Promjena lokacije foldera

poruka: 9
|
čitano: 3.535
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ljudi jel moguce jedan folder prebaciti na drugu particiju??
Al ne mislim na bilo koji folder, nego konkretno recimo folder ''Users'' ili njegov podfolder...

Napravio sam dvije particije, jedna za Winse, druga za sve ostalo, pa mi downloadsi, dokumenti i sl. zauzimaju prostor windows particije, a htio bi to sve prebaciti na D... 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Desni klik na mapu, opcija Properties, kartica Location - vrijedi za mape za koje je dostupno (za User nije, ali zato je za Downloads)!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

my documents, my music, downloads i sl je moguce ali users folder cini mi se da nije moguce

start -> documents -> properties -> include a folder (odaberes novi folder na d disku) -> set save location

cini mi se da to tako ide, ovo vazi za win7

edit: kolega me prestigo

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 2:56 (peace_of_cake).

1 0 hvala 1
16 godina

Hvala momci ;)

0 0 hvala 0
17 godina

-uredniji nachin, na disku/particiji gdje prebacujemo, prvo kreirati users folder, nakon toga, sve/koje zelimo userske foldere muvamo, dovoljno (brze) pretipkavanjem slova lokacije, npr C: u D:..

paziti na neke zajednicke kao public/desktop.. moze se i njih preseliti.

Kasnije treba popraviti npr browser download, savegame.. u konkretnoj aplikaciji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina

Ej, uradio sam ovo i funkcionira, ali i dalje imam ''problem''

Uglavnom ja sam napravio dvije particijei prva je od 30 giga za windowse, jel to inace malo za njih ili??

Jer evo trenutno mi je ostalo svega 1.61 giga slobodno, a my documents, downloads, svi instalirani programi(osim drivera) su mi na drugoj particiji, ne znam sta ima uzima prostor na ovoj particiji?? 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Promjena lokacije foldera
Pezer kaže...

Ej, uradio sam ovo i funkcionira, ali i dalje imam ''problem''

Uglavnom ja sam napravio dvije particijei prva je od 30 giga za windowse, jel to inace malo za njih ili??

Jer evo trenutno mi je ostalo svega 1.61 giga slobodno, a my documents, downloads, svi instalirani programi(osim drivera) su mi na drugoj particiji, ne znam sta ima uzima prostor na ovoj particiji?? 

{#}...

-da, malo je.

-clean install (Sedmica-Osmica) x32 je cca 15GB x64 20GB. To su čisti fileovi.

Nakon tog, je potrebno za: temp (neodređeno, 10 i više), swap (ovisno o RAMu od 1:1 do 1:2) npr na 8GB toliko i više mada je realno tad nepotreban, +hyber još toliko.

na npr 8GB PCju si tim tempovima već potrošio 10-20GB... (to je ona razlika koja ti nedostaje).

-nakon tog, updateovi... tog se na npr Seven nakupi nekoliko GB.

-realno min, disk za noviji OS je 60-80GB tj polovica toga je zauzeto, druga polovica je neophodna za normalan rad.. tako treba napraviti particije ili još malo veće (to ovisi o korisniku, namjeni, aplikaciojama i znanju upravo ovih sitnica). ... 30GB je minimalni-minimum, 'tek da radi'.

-bez obzira na postavke, jedan dio instalacije (aplikacije) ide na sys.disk-windows. Poneke app (pogotovo igre) vole ignorirati postavke, npr za savegame.. pa ga bubnu na C:\...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Re: Promjena lokacije foldera

aha, hvala na detaljnom objasnjenu, sutra rusim winse i onda cu birnuti o tome...

Zbunilo me da mi je x32 sedmica 2 godine bez problema radila na 25 giga i ne lazem stvarno o tome, zato i jesam sad 30 ostavio za to uglavnom nema veze,nema jos nikakvih fajlova koje vrijedi cuvati, pa cu sutra rusit winse... 

16 godina
neaktivan

Eh da, ihush je u pravu...

Zbog toga i nisam kupio SSD od 60GB jer jednostavno nema smisla...

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice