Workstation

poruka: 11
|
čitano: 4.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Workstation/CAD

Molim Vas da mi složite konfiguraciju kojoj će isključivo služiti za rad u CAD-u. Cijena ~20.000,00kn~, bez monitora.

Procesor: 3,2 GHz QUAD-CORE INTEL XEON NEHALEM

RAM : 2,8 GHz, 1066 MHz DDR3 SDRADM,   ?????

GPU: nVidia QUADRO ili ATI FirePRO ???? koja ????

Matična: ??????

SSD:  ??

HDD:  ??

Napajanje: ??

Kučište: da ima naprijed usb;SD... konektore, tiho i naravno bez onih svjetala, kričavih boja i sl.

Također me zanima da li ima gdje u Hrvatskoj za kupiti LENOVO ThinkStation D20 ili S20, kontaktirao sam neke od zastupnika koje sam našao preko google-a međutima isti odgovor "nije dostupno".

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 11:57 (Iguana).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Workstation/CAD

HP serija Z, MacPro, kao i navedeni Lenovo. Takve konfiguracije se ne slažu (zdelanci) jer su konponente skuplje (trgovac, nabavna cijena..). Jedino što ima smisla je kupiti RAM i HDDove posebno, sve ostalo je povoljnije i kvalitetnije u kompletu, brandirano.

btw, na zvjer se ne stavlja quad.. može 6-30, pa x2.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 12:37 (ihush).
17 godina
neaktivan

Slažem se, poslao sam zahtjev za ponudu za Mac Pro međutim oni sada stavljaju samo RADEONKE...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 13:17 (Iguana).
17 godina
neaktivan

Ovo bi bio odgovor: http://www.kodeks.hr/Dell/precision-t7500,PID-3,P-2363,G-379.aspx

DELL Precision T7500.

15 godina
neaktivan
Workstation

ja mozda na tvom mjestu nebi sad isao LGA1366 konfu, buduci da je SB-E na vratima (studeni 2011.). al eto slozit cu pa uploadam kasnije. autoCAD cs5 iskoristava CUDA jezgre? mislim da se ide na rjesenje sa vise performansi..

edit: eto konfi. nisam nasao card readere pronasao, kupis ovaj u linksu za 50kn 

ECC memoriju nisam nasao, osim ddr2

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 15:20 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iguana kaže...

Ovo bi bio odgovor: http://www.kodeks.hr/Dell/precision-t7500,PID-3,P-2363,G-379.aspx

DELL Precision T7500.

hmmm, al da ovakam workstation dodje samo 20k kuna? hmmmm

edit: sad sam vidio - 28k kuna sa pdv-om

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 14:19 (xyan).
16 godina

-u odnosu na Maca, na PCu nije problem dodati bilo koju komponentu, za Maca bi morao biti poseban model (chip-bios), tako da radije idi na normalna PC rješenja.

-još nisu updateali ponude (slabo tržište), ali već odavno su i7-xeoni tu, šteta je ostati na starijoj generaciji. Zapravo provjeri dostupne ploče (nisu iste server-workstation, PCI-ex odnosno integrirana VGA, ostalo je slično. provjeri na intel-ark, možda i MBO.. pa tek tad kreni u sklapanje od dijelova. (opet će biti optimalnije komplet..).

Pošto ti vjerojatno RAM od 16/24 GB neće biti ogranićenje, pripazi samo na cijenu ECCa.

Quadro ovisno o modelu, 700kn-1.800-7.000kn. Radije uzmi jeftikanera (u startu) za šaku kuna, pa dodaj neku po želji. Tako ćeš i vidjeti razliku tj dali uopče imaš korisiti. (osim ACADa ništa i to samo zbog preciznosti i drivera-ograničenja).

-zdelanec od kućnh komponenti bi mogao složiti za cca 50% cifre (naravno, nemoj baciti novac na kućište ili napajanje..), ali će i dalje quadro biti jednako skup/jeftin.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 15:14 (ihush).
14 godina
neaktivan

Da li je to za 2D ili 3D?

Mi imamo Fujitsu R670 (x5550, FX3800, 12GB, XP SP2 64bit, kupljeno u HR) za Pro/E WF5 i AutoCAD 2010.

Programi kao Pro/E neznaju korisiti više jezgri, RAM je više nego dovoljan za VRLO složena rješenja i procesor predstavlja problem pri regeneriranju crteža. AutoCAD ima problema pri prebacivanju crteža iz Pro/E u DWG zbog previše detalja.

Mislim da je OS kočnica u ovakvom sustavu, ali nemožemo izabrati drugi. Supe tihi i pouzdan stroj.

17 godina
neaktivan
Workstation

Hvala svima na savijetima i prjedlozima. Naravno radi se o 3d-u, uglavnom Civil (podloge, puno točaka....). Čitajući ovo vaše i po drugim forumima zaključio sam da nemam dovoljno znanja, a ni vremena za sklapanje stanice od komponenti tako da bi bio najsretniji sa rješenjima poput: DELLovog Precisiona, LENOVO D/S20, HP z-serije... Za Fujitsu nisam ni znao da ima radne stanice, Sike1000 zanima me gdje se mogu kupiti iste ? Za sada DELL se može nabaviti u KODEKSU, HP u Mikronisu (dobio sam ponude), a što se LENOVA D20 tiće zvao sam sve zguglane zastupnike i niti jedan ne može nabaviti tu radnu stanicu. Najjednostavnije i po mom zaključku najbolje je uzeti DELLovog Precisiona T7500 MT, dosta je skup ali čini mi se da je to relativno dugoročno rješenje. Pitanje je što je skupo.... Vaša mišljenja, komentari..??..

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 9:35 (Iguana).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Workstation

pa najveci problem da sklapas sam stanicu je pronalazak SAS diskova, kojih fala bogu pa i nema skoro pa nigdje, i ECC memorije... maticnu, procesor(e) i ostalo bez problema mozes sam kupiti i sloziti, vrlo vjerojatno i sa boljim hladjenjem nego sto dolazi u radnoj stanici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Workstation

Svaki od brandova u toj kategoriji je vrlo sličan i slične cijene. Kojeg god da uzmeš radit će dobro, jedino je pitanje omjera cjene... pa dok tražiš ponude možda za usput provjeriti:

Autronic je prije imao WS, sad samo svoje 'zdelance', ipak može se (u večini trgovina) naručiti (cifra je dovoljna da trgovac to napravi).

- Ovaj Dell je OK, možda cca 5k kn preskup. Zapravo je sve par godina stara konfiguracija dok su cijene 'zamrznute'. To je jedini razlog za slaganje pošto naši trgovci ne nude takve WS da bi postojao bolji izbor..

Ako bi (npr Autronic) neki trgovac ponudio sklapanje od klasičnih komponenti, prvo se moraš uvjeriti da zna razliku između poslovnog i gamerskog. Svi 'znaju' ali je stvarnost drugačija.

Ako bi išao na neko slaganje računala usporedi ove CPU i7 i Xeon (jezgre, cache, clock..)

-iz Della i odgovarajući i7 dvostruko jeftiniji, MBO x3+ dok je ne-ECC RAM višestruko jeftiniji. U Dellu su i 2x300-SAS, to je dobro ali skupo sad su već SSDovi u toj cijeni, recimo 250GB + par klasičnih SATA u RAIDu za storage. Samo te komponente su dovoljne razlike u cijeni za kupnju neke Quadro..

Ako bi imao koristi od npr CUDA i sl, možeš čak i dvije VGA (može i mix Fire-Quadro) na taj način se i Tesla koristi. Problem je što serveri često nemaju PCIex ili imaju samo jedan, mora biti za WS ali je naša ponuda takvih stvari jadna. Dok za gamer PC postoji dobar izbor (ali tad moraš znati sve složiti.. i ne vjeruj trgovcu!)

Jedina ozbiljna prednost branda je kvlalitetne (robustne) komponente kao napajanje, tišina i garancija na komplet (ali bitne komponente imaju i dužu garanciju 3g.). Kvalitetno kućište, napajanje i cooleri znaju biti jako skupi, pripazi da ti ušteda ne ode na te sitnice.

-OS je OEM, možda je pametnije kupiti retail-pro, ili za firmu licence (daleko povoljnije). Ako kupiš ACAD tad su sve ostalo sitnice glede cijene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 10:31 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice