Test sigurnosnog softwarea

poruka: 537
|
čitano: 83.883
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,trebao bih nekog znalca da me prosvijetli kako da podesim NIS 2010 tj. njegov firewall ?Hvala unaprijed.

mašić
17 godina
RE: Test sigurnosnog softwarea
brixy kaže...

Samo mala informacuja, nije "test sigurnosnog softvera"

upravo išao jednom korisniku poslati pp, otišao na njegov profil i stisnuo privatna poruka kad ono

iskoči nešto http://www.mywot.com/en/scorecard/qhr.hit.gemius.pl

kao sto novopridosli juzer povise veli...toliko je mrak da se nema sto komentirat, sve drugo je sprdnja ;)

(s)izgoreo kaže...

P.S. za što učinkovitiji pregled 3rd party programa koji se pokreću sa winsima uključite opcije "hide microsoft and windows entries" te isključite "include empty locations" (pogledati sliku tako filtriranog pregleda)

thanks.

btw.. f-secure se laganini rola (i o tome je bio samo jedan post prije 15 dana)

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
17 godina
neaktivan
brixy kaže...

Samo mala informacuja, nije "test sigurnosnog softvera"

upravo išao jednom korisniku poslati pp, otišao na njegov profil i stisnuo privatna poruka kad ono

iskoči nešto http://www.mywot.com/en/scorecard/qhr.hit.gemius.pl

ah istraživanje prometa , clickcount i slično... btw. poslužuju "trackware" evo što norton kaže o tome

shameless Comodo evangelist
17 godina
(s)izgoreo kaže...

Virus Total uploader - (urlvoid - VT)

zgodan mali programčić kojime možete uploadirati pokrenute fileove, fileove sa lokalnog PCa po vlastitom izboru ili fileove sa određene internetske adrese/urla na VT

Evo kaj nudi recimo ovaj mali programcic System Explorer, obavezno bi trebal bit u arsenalu svakog malo naprednijeg korisnika itekak. Ne mora se nit instalirat ima i portabilna verzija, mogu se procesi,startap procesi,servisi te drivers i sve ostalo u njemu na windowsima uplodat na Virustotal i JottiMalware Scan. Normalno sve se moze provjerit i prek Gooogle i ostalih opcija pa i System Explorer stranice uglavnom sve se vidi na videu dole. Nije taj program badave najbolje opcija, kaj se tice pregleda procesa i ostalog kad se pogleda kaj sve nudi nista cudno. I na kraju moze zamjenit suhoparni i mršavi Task Manager, s obzirom na velicinu i mogucnosti 1.5 mb bolji program se ne moze nac.Cool

http://www.techsupportalert.com/best-free-process-viewer.htm

http://www.systemexplorer.net/

http://tinypic.com/m/dcq369/2

17 godina
Krešo91 kaže...
Krešo91 kaže...

Jeli mi možete preporučit neku web stranicu ili neki program ili skriptu za testiranje AV-a....dakle simulacija hakerskog napada, simulacija napada virusa i maleware-a....u biti hard test AV-a

Ali da je sigurno

Anybody Neodlučan

Neznam da li znas za ovu stranicu ali tu su ti linkovi na sve poznate svinjarije!

UPOZORENJE ZA NEISKUSNE!!!

NE IDITE NA OVU STRANICU AKO NEZNATE STA RADITE!!!

http://www.malwaredomainlist.com/mdl.php

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
17 godina

hehe evo cuda sa yubitoa.

za profije i entuzijaste :)

ako niste taj ,tutanj alt f4 :))

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
17 godina
rambox kaže...

jako zgodno i temeljito...a portable, yeah.

15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...

Ok, danas sam razgovarao s prijateljem i on meni kaže ovako da je pročitao sve one svađe, i ono što ekipu koja nas čita ali ne sudjeluje aktivno buni jest činjenica da nema na jednom mjestu za početnike ono što bi oni istinu i željeli,a to je da ljudi koji malo ili vrlo malo znaju o ovome mogu preuzet ono što za njih složi ekipa koja zna puno puno više. kaže on meni, džaba meni kad ja čitam par stranica kako se vi prepucavate, i onda tek ne znam gdje sam i što sa i što bih trebao staviti na komp

i naravno, onda sam se i ja zapitao čemu ono meni od neki dan, kako bi rekao torrente, na razini torcida-bbb.

i kaže on meni, možeš li zamolit ekipu da složi dvije ili tri kombinacije antivirusa +svih dodataka za jedno pristojno sigurnosno rješenje.

i to me zamolio na sljedeći način, i ta mi se ideja svidjela, pa evo to bih volio vidjeti i ja.

znači, po dvije ili tri kombinacije podijeljene u dvije kategorije, jedna sazdana od besplatnih rješenja, a druga onih koji se plaćaju.

znači, od free kategorije dva ili tri rješenja i od paid kategorije dva ili tri rješena. s time  da ova kategorija paid dopušta i poneki besplatni dodatak, tipa za antiphishing, ili nešto slično.

i naravno, ne mogu onda ne reći da to ode na početak kao sticky, ali o tome drugom prilikom. do tada, možemo li ovo napraviti za ljude koji nas čitaju i "vape" za nekom logičnom i sigurnom kombinacijom sigurnosnog softvera.

naravno, ono što bih ja volio jest da se uz svaku od ovih kombionacija napiše i kratka nota što koji i čemu program služi !!!

Pogledaj malo, nađe se za svakog po nešto:

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/kombinacije-konfiguracije-sigurnosnih-programa/62954.aspx

kingmedo, hvala na ovomu, i jedini si se ti i torrente malo zakačili.

ali ja bih volio da to bude napisano kako sma gore opisao. u desetak postova, ljudi sebi arhiviraju, i imaju zauvijek.

kad već ne može sticky..

jo,j, joj, kako ste me odj......li....pa zar nikoga nije volja ovo napraviti.....

17 godina

nista, onaj post koji smatras korisnim klikni arhiva.

kasnije ti sve bude na jednom mjestu.

nadji nekakav pdf editor text2pdf i samo lijepi.

imat ces za sebe sve unutra sa linkovima.

nema ti druge :)

15 godina
neaktivan

Languy je napravio novi usporedni test CIS vs NIS, ovaj put s uključenim pristupom na net.....

Part 1:

Part 2:

Pogodite koji je software zaštitio računalo, a koji je FAIL....Namigiva

ZIG ZAG
15 godina
neaktivan

Spyware Terminator 2.8 test 2.dio

-instaliran s ClamAV; svi real-time shieldovi uključeni; Basic postavke HIPS-a (ST sam odlučuje o akcijama)

-testni uzorak 120 malwarea provjerenih s MBAM (starih do dva tjedna) (slika ST2_1)

NAPOMENA: testirani su potpuno isti fajlovi kao i jučer....

-on demand sken nalazi 47 malwarea (slika ST2_2)

-ostatak fajlova pokrećem jedan po jedan

-nakon dvadesetak pokrenutih malwarea primjećujem:

1.Puno manji broj pop-upova (samo za prvo pokretanje)

2.Računalo je zaraženo i usporeno (instalirana dva-tri rogue softwarea u trayu) te se pojavljuje BSOD; restart i safe mode ne daju rezultata jer se računalo stalno resetira

3.Bootam Avira RescueCD koji nalazi i briše 90 fajlova (slika ST2_3)

4.Računalo se ne uspijeva pokrenuti i stalno se resetira uz BSOD (slika ST2_4)

Zaključak: Spyware Terminator nije uspio zaštititi računalo. Mršti se

Vjerujem da prilikom surfanja browser shield ipak uspije detektirati/otkloniti poneki malware/site, ali generalno ST nije za preporuku.

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 10:38 (siketa).
15 godina
neaktivan

Vipre Antivirus Premium 4.0 test

-custom instalacija s isključenim Email Protectionom

-prilikom prvog pokretanja uključen firewall u learning modu

-dodatno u programu uključen Firewall HIPS (s "Block with Notify" opcijom)

-dodatno u programu uključen Active Protection Advanced (s upitom za nepoznate i sumnjive aplikacije)

-testni uzorak 147 fajlova provjerenih s MBAM (starih do dva tjedna) (slika Vipre1)

-on demand sken nalazi 123 malwarea (slika Vipre2)...bolje od MBAM-a (120)!

-jedini pop-upovi koji se pojavljuju su zbog firewalla u training modu i aplikacijama dajem odobrenje za izlaz na net

-nema pojave roguea; primjetno malo usporenje računala; restartam i čistim s CCleanerom

-Vipre quick scan nalazi 3 dodatna malwarea (PCDefender rogue) (slika Vipre3)

-MBAM quick scan nalazi 13 malwarea (slika Vipre4)

-nakon čišćenja i restarta HitmnaPro ne nalazi ništa (slika Vipre5)

Zaključak: Vipre Antivirus Premium zaslužuje preporuku (možda 4/5).

+: Vrlo dobar AV i solidan HIPS (ipak je propustio ponešto). Firewall bez ocjene (za ono što je bio podešen je radio ok). Mala potrošnja RAM-a (oko 10 MB) u idle modu; nakon skena malo više (oko 40 MB s tendencijom pada).

-: HIPS nije potpuno obranio računalo. Dosadan splash screen prilikom svakog otvaranja glavnog sučelja.

U ponedjeljak slijedi PC Tools Internet security.....slušam želje i prijedloge, savjete.....

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 14:41 (siketa).
17 godina
protjeran

Možda da ubaciš Windows defender i

MSE (microsoft security ess.)?Izlanuo se

trash bin can:S
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Možda da ubaciš Windows defender i

MSE (microsoft security ess.)?Izlanuo se

Može...u ovim prvim testovima sam htio obuhvatiti aplikacije koje u sebi imaju dosta jake antispyware module....

Naravno, ovi testovi su osobni i daju moje dojmove o pojedinoj aplikaciji....

Ne želim time nametati svoj stav i soliti pamet.....samo dajem neke smjernice kako se koja app ponaša i što očekivati (testovi se vrte na virtualki).....

Ipak postoje službene organizacije koje se bave testiranjima na ogromnim bazama malwarea...dulje, točnije i detaljnije od ovog mog on-demand amaterizma. Namigiva

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 15:18 (siketa).
17 godina
protjeran

PC Tools Spyware Doctor With Antivirus?

Webroot Antivirus With SpySweeper 2011?

Ta 2 su nekoć bili najpouzdaniji kod otklanjanja spywarea;) Pred 4-5 gdn unazad.

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ta 2 su nekoć bili najpouzdaniji kod otklanjanja spywarea;) Pred 4-5 gdn unazad.

Prvi ide u ponedjeljak u sklopu PCTools Internet Securityja....hvala na ovom drugom prijedlogu....

ZIG ZAG
17 godina
protjeran

Ajde onda još i ovaj bi htio pogledati review:

Ad Aware Free Internet Security. Nekad slavni i nedostižni Ad Aware SE personal sada je dostigao razvoj na

nivo security suite.

AVG, Avira i Avast ne treba ni njihove internet security jer svi znaju i većinom koristeNeodlučan

17 godina
siketa kaže...

-instaliran s ClamAV; svi real-time shieldovi uključeni; Basic postavke HIPS-a (ST sam odlučuje o akcijama)

-testni uzorak 120 malwarea provjerenih s MBAM (starih do dva tjedna) (slika ST2_1)

NAPOMENA: testirani su potpuno isti fajlovi kao i jučer....

-on demand sken nalazi 47 malwarea (slika ST2_2)

-nakon dvadesetak pokrenutih malwarea primjećujem:

1.Puno manji broj pop-upova (samo za prvo pokretanje)

2.Računalo je zaraženo i usporeno (instalirana dva-tri rogue softwarea u trayu) te se pojavljuje BSOD; restart i safe mode ne daju rezultata jer se računalo stalno resetira

3.Bootam Avira RescueCD koji nalazi i briše 90 fajlova (slika ST2_3)

4.Računalo se ne uspijeva pokrenuti i stalno se resetira uz BSOD (slika ST2_4)

Zaključak: Spyware Terminator nije uspio zaštititi računalo. Mršti se

Vjerujem da prilikom surfanja browser shield ipak uspije detektirati/otkloniti poneki malware/site, ali generalno ST nije za preporuku.

Na defoltnim podesenjima to nije dobro da, kaj drugo treba postavit na HIGH Hips a onda je to drukcija prica. Dosta programa na defoltnim podesenjima nije najbolje podesena zapravo iz raznih razloga neki su i dosta cudni. Jedino Mrizos je nekad u svojit testovima znal fino rec kaj je najbolje u nekom programu postavit ovi danas samo vrte gamad ko na traci. CoolNevinašce

siketa kaže...
stoncin3 kaže...

Prvi ide u ponedjeljak u sklopu PCTools Internet Securityja....hvala na ovom drugom prijedlogu....

Nemoj se mucit kad je ovaj dole to odradil moze se rec.Nevinašce

stoncin3 kaže...

Ajde onda još i ovaj bi htio pogledati review:

Ad Aware Free Internet Security. Nekad slavni i nedostižni Ad Aware SE personal sada je dostigao razvoj na

nivo security suite.

AVG, Avira i Avast ne treba ni njihove internet security jer svi znaju i većinom koristeNeodlučan

Taj ADAware uopce nije Internet Security,  jer nema Firewall pa kog su jarca onda dali takvo ime lazu kak su široki i dugacki nemaš kaj baš gledat uopce zapravo.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 16:19 (rambox).
17 godina
neaktivan

sike, ako ti se da istestirati hvaljeni winpatrol pa da vidimo što ta beba u stvari može a što ne, možda novu beta verziju sa oblakom, ovdje...

rambox kaže...
siketa kaže...

....

Na defoltnim podesenjima to nije dobro da, kaj drugo treba postavit na HIGH Hips a onda je to drukcija prica. Dosta programa na defoltnim podesenjima nije najbolje podesena zapravo iz raznih razloga neki su i dosta cudni. Jedino Mrizos je nekad u svojit testovima znal fino rec kaj je najbolje u nekom programu postavit ovi danas samo vrte gamad ko na traci. CoolNevinašce

pa već ga je testirao na high ovdje, valjda ti je promaklo

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 16:46 ((s)izgoreo).
15 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

kingmedo, hvala na ovomu, i jedini si se ti i torrente malo zakačili.

ali ja bih volio da to bude napisano kako sma gore opisao. u desetak postova, ljudi sebi arhiviraju, i imaju zauvijek.

kad već ne može sticky..

jo,j, joj, kako ste me odj......li....pa zar nikoga nije volja ovo napraviti.....

Već sam nekoliko puta rekao. Ideja je bila-ideja je odbijena. Zašto bi se pisalo nešto što korisnici foruma ne žele?

Što se tiće teme, tamo traži preporuke i sigurno će se naći dobrih postova i onda, kao što torrente kaže, spremi u arhivu.

siketa kaže...

U ponedjeljak slijedi PC Tools Internet security.....slušam želje i prijedloge, savjete.....

Evo kopiram svoj post s druge teme, samo da čujem tvoje mišljenje hoćeš testirati koji od ovih proizvoda. (osim pc tools, jer kako kažeš on je već na redu za test)

Pc tools spyware doctor,  Sunbelt CounterSpy (čini mi se da je pobjedio na Bug testiranju kada je bio test antispyware programa), možda webroot? Super Anti Spyware.

I možda Spybot S&D, čisto da vidimo kako se drži.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 16:50 (kingmedo).
16 godina
neaktivan

Sramim se

15 godina
seneka kaže...

Sramim se

Događa se i najboljima. Smijeh  Srećom da nije nešto opasnije.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
seneka kaže...

Sramim se

Registry kljucevi tj razni slicni ostaci su luk i voda, to ne predstavlja nikakav problem. Datoteke u Windows mapi i System te System32 je bitno, normalno i ono kaj je u memoriji ostalo je nista i treba zapravo zanemarit.SmijehCool

15 godina
neaktivan

ima negdej threatfire kako podesiti i općenito mišljenja o njemu

15 godina
mikica1 kaže...

ima negdej threatfire kako podesiti i općenito mišljenja o njemu

Koliko sam skužio sa njihovih stranica, ne treba ga podešavati jer dolazi sa postavkama konfiguriranima na maksimalnoj zaštiti. Prije sam ga koristio i činio mi se vrlo dobar. Po reviewima na netu vidim da ga ljudi hvale. Isprobaj ga pa javi dojmove.  Namigiva

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina

Koji antivirus manje optereti slab komp, Comodo ili Avast 5, free naravno?

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
191x7 kaže...

Avast; ne samo što zauzima manje resursa, već ima i bolju detekciju od CAV-a.

17 godina
deadman kaže...
191x7 kaže...

Avast; ne samo što zauzima manje resursa, već ima i bolju detekciju od CAV-a.

I ima hrvatski prijevod što je dobar plus za one koji ne znaju engleski.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
191x7 kaže...

I ima hrvatski prijevod što je dobar plus za one koji ne znaju engleski.

Da, ali ja ga držim na engleskom jer su mi prijevodi katastrofalni.

15 godina
neaktivan

jedno pitanje u vezi avire free. nešto sam se igrao i isprobavao, nešto pronađe, neki malware ok, stavite u karantenu, smatrate da je false positive, slijedi restore as admin. hm, pođem ponovo u karantenu, vidim tamo i dalje stoji iako sam mislio da će vratiti, u ovom slučaju exe file tamo gdje je prvotno bio. odem ponovo na restore, kad avira javlja da je restore napravljen već prethodnog puta i da li želim zamijenit with existing file.

buni me što je napravilo restore, jer očito jest čim javlja, no i dalje čuči u karanteni.

i sad me zanima zašto čuči i dalje, da li se može deletnut iz karantene, i ako deletnem da li sam deletnuo zauvijek, i da li je to onda neky copy file, obziorm da kaže da jenapravljen restore i da je vraćen iz karantene na mjesto odakle je otiša u karantenu....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice