Ovako, zanima me koje su srednje skole za Web developere(PHP,MySQL i tako to...) Znaci ako zelim postat web developer koju skolu moram zavrsit. Preferiram Primorsko-Goransku zupaniju, ali moze i druge.
Škole za web developera?
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.098
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako, zanima me koje su srednje skole za Web developere(PHP,MySQL i tako to...) Znaci ako zelim postat web developer koju skolu moram zavrsit. Preferiram Primorsko-Goransku zupaniju, ali moze i druge.
Koliko znam, u hrvatskoj ne postoji direktna škola za web developere. Put je: neka tehnička srednja škola, eletrotehnički fakultet + učenje doma.
Iako kod nas već ima, primjerice u Osijeku na ETF-u, smjer informatika koji ima program sa web programiranjem, sve je to slabo i bez rada kod kuće nema ništa.
Ako hoćeš biti dobar, moraš provesti godine rada i učenja.
Koliko znam, u hrvatskoj ne postoji direktna škola za web developere. Put je: neka tehnička srednja škola, eletrotehnički fakultet + učenje doma.
Iako kod nas već ima, primjerice u Osijeku na ETF-u, smjer informatika koji ima program sa web programiranjem, sve je to slabo i bez rada kod kuće nema ništa.
Ako hoćeš biti dobar, moraš provesti godine rada i učenja.
Nema neke koristi od tehnickih skola, na faksu tako tako ali imas n tutorijala na netu iz kojih se da nauciti. Ja sam samouk. Kad sam bio klinjo nisam imao dovoljno jak komp za igranje pa sam ucio programirati :)))))
Kolege su navele škole koje su možda dobra priprema ,ali nažalost kod nas nema ama baš ništa što bi srednjoškolce podržavalo u napretku programiranja,uglavnom se sve svodi na tutove od doma ,na veliku žalost .
Kakva je situacija kod nas, možeš jednostavno direktno na Stanford, MIT, Berkeley, Harvard... biraj: Free Video Courses on Computer Science. :)
Za sada sam striktno vezano uz web tehnologije pronašao samo Building Dynamic Websites sa Harvarda no možda ih bude još ili ih već ima ali mi promiču...
Kako se danas web razvija ne bi bilo na odmet poslušati neka od predavanja o osnovama programiranja - lako ćeš prepoznati koja su (ja trenutno "pohađam" predavanja profesora Mehrana Sahamija sa Stanford-a: Computer Science I: Programming Methodology i mogu reć da sam oduševljen.
BTW, ja sam za srednju školu bio odabrao opću gimnaziju jer tada nisam znao što bih pa sam htio imati otvorene opcije a za fakultet sam bio odabrao Ekonomski fakultet jer sam točno znao što sam htio. Sad učim i programirati. :)
Zapravo se web-om se privatno bavim od negdje 2-3 razreda srednje škole, potpuno samouk što ti sam web dakako i omogućava :) Ali sad se hoću malo ozbiljnije baviti programiranjem pa zato intenzivnije učim...