Bottleneck ili ne?

poruka: 21
|
čitano: 2.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
HD6850 bottleneck ili ne?

Trenutno imam solidnu konfu (vidi pod Moj PC), ali planiram je nadograditi s još 2 GB RAM-a, 1TB hardom i HD6850. E sad, mene zanima hoće li ta HD6850 biti bottleneck za taj proc (Athlon II X2 250 3.0GHz), ili je to sasvim u redu?

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bottleneck ili ne?

Evo kako je to ispalo kod mene sa približno jednako brzom grafom.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/utjecaj-cpu-igrama-review/79166.aspx

Ukratko, da, proc je bottleneck ali uglavnom ćeš sve moći igrati na pristojnim detaljima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: HD6850 bottleneck ili ne?

Kako sad i ptice na grani znaju da su igre  već u završnoj fazi tranzicije na multithreding, jasno ti je da će ti procesor biti botlneck sa tom dosta dobrom grafom. Naravno da ćeš se ti igrati fino u većini igara,ali u tim koje su fino optimizirane za više threadova će se osjetiti i to dosta botlneck.

16 godina
Bottleneck ili ne?

Zanima me bi li se bottleneck izgubio OVIM procesorom, te kakav je on po performansama.

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 14:21 (felonterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Bottleneck ili ne?

Na HD rezoluciji i sa visokim grafičkim postavkama je taj procesor taman. U nekim igrama ti neće možda iskoristiti full grafičku, ali to je u malo slučajeva i sa malim gubitcima. Uglavnom HD 6850 i taj Phenom II ( čitaj Athlon II ) je taman kombinacija.

14 godina

Da ne otvaram novu temu, zanima me je li moj CPU bottleneck za GPU iz MOJ PC, bacite pogled i prokomentirajte.

** Live 4 Music **
14 godina

Taj procesor na tom taktu manje više iskorištava tvoju grafu, ali da je botlneck jeste. Imao sam manje više istu konfiguraciju kao i ti i kad sam prešao na Athlona x4 ( a ostao na HD 4850 ) u skoro svim ovim modernijim igrama koje su multithread podržane, se osjetio pomak u frameovima i to baš se vidjela razlika !! Tako da procesor ti je botlneck, i probaj to ublažiti da ga clokneš još koliko možeš. Što ti mogu reć iz iskustva, dakle što sam sam se uvjerio a ne da sam pročito po nekakakvim tekstovima je sljedeće. U Bad Company 2 rast je bio osjetan, u F1 2010 , u Black Ops-u, garantiram i da je u Novom Crysisu osjetan rast i manje više u svakoj novoj igri kad bi uzeo bilo koji quad ili i3 procesor sa tom tvojom istom grafom.

17 godina
Bottleneck ili ne?

Athlon II x4 640 u igrama nije puno jači od starog Intel Core 2 Duo E7500.

http://www.anandtech.com/bench/Product/87?vs=122

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Taj procesor na tom taktu manje više iskorištava tvoju grafu, ali da je botlneck jeste. Imao sam manje više istu konfiguraciju kao i ti i kad sam prešao na Athlona x4 ( a ostao na HD 4850 ) u skoro svim ovim modernijim igrama koje su multithread podržane, se osjetio pomak u frameovima i to baš se vidjela razlika !! Tako da procesor ti je botlneck, i probaj to ublažiti da ga clokneš još koliko možeš. Što ti mogu reć iz iskustva, dakle što sam sam se uvjerio a ne da sam pročito po nekakakvim tekstovima je sljedeće. U Bad Company 2 rast je bio osjetan, u F1 2010 , u Black Ops-u, garantiram i da je u Novom Crysisu osjetan rast i manje više u svakoj novoj igri kad bi uzeo bilo koji quad ili i3 procesor sa tom tvojom istom grafom.

Mah, svjestan sam toga, ali to mi odmah povlači i novo napajanje i možda novu matičnu, a sestri kojoj će ostati ovaj komp će biti high end. Naime idem na faks na jesen pa ću uzeti neki besan laptop, da se razumijemo. Zanimalo me samo je li strašan bottleneck, ali valjda nije tako strašno {#}. Malo ću ga dići, barem do 3.2 na stock cooleru pa nek' rinta.

** Live 4 Music **
14 godina

Lega to sa anandtecah je nemoj me krivo shvatit čisto sranje !! Ja sam osobno testirao sa ta dva procesora i i sa HD 4850 baš. Nisam ništa drugo mjenjao, testirao sa e7500, pa onda kad sam kupio X4 Athlona testirao sa svim identičnim postavkama i sa istom grafom, mogu ti reć 100 % da ima boltnecka. U nekim igrama ogroman rast, u nekim manji, ali u svim ga je bilo !! To što oni rade, neznam stvarno kakva su to testiranja jel tu ništa neizgleda kao po drugim stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 11:30 (itomic009).
14 godina
sudy_freak kaže...
itomic009 kaže...

Mah, svjestan sam toga, ali to mi odmah povlači i novo napajanje i možda novu matičnu, a sestri kojoj će ostati ovaj komp će biti high end. Naime idem na faks na jesen pa ću uzeti neki besan laptop, da se razumijemo. Zanimalo me samo je li strašan bottleneck, ali valjda nije tako strašno {#}. Malo ću ga dići, barem do 3.2 na stock cooleru pa nek' rinta.

nabavi neki aftermarket cooler i clokaj ga na 3.5 ghz ako bog da i 4 i nema neiskoristenosti..to je jos uvik dobar procesor...naclockan na 4ghz iskoristava i jace graficke od te tvoje...npr hd 6850 bez greske...jaki su ti stari inteli...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
sudy_freak kaže...
itomic009 kaže...

Kad budeš igrao igre, pokreni MSI Afterburner pa kad izađeš iz igre gledaj kakva ti je iskorištenost grafe i vidjet ćeš jel ima boltnecka! Ako nije blizu 100 % iskorištenost, to ti je botlneck pa gledaj kroz sve igre kakvo ti je stanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 11:33 (itomic009).
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Lega to sa anandtecah je nemoj me krivo shvatit čisto sranje !! Ja sam osobno testirao sa ta dva procesora i i sa HD 4850 baš. Nisam ništa drugo mjenjao, testirao sa e7500, pa onda kad sam kupio X4 Athlona testirao sa svim identičnim postavkama i sa istom grafom, mogu ti reć 100 % da ima boltnecka. U nekim igrama ogroman rast, u nekim manji, ali u svim ga je bilo !! To što oni rade, neznam stvarno kakva su to testiranja jel tu ništa neizgleda kao po drugim stranicama.

Testirao si pretpostavljam FarCry2 ili neku igru koja je optimizirana za više od 2 jezgre..većina ipak još uvijek može opteretiti samo 2 pošteno, mislim da je anandtech jasno tu u pravu, jer clock-per-core nema šanse da je Athlon x4 brži toliko da bi mogao reći za nešto da je 100% bottleneck.

Dakle stavi oba na 3.2 ili 3.6 i testiraj, sumnjam u igrama koje koriste samo dvije jezgre da će biti drastične razlike, to je ipak okrljašteni Wolfdale.

Cemetary gates
14 godina
thedream kaže...
itomic009 kaže...

Testirao si pretpostavljam FarCry2 ili neku igru koja je optimizirana za više od 2 jezgre..većina ipak još uvijek može opteretiti samo 2 pošteno, mislim da je anandtech jasno tu u pravu, jer clock-per-core nema šanse da je Athlon x4 brži toliko da bi mogao reći za nešto da je 100% bottleneck.

Dakle stavi oba na 3.2 ili 3.6 i testiraj, sumnjam u igrama koje koriste samo dvije jezgre da će biti drastične razlike, to je ipak okrljašteni Wolfdale.

tocno to...intel je ipak intel...velika mogucnost oc-a i manje se grije...digni mu radnit takt na 3.5-4.0 ghz pa ces vidit kako dualac cuda radi...

14 godina
zoharbizo kaže...
thedream kaže...
itomic009 kaže...

tocno to...intel je ipak intel...velika mogucnost oc-a i manje se grije...digni mu radnit takt na 3.5-4.0 ghz pa ces vidit kako dualac cuda radi...

ma lega testirao sam sa više igara i znam šra radim ! botlneck je tu!!

15 godina
neaktivan
Bottleneck ili ne?

A dobro, ja ga i nisam baš vidio sa E8400 na 3.6 i 4.0, i sad sa i5 750 na 3.2, 3.6 i 4.0.

Mislio sam da će bit boost ono, da zineš, al sve mi je to bar odokativno u 10-15%, zanemarivo. Bar na onome što sam ja igrao.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...

A dobro, ja ga i nisam baš vidio sa E8400 na 3.6 i 4.0, i sad sa i5 750 na 3.2, 3.6 i 4.0.

Mislio sam da će bit boost ono, da zineš, al sve mi je to bar odokativno u 10-15%, zanemarivo. Bar na onome što sam ja igrao.

vidia san ja..do 3.8 dode..to je neki max i radi se o e7500 {#}

14 godina

A neznam ja ljudi šta vama treba kao dokaz. Ja ti kažem da sam testirao komp sa takvim procesorom clockanim na 3.6G i Hd 4850 i onda ponovio sve sa  quadom ( koji nije clockan ). Porast performansi se vidio, pogotovo u nekim igrama, i to ne tako kako ti kažeš "odokativno" da sam gledao, nego su to bila testiranja i brojke crno na bijelo. U nekim igrama rast nije osjetan ,ali danas ti sve igre se optimiziraju za više theradova. I sad da je to bilo nešto tipa sa dualcem sa 55 fps pa sa quadom na 59 fps to bi bilo beskorisno ! Rast je bio osjetan, ali više se nesjećam brojki. Uglavnom nije da sam ja otkrio toplu vodu što se tiče razlike dual core i quad core za današnje igre !! To su zaključili i drugi nakon testiranja i još valjda milijun stranica koja se bave informatikom, pa tako da nemam više šta reć po tom pitanju ! Uglavnom BOTLNECK je tu i to je činjenica, a ne neko naklapanje, a sad koliko to kom smeta, ili nesmeta pri igranju ili primjeti to, je drugi par opanaka !!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 18:38 (itomic009).
14 godina
itomic009 kaže...

A neznam ja ljudi šta vama treba kao dokaz. Ja ti kažem da sam testirao komp sa takvim procsorom clockanim na 3.6G i Hd 4850 i onda isto sve samo  stavio quada. Porast poerformansi se vidio, pogotovo u nekim igrama, i to ne tako kako ti kažeš "odokativno" da sam gledao, nego su to bila testiranja i brojke crno na bijelo. I sad da je to bilo nešto tipa sa dualcem sa 55 fps pa sa quadom na 59 fps to bi bilo beskorisno ! Rast je bio osjetan, ali više se nesjećam brojki. Uglavnom nije da sam ja otkrio toplu vodu što se tiče razlike dual core na quad core za današnje igre !! To su zaključili i drugi nakon testiranja i još valjda milijun stranica koja se bave informatikom pa tako da nemam više šta reć po tom pitanju ! Uglavnom BOTLNECK je tu i to ej činjenica a ne neko naklapanje a sad koliko to kom smeta, ili nesmeta ili primjeti to je drugi par opanaka !!

ma jasno mi je da je botleneck ali ce je poprilicno iskoristit ako ga se dobro oc-a..i normalno je da ce jedan quad bolja odradit posa...logicno...

14 godina

Upravo tako, nek  clocka koliko može i nek se igra dok nepređe na quada igotovo {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Upravo tako, nek  clocka koliko može i nek se igra dok nepređe na quada igotovo {#}.

Neću ni prelaziti na ovom starom kompu na quada. Kao što rekoh, ovo što će sestri ostati biti će itekako dovoljno.

A ja ću ako budem, na laptopu odmah na Sandy-a ili nešto u tom rangu. Eventualno clocknuti do 3.3 GHz, dok bude moj Čifut to nosio.

Btw. hvala vam na odgovorima.

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 20:07 (sudy_freak).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice