Trebao bih pomoć od nekoga ko se bavi html-om. Idem u Osnovnu školu i nisam bio na zadnjih 8 sati info(bio sam bolestan) pa sad smo dobili završni zadatak iz html-a (zadatak je osnova- osnava), A kako ja nemam vremena i kako me nije bilo na satima niti ne znam napraviti zadatak. Pa bih molio nekoga tko bi mi barem malo pomogao napraviti ga, jer stvarno je lagan tko se kuži u html.
MOLIM VAS JER MI JE JAKO HITNO , HVALA UNAPRIJED .
ZADATAK
1. Napraviti 10 html stranica s nazivima redom:
1. index.html
2. matematika.html
3. fizika.html
4. kemija.html
5. geografija.html
6. povijest.html
7. tehnicki.html
8. informatika.html
9. engleski.html
10. glazbeni.html
2. Svaka stranica mora imati tablicu s dva retka i dva stupca. Tablica mora biti poravnta u sredini, širine 800px s vertikalnim poravnanjem na vrh (top). Širina lijevog stupca je 200px, cellspacing i cellpadding je 5px, border je nula. U gornjoj lijevoj čeliji je logo predmeta (kreirati sami sličicu) veličine 100x100px poravnat u sredinu čelije. U gornjoj desnoj čeliji je velikim slovima ispisan naziv predmeta (odgovara nazivu html dokumenta) poravnat u sredinu čelije, na index stranici ispisano također velikim slovima osobno ime i prezime učenika). U donjoj lijevoj čeliji je lista svih linkova (navigacijska) poravnata na lijevoj stani čelije. Tekst linka odgovara nazivu predmeta s iznimkom index-a, koji ima tekst "home". U donjoj desnoj čeliji je slika dimenzija 600x600px koja predstavlja neku temu iz odgovarajućeg predmeta. Na index stranici mora biti osobna fotografija također veličine 600x600px.
3. Sve html datoteke moraju biti u jednom direktoriju, dir-name="MyFirstSite". Sve slike moraju biti u direktoriju "images" koji se nalazi u dir MyFirstSite. Svaka stranica koristi vanjski CSS style iz datoteke sviStilovi.css koja se također nalazi u dir MyFirstsite. Za sve stilove koristiti klase (class). Napredniji učenici mogu koristiti ID za linkove.
4. Direktorij MyFirstSite "zapržiti" na CD. Na CD-u flomasterom napisati svoje ime prezime i razred te predati učitelju najkasnije do utorka 12.lipnja.2012. godine.
5. Tom radu ću ocijeniti:
1. Ispravnost rada
2. Design (izgled)
3. Usmeno obrazloženje postupka izrade.
6. Prethodno navedene ocjene će veoma utjecati na konačnu.
ps. nisam siguran da li sam stavio temu u pravi podforum.
OVO BIH TREBAO NAPRAVITI U NOTEPAD-u I TREBALO BI IZGLEDATI DA JEDNOSTAVNIJE NE MOŽE BITI.