@ Orinem... rado bih ti odgovorio ali moras omoguciti da ti drugi forumasi mogu slati poruke (moj profil-> uredi profil) ili mi poslati u PM svoj mail
Okupimo se i napravimo neki IT projekt
- poruka: 38
- |
- čitano: 9.497
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
@ Orinem... rado bih ti odgovorio ali moras omoguciti da ti drugi forumasi mogu slati poruke (moj profil-> uredi profil) ili mi poslati u PM svoj mail
Nisan ni vidia da san enemogucia, sad je omoguceno
@Autor teme
Nesto si brzo odusta sta se dogadja ?
@Autor teme
Nesto si brzo odusta sta se dogadja ?
tu sam ja.. najzanimljivi prijedlog mi onaj od BohemianArtist koji je rekao zanimljivu ideju. Ajde reci mi na PP točno o čemu se radi pa se dogovorimo
Evo ovako ljudi..
Ideju sam dobio, treba mi samo programer koji zna u phpu i mysqlu
Da li bi takva distribucija mogla sve što i unRAID? To je isto nekakav linux, istina malo specijaliziran.
Ovisi koji bi cilj svega toga bio?! Zbog linuxove fleksibilnosti, mogućnosti su nam praktički neograničene!
napravite distru koja će biti univerzalna za sve...ta distra bi trebala imati:
0. - jednostavna instalacija (nudi samo grafičku instalaciju...automatsko kompajliranje...ako se odabere minimalna instalacija, tada samo s grafičkim sučeljem...)
- napredna (sve opcije)
1. odabir instalera
- tekstualni
- grafički
2. instaliranje is sourcea, ili paketa
- ako sourcea, tada kompajliranje
- ručno
- automatski
- poluatomatski
(nemojte mi uzeti za zlo ako ovako nešto nije izvedivo, pošto mi računarstvo nije struka)
3. odabir instalacije
- minimalna (s, ili bez grafičkog sučelja...odabir g. sučelja...odabir aplikacija)...distra bi imala sve potrebne drivere, grafičko sučelje za normalno podizanje sustava, te sistemske alate, akorisnik bi odabirao koje programe želi instalirati
- desktop
- server
- netbook
- itd.
...na svakom od navedenih odabira ostaviti mogućnost odabira aplikacija prije instalacije OS-a, razlikovale bi se po defaultnom odabiru aplikacija za instalaciju
4. - net instalacija
- instalacija s DVD-a
5. - instalacija vlasničkih drivera/codeca
mandriva ima nešto slično, ali puno skromniji odabir...
to može biti bilo koja postojeća distra s novim, poboljšanim instalerom, tj. izbornikom instalacije. žudim za nečim takvim, a ne postoji (ili nisam još našao). zapravo bi onaj dio s grafičkim, ili ti "automatskim" kompajlerom bio pun pogodak.
itd...dale bi se sitnice još urediti, ali to je otprilike ono kako vidim idealnu distru. svaka današnja distra nudi, ili brdo aplikacija koje ne trebaju većini korisnika, ili minimalizam, kojeg je teško dovesti do neke normalne funkcionalnosti bez ogromnog znanja (i sreće), te brda živaca i vremena...
ja sam ZA
Programer
ali tražim odmah na startu autorska prava