Set top box i powerline adapter

poruka: 9
|
čitano: 6.491
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

dali je moguca ta kombinacija, ja sam probo sa drugi stbom koji mi je u sobi i neradi, a u dnevnom preko kabela naravno ide..pa sad neznam kako bi to mogao rjesiti bez busenja zidova hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Set top box i powerline adapter

Ta kombinacija je moguća i radi, ali powerline adapteri moraju biti uključeni u utičnice koje su na istoj fazi 230 V napajanja da bi mogli uspostaviti vezu - ako su utičnice u tvom slučaju na različitim fazama, to neće raditi.

Također, i ako su utičnice na istoj fazi, nekad može biti problema ako powerline adapter spajaš na produžni kabel koji ima prenaponsku zaštitu i/ili mrežni filter - probaj uključiti direktno u zidnu utičnicu.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 19:09 (KaeR).
13 godina
neaktivan

e sad neznam dali su na istoj fazi ,u to se nerazumijem ali sam isao po upustvima , izbjegao produzne, u kuci mi je jedan elektricni brojac, direktno su u zidu i nisu tolko daleko ...sad mi je komp spojen na adapter i to funkcionira, pa ne vidim razlog zasto ne bi i ovo radilo 

15 godina

Koji powerline adapter, koji router i koji ISP?

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

adapter av2000 tp -link, ruter zyxl wireless adls getway amg12002- t serie (njega su mi danas zamjenili sa starim ruterom), isp ht mostar eronet

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 21:22 (toni230).
15 godina

Moguće je da router radi filtriranje po MAC adresi da zna kad je uštekan STB, a powerline adapter ima svoju MAC adresu koju ne propušta u video bridge.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

pa imai nacin da se to sredi, ja sam laik po tom pitsanju , hvala

13 godina
neaktivan

dali se da to sredit jer ja sam lail po tom pitanju

13 godina
neaktivan
Ma dslam port nezeli propustit jos jedan mac i tu staje sve, probaj to sve pospajat i ostavit sve ukljuceno neki 15 do 30 min u struji trebo bi ti port propustit mac adresu i trebalo bi radit.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice