dali je moguca ta kombinacija, ja sam probo sa drugi stbom koji mi je u sobi i neradi, a u dnevnom preko kabela naravno ide..pa sad neznam kako bi to mogao rjesiti bez busenja zidova hvala
Set top box i powerline adapter
- poruka: 9
- |
- čitano: 6.491
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ta kombinacija je moguća i radi, ali powerline adapteri moraju biti uključeni u utičnice koje su na istoj fazi 230 V napajanja da bi mogli uspostaviti vezu - ako su utičnice u tvom slučaju na različitim fazama, to neće raditi.
Također, i ako su utičnice na istoj fazi, nekad može biti problema ako powerline adapter spajaš na produžni kabel koji ima prenaponsku zaštitu i/ili mrežni filter - probaj uključiti direktno u zidnu utičnicu.
e sad neznam dali su na istoj fazi ,u to se nerazumijem ali sam isao po upustvima , izbjegao produzne, u kuci mi je jedan elektricni brojac, direktno su u zidu i nisu tolko daleko ...sad mi je komp spojen na adapter i to funkcionira, pa ne vidim razlog zasto ne bi i ovo radilo
Koji powerline adapter, koji router i koji ISP?
adapter av2000 tp -link, ruter zyxl wireless adls getway amg12002- t serie (njega su mi danas zamjenili sa starim ruterom), isp ht mostar eronet
Moguće je da router radi filtriranje po MAC adresi da zna kad je uštekan STB, a powerline adapter ima svoju MAC adresu koju ne propušta u video bridge.
pa imai nacin da se to sredi, ja sam laik po tom pitsanju , hvala
dali se da to sredit jer ja sam lail po tom pitanju