Winamp has stopped working!!!

poruka: 15
|
čitano: 3.466
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav momci,

Problem je sljedeći. 10 minuta playa mp3, nekad i manje, i winamp se crusha s porukom 'Winamp has stopped working'. Driveri reinstalirani od zvučne Asus Xonar DG, winamp reinstaliran isto (verzija. 5.666, Build 3516, x86), Windows 7 Ultimate. Razbit ću komp.

Ima tko kakav savjet?

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 16:44 (LogicusMPS).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: Winamp has stopped working!!!
LogicusMPS kaže...

.. Razbit ću komp.

Ima tko kakav savjet?
..

- kod razbijanja pazi na krhotine. .. ili koristi pravi winamp 2.x, čišći OS i sl. bar bez agenta ako već mora biti ultimaedišn.

možda bi bilo dobro provjeriti ispravnost PCa, temp, malware... no čarobna kugla ne radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
LogicusMPS kaže...

Pozdrav momci,

Problem je sljedeći. 10 minuta playa mp3, nekad i manje, i winamp se crusha s porukom 'Winamp has stopped working'. Driveri reinstalirani od zvučne Asus Xonar DG, winamp reinstaliran isto (verzija. 5.666, Build 3516, x86), Windows 7 Ultimate. Razbit ću komp.

Ima tko kakav savjet?

Hvala unaprijed.

Aj napravo ovak pa šta bude,Nevinašce prvo taj žbrljavi Winamp deinstaliraj i to napravi sa "Revo Uninstaler" kaj drugo.Kako se programi deinstaliraju sa Revo Uninstaler, za to imaš dolnji paket programa tam moš nač sve upute vezano za Revo Uninstaler.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kupio-novi-komp-kako-ga-odrzavati/122828.aspx?page=0&jumpto=2391074&sort=asc&view=flat

Nakon kaj torpediraš taj Winamp, onda isprobaj AIMP2(dolnji link) i to verziju iz 2008 godine jer i ja koristim taj AIMP2 na Windows 7.{#}

https://app.box.com/s/8ehzofstl3x0ngcp3d8l

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Aj napravo ovak pa šta bude,Nevinašce prvo taj žbrljavi Winamp deinstaliraj i to napravi sa "Revo Uninstaler"

A što će to točno dobiti sa Revom što neće sa klasičnim uninstallerom?

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
17 godina
rustweaver kaže...
rambox kaže...

Aj napravo ovak pa šta bude,Nevinašce prvo taj žbrljavi Winamp deinstaliraj i to napravi sa "Revo Uninstaler"

placebo, ponekad i djeluje... (ali neće ni škoditi, osim što je to još jedno smeće za čišćenje smeća.. KISS je bolji).

18 godina
rustweaver kaže...
rambox kaže...

Klasična Built-In deinstalacija je puno puta ništ koristi,Izlanuo se zato kaj danas imaš puno programa bolje reč smeča koja se zovu programi tu je poanta svega.{#}

ihush kaže...
rustweaver kaže...
rambox kaže...

placebo, ponekad i djeluje... (ali neće ni škoditi, osim što je to još jedno smeće za čišćenje smeća.. KISS je bolji).

Nema tu ništa neobičnog u praksi,Nevinašce instaliraj recimo cjeli Nero paket za prženje pa ga onda odi deinstalirat u Revo.Slobodno moš javit kasnije, šta je Revo počistil iza njega nakon šta je Nero rekel da je njegova deinstalacija gotova jel.Smijeh

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
rambox kaže...
..

Nema tu ništa neobičnog u praksi,Nevinašce instaliraj recimo cjeli Nero paket za prženje pa ga onda odi deinstalirat u Revo.Slobodno moš javit kasnije, šta je Revo počistil iza njega nakon šta je Nero rekel da je njegova deinstalacija gotova jel.Smijeh

-točno, ... ''ali nije'', krećeš od premise, da netko (ja, bar u primjeru) instalira soft (nakupinu smeća) koju zatim ide deinstalirati. Pravilo KISS.. (dalje znaš).{#} -tako, da, Revo pomaže, za korisnike koji su po defoultu bespomoćni ili samo klikaju next installove.

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Klasična Built-In deinstalacija je puno puta ništ koristi,Izlanuo se zato kaj danas imaš puno programa bolje reč smeča koja se zovu programi tu je poanta svega.{#}

Pretjeruješ. U velikoj večini slučajeva se obriše točno ono što i treba. Kao što je ihush rekao to je samo placebo. To "smeće" koje ostaje nakon uninstalacije ne narušava perfomanse računala.

Potencijalni nezgodni problemi mogu nastati samo kod zbrljane uninstalacije softvera koji se integrira duboko u sustav (antivirusi, driveri...). Winamp nije takav tip softvera. Ovo uninstaliranje Winampa Revom je kao ubijanje komarca bazukom.

Problema ne bi ni bilo da nema masovne instalacije i uninstalacije. Kada ti treba specijalizirani softver za uninstalaciju vrijeme je da se zapitaš zašto ti treba, odnosno zašto imaš potrebu toliko softvera uninstalirati. Odnosno problem je u korisniku ne u softveru.

U biti default permit i default deny način razmišljanja. Prečesto je ovo prvo u pitanju.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 19:15 (rustweaver).
16 godina

@ihush - Winamp 2.x? Misliš na stare verzije? OS je čist, provjeren antivirusom, malwarebytesom, defragmentiran, održavan. Tako da mi nije jasno, proba sam reinstal jedno 9 puta, vraća se na staru verziju winampa, reinstalira drivere od zvučne. Neznam više.

@rambox - Probavao sam ga uninstallat više puta sa IObit Uninstalerom 3, brisao ga iz registrija, opet isto. Evo sad odem po burek 10 minuta, ostavim namjerno da svira mp3, vratim se nazad, nema muzike, naravno, Winamp has stopped working.

Nemam ideje stvarno više šta bi moglo bit. Da navedem, problemi su se počeli javljat nakon što smo ja i prijatelj podešavali 'mikrofon' za online-gaming (mikrofon kamere pošto na headsetu nije radio). Ali neznam što bi moglo bit pošto su sami driveri od zvučne očišćeni i instalirani nanovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LogicusMPS kaže...

@ihush - Winamp 2.x? Misliš na stare verzije? OS je čist, provjeren antivirusom, malwarebytesom, defragmentiran, održavan. Tako da mi nije jasno, proba sam reinstal jedno 9 puta, vraća se na staru verziju winampa, reinstalira drivere od zvučne. Neznam više.
..

-da, stara verzija.

-čisti OS je bez nepotrebnih dodataka (za koje dobar dio usera ni ne zna da su tu, npr skype click to call, winamp agent, konstantno upaljeni razni messengeri, itd. Sve što može imati utjecaja na sistem ili zvuk.

-pošto se problem dešava samo s winampom (samo to navodiš, pogotovo ako ga 'ostaviš' neko vrijeme..), logično bi bilo tražiti uzrok povezan s driverima i audio karticom kao i sam winamp. Pošto problema u drugimm kombinacijama nema, ostaje winamp kao krivac. ... ali može biti i bilo koji drugi soft-postavka, ako što sad kažeš, mic-snimanje.. Ako reinstal winampa nije pomogao, tad je urzok taj drugi soft, vrati postavke ili podesi nešto u driveru..

-makni karticu i probaj s onboard.

-pošto se problem dešava kad ostaviš player... može biti i bilo koji drugi driver + power managment, jer ... automatika, sleep, se možda pokolju i ugase winamp. To bi značilo da je problem na sasvim drugoj strani.

-pravilo, eliminacijom moraš doći do odgovora. Npr eliminirati neki kvar hardwarea, bootaš neki live OS i vidiš kako radi... istovremeno si eliminirao utjecaj drivera, malvarea, utilsa... ako tad ima problema, onda je klasičan kvar (tad tražiš čega, zvučne, MBO, RAM..). Ako nema problema, onda eliminiraš soft, driver-utils-postavke... + power. Na kraju odustaneš od winampa. (ili koristiš 2.x). Danas više nema nikakvog posebnog razloga za winamp, osim nostalgije. Ako inzistiraš na winampu, tad se potrudi, testiraj, probaj.. ne možemo 'mi' s foruma, moraš to sam.. samo ćemo nabacivati ideje, pa ćorava kokoš-nešto ćemo ubost.{#}

16 godina

Hvala ti na opširnom odgovoru. Sve razumijem što govoriš. Sve ću razmotrit.

Evo textcopy od zadnja dva crash log-a (reliability history), ako to može išta pomoć.

Jutros u 09:05
Description
Faulting application name: winamp.exe, version: 5.6.6.3516, time stamp: 0x52aa753e
Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.6161, time stamp: 0x4dace5b9
Exception code: 0xc0000417
Fault offset: 0x00066812
Faulting process id: 0x1268
Faulting application start time: 0x01cf174713c5c03c
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.6161_none_50934f2ebcb7eb57\MSVCR90.dll
Report Id: 1792afd4-833c-11e3-8dda-001a926244ef

Jutros u 09:30

Description
Faulting application name: winamp.exe, version: 5.6.6.3516, time stamp: 0x52aa753e
Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.6161, time stamp: 0x4dace5b9
Exception code: 0xc0000417
Fault offset: 0x00066812
Faulting process id: 0xeb0
Faulting application start time: 0x01cf174aebcbb18c
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.6161_none_50934f2ebcb7eb57\MSVCR90.dll
Report Id: e1edb67c-833f-11e3-8dda-001a926244ef

Evo ovaj .dll koji sam boldao izgleda sumnjiv?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 10:29 (LogicusMPS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

instaliraj directx 90c redist, june2010. Provjeri dali postoji novji driver za tvoju zvučnu ili obrnuto ako koristiš najnoviji, probaj stariji.. winamp je po ovome posljedica, uzrok je driver ... ili powermanager koji pokušava ugasiti proces i sl. U opcijama ima (napamet) nešto kao powersaving pod playanjem multimedije... podesi (i isključi sve sleepove-hyber).

edit: ako imaš skiseljene windoze, SP1 je važan. Spominje se i AVG kao uzrok (možda false positive pa blokira taj .dll). Soft kao Revo ili CC mogu ponekad pomoći uklanjanjem neke postavke iz reg. ali jednako mogu ukloniti potrebnu postavku pa biti uzrok. Tako da ovisno o rezultatu-rješenju probaš i s reg.clinerima što Rabmox predlaže. (on to uvjek predlaže, dok ja predlažem KISS).

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 10:40 (ihush).
16 godina

DirectX je OK, s njim je radilo prije sve, šta se njega tiče nije sve je na mjestu. Najnoviji sam jučer instalira sa službene stranice.

Imam Aviru, da li se da kako provjerit jel blokira taj navedeni dll? Da probam sa TweakNow Power Cleanerom ili CC-om? Imaš link na KISS?

17 godina
LogicusMPS kaže...

DirectX je OK, s njim je radilo prije sve, šta se njega tiče nije sve je na mjestu. Najnoviji sam jučer instalira sa službene stranice.

Imam Aviru, da li se da kako provjerit jel blokira taj navedeni dll? Da probam sa TweakNow Power Cleanerom ili CC-om? Imaš link na KISS?

-mene moraš 'precizno čitati' napisao sam koji directx, 9.0c-june2010, ne najnoviji. (obično ga se dobije uz neku igru na CDu..)

-isključiš AV, vidiš dali je problem rješen.

-KISS je kratica, izreka, nije soft.

-izgleda, .. da je krivac winampov (b.5xxx) mp3.dll ... vjerojatno nije certificiran i sl. Treba instalirati neki codec pack koji će ga zamijeniti (možda..). Pošto su propali, možda prođe neko vrijeme dok se pojavi novija verzija koja popravlja stvar.

-pokušaj precizmo oderditi koji je to .dll (google winamp build..), deinstall winampa, brisanje tog dll-a (jer reinstall uvjek ostavi sys.fileove, novija verzija ostaje..) i tad instaliraj stariju verziju u kojoj je taj dll vjerojatno ispravan. Revo i sl. tu ne pomažu.

16 godina

Ok, idem isprobat sve šta si napisao, pa ćemo vidjet.

Riješeno - Vratio na 5.64 verziju, očistio registry CCleanerom i sad se ne ruši :)

Hvala momci na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 12:04 (LogicusMPS).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice