovo kada se uzme u obzir koliko kosta. Nebih rekao da se radi o TN panelu. 

Zašto misliš da nije TN Panel, uostalom pa fino su u testu na toj stranici naveli o kojem se panelu radi.

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/42002/tcl-u55s7606ds-ultra-hd-led-mpeg4/

http://www.hardbloxx.de/2014/12/13/test-testbericht-tcl-u55s7606ds-139-cm-55-zoll-3d-led-backlight-fernseher/

Dakle to je to šta je, bolji TN panel sa malo večim kontrastom u odnosu na Desktop monitore.Desktop TN monitori imaju 1000:1 statički kontrast, a ova varijanta ima izmjereni 1650:1 tu je ta primjetna razlika.Realno ništa drugo ne može biti za ovu cijenu, jer TN LCD paneli su ionako u proizvodnji najeftiji=namjenjeni za najeftinije uređaje.

Kod VA LCD panela za TV uređaje, njihov kontrast je uvijek 3000:1+ pa tu negdje do okvirno 5000:1 to su te vrjednosti.

Realno gledano to je "kvalitetniji TN LCD panel", barem kaj se kontrasta tiče u odnosu na jeftini TN Desktop monitore.Crna boja je isto malo bolja, u odnosu na neki jefini ili skuplji Desktop TN monitor.Pošto taj LCD TV ima Glossy zaslon, onda na njemu boje i kontrast izgledaju puno življe, u odnosu na Desktop TN monitor sa klasičnim Mat zaslonom.

Sve ostalo je kao neki jefitni TN monitor, dakle ima probijanja pozadinskog osvjetljenja, i Panel Uniformity je daleko od idealnog ali to je ionako očekivano kaj drugo.

Positive

- Cheaper purchase price

- Upscale amenities

- Three HDMI 2.0 ports

- Good contrast value

- Good picture quality

- Excellent gaming features

Negative

- Uneven illumination/Panel Uniformity

- Slight Clouding/probijanje pozadinskog osvjetljenja

- Speaker of little use

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=125&jumpto=4627657&sort=asc&view=flat

"According to our measurements, the TCL U55S7606DS may in its price class score with a high contrast ratio. The measured contrast ratio of 1615: 1, although not top class, but is in the middle, especially since it is a conventional TN panel. As almost perfect also the color temperature turned out that we were impressed with 6506K and is therefore to perfect level. The black level of 0.17 is convincing as well and does not need to hide from the competition."

Eto još poznatije test stranice, pa onda pozitivno i negativno, dakle kratko i jasno to je TN LCD panel.

http://www.prad.de/new/tv/2015/test-tcl-u55s7606ds-teil3.html

"Features Technically, the TCL U55S7606DS in this price class currently no brand device hold a candle: It offers everything you expect from a modern TV (including a classy-looking designs) and is to have well below 1,000 euros. However one has to accept many compromises in image quality, but on the one hand the dancing colors of the series and on the other the viewing angle turns out quite small. In addition, the internal Media Player will not play 4K formats."

Pros

- cheaper but well-equipped 4K TVs

- convincing impression of sharpness

- high brightness reserves and rich contrast

Cons

- poor color reproduction(tipično za TN LCD panel)

- limited viewing angle(glavna mana TN LCD panela)

- Media Player does not support 4K formats

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 16:05 (rambox).
13 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Ma sve to stoji u recenziji ali ipak trebas vidjeti TV uzivo, nije bas tak kak pise o bojama i kut gledanja je pristojan, velim slika je zapanjujuce dobra i jos ima 3 HDMI 2.0 porta, nema razloga da se izbjegava taj tv kako si ti rekao jer za tu cijenu nemres nac dobar 4K model od 55". 

0 0 hvala 0
18 godina
roby27 kaže...

Ma sve to stoji u recenziji ali ipak trebas vidjeti TV uzivo, nije bas tak kak pise o bojama i kut gledanja je pristojan, velim slika je zapanjujuce dobra i jos ima 3 HDMI 2.0 porta, nema razloga da se izbjegava taj tv kako si ti rekao jer za tu cijenu nemres nac dobar 4K model od 55". 

U testovima je sve navedeno, kaj se tiče prosječnog kučnog korisnika, koji nema poima o LCD panelima to je nategnuti ok izbor.Za sve ostale upučenije korisnike, preskoči i biraj dalje kaj se mene tiče ja to ne preporučam.Bolje je uzet manji LCD TV ali da ima VA LCD panel, fučkaš veličinu ako je to TN 4K LCD panel.

Kod TN LCD panela ide ovako, kaj se tiče vidljivih kuteva gledanja=što je veči zaslon to je lošiji doživljaj uskih kuteva gledanja=do 24 veličine TN je ok sve preko toga je šipak.

Eto kraj je 2015 godine, pa sad opet TN LCD panel u 55inch TVza 6000kn ne fala. Odite vrit sa TN LCD panelima, jer TN LCD panel nikako nije dobar za veliki monitor/TV  to je ono bitno.

TLC proizvod je ciljani kompromis, iskoristimo staru i jefinu TN LCD panel kramu+super efekt 4K rezolucije=idealan proizvod za neupučenog korisnika pličeg đepa.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 18:02 (rambox).
11 godina
neaktivan
Pozz moze preporuka za tv do 3000kn pretezito za igranje ps4 i gledanje filmova.OD 37"-43"
Uocio sma dva modela al dajte mi i svoje prijedloge
1.samsung ue40eh5000
2.led tv lg 43lf5400

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozdrav! Moze preporuka za TV. Privukao me ovaj: https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-samsung-ue-32j5502akxxh-smart-tv-t2-/65494

TV je za spavacu sobu tako da mi je velicina mozda i dovoljna ali ako za ove novce mogu dobiti i veci al da nije neki srot zasto ne. Budzet mi je maks ovih 2500 kn.
Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima,

u prosincu namjeravam uzeti 4K LCD.

Pošto je OLED puno skuplji,nisam siguran što je bolje uzeti 4K LCD ili čekati da padnu cijene OLED-a.

Također me zanima da li se isplati uzeti zakrivljeni ili ravni 4K LCD,pošto sam čitao da je zakrivljenost više kozmetička,a cijena je 1500-2000kn više?

PS

Da li 4K upscaling radi ikakvu razliku,jer sam čitao da je to više marketinški trik.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 20:41 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

2K, 4K, ili 1080p ako ce se koristit samo za maxtv,x360, filmove i occasional pc gaming?

Otprilike 48''~ (120 cm), ne manje.

Da li uzet kucno kino s time ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 8:37 (ironlion).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel se isplati uzimat Smart TV za cca 2500 kn ili je za te pare bolje uzet običan TV ?

Ne bih htio da je to sad nešto sporo i da moram 5 sekundi čekati nakon što odaberem na daljinskom nešto.

primjer smart TV za te pare: LED TV Samsung UE32J5502

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 9:06 (Hrvojeee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima,

u prosincu namjeravam uzeti 4K LCD.

Pošto je OLED puno skuplji,nisam siguran što je bolje uzeti 4K LCD ili čekati da padnu cijene OLED-a.

Također me zanima da li se isplati uzeti zakrivljeni ili ravni 4K LCD,pošto sam čitao da je zakrivljenost više kozmetička,a cijena je 1500-2000kn više?

PS

Da li 4K upscaling radi ikakvu razliku,jer sam čitao da je to više marketinški trik.

Svakako je bolja oled tehnologija.A što se tiče cijene mislim,da če još držati ovakve cijene barem još koju godinu.

A što se tiče panela ravni ili zakrivljeni,nema baš nekakve razlike.Ja sam gledao u živo i nisam prjimetio baš razlike.

Ali dobro ,da je ips panel ,ako gledaš sa velikih kuteva.A što se tiče upscaling,nije baš marketinški trik.Stvarno sliku podesi, na malo višju razinu ako gledaš hd filmove.

Ali ne opet na 4k.Ali malo bolja slika je sigurno.

14 godina
ironlion kaže...

2K, 4K, ili 1080p ako ce se koristit samo za maxtv,x360, filmove i occasional pc gaming?

Otprilike 48''~ (120 cm), ne manje.

Da li uzet kucno kino s time ?

Sto se tiče rezolucije ti najbolje znaš svoje potrebe ,ja bi išao na neki dobar fullHD .  U vezi k. kina , kad sam uzeo TV prošle godine i pogledao prvi Bluray rip znao sam da definitivno ne želim gledati filmove na ugrađenim zvučnicima .Sto je najgore , bolji bass je na starom Samsungu guzonji nego na ovom novom  .

14 godina
neaktivan

Da nisi mozda gledao koji od YIFY-ovih shitripova hahah? Oni su inace poznati da im je zvuk gotovo nepostojec 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 22:31 (ironlion).
16 godina
ironlion kaže...

Da nisi mozda gledao koji od YIFY-ovih shitripova hahah? Oni su inace poznati da im je zvuk gotovo nepostojec 

kako god okrenes, ugrađeni tv zvucnici su uglavnom losi. Yify audio je nekima los samo zato sto nema 5.1.

Potpis!
14 godina
ironlion kaže...

hahaha nisam , nije do ripa nego do slabih zvučnika u TV-u , a ovaj moj 2 x 10 w i još  nema subwoofera.  Kako sam kupio kk uzivam , malo je reć :)

14 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
k1klop kaže...
HrcHC kaže...

Molim pomoć, ima tko Philips 48pfs8109? Evo kupil taj televizor i primjetil da sa lijeve strane uz sam rub ima plavu/mutnu vertikalnu liniju, debljine cca 2mm. Dal je to normalno za ovaj model ili da reklamiram?

Poslikal sam iz blizine, najbolje se primjećuje na zelenoj podlozi, kad je nogomet npr.

Obrati se Garfieldu on se kune u phillips televizore, ništa uživaj u Phillips kvaliteti.

Eh stvarno više neznam,zašto imate poteškoča sa ovim tvjima.

Zar vama u hrvatskoj stvarno daju krš tvje.Moji drugari imaju philips tvje i nijednog problema.A različite serije.

Tako ,da stvarno više neznam gdje vaj je problem.Možda imate i signal u kurc..

Moraš prvo razmotriti sve okolištine,pa onda pljuvat tv.Možda vam je jedina nada,da kupite tv u Sloveniji ili u Avstriji.

Bio sam baš prošli tedan u mediamarktu u Avstriji,i razgovarao baš o philips tvjima.I rekao mi trgovac ,da se philips veoma dobro prodaje,da nema nikakvih reklamacija.

Tako ,da mislim,da nisu baš tvji toliko krivi.A može se desiti,da koja serija ima problema.Tvja koji nema nijedan problem nema.Tako ,da je uvijek malo rizika kad kupuješ tv.

Philips je i najavio,da če do 2017 godine preuzet primat što se tiče tvja.Doči če još bolj tehnologija i još savim nov ambilight.

Evo garfild pošto siluješ sa tim Philipsima, da ti prosljedim svoje iskustvo 8109 serije koju imam 2-3 tijedna. Moram reći da kod kupnje televizora sam dosta gledao na kvalitetu slike i Philips ima odličnu, IPS panel unutra ako se ne varam, 800 Hz, uz to očarao me ambient light i akcijska cijena u tom trenutnku, tak da su to glavni, dobri razlozi.

Da, inače trgovci u dučanima nisu preporučali Philips jer se dosta kvari, a ja sam na dan kupnje naletel na tog baš jednog obožavatelja Philipsa (poput tebe) koji me uvjeravao da su odlični... ne krivim njega jer je on u to uvjeren.

Sad krenimo na one negativne; kao što sam već komentirao na tv-u se sa lijeve strane vidla crta cca 4-5mm uz sam rub koja je tamnije plave boje, ona se najbolje primjeti kada je pozadina televizora crvena ili zelena (recimo utakmica). Ta linija se vidi samo ako se na njemu reporducira SD kvaliteta u Full HD nema tih problema, bez obzira sa kojeg ulaza slika dolazi. Nakon kaj sam mislil da je to greška na mom novom tv-u reklamiral sam i dobil novi pošto je prošlo par dana od kupnje, a na novom gle vraga ista stvar.., kaj mi dovodi do zaključka da je hebena greška na cijeloj toj seriji.

Dalje, za software nemam rijeći hvale, jer taj android koji razvijaju u Philipsu je pun propusta i o tome sam čital na netu, da ekipa ima redovito neke nove probleme sa svakim novim updateom. Znači umjesto da stvari idu na bolje, svaka nova inačica softwarea je sve lošija, di se zapitaš dal opče radit nadogradnju. Radi toga su ljudi tv proglasili poluproizvodom i masovno ga vraćali. Uz to sučelje zna trzati, da ne govorim na početku kada se tv upali, jer je proc. opterećen pokretanjem app-ova i ostalog bloatwarea.

Najiritantnija stvar od svega mi je da se ponekad, zapravo vrlo često drugi dan (ako je duže vrijeme ugašeni, tipa preko noći) televizor ne pali, pa ga moram izštekat/zaštekat iz struje da bi ga mogao normalno upalit. Srećom primjetil sam da iz nekog čudnog razloga ako upalim kameru u opcijama to se više ne događa.

Neki dan kad sam ga upalil i po prvi puta je imao skroz plavu sliku, tu sam ga također trebal off/on iz struje da radi normalno.

Da sumiramo; ako ima više ljudi problema sa Philips televozorima, to vodi do zaključka da tv nije pouzdani. Onda bar navedi ljudima da kvaliteta, software je živa koma i neka očekuju probleme... za tv koji košta iznad 6000kn. Sa druge srtrane dobra slika, daljenski, bogat opremom, i ambilight je ok, ko voli.

Sve to ide za seriju koju su proglasnili jednom od bolje u Philipsu.., mogu si misliti kakve su onda one slabije (mada sam čuo za seriju niže da se tv sam pali i slične šeme).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 20:39 (HrcHC).
11 godina
neaktivan
Pozz ekipa gledam neki tv za kupit i naletio sam na dva koja su taman na nekoj akciji jedan je Sharp LED TV SHARP LC-43CFE6242E SMART TV
Dok je drugi led tv samsung-ue-40j5502akxxh-smart-tv

Cjenovno su tu negdje.....sto vi mislite,kojem bi ste dali prednost?

0 0 hvala 0
13 godina

od ta dva samsung ili jos bolje ovo http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=sony+KDL-40W705

11 godina
neaktivan
Sharp mi bas upada u cijenovcni rag.A i nije los tv...jos daje 3 godine garancije tako da uzimam sharp

0 0 hvala 0
13 godina

Javi svakako dojmove, ne izgleda loše...

13 godina
neaktivan

Znam da je stariji model ali da li još ijedna trgovina prodaje Panasonic TX-AS640 ?

U bilo kojoj dijagonali iznad 40 inča, pročešljao nabava.hr, većinu web shopova i nema nigdje :/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ili neki drugi  42-48 inčni izbor sa VA panelom do 4500 kn ?

smart platforma nebitna

0 0 hvala 0
13 godina
15 godina

Ekipa može mišljenje o 

LG 42LG5000

Planiram sutra umirovit svoju braviu i uzet toga tj.mjenjati l bello za taj tv.

EDIT
TV se koristi za monitor na pc-u,nemam čak ni antenu u sobi.

Nisam navikao na manje od 32"

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2015 16:48 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja kupio i slika je fantasticna,doduse samo to mi je i trebalo,smart sam samo probao jer mi netreba pa nemogu puno rec a sve ostalo je meni odlicno,pogotovo slika.Ja sam u santa domenici uzeo za 4600kn

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
11 godina
neaktivan

Dobar dan,

Molio bih vas za preporuku nekog "pouzdanog" LCD-a do 3200 kn, dijagonale 40-42"

0 0 hvala 0
12 godina

Trebam preporuku do 6500 kn....glavni uvjet je da ne ide diagonala ispod 50....zasad mi se najviše sviđa ovo.....PANASONIC-TX_50CX700E/ imali šta bolje do tog iznosa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Starci kupuju TV za stan koji iznajmljuju. Treba biti 40" ili veći u cijenovnom rangu 3300-4000kn.

Našli su nekoliko koji im se sviđaju, pa me zanima što drugi imaju za reći o tim modelima. Također, valja napomenuti da ne žele samsung tv...

Philips 40PFT5509
Philips 48PFT5509
GRUNDIG 48VLE6425 BR
GRUNDIG LED TV 42VLE8472 BH

Opinions are like asses; everyone has one.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zasto ne samsung? Mene frendovi nagovaraju na bas Samsung UE48J6202

Inace i ja sam u postupku kupnje TV za cca 4500kn, 48/49" ekran, smart tv, fullHD, netrebam 4k i 3D.
http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue48j6202-48-lcd-led__12025201
Koje bi jos bile alternative tom samsungu u toj cijeni od LG-a, Sony-a, Panasonica?

Intel Core 2 Duo E6300 @3500Mhz - 1.4000V, CoolerMaster Hyper-TX, ASUS P5B deluxe, Crucial Ballistix DDR 677 2x1024MB 1000Mhz 4-4-4-8 - 2.45V, Gainward 8800GT 512MB, TV tuner ASUS P7131 Hybrid, HITACH
16 godina

Kakav grundig i philips? Nismo u osamdesetima vise

Potpis!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Što mislite o ovom televizoru? Treba mi što kvalitetniji televizor za cijenu do max 5500, ako može za manje - to bolje. Čuo sam od dosta ljudi da je sony top što se tiče kvalitete izrade i panela, sad ako imate neku drugu preporuku za TV od 48-50" bio bih vam zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Gunner11 kaže...

Što mislite o ovom televizoru? Treba mi što kvalitetniji televizor za cijenu do max 5500, ako može za manje - to bolje. Čuo sam od dosta ljudi da je sony top što se tiče kvalitete izrade i panela, sad ako imate neku drugu preporuku za TV od 48-50" bio bih vam zahvalan.

Dobar tv,ne treba ti ništa drugo..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice