Forum scripta

poruka: 16
|
čitano: 1.867
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Forum scripta

PozZz svima...zanima da li ima negdje scripta za forum da se moze besplatno skinuti???

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Forum scripta
Pa imaš besplatnih foruma SMF, phpBB...
Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...
17 godina
neaktivan
Forum scripta

Hvala,nasao sam to sto mi je potrebno...

zanima koliko mi treba web prostora,planiram uskoro podici stranicu s chatom,forum i sl.???

Pozzz i hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
Forum scripta

Sad zavisi sta ce bit na tom tvom forumu, i dali ce ljudi moc uploadat, i koliko,....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Forum scripta

Za to ti nije dovoljan provider koji nudi samo web prostor, da bi forum mogao funkcionirati treba ti provider koji daje SQL server i PHP podrsku, barem u slucaju phpBB-a ili SMF-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Forum scripta

nasao sam jja providera sa svime,naravno da bi mogli uploadati...ali kako nisam upucen,koliko je normala prostora za forum...koliko da mogu uploadati i slicno???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Forum scripta

50 Mb će ti biti sasvim dovoljno.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

za frišku instalaciju phpbb3 foruma trebaš točno 51MB.

dakle to je samo instal.... e sad još računaj toliko ako hoćeš da ti netko i tipka na forumu... jer prostor troši i mysql a i sam forum kako se slažu na njega postovi.

recimo za 12-ak tisuća postovana forumu i bez web stranice ti je sasvim dovoljno 100MB

a budući da se radi o novom forumu.. da bi skupio 12tisuća postova trebat ćeš dobrih godinu dana (osim ako se ne radi o nečemu što već svi poznaju samo sad pokrećeš forum.. u tom slučaju će ti se ova gore navedena kvota popunit za 1 mjesec)

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
Forum scripta

E ovako...da u potpunosti objasnim sto ce sve biti...kao prvo biti ce novosti na teme mlade ekipe,isto tako digi chat kao i forum te na kraju ako sve bude islo svojim putem mislio sam ubaciti koju flash multiplayer igru kao sah ili poker i sl....ja sam inace iz hercegovine gdje bas nemamo domaci chat niti nesto slicno za razbibrigu mlade ekipe,a investicija niije velika i prednost je samostalne izrade sitea!!!znaci sve me dode nekih 300 kuna kod nas!!!

0 0 hvala 0
16 godina
Forum scripta

Ma ako nema takvih stranica u bih, onda ce tvoja stranica biti posjecenija(nemas konkurenciju), ali sad jamislin nitko nekupuje web hosting da je bar minimalno 1 gb, a i to je pre malo, jer neces ti taj prostor  napunit, ali za pola godine tko zna sta ce bit, ja san tio uzimat hosting i bio je oko 100-200 Gb, (iako bi mi bilo dovoljno čak i 1 gb).
Ali najvaznije ti je sljedece:bandwith(promet) to ti je vazno jer ako ti je stranica posjecena i ako ima na njoj stvari za skinut(download) i sl. treba da ti bude sto veci(veci od prostora), taj hosting treba imati cpanel (snjin je najlakse i najbolji je), php(php 5 ili noviji, možda more i 4) i pomogucnosti da ima fantastico jer sa njim obicno dođe phpbb, smf, i da imas sto vise MYSQL baza podataka, jer njih koristi php najcesce, a ako ce stranica biti samo forum dovoljan je 1, ako ces stavljat i blog ili sl. onda vise, ali sad niti jedan hosting nebi trebao davat manje od 10,(ja obicno sve iskoristin)!

EDIT: I vazno je da ti je server sto vise online, jer kad je server offline, stranica ti bude nedostupna svima!

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2008 16:24 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Forum scripta

Marko nisam rekao cijela BiH vec samo odredeni dio juzne hercegovine da nema svoj chat ili stranicu za razbibrigua posto mislim postavljat ankete tako da vidim sto zele moji posjetitelji imati na stranici ocekivam dosta posjetitelja!!!Pa moze li se npr. sad uzmem 1GB pa ako vidim da mi treba jos uzeti veci paket u vremenu ugovora???

0 0 hvala 0
16 godina
Forum scripta

Sorry, krivo san te skuzio.
Ja mislin da mores promjenit paket, ako mislis da ti je 1GB malo, samo moras cesto radit backup cijele stranice,

jer npr. znam neke koji su kupili hosting i domain name (ono www.imestranice.com,hr...), pa kad su dobili posjetioca i korisnika, server (citaj: stranica) bi se vrlo sporo otvarala, i ponekad bila offline, pa oni sve sa te stranice kopiraju na svoj komp. na stranici stave da ce biti malo offline, i uzmu novi server( koji ce biti brži, ali i skuplji) i sve to prinesu na novi, to je dosta jednostavno.

Ali trebas mi rec malo vise od tom hostingu ili najbolje daj link, koliko ima prometa, bandwith to je isto vazno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e dobro.. a sad ajmo se spustit na zemlju s marsa.

mjesečnog prometa vam je sasvim dosta 10gb a na serveru je sasvim dovoljno imati 500mb da možeš imati stranice ko avion.

sve ostalo je megalomanija.....

onaj kome treba 20gb serverskog prostora onda treba dobro razmislit o vlastitom serveru

imaš na hrhostingu super povoljan web prostor. malo pogledaj.

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2008 23:38 (hondo).
16 godina
protjeran
Forum scripta

Jako dobar web host  (besplatan je) = http://000webhost.com

Imaš FTP, MYSQL, 1.5 GB, phpMyAdmin, Email, Perl, ...

VB 2008 Programer -- http://racunala-hakiranje.site88.net/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Forum scripta

Trebaš jedan kvalitetan hosting. Za SMF ti treba oko 58 MB prostra. Na to računaj i upoad datoteka i avatara. Za početak ti preporučujem da zakupiš 250MB prostora, a zatim po potrebi možeš povečavati prostor. Za nešto ozbiljnije ne preporučujem besplatni hosting, jer ti oni ne garantiraju ništa. Pa ti se može desiti da ti blokiraju acc zbog prevelikog prometa, ili da izgubiš sve datoteke itd.

www.MojPortal.com.hr | http://twitter.com/MojPortal
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Forum scripta

U hrvatskoj ti se ne isplati uzimat hosting. Najbolje ti je uzet neki američki hosting. Za 7-8 dolara mjesečno dobiješ puno prometa i prostora. Negdje čak i neogranićeno. Za forum bi ti preporućio Phpbb3

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 17:52 (vedrann).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice