Utorrent problemčić

poruka: 14
|
čitano: 2.778
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

imam utorrent 1.7.7

sto je najbolje da upisem za maximum upload i download rate?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Utorrent problemčić

Ako nemaš flat smanji upload, da ti se ne troši previše promet.

Pa 0 je maximum

A o brzini kojom će ti skidat ovisi o seederima i leachersima, i naravno tvojoj brzini.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

imam flat

koji da upload stavim?????

15 ili 20 tak nešto

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2008 12:28 (yugomilicija).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

Pa zavisi kolko si "pošten".

Nitko te ne sili da ti uploadaš (osim ako si na privatnim trackerima).

Ja osobno isto imam flat i uvijek ostavljam upload na maximumu, nek ljudi skidaju. Ako sam ja od nekog nešto skinuo bilo bi fer da barem nešto od toga vratim.

Naravno, ako ti upload treba za nešto drugo, slobodno smanji...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Stavi 75% svog maksimalnog uploada koji imaš.

Dakle ako ti je maksimalni upload tvog internetskog paketa 25KB/s onda u u programu stavi 18.5KB/s kao maksimum.

Malo uploada ti treba za surfanje,mail, a koristi se i za skidanje.

BTW koristi i scheduler pa ako PC radi i dok tebe nema mozes staviti i opciju alternate upload when not downloading. Onda stavi 95% svog maksimalnog uploada.

To nije pravilo isklesano u kamenu, to je moja odokativna procjena koja se pokazala korektnom

16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

ja uvijek seedam kad imam priliku

ali kad skidam npr. cod 5 koji da onda stavim upload samo za taj torrent

0 0 hvala 0
17 godina
Utorrent problemčić

Ako stavis neki mali upload, onda ce ti i download biti ogranicen, bar je meni tako s utorrentom 1.8 (u general tab-u mi pise download limited, ili tako nesto). A meni su uvijek i up i download na unlimited.

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Satellite pro a300 1gt

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Postavi upload na 80-90% svoje brzine i download ce ti biti brzi.

• Bittorrent peers preferiraju druge peers koji uploaduju njima. U praktici izgleda ovako: Ako A i B leechaju isti torrent i A šalje podatke B velikom brzinom tada će i B pokušati raditi to isto A. Znači da brze upload brzine &će voditi do brzih download brzina.
  • Ako pogledamo kako TCP radi, kada A downloaduje nešto od B tada A mora "govoriti" B da je dobio podatke od njega. (Ovo se zove na engleskom acknowledgements - ACKs -, tako reći "Dobio sam!" poruke). Ako A kojim slučajem ne napravi to tada će B prestati slati podatke i čekati. Ako A uploaduje svojom maximalnom brzinom onda neće biti u mogućnosti da pošalje ACKs i onda će oni kasniti. Kada sve svedemo onda vidimo da velike upload brzine vode ka malim download brzinama.
16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

kako saznati svoj  maximalni upload?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net (google cuda radi:))

16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

mislim da imam s utorrentom većih problema

kad npr. imam 27 seedera is 78 leechera nikad mi nije veći download od 26 kb/s

dali je to u redu?

usput često mi se zna internet crashati ako skidam neprekidno 2 sata i k tome uvijek mi utorrent kaže:

Not Connectable

A firewall/router is limiting your network traffic.You need to open up a port so others can connect to you

Firewall mi je uvijek isključen a siguran sam da sam postavio norton da mi ne blokira utorrent

I naravno nikad nisam imao veću brzinu od 200 kb/s ma koliko god seedera i leechera bilo iako mi je max download 756 kb/s

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 13:58 (yugomilicija).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

No dajte pomagajte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
yugomilicija kaže...

mislim da imam s utorrentom većih problema

kad npr. imam 27 seedera is 78 leechera nikad mi nije veći download od 26 kb/s

dali je to u redu?

usput često mi se zna internet crashati ako skidam neprekidno 2 sata i k tome uvijek mi utorrent kaže:

Not Connectable

A firewall/router is limiting your network traffic.You need to open up a port so others can connect to you

Firewall mi je uvijek isključen a siguran sam da sam postavio norton da mi ne blokira utorrent

I naravno nikad nisam imao veću brzinu od 200 kb/s ma koliko god seedera i leechera bilo iako mi je max download 756 kb/s

To kaj ti imaš 27 seedera ništ ne znači, ovisi kolkom brzinom ti oni daju podatke, može ti se desit da ti netko daje brzinom od 100 kB/s, a ostali 1 kB/s... Ovo kaj ti javlja da ti firewall/router limitira promet nema veze sa tvojim firewallom, moraš si otvorit port u router-u, za to imaš u utorrentu stranicu na kojoj ima većina routera i kak se otvaraju portovi. Ak si mjeril na onoj stranici kaj ti je poviše ona mjeri u kb/s, a u utorrentu ti se brzina prikazuje u kB/s. Ak imaš od providera da imaš download 2 Mb/s, onda ti niti download ne može biti puno veći od 200 kB/s, max ti može u idealnim slučajevima bit 256 kB/s.
16 godina
neaktivan
Utorrent problemčić

prvo si skini  utorrent 1.8.1 i napravi ovako: odi u options->preferences, pod Connection stavi port 18523 i kvačice na sve osim Add a Windows Firewall nesto, pod bandwidth stavi max upload rate na 70 i maximum download rate 0, oni dolje brojevi: 1890, 2329 i 14 i kvačicu ispod, pod queueing prvo 60, pa 63 i to je uglavnom to. to sam ja napravio i sad su mi svi downloadi na max :D

|^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 11:22 (Inferno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice