Moguća ušteda na konfiguraciji kroz napajanje?

poruka: 64
|
čitano: 5.042
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Moguća ušteda na konfiguraciji kroz napajanje?

Iskreno ja za 6990 ne bi uzimao ispod 750W. Nekako mi je ta cifra od 750W ni mnogo ni malo. Tu sve staje pod uslovom da je AX 750 I X-750.

Ma odlican je i Sesonic X-660 ali nikada covek ne zna kada ce da mu naleti neko i kaze "Joj treba mi hitno kes hoces da kupis graficku?"

a ti ves imas jednu takvu a povoljno ti prodaje pa ih uparis ilki tako neku kombinaciju.

Da nikad covek ne brine sta god mu padne napamet da radi narednih godina. Iskreno nikada ne bi dao samo petinu para od graficke na napajanje.

Vise bi vukao da to bude trecina od cene graficke. 

Ako hoces da ustedis to mozes na kucistu, tastaturi, misu, monitoru, ventilatorima??? hladnjacima, mozda memoriji, ali napajanje kazu da je zadnje ono gde se stedi. 

Meni da daje neko budzet od 700e za grafiku i napajanje. Nikada ne bi uzeo 6990 i napajanje od 50-70e. NIKADA.

Uzeo bi GTX580 i napajanje od 150-200e. Ili bi uzeo 2x6970 i napajanje od 150e.

Jel dok 6990 bude dobra bice i GTX580, kada oslabi jedna bice slaba i druga, mala ce razlika biti i trebace sasvim nova generacija grafickih karti.

Ima ljudi se tako zalete na jednu ili dve stvari da budu najace i ne vode racuna o drugim stvarima a bolje je pravilno rasporediti na komponente.

A sitnice koje sam naveo uzmes nebitne pa kasnije ustekas kes za njih.

Tek kada probas i to skapiras da je za komp sve bitno samo nesto je toliko bitno da moze da ti pokvari komp a nesto koliko ces komotno da se igras.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 10:22 (Vlada011).
15 godina
Osobno na konfi od 11k kn bi radije uzeo bolju maticnu i napajanje posto mi oni cine osnovu za stabilno racunalo ostalo sve da stane u 11k!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

"Malo" sam optimizirao i složio sljedeće:

Matična ploča ASRock P67 EXTREME6

Procesor Intel Core i7 2600K

MEM DDR3 8GB 2000MHz (2x4) ADATA XPG™ Gaming Series

Tvrdi Disk WD Caviar Black 750GB SATA3

Grafička kartica Asus ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5

Napajanje Seasonic SS-620GB, 620W

Kućište Thermaltake Armor A90

LG monitor W2453SQ (24")

Miš bežični Logitech Wireless Gaming Mouse G700 ili Gigabyte M8000X Gaming Laser mouse

SteelSeries žična tipkovnica Merc Stealth

Nisam siguran za grafičku jer ne znam koliko ću sve moć vrtit na max postavkama al dobro uvijek mogu dodat još jednu dvije u SLI.

16 godina
Moguća ušteda na konfiguraciji kroz napajanje?

gtx 570 prejaka i dobra na max postavkama cijelu slijedeču god,ali taj procesor ti je preskup i nepotreban za gaming,uzmi 2500k

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 18:51 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice