Procesor se ponaša kao EKG? Nema boota?

poruka: 42
|
čitano: 7.369
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

neznam gdje da stavim ove probleme, ali mislim da uzrok leži u softveru. Imam 2 notebooka. ASUS K52N i HP Compaq 6710b. Na oba je instaliran (skinut) najnovij Windows 7 sa SP1 Home Premium. Sumnjam da je riječ o originalu za masnu lovu ili o kopiji. Zato jer se problem počeo dešavati na oba skoro istovremeno +/- 2 dana. A ja sigurno nisam sj*** oba u tako kratkom roku. Nema virusa, malwarea... NIČEGA. I to se sve postupno događalo. Iskreno, gade mi se ti Windows updatei svakog bogovetnog dana u tjednu. Blagdani, subota, nedelja, godišnji... Nemaju mira. Zaista ne razumijem te ljude koji rade tamo... Zar zaista nisu u stanju napraviti nešto kvalitetnije da ne treba dnevnu nadogradnju? Sramota za mirkosoft. Ako takav bude Win 8, morati ću izači iz svijeta računala. A završio sam za servisera. Dakle od kada je došao SP1, umjesto da poboljša (iskreno, pitam se što tako jako poboljšava? Jer meni netrebaju tamponi za svaki dokument da ga tobož nebi hakirali. Ja imam AV software i netraba mi njihova glupava zaštita), on ga sistematski usporava, za do 4-5 puta... Doslovce! Stvarno nevjerovatno. Problem je što na oba laptopa, procesor u mirovanju ima stalno EKG šiljke. Kao na slikama koje sam priložio. A da ne mrdneš mišem. Dakle stanje mirovanja! Čak sam pogasio gotovo sve moje (user) procese. I dalje je šiljio se. Temperatura je na ovome sa kojeg pišem normalna, a na ASUS-u je bila povišenija. Na ASUS-u sam instalirao Ubuntu, i kada sam htjeo instalirati proprietary drivere za grafičku, resetirao sam komp i sada ne da neće uči u Ubuntu, nego neće niti da se boota sa DVD-a. Dakle ne prepoznaje ništa. A u biosu se nama što za namještati puno. Sve sam pokušao i default. Neznam kako se oba mogu tako brzo kvariti (ASUS još pod debelom garancijom, ovo bi mu bio 4. PUT NA SERVISU!!!), a da ih koristim doslovce za dječje stvari. Internet, YouTube, forumi, chatovi, mail i to. Ajde da clockam za igre ili da visim po zahtjevnim aplikacijama. Ali ovako bi trebao raditi non stop bez gašenja barem godinu dana! I što sada? Stvarno nisam trebao instalirati taj SP1, koja glupost informatička! Umjesto da ubrza, on uspori! Jeli to update ili downdate? Ja sam čitao da se brojni ljudi tuže na ogromno usporavanje nakon SP1. Jeli bi pomoglo da instaliram ovaj Win7 iz kraja 2009. i da isključim apsolutno sve update do kraja! I što je to? Ja čistim kompove i održavam... Defrag, IoBit ASC, Norton, CCleaner, bla, bla... A ono sve sporije i sporije. Uopće mi se nesviđa to. Jer uočavam da što ga lošije tretiraš, to u biti bolje funkcionira! I što sada mogu sa onim ASUS-om? Da 4. put prčkaju po njemu? I što sa ovime, od kojega su slike? Ako je to normalno za računalo poslije SP1, ja se vračam na davnu inačicu Windowsa 7 bez glupavog updatea. Jer ja se još sječam dobrih starih vremena bez glupavog interneta, gdje se ljudi nisu fiksali MMO-sranjima i uništavali si život time. Kako je bio gušt odvaliti KKND: Extreme, Beavis & Butthead, avanture... BEZ UPDATEA, ONLINEA i tih bedastoća. I Playstation, sivac, sve igre radile sa manje grešaka od današnjih, a bile su 10 puta zabavnije. Nema veze... Ja oću da mi ne izbacuje svake minute ko papagaj: Not responding, Not responding, Not responding... Kao da ga koristim za pogon nuklearne bombe XD Sramota Mirkosoft... padaš sve lošije i lošije... u komercijalu i novac. Eto, što je sada zbilja tu normalno, a što ne? Što ne radi i što je solucija?

Molim pomoć, i složite se svi oko jednoga, a ne... Ja bi ovo, ja bi ono.

P.S. Stavio sam i aktivne procese na kompu!

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Procesor se ponaša kao EKG? Nema boota?

Kakvi updatei svaki dan? Updatei dolaze na drugi utorak svaki mjesec, osim ako trebaju izdati neki hitni update zbog neke ozbiljne sigurnosne rupe.

Kažeš da ti zauzeće procesora pretjerano skakuće dok ništa ne radiš, ali što ti ga koristi? Je li neki sistemski proces ili aplikacija za koju je kriv Microsoft ili je neki softver koji si sam instalirao? Moji Windowsi još uvijek rade jednako dobro kao kad sam ih instalirao 20.01.2010., uz cca 150 instaliranih aplikacija i redovito aktivnih 105 procesa.

15 godina
neaktivan

Haha, a jesi me nasmijao... {#}

Anyhow, probaj OVO.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
Pa ako su ti Windowsi od Mirkosofta onda nije ni čudno...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

Hvala vlad0!

Pomoglo je značajno, što sqam isključio tu glupost! U prilogu sam stavio procesor u mirovanju i kada sam počeo snippat sa snipping toolom. Ali se i osjeti brzina podizanja sistema i opčenito funkcioniranja. Zaista nevjerovatno!

Još sam gledao danas kod brata, ima Quad core i u mirovanju mu nejde preko 3%. No ipak ne razumijem Microsoft i njihovu politiku. Zašto ne naprave neki jednostavni edition Windowsa, bez ovakvih gluposti koje čovjeku ne trebaju (slušam muziku u 3rd party softwareu!!!). Zaista nevjerovatno! Načičkaju toliko bedastoča u običnom Home Premiumu, da zaista neznam što su načičkali u Ultimateu {#}. Užas! A ako uzmeš starter, nemožeš ni da pokreneš dva prozora. Bezveze. Trebala bi postojati kakva simple verzija... Ili lite {#} Sa onih {#} stranica. Možda ću i da probam, ako ima ko iskustva sa time? Jer ovdje od 10.000 procesa, tj. aplikacija, servisa i tih gluposti... Meni treba internet, LAN i MS Word, MS Excell, MS Powerpoint, a ne cijeli God paket Officea. Čoeče, ko da radiš za New York Times! A isto pljačkaju 1000 kuna skoro za original. Koji usput ne traje ni 4 godine, jer se majstori već sjete izdati 8, 9, 10 ili nešto... Zato moj brat još uvijek visi po zastarjelom XP-u.

Eto, hvala vlad0!

Jedino mi još ostaje nerazjašnjeno, zašto ASUS-ov laptop moj neće uopće da prepozna boot DVD? Dakle poslje ASUS loga sa AMD procom, ode na sljedeči ekran i blješće ovaj znak _, a DVD sasvim dobro pokreće ovaj moj drugi Lap. I onda se nakon 3 minute pokaže da umetnem boot CD i da stisnem nešto. A on je već unutra. Jeli moguće da su ga driveri od Ubuntua za grafičku "spržili"? Nemoguće, jer ako ništa Ubuntu ne traži ni kune! To nije ništa piratsko , skino ga sa službene stranice i spržio! Šteta da se još može spasiti taj notebook od servisa... Zaista bi bio zahvalan!

P.S. Ja sam nacrtao onu liniju, jer mi je smješno kako pada nizbrdo memorija, tj. oslobađa se.

Neopterećen Neopterećen
Malo ga zezam sa Snipping toolom :D Malo ga zezam sa Snipping toolom :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 20:33 (Scythe).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

prvo trebas shvatit da se neznas koristit widowsima i da mozda tu lezi tvoj problem..zanimljivo da ljudima win 7 guraju od prakticki dana izlaska do sada bez i jednog rusenja ili slicno.. uz instaliran samo microsoft security essentials..  (naravno orginal windowsi)

xfact
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa neznam se služiti budalaštinama... Koje su stavljene u te skidajuće verzije. Evo, kolege otamo mi rekli da gasim mnoge procese, jer zaista guše kompjuter. A zanima me za ASUS, zašto je rikno? I šta će mi koj k* sve te glupe networking stvari? Ko da sam kakav biznismen {#}

0 1 hvala 0
14 godina

Kratko i jasno,nije žvaka za seljaka.

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
=xfact= kaže...

prvo trebas shvatit da se neznas koristit widowsima i da mozda tu lezi tvoj problem....

-serviser? Možda bicikla?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Kratko i jasno,nije žvaka za seljaka.

ihush kaže...
=xfact= kaže...

prvo trebas shvatit da se neznas koristit widowsima i da mozda tu lezi tvoj problem....

-serviser? Možda bicikla?

Strašno smiješno čoeče {#}{#}. Meni se život ne vrti oko virtuale. Doduše je, duže vrijeme, dok nisam shvatio koliko je to blesavo, nadrk**** po kompovima cijelo vrijeme. Jedva sam se spasio od slonovske bolesti kompjutera i dioptrije -2.0. Meni ne treba kompjuter da živim u simbiozi sa njime. Meni trebaju ljudi, ali ne geek štreberci {#} A i nisam nešto profitiro sa tim tečajem. Ionako se ne traže niti sistemski inženjeri toliko, a kamoli neki obični serviseri. Od 15 polaznika, niko niš ne radi sa time. Tako da majstore živi u virtuali. Hvala Amen, ja sam shvatio da tandrk*** po wow-ovima i BF3 i COD 555 ne igra neko zadovoljstvo u mom životu. Pogotovo te žice i metali. Sorry, ja se ne palim na to {#}. Još su vrijedili ol'time sustavi i igre. Ali 2004+ ima svega 3-4 dobrih igara, a i software je jadan. Umjesto da izbacuju jedan svake 2-3 godine. Danas je to jedan svaka 2-3 tjedna. Zaista sam sretan što sam to shvatio još relativno mlad. Sa 22 godine, a ne da sam ovisnik o tome do 55 XD. Ne =xfact= ti neznaš čitati da sam napomenuo da me NE interesira 90% funkcija u Windowsu, Linuxu, Unixu, Mac OS-u, bla, bla... Sve što trebam je internet i mjuza. A hakerstvo je za luzere.

Stvarno čudo! Maknuo sam onaj glupi networking što je reko vlad0 i dalje radi WMP. Ko bi reko da takve gluposti stavljaju da uspore komjuter. Dosadi virtuala nakon 10 godina. Ja rađe odem se napucavat u Airsoftu nego u glupavim igrama gdje te čovjek upuca svake 2 sekunde. Kako zabavno {#}! Online igre = 0 bodova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 22:37 (Scythe).
14 godina
protjeran

Za nekoga kome ne trebaju geek streberci dosta si se pouzdao u njihovo znanje i jako brzo ih zamolio za pomoc. 

A taj tecaj za servisera koji si kao zavrsio...cestitam znas kako izgleda racunalo. Sad ti jos samo treba tecaj za operatera da te nauce kako ga upaliti i koristiti google :D

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eh, to sto tebe ne interesira tih 90% funkcija u OS-ovima ne znaci da one nisu potrebne i da ne trebaju drugima. K tome, hrpa tih stvari je potrebna da bi OS uopce radio, ali to kao netko tko se kuzi u racunala, naravno znas. Evo ti samo za primjer kako izgleda osnovni Linux kernel. Uklonis jednu stvarcicu iz toga i sve se raspada.

Glede ovog laptopa koji ne ucitava CD-e, ne, nije ti ga Ubuntu nikako sprzio, niti je to moguce. Jedino je moguce da je riknul CD citac (dakle, hardverski kvar) i da se to bas slucajno poklopilo s tim da si instalirao Ubuntu. Probaj neki drugi CD ubaciti, ako ne radi, e jbg, onda je citac otisao.

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne, nisam j rekao da mi ne trabaju. Daleko od toga. Takve naučnjake treba zvati i to je profesija. Samo kriva za mene. Hvala starcima, što su zaista stari, a ne neki 23. stolječe tip roditelja. Mene to uopće ne zanima, i ne pali. A zaista krajnjeg korisnika užasno interesiraju tvorci Windowsa, Winapa, Nortona... Iskreno boli ih bubreg, lijevi, u gornjem desnom kutu. Evo ja nikada nisam pamtio te creditse... I briga me. Samo znam da je to slabašno znanje kada se svaki dan nešto obnavlja. I kvari. I šteka. I crkava. I pregrijava. A ja sam barem natrpo komp sa valjda nevjerovatnih 5-6 aplikacija :O! I još ni to neće da pokreće. A iskreno, sve me manje i manje interesira elektrika i žice i nule i jedinice. Od prije danonoćnog igranja, sada nisam zavrtio u ovoj godini svega 3-4 igre, ako! I to su uglavnom nešto inteligentnije tekstualne avanture, nego ove glupave paf, paf, bam , bam... Bacam ti ovaj spell na nos pa će da ti izraste demon. Joj, pa to mi je dječje. Ili sam zaista prerastao to? Ali doduše ima susjed koji igra wow sa 26 godina, pa mu ne branim. Samo malo gay izgleda i govori ;)

13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Eh, to sto tebe ne interesira tih 90% funkcija u OS-ovima ne znaci da one nisu potrebne i da ne trebaju drugima. K tome, hrpa tih stvari je potrebna da bi OS uopce radio, ali to kao netko tko se kuzi u racunala, naravno znas. Evo ti samo za primjer kako izgleda osnovni Linux kernel. Uklonis jednu stvarcicu iz toga i sve se raspada.

Glede ovog laptopa koji ne ucitava CD-e, ne, nije ti ga Ubuntu nikako sprzio, niti je to moguce. Jedino je moguce da je riknul CD citac (dakle, hardverski kvar) i da se to bas slucajno poklopilo s tim da si instalirao Ubuntu. Probaj neki drugi CD ubaciti, ako ne radi, e jbg, onda je citac otisao.

Hmmm... Pa stvarno su mi smeče prodali. Saće lijepo da vrate sve, ovo nema smisla. Neznam za čitač, ali se još čuje kako radi. Sada ako ne očitava, zamijeniti će ga sa drugim, i to već po drugi put , a ja ga neću ni vaditi iz kutije jer ide na prodaju. Ali ovim "glupima", ne ColTech genijima poput vas, koji bi ga kupili samo za 100 kuna!

P.S. Hvala domagoj, sada ću se kloniti Linuxa ko đavo krsta! Nemogu taj kupus niti gledati, katastrofa! Puno hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 22:48 (Scythe).
16 godina
Scythe kaže...
..., bla, bla... Sve što trebam je internet i mjuza. ...

- potpuno se slažem. (s čitavim postom)

No ima i još poneka stvar koju trebaš (već samim pokretanjem teme)...

- ''glupi networking''... bravo!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Scythe kaže...

...

P.S. Hvala domagoj, sada ću se kloniti Linuxa ko đavo krsta! Nemogu taj kupus niti gledati, katastrofa! Puno hvala!

Da vidis kak tek izgleda Windows kernel (nazalost ne mozemo ga vidjeti jer je vlasnicki softver)... Mislim da bi i meni kao inzinjeru pozlilo...

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
17 godina
neaktivan

@ Scythe - e čovječe...oladi!...ovakvo buncanje već dugo nisam čitao

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 22:57 (Wolverine).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Scythe kaže...

...

Da vidis kak tek izgleda Windows kernel (nazalost ne mozemo ga vidjeti jer je vlasnicki softver)... Mislim da bi i meni kao inzinjeru pozlilo...

Ohladiti ću ja :D Jer sam poludio na te kanterine po soma eura! Ne ljutm se ja na vas. Već na ove gluposti koje ne rade kako treba. Jer da su zaista jednostavne kako vi FER-ovci kažete, pitam se kako jako malo ljudi nema probleme sa njima? Stalno se nešto kvari. I gaće mi traju duže da se ne pokvare. A jeftinije su 700 puta! Eto, kada nisam slušo starce da je virtuala bacanje vremena. Čekaj domagoj, kažeš da je Windows još kompliciraniji? Pa kakva je to glupost? Stavljaju slikice 2 godišnjih djeteta i lijepih trebi, a nitko od njih nezna niti lijevi klik kliknuti! Dobro onda domagoj, ti kao inžinjer možeš li odgovoriti koja je dumb-ass verzija OS-ova? Koja je pristupačna i nama, smrtnicima?

Samo se vi smijite meni {#}. Kažem vam da je bilo preko deset slučajeva kojima sam ja pomagao. I pomogao sam im. Koliko sam znao. A ovoj jednoj trebi zaista nisam mogo ništa. Neće da sluša! Barem se tješim da nisam prvi odozada {#}. A nije nitko od vas niti prvi od naprijed, jeli? Billy Gaytes {#}

17 godina
neaktivan
Scythe kaže...

Što bi ti da ženska radi kernel? {#}

Long live Open Source and GNU/Linux!
17 godina
neaktivan
Scythe kaže...
1domagoj1 kaže...
Scythe kaže...

...

Ohladiti ću ja :D Jer sam poludio na te kanterine po soma eura! Ne ljutm se ja na vas. Već na ove gluposti koje ne rade kako treba. Jer da su zaista jednostavne kako vi FER-ovci kažete, pitam se kako jako malo ljudi nema probleme sa njima? Stalno se nešto kvari. I gaće mi traju duže da se ne pokvare. A jeftinije su 700 puta! Eto, kada nisam slušo starce da je virtuala bacanje vremena. Čekaj domagoj, kažeš da je Windows još kompliciraniji? Pa kakva je to glupost? Stavljaju slikice 2 godišnjih djeteta i lijepih trebi, a nitko od njih nezna niti lijevi klik kliknuti! Dobro onda domagoj, ti kao inžinjer možeš li odgovoriti koja je dumb-ass verzija OS-ova? Koja je pristupačna i nama, smrtnicima?

Pa evo recimo Ubuntu Linux je pristupačan i jednostavan i vama smrtnicima.

15 godina
lzgr kaže...

U ovoj novoj verziji se malo zakomplicirao. Moja preporuka ide za slijedeće Linux-e: Arch, Slackware i Gentoo. Dobro dokumentirana instalacija samo slijediš upute i sve radi ko beba.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
lzgr kaže...

U ovoj novoj verziji se malo zakomplicirao. Moja preporuka ide za slijedeće Linux-e: Arch, Slackware i Gentoo. Dobro dokumentirana instalacija samo slijediš upute i sve radi ko beba.

Rekao je za smrtnike {#}

Ovo je za mene i tebe

15 godina
lzgr kaže...

Rekao je za smrtnike {#}

Ovo je za mene i tebe

Čovjek kuži stvari i brzo razmišlja s onakvim uputama nemože omanuti. Nakon instalacije će biti višestruko nagrađen.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
lzgr kaže...

Rekao je za smrtnike {#}

Ovo je za mene i tebe

Čovjek kuži stvari i brzo razmišlja s onakvim uputama nemože omanuti. Nakon instalacije će biti višestruko nagrađen.

Ma daj, vidiš da ovaj ima EKG u kompu i OS mu je od Mirkosofta {#}

17 godina
neaktivan
Scythe kaže...

... Čekaj domagoj, kažeš da je Windows još kompliciraniji? Pa kakva je to glupost? Stavljaju slikice 2 godišnjih djeteta i lijepih trebi, a nitko od njih nezna niti lijevi klik kliknuti! Dobro onda domagoj, ti kao inžinjer možeš li odgovoriti koja je dumb-ass verzija OS-ova? Koja je pristupačna i nama, smrtnicima?

...

Pristupacna vam je svaka verzija bilo kojeg OS-a, jer je za vas krajnje korisnike jedino bitno da mozete klikati po gumbicima i da to ima nekakav efekt i da nesto radi. Vas krajnje korisnike uopce nije i ne treba biti briga kak to izgleda i radi ispod haube. Svaki veci komad softvera je ispod haube uzasno kompliciran, a pogotovo ogroman softver kao sto je OS. Radi se o milijunima linija koda. Zasto bi te to zanimalo?

Isto tako, ako kupis auto, zanima te koliko brzo ide i kak se vozi. Znas da ga vozis pomocu gasa, kocnice, kuplunga, mjenjaca i volana. E to su ti gumbici u OS-u. A to, kak tocno taj auto ide, kak radi motor, sto se dogada unutar motora u svakom trenutku te voznje, to te nije briga. Isto tako te nije briga ni kako OS izgleda ispod haube.

Tak da, ne znam sto zelis tocno reci s izrazom "dumb-ass verzija OS-a"? Mislim, zna se sto cini OS, koji dijelovi i koje komponente, isto kao sto se zna sto cini automobil. Ti valjda zelis reci da bi nekakvu okrljastenu verziju OS-a koja nema sve ove dijelove koji se mogu recimo vidjeti na Linux kernel mapi? Onda isto tako mozes i iz auta izbaciti motor, pa ga voziti kao Kremenko, nositi ga trckarajuci okolo. {#}

13 godina
neaktivan
lzgr kaže...
Scythe kaže...

Što bi ti da ženska radi kernel? {#}

Izgr... Čovječe kako me čitaš! {#} Kakav HotCatLux, ha? Jooo... Još da ima kakve dobre slikice na njemu. Ne trebaju biti obnažene! Kakav kvalitetan support, hot line (di vam je onaj slinavi smajlić? {#})

1domagoj1 kaže...
Scythe kaže...

... Čekaj domagoj, kažeš da je Windows još kompliciraniji? Pa kakva je to glupost? Stavljaju slikice 2 godišnjih djeteta i lijepih trebi, a nitko od njih nezna niti lijevi klik kliknuti! Dobro onda domagoj, ti kao inžinjer možeš li odgovoriti koja je dumb-ass verzija OS-ova? Koja je pristupačna i nama, smrtnicima?

...

Pristupacna vam je svaka verzija bilo kojeg OS-a, jer je za vas krajnje korisnike jedino bitno da mozete klikati po gumbicima i da to ima nekakav efekt i da nesto radi. Vas krajnje korisnike uopce nije i ne treba biti briga kak to izgleda i radi ispod haube. Svaki veci komad softvera je ispod haube uzasno kompliciran, a pogotovo ogroman softver kao sto je OS. Radi se o milijunima linija koda. Zasto bi te to zanimalo?

Isto tako, ako kupis auto, zanima te koliko brzo ide i kak se vozi. Znas da ga vozis pomocu gasa, kocnice, kuplunga, mjenjaca i volana. E to su ti gumbici u OS-u. A to, kak tocno taj auto ide, kak radi motor, sto se dogada unutar motora u svakom trenutku te voznje, to te nije briga. Isto tako te nije briga ni kako OS izgleda ispod haube.

Tak da, ne znam sto zelis tocno reci s izrazom "dumb-ass verzija OS-a"? Mislim, zna se sto cini OS, koji dijelovi i koje komponente, isto kao sto se zna sto cini automobil. Ti valjda zelis reci da bi nekakvu okrljastenu verziju OS-a koja nema sve ove dijelove koji se mogu recimo vidjeti na Linux kernel mapi? Onda isto tako mozes i iz auta izbaciti motor, pa ga voziti kao Kremenko, nositi ga trckarajuci okolo. {#}

E da, mogao bi to napraviti sa autom :D heheh... Ne, da to sam mislio... Kako da objasnim profićima? OS za nas kojima je komp mašina, a ne cura ili dečko (jer nisam homofob!). Dakle koji bi bila upakiran sa codecima (što video, što audio) i flashovima, javama, frameworksima, silverlightima, pdf readerima, netom, a ostalo mogu ja skinuti po želji. Najbolje da vam opišem kao napredniju verziju PS3, XBox360. Samo da ne bude naglasak na igrama, već na internetu, multimediji... I naravno da je napravljen za kante, računala, PC, laptope... Kako god se zvali. A da nije nekakav glupavi iPad ili ikakav pad.

17 godina
neaktivan

ano 

Zgodno si si ti to zamislio, ali nece ici zbog autorskih prava, stekalo bi to sve upakiru jedan os itd

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Scythe kaže...
E da, mogao bi to napraviti sa autom :D heheh... Ne, da to sam mislio... Kako da objasnim profićima? OS za nas kojima je komp mašina, a ne cura ili dečko (jer nisam homofob!). Dakle koji bi bila upakiran sa codecima (što video, što audio) i flashovima, javama, frameworksima, silverlightima, pdf readerima, netom, a ostalo mogu ja skinuti po želji. Najbolje da vam opišem kao napredniju verziju PS3, XBox360. Samo da ne bude naglasak na igrama, već na internetu, multimediji... I naravno da je napravljen za kante, računala, PC, laptope... Kako god se zvali. A da nije nekakav glupavi iPad ili ikakav pad.

Svaka user friendly Linux distra dolazi sa svime nabrojanim (osim codecima i Javom, ali zato je tu Linux Mint koji i to ispravlja) i moze se pokrenuti na dobrom dijelu kanti (u doslovnom smislu, u usporedbi s danasnjim racunalima).

Isto tako, ako se ne varam, a moguce da sam u krivu, i OS X dolazi sa vecinom predinstaliranih stvari.

Jedino Windowsi ne, a i ono sto dode sa njima je zesce smece. A ne dolaze zbog zna se cega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 0:29 (1domagoj1).
15 godina
neaktivan

Scythe fakat malo ohladi. Kupi si PRAVE Windowse i instaliraj. Ovi skinuti znaju bit sranja sa predinstaliranim antivirusima, fotošopima, akrobat riderima i ostalim sranjima koja samo seru i opterećuju komp jer se pale na boot-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
haha, boot je najmanji problem, windowsov problem lezi u registriju.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice