Pozdrav,
neznam gdje da stavim ove probleme, ali mislim da uzrok leži u softveru. Imam 2 notebooka. ASUS K52N i HP Compaq 6710b. Na oba je instaliran (skinut) najnovij Windows 7 sa SP1 Home Premium. Sumnjam da je riječ o originalu za masnu lovu ili o kopiji. Zato jer se problem počeo dešavati na oba skoro istovremeno +/- 2 dana. A ja sigurno nisam sj*** oba u tako kratkom roku. Nema virusa, malwarea... NIČEGA. I to se sve postupno događalo. Iskreno, gade mi se ti Windows updatei svakog bogovetnog dana u tjednu. Blagdani, subota, nedelja, godišnji... Nemaju mira. Zaista ne razumijem te ljude koji rade tamo... Zar zaista nisu u stanju napraviti nešto kvalitetnije da ne treba dnevnu nadogradnju? Sramota za mirkosoft. Ako takav bude Win 8, morati ću izači iz svijeta računala. A završio sam za servisera. Dakle od kada je došao SP1, umjesto da poboljša (iskreno, pitam se što tako jako poboljšava? Jer meni netrebaju tamponi za svaki dokument da ga tobož nebi hakirali. Ja imam AV software i netraba mi njihova glupava zaštita), on ga sistematski usporava, za do 4-5 puta... Doslovce! Stvarno nevjerovatno. Problem je što na oba laptopa, procesor u mirovanju ima stalno EKG šiljke. Kao na slikama koje sam priložio. A da ne mrdneš mišem. Dakle stanje mirovanja! Čak sam pogasio gotovo sve moje (user) procese. I dalje je šiljio se. Temperatura je na ovome sa kojeg pišem normalna, a na ASUS-u je bila povišenija. Na ASUS-u sam instalirao Ubuntu, i kada sam htjeo instalirati proprietary drivere za grafičku, resetirao sam komp i sada ne da neće uči u Ubuntu, nego neće niti da se boota sa DVD-a. Dakle ne prepoznaje ništa. A u biosu se nama što za namještati puno. Sve sam pokušao i default. Neznam kako se oba mogu tako brzo kvariti (ASUS još pod debelom garancijom, ovo bi mu bio 4. PUT NA SERVISU!!!), a da ih koristim doslovce za dječje stvari. Internet, YouTube, forumi, chatovi, mail i to. Ajde da clockam za igre ili da visim po zahtjevnim aplikacijama. Ali ovako bi trebao raditi non stop bez gašenja barem godinu dana! I što sada? Stvarno nisam trebao instalirati taj SP1, koja glupost informatička! Umjesto da ubrza, on uspori! Jeli to update ili downdate? Ja sam čitao da se brojni ljudi tuže na ogromno usporavanje nakon SP1. Jeli bi pomoglo da instaliram ovaj Win7 iz kraja 2009. i da isključim apsolutno sve update do kraja! I što je to? Ja čistim kompove i održavam... Defrag, IoBit ASC, Norton, CCleaner, bla, bla... A ono sve sporije i sporije. Uopće mi se nesviđa to. Jer uočavam da što ga lošije tretiraš, to u biti bolje funkcionira! I što sada mogu sa onim ASUS-om? Da 4. put prčkaju po njemu? I što sa ovime, od kojega su slike? Ako je to normalno za računalo poslije SP1, ja se vračam na davnu inačicu Windowsa 7 bez glupavog updatea. Jer ja se još sječam dobrih starih vremena bez glupavog interneta, gdje se ljudi nisu fiksali MMO-sranjima i uništavali si život time. Kako je bio gušt odvaliti KKND: Extreme, Beavis & Butthead, avanture... BEZ UPDATEA, ONLINEA i tih bedastoća. I Playstation, sivac, sve igre radile sa manje grešaka od današnjih, a bile su 10 puta zabavnije. Nema veze... Ja oću da mi ne izbacuje svake minute ko papagaj: Not responding, Not responding, Not responding... Kao da ga koristim za pogon nuklearne bombe XD Sramota Mirkosoft... padaš sve lošije i lošije... u komercijalu i novac. Eto, što je sada zbilja tu normalno, a što ne? Što ne radi i što je solucija?
Molim pomoć, i složite se svi oko jednoga, a ne... Ja bi ovo, ja bi ono.
P.S. Stavio sam i aktivne procese na kompu!