.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bugclan.co.cc
Samo obratite pažnju na design, je li dobar, a stranica je prazna tj. nema teksta, i imam još greška u CSS-u za ispravit.
To se svidjelo klijentu.
To se svidjelo klijentu.
Da je meni jednog takvog "sve-zadovoljavajuceg-klijenta". Ne možemo obratiti pažnju na dizajn ako nema sadržaja, jer kljuć dobrog dizajna nije samo ljep logo i pozadina već uklapanje teksta i ljepa tipografija. Nema weba bez sadržaja, ako već radiš test dizajn koristi lorem ipsum možda nisi cuo za Jakob Nielsen-a ali nakon što si rekao "obratite pažnju na dizajn" on bi te spustio sa dvije prigodne (ne baš kulturne). Ne želim te sad tu podjebava* ali koji to klijent želi dizajn koji izgleda kao masakar u PS-u?!

Evo da ja predstavim svoj rad!
Uglavnom radim dizajn stranica, još uvjek sam na početničkom nivou ali mislim da je čisto ok ispalo!
Uglavnom je klijent zadovoljan!
Da nedužim sve sam sama crtala!!!
Link www.nmotivi.com.hr !
Sve komentare prihvacam!!!!!!!
Nezhnam koliko mi je lakse mijenjati postojeci css ili napisati novi. Za dobit kostur mi treba 5 minuta. Finese moram raditi i vamo i tamo. Isto mi dodje, stim da kod sebe imam potpunu kontrolu.
Jesi li uopće isprobao 960.gs? Uopće ne mijenjaš taj CSS... On ti stoji u pozadini kao kostur koji ti rješava strukturu stranica... A ti pišeš svoj CSS isto kao i dosad, ali se ne moraš zamarati s floatanjem elemenata, njihovim širinama, itd.
U 960.gs možeš izvesti dizajne koji jesu napravljeni u 12/16/24-kolonskom gridu širine 960px (što je danas najčešće) :)
A što se tiče sličnosti stranica nastalih na tom "frameworku" - nema ih jer framework nema uopće nikakvih ograničenja...
Par "velikih" koji su svoje stranice dizajnirali (tj. zapravo samo postavili kostur) na 960.gs:
Screencast (by Jeffrey Way): http://net.tutsplus.com/videos/screencasts/a-detailed-look-at-the-960-css-framework/
Uglavnom radim dizajn stranica, još uvjek sam na početničkom nivou ali mislim da je čisto ok ispalo!
Dobar za početničke razine!!! :)
Nezhnam koliko mi je lakse mijenjati postojeci css ili napisati novi. Za dobit kostur mi treba 5 minuta. Finese moram raditi i vamo i tamo. Isto mi dodje, stim da kod sebe imam potpunu kontrolu.
Jesi li uopće isprobao 960.gs? Uopće ne mijenjaš taj CSS... On ti stoji u pozadini kao kostur koji ti rješava strukturu stranica... A ti pišeš svoj CSS isto kao i dosad, ali se ne moraš zamarati s floatanjem elemenata, njihovim širinama, itd.
U 960.gs možeš izvesti dizajne koji jesu napravljeni u 12/16/24-kolonskom gridu širine 960px (što je danas najčešće) :)
A što se tiče sličnosti stranica nastalih na tom "frameworku" - nema ih jer framework nema uopće nikakvih ograničenja...
Par "velikih" koji su svoje stranice dizajnirali (tj. zapravo samo postavili kostur) na 960.gs:
Screencast (by Jeffrey Way): http://net.tutsplus.com/videos/screencasts/a-detailed-look-at-the-960-css-framework/
Sve 5 ali mislim da mi ovo nebi ubrzalo sam proces pisanja css-a. Mozda i bi koju minutu, ali nebitno. Kao sto rekoh, za dobit kostur layouta (a upravo to ovaj framework i radi) mi treba 5 min.
Inaće ne piše se Designe nego Design u footeru
sviđa mi ovaj dizajn sajta..Jednostavno i pristupacno
W3C CSS validacija ne prolazi...
nije preloš dizajn, no dao bi se još dotjerat
malo je neozbiljno da na web stranici tvrtke koja je bavi prijepisima i prijevodima bude napisano "Designe by"
čemu com.hr domena ??? .com domena košta $2 ako znaš gdje je kupiti, također pod kontakt email je "...@gmail.com" što mi također ne djeluje profesionalno
sve u svemu (ispod)proječan web, al' ima pontencijala
Slažem se. Ako već imaš domenu i voliš gmail onda napravi neki mail sa domenom stranice i prebaci ga na google apps.
Polako samo!
Pa za validaciju CSS znam da neprolazi, nisam nigdje napisala da prolazi!
Ovo sa DESIGN je cisto lapsuz! Bum to popravila, ja nisam kupovala domenu nego klijent, neznam kaj toliko smeta com.hr, meni je cisto ok!??
To je samo pocetak, mislim i znam da imam jos puno toga za raditi, uciti i tako dalje!
Gmail je isto izbor klijenta, zasto ga gurati u neke web mailove ako nece?????
Može mu i dalje ostatiti gmail ali sa mailom na domeni kojoj jest.
Samo treba prijaviti domenu i promijeniti MX Records.
http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html (Ima i free verzija = identično gmail-u. Sučelje, veličina inboxa itd).
Slažem se. Ako već imaš domenu i voliš gmail onda napravi neki mail sa domenom stranice i prebaci ga na google apps.
Bez uvrede, ali mislim da nisi shvatila.Kakakv dojam ti ostvalja adresa tipa info-tvrtka@gmail.com ili info@tvrtka.com.hr ? Dok zakupiš domenu i domenski prostor, iliti ga host, dobivaš mogućnost otvaranja mail adresa sa svojom vršnom domenom.
http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html (Ima i free verzija = identično gmail-u. Sučelje, veličina inboxa itd).
Ma gmail je zakon. prebacis mx recorde i miran si. Imas vrhunski antispam, ogroman inbox, hosting provider nema posla sa tobom kad ne rade mailovi. Divota :)
Ma gmail je zakon. prebacis mx recorde i miran si. Imas vrhunski antispam, ogroman inbox, hosting provider nema posla sa tobom kad ne rade mailovi. Divota :)
Definitivno jedna od najdražih usluga od gmail-a. S time da još dobiješ brdo app-ova na korištenje sa time.
Ok, ovo nisam znala hvala na tome!
Samo tesko da ce klijent pristati na tako nekaj!!! Znaci da neke stvari kao stu su izbor domene, mail adrese nisu do mene, do mene je dizajn i izrada stranice!
Ok, ovo nisam znala hvala na tome!
Samo tesko da ce klijent pristati na tako nekaj!!! Znaci da neke stvari kao stu su izbor domene, mail adrese nisu do mene, do mene je dizajn i izrada stranice!
Uvijek možeš predložiti.
Tipa imat ćete i dalje gmail, ali sa mailom na domeni koji izgleda puno profesionalnije.
Nema šanse da neće pasti na to.
, ja nisam kupovala domenu nego klijent, neznam kaj toliko smeta com.hr, meni je cisto ok!??
ok je imat com.hr domenu za SEO il sl. no za primarnu je vrlo neprofesionalno, teže je zapamtit itd. barem po meni
21 | com |
---|---|
0 | com.hr |
Bez uvrede, ali mislim da nisi shvatila.Kakakv dojam ti ostvalja adresa tipa info-tvrtka@gmail.com ili info@tvrtka.com.hr ? Dok zakupiš domenu i domenski prostor, iliti ga host, dobivaš mogućnost otvaranja mail adresa sa svojom vršnom domenom.
Ne nije da ja tebe nisam shvatila i ja imam .com mail na portfolio, kuzim sve, samo neke stvari kao izbor mail adrese nisu do mene!
Nenaljutim se ja bas tak lako,a da nisam bila spremna na kritike nebi stavila stranice ovdje! ;-)
1. qz3b.com.hr
2. stranica je o Sony Ericsson & HTC mobitelima
3. trebam pomoc pa da ne otvaram temu novu sa .css-om
znaci zelim maknuti ove tockice vertiklane izmedju post-contenta i sidebara
te tockice se ponavljaju iz ove slike ali nemogu nigdje naci i obrisati ih :
http://qz3b.com.hr/wp-content/themes/wpanniversary/images/ bk_dotted_vert.png
http://qz3b.com.hr/wp-content/themes/wpanniversary/style.css
U css-u za sidebar potraži border-left, ovo ti je dotted border...stavi none ako to želiš maknuti, ili odaberi neku od ostalih opcija(solid,dashed....).
Imaš isto tako i border-right u sidebaru...
evo bas sam pretzario cijeli css i nema nigdje da u sidebaru ima border dotted aj pogledaj imas u gornjem postu link od .css -a
.blogPostThumb {
padding-bottom:20px;
margin-bottom:30px;
overflow:hidden;
background:url(images/bk_dotted_horiz.png) 0 100% repeat-x; }
Mislim da ti je to slika a ne border.
#content {
padding:20px 0 30px;
overflow:hidden;
margin-top:25px;
text-shadow:#fff 1px 1px;
background:url(images/bk_content.png) 100% 0 repeat-y;
}
.blogPostThumb { padding-bottom:20px; margin-bottom:30px; overflow:hidden; background:url(images/bk_dotted_horiz.png) 0 100% repeat-x; }
hvala ali nije ovo pomoglo idem sljedeci prijedlog
hvala ali nije ovo pomoglo idem sljedeci prijedlog
Moje ti sigurno radi jer sam probao