Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.147.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
legend kaže...

Evo prosla bolest, zanimalo bi me sta jesti prije a sta poslije treninga, o tome nisam vodio računa nesto previse, a vjezbam 3 godine ako ne i vise, vise rekreativno, znaci u teretani nisam nikad u zivotu bio, lagane vjezbe samo sa bucicama pa razne izvebe za prsa i ruke i ramena. E sad posto sam si nasao posao i imam svojih para volio bi da mi predlozite sta je dobro jesti, znaci ako moze navesti riba riza tjestenina sta, i u kojim kolicinama, nekak sam jako optimistican i jedva cekam da sve to pocnem jer me to veseli

Pa nije bitno. .ali ja osobno prije treninga ili ne jedem nista, ili samo p+m , jer me dosta uh uspava, pa nemam volje za nista.. ugl nek ti se svaki obrok sastoji od prvenstveno proteina,, uh i masti.. i to je to...

uzmi si neki whey, krtog  mesa, sira, jaja i jedi... kolicine ti nitko ne moze napamet napisati. ne znamo ni sta ti je cilj, ni koliko kg imas, itd... 

16 godina
Rast mišića i visina

pa nije mi cilj nista posebno, nabit malo misica 195 cm 100 kg uz to da mi ljudi ne bi dali 100 kg, naravno sve bi bez proteina wheyeva i ostalih preparata, vremena i volje hvala bogu imam na pretek

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 21:24 (legend).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

zasto bi sve bez wheya? whey je steroid?

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

zasto bi sve bez wheya? whey je steroid?

a moze i bez wheya

legend moras unjet minimalno 200g proteina tokom dana...lakse ti je sa wheyom ali kako hoces.drzi se ti onda piletine,puretine deri po rizi i pazi kako vjezbas i moc ces nabit koji misic.dosta za rekreativca :)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
Rast mišića i visina

Otkud to 200 gr proteina,minimum je 1.5 gr dok je 2.3 gornja granica,po novijem.
I puno je vazniji tajming obroka nego kolicina P,ne kazem sad da ne treba paziti na unos,ali cisto suvisno koliko sam skuzio citajuci iskustva rekreativnih bodybuildera sa vidiljivim rezultatima na raznoraznim forumima.
Drugo da je  na ketogenoj dijeti ili tako necemu di ne smije ugljikohidrate unositi,ali ovako,ne znam cisto suvise.
Radije rasporediti tipa 160-170 gr proteina ( 98 kg imam ) koje unosim pravilno nego se zamarati da moram tipa 250 gr unijeti,treba to organizirati,kupiti,jesti toliko cak i uz whey je dosta tesko.

17 godina
MatijaZG kaže...
fila2208 kaže...

Disanje? mene mrtvo nekad prisili da malo sjednem, ili noge, ali inače nemam frke sa vrtoglavicama, jedino ponekad pri teškoj seriji.

Disanje je stvar na koju posvecujem puno paznje...nikad ne zadrzavam zrak. Uslo mi je u naviku udahnuti i izdahnuti svaki put kad podignem. Zadrzavanjem mi je teze. Vjerojatno je to normalno ako i tebe zna nakon teske serije uhvatiti malo.

Je normalno je, uvjetno - koliko vrtoglavica može biti normalna. Krv ode u mišiće pa malo ponestane kisika u mozgu. 
Meni zna malo nestajati tlo pod nogama ili imati fleku pred očima na tren nakon većeg napora, no da se kontrolirati.
Pošto si plivač, sigurno znaš pravilno disati, hiperventilacija naravno isto nije dobra. 
Dakle samo nemojte sa ovako "velikim" teretima i na kvrgavom terenu ;)

farty kaže...
Goddish kaže...

Ekipa, jel zna gdje bi kod nas imalo za kupiti elevation training mask?

Ja sam tražio i koliko sam saznao da nema u Hrvatskoj za kupiti. Može se jedino preko interneta naručiti.

AFAIK, to su u biti gušilice, nema to veze sa visinskim pripremama. Visinske pripreme
ne spriječavaju disanje, baš suprotno - lakše je ventilirati zbog nižeg tlaka,
ali se udiše kisikom siromašniji zrak, za što se organizam prilagođava
povećanjem broja crvenih krvnih zrnaca za prijenos kisika i energije. 
Da bi tijelo počelo prilagodbu, morate i živjeti i spavati na visini.
20 minuta dnevno gušenja NE POMAŽE.
Onda kad se spustite na morsku razinu, imate gušću krv i naravno u
"turbo modu"(iliti krvno dopingirani) ste neko vrijeme,
s obzirom na povećanu opskrbu kisikom i glikogenom.
Zato sportaši poput Novaka Đokovića spavaju
u hiperbaričnoj komori (nizak tlak, manje kisika) A ne spavaju sa "elevation training mask" na licu.
Sjećam se kopanja rovova s gasmaskom (isti povratni ventili kao na ovim gušilicama), nelijepo iskustvo. 
Nisam siguran koliko je zdravo blokiranje slobodnog disanja,
ako i ovako u naporu nekog presinga na bicu ili trčanju imam suženu svijest :)
Dakle ako hrčete po noći, eto, imate "visinske pripreme" u slobodno vrijeme, a da niste ni svjesni ;)
Šalu na strnu, vježbajte intenzivno i netreba vam nikakav stomak eliminator,
čang šlang ni čudesna visinski trening maska koja skraćuje trening.
Evo imate u linku ovog veseljaka na videu ozbiljniji naučni osvrt, iako mi se sviđa i ovo "as seen on TV!" :P

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 2:49 (overhaul).
14 godina
Rast mišića i visina

Evo moje nogice kad vec stavljate slike

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 10:30 (XVII Mini).
12 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Otkud to 200 gr proteina,minimum je 1.5 gr dok je 2.3 gornja granica,po novijem.
I puno je vazniji tajming obroka nego kolicina P,ne kazem sad da ne treba paziti na unos,ali cisto suvisno koliko sam skuzio citajuci iskustva rekreativnih bodybuildera sa vidiljivim rezultatima na raznoraznim forumima.
Drugo da je  na ketogenoj dijeti ili tako necemu di ne smije ugljikohidrate unositi,ali ovako,ne znam cisto suvise.
Radije rasporediti tipa 160-170 gr proteina ( 98 kg imam ) koje unosim pravilno nego se zamarati da moram tipa 250 gr unijeti,treba to organizirati,kupiti,jesti toliko cak i uz whey je dosta tesko.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=156452743

http://bayesianbodybuilding.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/

http://www.jissn.com/content/10/1/53/abstract
http://www.jissn.com/content/pdf/1550-2783-10-53.pdf - Ova 2 linka u za efekte tajming proteina.

http://www.jissn.com/content/10/1/5 Za PWM, analiza studija.

Tajming nema toliku važnost prema dnevnim makrosima, prije se pobrini da uneseš P, M i UG za taj dan nego kada ćeš ih unijeti. Ako si na defci predlažem ug prije treninga pošto nemaš vele njih za pojesti da makimiziraš perfomansu na treningu.

Samo zato što neki bodybuilder tako kaže ne mora biti istina, radije se posavjetuj sa literaturom. Tako nastane broscience, vjerujući onome što neki čika sa Interneta kaže bez istraživanja ili druge znanosti koja ih podržava. OK, broscience nije uvijek loš, no dosta puta zna napraviti više štete nego koristi.

Na Ketogenoj dijeti dalje moreš unositi nešto malo ugljikohidrata iz povrća.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovako ekipa, znači prije par mjeseci sam se preselio i otad sam na streetu jer nemam teretane u blizini...Ovih dana sam se domogao nešto love preko kladare tako da sam mislio sebi home gym složit, isplati li se sve ovo?

Šipka + Utezi

Squat Rack

Bench

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
donator_bubrega kaže...

Ovako ekipa, znači prije par mjeseci sam se preselio i otad sam na streetu jer nemam teretane u blizini...Ovih dana sam se domogao nešto love preko kladare tako da sam mislio sebi home gym složit, isplati li se sve ovo?

Šipka + Utezi

Squat Rack

Bench

Dobre se ti pare na kladi digo :) ... ok je oprema samo pazi, ove male šipke ti nemaju navoje ak ti padne po glavi ploča dok benčaš sa bućicama bit će ti veselo :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A piše u oglasu da sve šipke dolaze s navojem za sigurnost, a i na slici izgledaju iste debljine i imaju navoj

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

A piše u oglasu da sve šipke dolaze s navojem za sigurnost, a i na slici izgledaju iste debljine i imaju navoj

pa nemaju navoj nego ono što stisne,a to niš nedrži, ja imam baš navoje na tim šipkama, i zašarafiš na njih taj osigurač tak da nemože past nikako.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne znam, meni drže itekako, posebno dok su noviji

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

gle, te brojke ne rade za svakog, treba si prilagodit sebi. netko ce rasti s 150g proteina, nekom treba vise.... ne postoje univerzalna prehrana za svakog. jednostavno vidis sta tebi radi i to je to. netko se moze rezat s puno uh, netko mora ici na low... itd

Tajming je zapravo najmanje bitan u svoj toj prici.. tajmning je precjenjen.. Moze imati neke male benefite, ali to je toliko bezznacajno,da u praksi neces imati nikakve razlike ...

Okvirno ti treba oko 2g proteina / 1kg .. LBM , lean body mass iliti ciste misicne mase... Svaki bb kojeg pratim ( "natural" kao ) , unosi oko 220g proteina, iako imaju po 70kg... sto je oko 3g LMB .. preko toga bi po meni bilo bacanje para.. ja unosim oko 2.5 i to mi je ok.. Ima dana da unesem i manje, naravno,ali to nije toliko bitno. bitno je da si u duzem vremenskom periodu u nekom ok prosjeku... 

Uostalom, dao ti je kramerdida linkove pa citaj

cod4gamer pa naravno da moze, prije se mislilo da je whey must have , ali ne zbog olaksanog unosa proteina, nego zato sto se mislilo da je must have poslije treninga,.. I ja sam tako mislio do prije god dana. nisam nist citao, nego sam samo isao po onom sto sam cuo prije 5 god ... Meni bude dana kad unesem dovoljno proteina iz hrane, ne treba mi whey onda, a ima dana kad uopce ne mogu jesti, onda ga unesem i po 100 g (80g p iz njega) .. 

Dobro kaze Kramerdida .. ok je i brosc. ako radi na tebi, zasto bi mijenjao. Samo budala bi mijenjala nesto sto ti radi odlicno, samo zato sto netko kaze da ne mora tako....  Ali zasto bi se patio bezveze bez potrebe? tipa da moras jesti svaka 3 sata ili ces izgubit sve gainove, pa nosit obroke po vani, kao onaj Sandi, jede u autu, i po kaficima.  To uopce nije potrebno. jedi kad mozes, nece biti nikakve razlike na tjelesnoj kompoziciji.. Cak je po meni bolje jesti vece obroke , nego 8x malih. U ovom slucaju si stalno gladan, jer jedes po malo, i nikako se neces zasititi, dok kod velikog obroka si miran par sati. sto je na defki izrazito bitno..... Na masi ako unosis brdo kalorija, mozda ti bude lakse jesti vise obroka, zato sto treba sve to strpat u sebe, i to ne znaci da si bros ili glup ,nego je TEBI tako lakse.. Radis ono sto je tebi lakse, i sto tebi pase, a ne nesto sto ti netko kaze da moras.. ne moras. .tvoja odluka je sta ces i kako ces... Zato i postoji sve to, ne treba se ogranicavati , MORA OVAKO. i nikako drukcije.. kao sto brosovi pricaju

crack meni drze odlicno ti osiguraci.... cak i na bucicama pri hummer curlsu s po 10kg ploca drzi bez problema, ni malo ne klizi

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 14:34 (exer1234).
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Šipka + Utezi

Squat Rack

Bench

ja bi nekak drukcije to iskombinirao... uzeo bi samu klupu, bez drzaca za sipku, uzeo bi kavez neki, i tamo radis sve.. ova klupa nije bas kvalitetna, imamo u teretani takvu.. ugl ok je za ravan bench ,al kosi neces moci, jer neces moc stavit glavu ispod sipke, ili hoces.al ce ti sipka biti par cm od glave pri pocetnom polozaju. nije bas zgodno spustat veclike tezine iznad glave..

olimpijski tegovi su super,al ja bi radije onda ulozio pare u kavez, i kvalitetniju klupu, i uzeo obicne ploce.ako su pare problem, ako nisu onda uzmes ovo, i ono sto sam rekao

ili si kupis ovo, i odjebes teretanu :P tko je jos vidio trenirat, kad mozes gledat tv i bildat se 

http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/ab-tronic-oglas-8101928

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 14:40 (exer1234).
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

ja bi nekak drukcije to iskombinirao... uzeo bi samu klupu, bez drzaca za sipku, uzeo bi kavez neki, i tamo radis sve.. ova klupa nije bas kvalitetna, imamo u teretani takvu.. ugl ok je za ravan bench ,al kosi neces moci, jer neces moc stavit glavu ispod sipke, ili hoces.al ce ti sipka biti par cm od glave pri pocetnom polozaju. nije bas zgodno spustat veclike tezine iznad glave..

Vidiš nisam obraćao pažnju na to...Pare mi i nisu baš problem neki, ali držao bi to u razumnom okviru. Bench bez držača i neki kvalitetniji kavez će biti onda najvjerovatnije.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
Rast mišića i visina

Da i ja stavim jednu sliku noge..

http://i.imgur.com/vyzn9PE.jpg

Nemam pojma, ja sam više-manje zadovoljan. S obzirom da sam stvarno rijetko radio noge {#}.. Ali vjerojatno je tu i bicikl imao malo utjecaja..

Još bi trebala nabaciti malo mase na njih.. Ne bavim se ozbiljno BB-om niti pazim na prehranu/uzimam suplemente, tako mi neka ozbiljna definicija ne treba..

Ništa ne ostavljam nezavrš
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kolike su vam brojke na velika 4 (Čučanj, Benč, Mrtvo i Potisak iznad glave)?

16 godina
Rast mišića i visina

jako male trenutno, krenuo sam nakon stanke i ne zelim odma opalit velike kilaze da ne dode do ozljede. posljednji treninzi su bili bench-60 kg, cucanj- 60 kg, mrtvo-60 kg, military-30 kg.

12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

jako male trenutno, krenuo sam nakon stanke i ne zelim odma opalit velike kilaze da ne dode do ozljede. posljednji treninzi su bili bench-60 kg, cucanj- 60 kg, mrtvo-60 kg, military-30 kg.

Mrtvo ako nisi invalid bi trebao dosta više od 60 kg dići, tj. trebao bi u kratkome roku doći do 90-100 kg. Benč i Military su ok, meni je stojeći Military najgori, 50 kg 3x4, Benč ne radim, Čučanj sutra radim 107.5 kg 3x5 ATG, a Mrtvo vučem 150 kg 5 puta za 4 dana, nadam se uspjeti pošto je 145 kg poletilo brzo prošli put.

Prije nekoga naprednijega programa nadam se Čučnuti 140 kg ATG pri 80 kg tjelesne težine, Deadliftati 180 kg i potisnuti iznad glave 70 kg. Tada ću krenuti sa 5 3 1 sistemom i ostaviti istu šemu što sada radim samo će prva vježba biti po 5 3 1 principima. To je čar 5 3 1, pratiš snagu i modificiraš si pomoćne vježbe kako hoćeš.

16 godina
Rast mišića i visina

ma dizem i vise od 60 na mrtvom al kazem, nisam ga radio 3 tjedna i cisto zbog forme nisam htio vise, jer ako s*ebem nesto nebu dobro. sljedeci trening idem na 80 kg.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uzeo bih proizvoda vrijednosti otprilike 50 funti sa myproteina(preko 100 funti postarina je besplatna) pa ako ima neko iz Splita zainteresiran da zajedno narucimo neka javi

14 godina
odjavljen
Kramerdida kaže...

Kolike su vam brojke na velika 4 (Čučanj, Benč, Mrtvo i Potisak iznad glave)?

Čučanj - po serijama dižem 70ak kg, nekako mi to slabo ide, rekord mi je 80kg ass to grass
Bench - po serijama 80kg, pokušavam što više, rekord 100kg dva ponavljanja (treći uz malu pomoć)
Mrtvo - po serijama 110kg, nekad i više, rekord 130kg 
Potisak iznad glave ne radim 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Sad do ljeta jbeno kaznjavam trbusnjake,jos to mora dobit na volumenu..sa bočnima sam relativno zadovoljan i V rez moram uradit kak spada iako mi to najsporie ide.Tu sam teži oko kilo i pol od prijasnjih slika.
14 godina
odjavljen
DuMe kaže...
Sad do ljeta jbeno kaznjavam trbusnjake,jos to mora dobit na volumenu..sa bočnima sam relativno zadovoljan i V rez moram uradit kak spada iako mi to najsporie ide.Tu sam teži oko kilo i pol od prijasnjih slika.

Ramena/prsa/ruke jos mrvicu popuniti i ne triba ti bolje.

Inače super izgledaš 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
16 godina
Rast mišića i visina

kad bi jos malo trapez povecao i prsa izgledao bi odlicno.

12 godina
donator_bubrega kaže...

Šipka + Utezi

Squat Rack

Bench

Ako uzimaš za veće novce, a vidim da si lijepi set izabrao, preporučam da i tu baciš oko.

za istu stvar uštediš cca 100 eura.

a imaju i zgodne benčeve, ma sve, plus na tu sumu besplatnu dostavu.

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Koliko godina imas? 

eune : Flaeryy
15 godina
Rast mišića i visina

Pomaže li jačanje trbušnih mišića smanjenju boli u donjem dijelu leđa?

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
DuMe kaže...

orijentiraj se na jačanje trapeza, kugle ramena, ruke i prsa umjesto da forsaš trbuh.

sretno.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice