imam utorrent 1.7.7
sto je najbolje da upisem za maximum upload i download rate?
imam utorrent 1.7.7
sto je najbolje da upisem za maximum upload i download rate?
Ako nemaš flat smanji upload, da ti se ne troši previše promet.
Pa 0 je maximum
A o brzini kojom će ti skidat ovisi o seederima i leachersima, i naravno tvojoj brzini.
imam flat
koji da upload stavim?????
15 ili 20 tak nešto
Pa zavisi kolko si "pošten".
Nitko te ne sili da ti uploadaš (osim ako si na privatnim trackerima).
Ja osobno isto imam flat i uvijek ostavljam upload na maximumu, nek ljudi skidaju. Ako sam ja od nekog nešto skinuo bilo bi fer da barem nešto od toga vratim.
Naravno, ako ti upload treba za nešto drugo, slobodno smanji...
Stavi 75% svog maksimalnog uploada koji imaš.
Dakle ako ti je maksimalni upload tvog internetskog paketa 25KB/s onda u u programu stavi 18.5KB/s kao maksimum.
Malo uploada ti treba za surfanje,mail, a koristi se i za skidanje.
BTW koristi i scheduler pa ako PC radi i dok tebe nema mozes staviti i opciju alternate upload when not downloading. Onda stavi 95% svog maksimalnog uploada.
To nije pravilo isklesano u kamenu, to je moja odokativna procjena koja se pokazala korektnom
ja uvijek seedam kad imam priliku
ali kad skidam npr. cod 5 koji da onda stavim upload samo za taj torrent
Ako stavis neki mali upload, onda ce ti i download biti ogranicen, bar je meni tako s utorrentom 1.8 (u general tab-u mi pise download limited, ili tako nesto). A meni su uvijek i up i download na unlimited.
Postavi upload na 80-90% svoje brzine i download ce ti biti brzi.
kako saznati svoj maximalni upload?
http://www.speedtest.net (google cuda radi:))
mislim da imam s utorrentom većih problema
kad npr. imam 27 seedera is 78 leechera nikad mi nije veći download od 26 kb/s
dali je to u redu?
usput često mi se zna internet crashati ako skidam neprekidno 2 sata i k tome uvijek mi utorrent kaže:
Not Connectable
A firewall/router is limiting your network traffic.You need to open up a port so others can connect to you
Firewall mi je uvijek isključen a siguran sam da sam postavio norton da mi ne blokira utorrent
I naravno nikad nisam imao veću brzinu od 200 kb/s ma koliko god seedera i leechera bilo iako mi je max download 756 kb/s
No dajte pomagajte
mislim da imam s utorrentom većih problema
kad npr. imam 27 seedera is 78 leechera nikad mi nije veći download od 26 kb/s
dali je to u redu?
usput često mi se zna internet crashati ako skidam neprekidno 2 sata i k tome uvijek mi utorrent kaže:
Not Connectable
A firewall/router is limiting your network traffic.You need to open up a port so others can connect to you
Firewall mi je uvijek isključen a siguran sam da sam postavio norton da mi ne blokira utorrent
I naravno nikad nisam imao veću brzinu od 200 kb/s ma koliko god seedera i leechera bilo iako mi je max download 756 kb/s
prvo si skini utorrent 1.8.1 i napravi ovako: odi u options->preferences, pod Connection stavi port 18523 i kvačice na sve osim Add a Windows Firewall nesto, pod bandwidth stavi max upload rate na 70 i maximum download rate 0, oni dolje brojevi: 1890, 2329 i 14 i kvačicu ispod, pod queueing prvo 60, pa 63 i to je uglavnom to. to sam ja napravio i sad su mi svi downloadi na max :D