Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.633.113
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Randy21 kaže...

Da, skidam 3D filmove pa je bitno. Koja je razlika ako se gleda pasivno?

Ugodnije iskustvo 3D gledanja bez flickeringa, svijetlija slika, jeftine naočale, nema punjenja ni elektromagnetskog zracenja, ne treba sinkornizaciju sa tv-om, lagane za nosenje itd...

13 godina
FlyBoy kaže...
FlyBoy kaže...

Bok ekipa

Kad su televizori u pitanju apsolutno nikako sampotkovan i ne pratim tržište, pa ako bi mi mogli preporučiti bestbuy model do 1500-1600kn.

Može i polovno sa njuškala (dapače, što jeftinije to bolje)

TV bi se koristio za igranje konzole i gledanje filmova, pa bi bilo dobro da ima mogućnost reprodukcije sadržaja sa USB-a (iako nije ključno, mogu i sa konzole).

Dijagonala 32" idealno, može i manje (recimo do 27)a po mogućnosti neki ipak malo zreliji brand (Philips, Sharp...)

Bump

ajmo ljudi pomozite, poznavajući sebe kakav sam baksuz ako odem sam birati kupit ću najkvarljiviji model bez i da znam

http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue32h4000-32-lcd-led__5941891

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 2:44 (roby27).
18 godina
roby27 kaže...
Randy21 kaže...

Da, skidam 3D filmove pa je bitno. Koja je razlika ako se gleda pasivno?

Ugodnije iskustvo 3D gledanja bez flickeringa, svijetlija slika, jeftine naočale, nema punjenja ni elektromagnetskog zracenja, ne treba sinkornizaciju sa tv-om, lagane za nosenje itd...

Da još spomenem, od aktivnog 3D-a će nekome puno prije biti mučno nego od pasivnog. To nije čudno s obzirom na prirodu aktivnog 3D-a. Spomenimo ipak i jedan nedostatak pasivnog 3D-a, manja vertikalna rezolucija. Zbog načina na koji pasivni 3D radi vertikalna rezolucija filma se prepolovi. Znači rezolucija 1920x1080 (full HD) kod pasivnog 3D-a padne efektivno na 1920x540. Dakle vidimo samo 540 linija što kod telki većih gabarita (50"+) istakne prored između linija ako se gleda s bliže od cca 3m. Evo smisla za 4K televizor u nedostatku 4K materijala, pasivni 3D s više vertikalnih linija.

Deckard
12 godina
neaktivan

Uzet cu TV koji ste preporucili ali ne mogu naci koji model naocala ide uz njega, posto u pakiranju uz TV dolaze 1 eventualno 2, a ja trebam 4

17 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Zdravo

Treba mi pomoc oko izbora TV, izbor je oko ova tri modela:

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=212566

ili

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=210377

ili

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&product_id=210770

Jas sam iz Makedonija i sorry ako je moj Hrvatski los .

Samo Philips je SMART TV ima podrsku za 3D, i u ovom momentu ja na popustu.

LG modele su jedino SMART TV, nemaju 3D.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Philips lose procesira SD signal, isto tako interpolacija mu nije jaca strana, idi na lg 580 to je dobar tv

11 godina

Pozdrav, molim vas preporuku 55" TV-a, namjena prvenstveno za gledanje full HD sporta (nogomet, satelit) i bluray / 1080 mkv filmova i serija. Nebitan zvuk (spojeno na AV receiver), nebitan 3D. SD sadržaj manje bitan (mada ne bi bilo loše da ima kakvo takvo skaliranje SD slike). Dosadašnji izbor bio je Sony KDL-55W828 ali Elipso ga nema više u ponudi. Mogao bi nabaviti iz inozemstva ali radije bi uzeo nešto iz domaćih shop-ova. Alternative su:

• Sony KDL-55W805/815
  • Samsung UE55H7000,
  • Samsung UE55H6400/6500
  • Panasonic TX-55AS650

Molim vas preporuku sa konkretnim razlozima ili eventualno prijedlog nekog drugog modela. Cijenovni rang do 9.000 kn.Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
mustang995 kaže...

moze preporuka televizora do 3500kn? pogledao sam nabrzinu na nabavi.net i ovaj mi se cini kao najbolji izbor

takoder, vidio sam i ovaj, izvan budzeta je, ali ima utra hd, a i danas jos traje akcija od 5% na online kupovinu pa bi cijena bila 3600kn + 40kn za dostavu

postoji li bolji izbor za te novce (da nije veci od 40", veci ne stane) ili da uzmem neki od ova dva?

http://www.facebook.com/webshop112
15 godina
roby27 kaže...

Philips lose procesira SD signal, isto tako interpolacija mu nije jaca strana, idi na lg 580 to je dobar tv

Kak misliš da loše procesira SD sliku? Šogi mi ima Philipsa, neznam točno model (2014., 42", Smart, 3D) i slika na SD kanalima je super

18 godina
David87 kaže...
roby27 kaže...

Kak misliš da loše procesira SD sliku? Šogi mi ima Philipsa, neznam točno model (2014., 42", Smart, 3D) i slika na SD kanalima je super

Ja još nisam vidio HD telku da je na njoj SD slika super.

Deckard
16 godina
neaktivan
mustang995 kaže...
mustang995 kaže...

moze preporuka televizora do 3500kn? pogledao sam nabrzinu na nabavi.net i ovaj mi se cini kao najbolji izbor

takoder, vidio sam i ovaj, izvan budzeta je, ali ima utra hd, a i danas jos traje akcija od 5% na online kupovinu pa bi cijena bila 3600kn + 40kn za dostavu

postoji li bolji izbor za te novce (da nije veci od 40", veci ne stane) ili da uzmem neki od ova dva?

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_40AS640E/

Ovaj ti je najbolji za te novce i željenu veličinu.

16 godina
neaktivan
tommmyyy kaže...

Pozdrav, molim vas preporuku 55" TV-a, namjena prvenstveno za gledanje full HD sporta (nogomet, satelit) i bluray / 1080 mkv filmova i serija. Nebitan zvuk (spojeno na AV receiver), nebitan 3D. SD sadržaj manje bitan (mada ne bi bilo loše da ima kakvo takvo skaliranje SD slike). Dosadašnji izbor bio je Sony KDL-55W828 ali Elipso ga nema više u ponudi. Mogao bi nabaviti iz inozemstva ali radije bi uzeo nešto iz domaćih shop-ova. Alternative su:

• Sony KDL-55W805/815
  • Samsung UE55H7000,
  • Samsung UE55H6400/6500
  • Panasonic TX-55AS650

Molim vas preporuku sa konkretnim razlozima ili eventualno prijedlog nekog drugog modela. Cijenovni rang do 9.000 kn.Hvala unaprijed!

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE55H6400/ .... 6.299,10 kn do 28.2.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovo je suludo dobra ponuda, odličan TV...naravno, za ovoliku veličinu ne može se očekivati kristalno jasan SD signal, ali HD će biti genijalan. 

Možda bi Sony KDL-55W828 bio i bolja opcija, ali nema ga, a i uostalom, razlike su minimalne.

14 godina
neaktivan
mile_st kaže...
mustang995 kaže...
mustang995 kaže...

Ne, taj tv ima ips panel znači smeće kontrast. Puno bolji izbor za te novce je Samsung H6400. Koji  ima 3500+:1 kontrast dok panasonic s ips panelom ima nekih 900:1 max.

EDIT: isprike sad čitam da ima VA panel. Ok onda ovo što sam naveo vrijedi za LG i Philips televizore u toj klasi ako ce se netko drugi dvoumit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 18:27 (k1klop).
13 godina
protjeran
k1klop kaže...
mile_st kaže...
mustang995 kaže...
mustang995 kaže...

Ne, taj tv ima ips panel znači smeće kontrast. Puno bolji izbor za te novce je Samsung H6400. Koji  ima 3500+:1 kontrast dok panasonic s ips panelom ima nekih 900:1 max.

Panasonic nema IPS panel , ovaj model 640.

17 godina
neaktivan

Kupujem neku telku. I trenutno sam zapeo na Samsung zbog Plex podrške. Ovaj model mi trenutno najbolje definira sve što mi treba. UE32H5570

Postoji li kakva alternativa ovome. Ali obavezno mora imat plex podršku, te tvb t/s/c. ne želim 3 recivera i 4 daljinska.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ajmo rec da je pala odluka na ovu telku sve sto me jos zanima dali ce bit ok za igranje na ps4? Vecinom fifu.. procito sam da imao input lag 32ms tak nes

PSN: Chov1ch
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
deckard kaže...
David87 kaže...
roby27 kaže...

Ja još nisam vidio HD telku da je na njoj SD slika super.

Javit ću ti koji je model TV-a, ali fakat slika je odlična! Gdje sam god pogledal usporedbu slika u nekim od većih dućana, bilo je prilično loše. Ovaj model je fakat super. Jedina stvar kod Philipsa (taj model) je loš Smart, mada ovi najnoviji modeli sad rade dobro, no ovi iz 2014 užas od sporine...

14 godina
neaktivan

Jel ima netko da je imo iskustva sa Grunding televizorima, zanima me ovaj https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-grundig-48-vle-7422-wl-bijeli/58905

Pošto  ima 200Hz PPR i dosta je jeftiniji od recimo samsunga te veličine.

Jel moguče da koristi iste panele kao Samsungova 6xxx serija?

Naravno na googleu nema nikakvih informacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav ekipa!

Planiram uzet TV, poželjna veličina bi bila 42", ne trebam smart tv niti 3d. Samo da je full HD jer ću ga stavit na zid i spojit na računalo preko hdmi-a i služit će najviše za igranje preko gamepada. Budžet je 2500kn, premda možda mogu rješit iz alze da bez VAT-a kupim preko firme od frenda. Naletio sam na ovaj TV i stvarno se čini okej, pa slobodno savjetujte.

https://www.alzashop.com/42-sharp-lc-42ld264e-d1529543.htm

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moze li se za 1500 -2000 kn max nac nesto posebno?
Moze i rabljeno, al s garancijom.
Jedini uvjet je 37"+ ...
12 godina
x360gamer kaže...
Moze li se za 1500 -2000 kn max nac nesto posebno?
Moze i rabljeno, al s garancijom.
Jedini uvjet je 37"+ ...

A šta je posebno?

LoL: SirHectorDeMaris , battlelog - hrka11
14 godina
neaktivan

Tolika diagonala i ta cifra baš i nejdu zajedno.  Možda neki rabljeni šrot tipa Grundig.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2015 15:01 (k1klop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nasao sam neki quadro u intersparu.
101 cm, 400HZ, SMart TV... Lijep dizajn..
Ne sjecam se tocno modela. Cjena 2199 kn.

Takoder, molim procjenu za LG 32LH2000? Koja bi bila realna cjena?
Bez gare, 10/10 stanje.
14 godina
neaktivan

S obzirom da nije Full HD, vjerojatno IPS panel. Reko bi 2 porcije ćevapa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Da, stariji je to TV.
Dobivam za njega 1500 kn. Zato bi nadodao jos 500 i kupio nesto novo.
Al ako nema nista pametnije...
16 godina

Evo ovako uzeo sam Samsung UE48H6400 telka je super dobra i sve je super haha ali jedan veliki problem!! Kut gledanja.. doslovce malo od centra se vidi kako se slika pobljedi a kud tamo di sjedim na kompu... (jedno 60 stupnjeva) doslovce negledivo.. i sad neznam sta napravit.. imate mozda neku preporuku televizije koja je slicne velicine i daje dobru sliku i da je dobra za igre a da je kut gledanja dobar?

PSN: Chov1ch
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, trebala bi mi preporuka za tv, a kako uopce ne pratim nista, dosao sam ovdje po savjet :)

Uglavnom, tv je za roditelje, nakon sta su 10 godina imali Panasonic neki 72 cm dijagonala, doslo je vrijeme za novi. Budzet je 3 do 3 i pol tisuće kuna. Biti će spojen na Max tv, oni gledaju uglavnom naše televizije (vijesti, kvizeve, tu i tamo neki film), kuhanje i puno sporta. Da li mi možete reći par modela koji bi bili najbolji u tom cjenovnom rangu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Evo ovako uzeo sam Samsung UE48H6400 telka je super dobra i sve je super haha ali jedan veliki problem!! Kut gledanja.. doslovce malo od centra se vidi kako se slika pobljedi a kud tamo di sjedim na kompu... (jedno 60 stupnjeva) doslovce negledivo.. i sad neznam sta napravit.. imate mozda neku preporuku televizije koja je slicne velicine i daje dobru sliku i da je dobra za igre a da je kut gledanja dobar?

To  je normalno pošto tv ima takav panel da se gubi pod kutem ako gledaš pod velikim kutem trebao si uzet nešto sa IPS matricom, Pogle si Sony w6 seriju slika bi trebala biti vrhunska i kut gledanja je nešto bolji od tog Samsunga ali opet nije na razini IPS panela.

17 godina
neaktivan
marijanooo kaže...

Pozdrav, trebala bi mi preporuka za tv, a kako uopce ne pratim nista, dosao sam ovdje po savjet :)

Uglavnom, tv je za roditelje, nakon sta su 10 godina imali Panasonic neki 72 cm dijagonala, doslo je vrijeme za novi. Budzet je 3 do 3 i pol tisuće kuna. Biti će spojen na Max tv, oni gledaju uglavnom naše televizije (vijesti, kvizeve, tu i tamo neki film), kuhanje i puno sporta. Da li mi možete reći par modela koji bi bili najbolji u tom cjenovnom rangu?

meni ova nije loša... nije vrh ali je jako dobro opremljena... http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40h5570.aspx

ima i model od 32".... ovisno o tome di će bit.

14 godina
neaktivan
marijanooo kaže...

Po meni su ova dva trenutno najisplativija kupnja, http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE46H6203/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_izdvojene

Ili možda Sony koji bi trebao imat nešto bolju sliku SD signala: http://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kdl-40w605b-40-led__6006761

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice