E zelio bi napraviti mali komp.Koji bi koristio za 24h upload i download (torrent).
Kolika je cijena njega i gdje mogu nabaviti dijelove.
EDIT: U mom gradu ima gdje se prodaju polovni racunari pa ima par pentium 3 oni su oko 200-400kn.Dal bi mi to moglo posluziti kao mini racunar. Ja bi napravio novo kuciste i stavio nove propelere
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cudno je ovo skroz pitanje..ak ce samo biti za download & upload moze ti posluzit i Pentium II samo da ima dovoljno ram-a da goni programe za down & up...
Druga konfa iz "Moj PC" goni utorrent bez problema. Kanta je na tavanu, skroz rastavljena a spajam se na nju preko Remote Desktopa. I kad nisam doma, mogu do nje preko DynDNSa u bilo kojem trenutku.
ok.a bilo je kod mene polovnih pentium4 (HDD:80GB.grafa:128mb,ram:512mb,i sve ostalo)za 470kn.
Samo treba imati srece da prvi naletis...
E i zanima me slijedece: kako da upravljam s njim ? bez misa,monitora itd.samo da ima bezicni internet
Preko Remote Desktop-a ?
ok.a bilo je kod mene polovnih pentium4 (HDD:80GB.grafa:128mb,ram:512mb,i sve ostalo)za 470kn.
Samo treba imati srece da prvi naletis...
E i zanima me slijedece: kako da upravljam s njim ? bez misa,monitora itd.samo da ima bezicni internet
Remote desktop. Imaš ga u windowsima. samo moraš ostavit spojenu tipkovnicu na njega (radi bootanja) i omogućiti incoming remote desktop konekcije.
Znaci na taj stari PC stavim monitor i sve napravim da mogu koristiti remote desktop.Skinem s njega monitor,mis.
A tatesturu ostavim.
I onda taj Pc smijestim gdje zelim.
Od tog PC ukucam IP u remote desktop na obicnom racunaru sto koristim i udjem u taj stari racunar ?
To je slicno kao Team Viewer
1. Znaci na taj stari PC stavim monitor i sve napravim da mogu koristiti remote desktop.Skinem s njega monitor,mis.
2. A tatesturu ostavim.
3. I onda taj Pc smijestim gdje zelim.
4. Od tog PC ukucam IP u remote desktop na obicnom racunaru sto koristim i udjem u taj stari racunar ?
5. To je slicno kao Team Viewer
1. Da. Namjesti sve postavke vezane za remote desktop i mrežu.
2. Da, inače se neće bootat (noviji kompovi oće, stari nikako).
3. Podrum (ako je suh) ili tavan. Ugl, negdje gdje neće smetat. Ako ti zatreba cd čitač na njemu, imaš Deamon Toolse
4. Da. Upišeš ime kompjutera (ono ime koje vidiš kad upališ Device manager npr.) ili IP i onda korisničko ime i lozinku. BTW, korisnički račun na koji se logiraš MORA biti administrator (po ovlastima) i MORA imati password. Tako je barem na XP SP2.
5. Da. Team Viewer je malo bolji al ovo je bolje. niš ne instaliraš, sve radi "iz kutije".
Mislim da u BIOSu ima ona opcija Halt On: All But Keyboard pa može i bez tipkovnice bootati. A ni Wake On LAN nije loše uključiti za slučaj da se ugasi pa ga mora ponovo paliti.
Moja preporuka ti je atom platforma zbog jako male potrošnje (izgradnja me koštala oko 1200 kn).
Trenutno taj komp (drugi pod moj pc) koristim kao torrent server, htpc, http server i file server (backup) te sve ide dosta glatko (osvim flesha, koji zahtijeva jak cpu).
ok.tnx
da obnovim temu.
ev dobio sam stari pc.
slab je jako.ima windows 98 te ima hdd od 3GB i rama ima 32MB, a processor je intelov isto slabji.dali se ovaj pc moze iskoristit za nesto,dali ce moci pogonit torrent ako ne da ga dam nekom.ako bi mogao ja bi kupio drugi hdd od 80GB
bump
da obnovim temu.
ev dobio sam stari pc.
slab je jako.ima windows 98 te ima hdd od 3GB i rama ima 32MB, a processor je intelov isto slabji.dali se ovaj pc moze iskoristit za nesto,dali ce moci pogonit torrent ako ne da ga dam nekom.ako bi mogao ja bi kupio drugi hdd od 80GB
Pogledaj moj PC staru kantu. Vrti torrente bez problema, ali s Celeronom 700 umjesto ovog P3 sam morao clockat da bi dostigao punu brzinu. Dodatno mu je opterečenje bilo i što je dijelio konekciju za moj glavni PC dok nisam kupio drugi WiFi (međusobno su povezani kabelom). Svakako idi na Win 2000.
dali bi ja s ovim sto sam rekoa 32.mb rama ,processor slab jako isto dali bi ikako ista mogao skidati barem 30kbs ????
odgovorite covijeku, i ene zanima :)