Smrzavam se, a bome i zujim...

poruka: 5
|
čitano: 816
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

evo već neko vrijeme imam dosta iritantan problem s računalom. Naime računalo mi na mahove dosta često ima mini smrzavanja u rasponu od 1 do 2 sec.

Povrh toga kada dođe do tog dijela proizvodi nekakav zujeći zvuk, ne znam kako bi to opisao, kao da sa zvučnicima nešto nije u redu. Dosta je iritantno je se događa u igrama, na webu, tokom bilo koje aktivnosti na računalu.

Uglavnom za sada sam nanio termalnu pastu na gpu pa ću sada i na cpu iako temperature su mu uglavnom od 34 do 56 C ali znam da ponekad i programi za praćenje takvih situacija nisu baš točni.

Ima li tko kakvu ideju što bi moglo biti još ili ako je imao sličnih iskustava neka se javi. Cjenim pomoć i prijedloge i unaprijed puno hvala :)

P.S. Prijatelji misle da je možda do memorije ili diska.

Konfig je:

CPU: AMD FX-4300 Vishera 32nm Technology

GPU: monitor Philips 236VL (1920x1080@60Hz) 2047MB NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (CardExpert Technology)

Matična: ASUSTeK COMPUTER INC. M5A97 PRO (Socket 942)

Memorija: 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 722MHz (9-9-9-24) Corsair

Disk: 931GB Seagate ST1000DM 003-1CH162 SATA Disk Device (SATA) 33 °C
0B SATA Disk Device (SATA)

Nikola Grgić

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Smrzavam se, a bome i zujim...
BrotherBobo kaže...

Pozdrav ljudi,

evo već neko vrijeme....

Meni smrdi na napajanje, ali moguće i RAM i hard i još sto stvari.

Probaj komponetu po komponentu.

E da, iz kojeg dijela kompjutera dolazi zvuk? 

Ostavi stranice otvorene i osluhni.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 14:09 (fer-de-lance).
13 godina
neaktivan

Evo probao sam po You Tubeu pogledati neke savjete pošto imam win 10. Nađe se dobrih savjeta, uglavnom primjenio sam nešto vezano za stvari koje bi mogle opterećivati disk, grafiku i sam sustav.

Uglavnom restartam komp nakon promjena i upalim assassins creed. Ponovno mini freezovi i ne mogu ništa jer je neigrivo od tih freez/lagova. Kad nakon dva loada računalo radi ok, ništa živo ne trza, zuji, sve radi ok.

Mislim se možda je rješen problem, ali vrlo lako mi se može dogoditi isti proces, prvo frezzovi/lag pa opet sve radi normalno. Pomagajte ljudi :)

Nikola Grgić
13 godina
neaktivan

Evo izgleda da je sada sve ok. Pasta na cpu je pomogla uzeo sam Antec Formula 6. Ali ključni trenutak je bio kad sam isključio AMD Cool and Quiet opciju na matičnoj. Izgleda da kad sam updeata win 7 na 10 to je stvorilo probleme koje sam opisao. Tako barem govore na stranim forumima i na nekoliko guidea na you tubeu. To i ako netko ima još i uključenu fast boot opciju. Za sada je sve ok, ali javim ako se situacija bude mjenjala.

Nikola Grgić

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve radi sada odlično. Promjena paste i isključivanje AMD Cool and Quiet su izgleda pomogli. Hvala puno na savjetima

Nikola Grgić
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice