Zaštita fajlova

poruka: 7
|
čitano: 1.482
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
kako makunuti zaštiu-hitno
pozdrav
trebam pomoć, srušil mi se windows, my dokuments sam imao zadano da se sprema na drugu particiju. problem se pojavio kada sam instaliral nove windowse, te dokumente vidim i zauzimaju mi mjesto na disku al ih ne mogu otvoriti jer su bili zaštićeni na prijašnjem windowsu. tam kad slažeš korisnika i stavljaš lozinku na svoj korisnički račun te pita dal želiš zaštiti i my documents. na taj način je zaštićeno. nije s nikakvim posebnim programom. htel bi spasiti podatke jer ima jako puno važnih stvari...

tak da molim pomoć...
unaprijed hvala....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: kako makunuti zaštiu-hitno

Nikako ne možeš spasiti podatke. Kakva bi to bila zaštita kad bi sad mogao pristupiti podacima?

17 godina
neaktivan
Zaštita fajlova

Nisam siguran kako bi to uspeo napraviti preko samih Windowsa, ali mislim da bi upalilo da preko Ubuntu Live CD-a pristupiš particiji na kojoj su ti podatci i odande ih iskopiraš na neku drugi ili na neki vanjski medij.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 23:54 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zaštita fajlova

ok tnx ljudi.. probat ću... ne odustajem od spašavanja... ak ima još netko neki prijedlog...

17 godina
neaktivan
RE: Zaštita fajlova

Ako nisi napravio backup svog ključa (ne lozinke) onda ne možeš nikako. Jer Windowsi generiraju drugačiji ključ za svakog usera bez obzira što se isto zovu i što je ista lozinka itd.

Za ubuduće, ako ti baš treba zaštita podataka ima boljih rješenja (npr. TrueCrypt) koja ne ovise o određenoj instalaciji Windowsa.

16 godina
neaktivan
Zaštita fajlova

Možeš probati sa take ownership. Isključiš Simple file sharing (CP -> Folder options -> view -> (mislim da je zadnja opcija) Enable simple file sharing makneš kvačicu.

Nakon toga odeš desni klik na folder -> Properties -> Security -> Advanced -> Owner -> Other -> (nadjes sebe) -> OK -> selektiras sebe na listi -> stavis kvacicu na replace owner on all subdirectories and files -> OK 

Mozda te nesto pita (npr. da stavis full control na tog usera) reci yes

Ako ti neda na tvom accountu, probaj kao Administrator.

Ovo možda neće raditi na enkriptiranom folderu.

Igrajte eRepublik - http://www.erepublik.com/en/referrer/Logaros
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 0:41 (Logaros).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zaštita fajlova

ok... svima vam puno hvala... ovo s ubuntu livecd radi... i mislim da ću uspjeti sve spasiti. jedan dio već jesam...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice