Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 816.136
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Community review vaših web stranica

.

2.289 Posts! And counting...
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 16:27 (8ax).
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Community review vaših web stranica
8ax kaže...

bugclan.co.cc

Samo obratite pažnju na design, je li dobar, a stranica je prazna tj. nema teksta, i imam još greška u CSS-u za ispravit.

{#}

14 godina
neaktivan

16 godina

To se svidjelo klijentu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...

To se svidjelo klijentu.

Da je meni jednog takvog "sve-zadovoljavajuceg-klijenta". Ne možemo obratiti pažnju na dizajn ako nema sadržaja, jer kljuć dobrog dizajna nije samo ljep logo i pozadina već uklapanje teksta i ljepa tipografija. Nema weba bez sadržaja, ako već radiš test dizajn koristi lorem ipsum možda nisi cuo za Jakob Nielsen-a ali nakon što si rekao "obratite pažnju na dizajn" on bi te spustio sa dvije prigodne (ne baš kulturne). Ne želim te sad tu podjebava* ali koji to klijent želi dizajn koji izgleda kao masakar u PS-u?!

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
16 godina
Lol @masakar... to je za cod4 klan (krvavo dobra stranica :P ) napravio sam to za sat vremena, jako daleko od gotovog...
14 godina
neaktivan

Evo da ja predstavim svoj rad!

Uglavnom radim dizajn stranica, još uvjek sam na početničkom nivou ali mislim da je čisto ok ispalo!

Uglavnom je klijent zadovoljan! {#}

Da nedužim sve sam sama crtala!!!

Link www.nmotivi.com.hr !

Sve komentare prihvacam!!!!!!!

www.madwebdizajn.com

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nezhnam koliko mi je lakse mijenjati postojeci css ili napisati novi. Za dobit kostur mi treba 5 minuta. Finese moram raditi i vamo i tamo. Isto mi dodje, stim da kod sebe imam potpunu kontrolu.

Jesi li uopće isprobao 960.gs? Uopće ne mijenjaš taj CSS... On ti stoji u pozadini kao kostur koji ti rješava strukturu stranica... A ti pišeš svoj CSS isto kao i dosad, ali se ne moraš zamarati s floatanjem elemenata, njihovim širinama, itd.

U 960.gs možeš izvesti dizajne koji jesu napravljeni u 12/16/24-kolonskom gridu širine 960px (što je danas najčešće) :)

A što se tiče sličnosti stranica nastalih na tom "frameworku" - nema ih jer framework nema uopće nikakvih ograničenja...

Par "velikih" koji su svoje stranice dizajnirali (tj. zapravo samo postavili kostur) na 960.gs:

Screencast (by Jeffrey Way): http://net.tutsplus.com/videos/screencasts/a-detailed-look-at-the-960-css-framework/

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
Mad Web kaže...

Uglavnom radim dizajn stranica, još uvjek sam na početničkom nivou ali mislim da je čisto ok ispalo!

Dobar za početničke razine!!! :)

http://bit.ly/fEJAtE
17 godina
Danijel kaže...
tnakir kaže...

Nezhnam koliko mi je lakse mijenjati postojeci css ili napisati novi. Za dobit kostur mi treba 5 minuta. Finese moram raditi i vamo i tamo. Isto mi dodje, stim da kod sebe imam potpunu kontrolu.

Jesi li uopće isprobao 960.gs? Uopće ne mijenjaš taj CSS... On ti stoji u pozadini kao kostur koji ti rješava strukturu stranica... A ti pišeš svoj CSS isto kao i dosad, ali se ne moraš zamarati s floatanjem elemenata, njihovim širinama, itd.

U 960.gs možeš izvesti dizajne koji jesu napravljeni u 12/16/24-kolonskom gridu širine 960px (što je danas najčešće) :)

A što se tiče sličnosti stranica nastalih na tom "frameworku" - nema ih jer framework nema uopće nikakvih ograničenja...

Par "velikih" koji su svoje stranice dizajnirali (tj. zapravo samo postavili kostur) na 960.gs:

Screencast (by Jeffrey Way): http://net.tutsplus.com/videos/screencasts/a-detailed-look-at-the-960-css-framework/

Sve 5 ali mislim da mi ovo nebi ubrzalo sam proces pisanja css-a. Mozda i bi koju minutu, ali nebitno. Kao sto rekoh, za dobit kostur layouta (a upravo to ovaj framework i radi) mi treba 5 min.

Mentalist je moj idol...
16 godina
neaktivan
Mad Web kaže...

Inaće ne piše se Designe nego Design u footeru {#}

sviđa mi ovaj dizajn sajta..Jednostavno i pristupacno

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
14 godina
neaktivan

W3C CSS validacija ne prolazi...

nije preloš dizajn, no dao bi se još dotjerat 

malo je neozbiljno da na web stranici tvrtke koja je bavi prijepisima i prijevodima bude napisano "Designe by"

čemu com.hr domena ???  .com domena košta $2 ako znaš gdje je kupiti, također pod kontakt email je "...@gmail.com" što mi također ne djeluje profesionalno

sve u svemu (ispod)proječan web, al' ima pontencijala

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 9:35 (enloz).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Slažem se. Ako već imaš domenu i voliš gmail onda napravi neki mail sa domenom stranice i prebaci ga na google apps.

$this->db->where->('I don't have a clue');

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Polako samo!

Pa za validaciju CSS znam da neprolazi, nisam nigdje napisala da prolazi!

Ovo sa DESIGN je cisto lapsuz! Bum to popravila, ja nisam kupovala domenu nego klijent, neznam kaj toliko smeta com.hr, meni je cisto ok!?? {#}

To je samo pocetak, mislim i znam da imam jos puno toga za raditi, uciti i tako dalje!

Gmail je isto izbor klijenta, zasto ga gurati u neke web mailove ako nece?????

www.madwebdizajn.com

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Može mu i dalje ostatiti gmail ali sa mailom na domeni kojoj jest.

Samo treba prijaviti domenu i promijeniti MX Records.

http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html  (Ima i free verzija = identično gmail-u. Sučelje, veličina inboxa itd).

http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?answer=174125

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 9:51 (Bypass).

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Bypass kaže...

Slažem se. Ako već imaš domenu i voliš gmail onda napravi neki mail sa domenom stranice i prebaci ga na google apps.

Mad Web kaže...

Bez uvrede, ali mislim da nisi shvatila.Kakakv dojam ti ostvalja adresa tipa info-tvrtka@gmail.com ili info@tvrtka.com.hr ? Dok zakupiš domenu i domenski prostor, iliti ga host, dobivaš mogućnost otvaranja mail adresa sa svojom vršnom domenom.

17 godina
Bypass kaže...

http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html  (Ima i free verzija = identično gmail-u. Sučelje, veličina inboxa itd).

Ma gmail je zakon. prebacis mx recorde i miran si. Imas vrhunski antispam, ogroman inbox, hosting provider nema posla sa tobom kad ne rade mailovi. Divota :)

Mentalist je moj idol...
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ma gmail je zakon. prebacis mx recorde i miran si. Imas vrhunski antispam, ogroman inbox, hosting provider nema posla sa tobom kad ne rade mailovi. Divota :)

Definitivno jedna od najdražih usluga od gmail-a. S time da još dobiješ brdo app-ova na korištenje sa time.

14 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Ok, ovo nisam znala hvala na tome!

Samo tesko da ce klijent pristati na tako nekaj!!! Znaci da neke stvari kao stu su izbor domene, mail adrese nisu do mene, do mene je dizajn i izrada stranice!

www.madwebdizajn.com
14 godina
protjeran
Mad Web kaže...

Ok, ovo nisam znala hvala na tome!

Samo tesko da ce klijent pristati na tako nekaj!!! Znaci da neke stvari kao stu su izbor domene, mail adrese nisu do mene, do mene je dizajn i izrada stranice!

Uvijek možeš predložiti.

Tipa imat ćete i dalje gmail, ali sa mailom na domeni koji izgleda puno profesionalnije.

Nema šanse da neće pasti na to.

14 godina
neaktivan
Mad Web kaže...

, ja nisam kupovala domenu nego klijent, neznam kaj toliko smeta com.hr, meni je cisto ok!?? {#}

ok je imat com.hr domenu za SEO il sl. no za primarnu je vrlo neprofesionalno, teže je zapamtit itd. barem po meni

21 com
0 com.hr
14 godina
neaktivan
alankish kaže...
Bypass kaže...

Mad Web kaže...

Bez uvrede, ali mislim da nisi shvatila.Kakakv dojam ti ostvalja adresa tipa info-tvrtka@gmail.com ili info@tvrtka.com.hr ? Dok zakupiš domenu i domenski prostor, iliti ga host, dobivaš mogućnost otvaranja mail adresa sa svojom vršnom domenom.

Ne nije da ja tebe nisam shvatila i ja imam .com mail na portfolio, kuzim sve, samo neke stvari kao izbor mail adrese nisu do mene!

Nenaljutim se ja bas tak lako,a da nisam bila spremna na kritike nebi stavila stranice ovdje! ;-)

www.madwebdizajn.com
14 godina
neaktivan

1. qz3b.com.hr

2. stranica je o Sony Ericsson & HTC mobitelima

3. trebam pomoc pa da ne otvaram temu novu sa .css-om

znaci zelim maknuti ove tockice vertiklane izmedju post-contenta i sidebara

te tockice se ponavljaju iz ove slike ali nemogu nigdje naci i obrisati ih :

http://qz3b.com.hr/wp-content/themes/wpanniversary/images/ bk_dotted_vert.png

http://qz3b.com.hr/wp-content/themes/wpanniversary/style.css

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U css-u za sidebar potraži border-left, ovo ti je dotted border...stavi none ako to želiš maknuti, ili odaberi neku od ostalih opcija(solid,dashed....).

Imaš isto tako i border-right u sidebaru...

14 godina
neaktivan

evo bas sam pretzario cijeli css i nema nigdje da u sidebaru ima border dotted aj pogledaj imas u gornjem postu link od .css -a

15 godina

.blogPostThumb {

padding-bottom:20px;

margin-bottom:30px;

overflow:hidden;

background:url(images/bk_dotted_horiz.png) 0 100% repeat-x; }

mislim da ti je to to

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 13:40 (Top Bugovac).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran

1 0 hvala 1
16 godina

Mislim da ti je to slika a ne border.

#content {
    padding:20px 0 30px;
    overflow:hidden;
    margin-top:25px;
    text-shadow:#fff 1px 1px;
   background:url(images/bk_content.png) 100% 0 repeat-y;
}

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

.blogPostThumb { padding-bottom:20px; margin-bottom:30px; overflow:hidden; background:url(images/bk_dotted_horiz.png) 0 100% repeat-x; }

mislim da ti je to to

hvala ali nije ovo pomoglo idem sljedeci prijedlog

16 godina
fpopic kaže...

hvala ali nije ovo pomoglo idem sljedeci prijedlog

Moje ti sigurno radi jer sam probao {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice