Pomoć Hitno!!HP 6720s

poruka: 16
|
čitano: 5.797
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Pomoć Hitno!!HP 6720s

Kupio sam navedeni laptop koji je novi kupljen sa freeDOS-om. u biosu prepoznaje disk, ali kada pustim instalaciju winXP javi mi da nije prepoznao niti jedan disk u kompu i da provjerim jel prikopćan disk.

Nakon toga ja probam isključim "SATA Native Mode"-"Disable". I pokrenem Boot i sve prođe,napravim si jednu particiju od kolko može (NTFS),a prije toga već ima napravita jedna particija na kojoj je FAT32,

stavim da se instalira windows XP na onu particiju NTFS.Instalira se i onda se restartira laptop,i ja sve pustim i pojavi se ""NTLDR is missing,,Press any key to restart"" ! Onda stisnem tipku bilo koju i pojavi se ovo ::  Non-System disk or disk error replace and strike any key when ready! Molim Pomoć!

Q6600 2,4 Ghz 2GB RAM DDRII(667Mhz) ATI Radeon x1950pro 512 segate 320 gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć Hitno!!HP 6720s
Robi959 kaže...

Kupio sam navedeni laptop koji je novi kupljen sa freeDOS-om. u biosu prepoznaje disk, ali kada pustim instalaciju winXP javi mi da nije prepoznao niti jedan disk u kompu i da provjerim jel prikopćan disk.

Nakon toga ja probam isključim "SATA Native Mode"-"Disable". I pokrenem Boot i sve prođe,napravim si jednu particiju od kolko može (NTFS),a prije toga već ima napravita jedna particija na kojoj je FAT32,

stavim da se instalira windows XP na onu particiju NTFS.Instalira se i onda se restartira laptop,i ja sve pustim i pojavi se ""NTLDR is missing,,Press any key to restart"" ! Onda stisnem tipku bilo koju i pojavi se ovo ::  Non-System disk or disk error replace and strike any key when ready! Molim Pomoć!

u biosu stavi na auto trazenje hdd uglavnom u biosu ga moraš ukljućiti i iskljući id za hdd
MB-Gigabyte-EX58-EXTREME,s1366 DDR III,Core i7 965-4×3.2Ghz 1333Mhz, DDR III-Crosair,TWIN3X4096 (2×2Gb)-NVIDIJA (GF_GTX280 ×2) Power Corsair HX1000W, HDD Seagate ST31500341AS (2×1.5TB) T,T-VD4000BWS Kanddalf
17 godina
neaktivan

Treba li ti ta fat32 particija? Ako ne onda je formatiraj u ntfs pri instalaciji jer se dogodilo ovo: windoze su se instalirale na ntfs particiju  a MBR (master boot record) sektor je  na fat32 particiji koja je aktivna particija

u tvome slučaju (a jedino sa nje se mogu dignut windoze)  i tu je free dos.

Pošto windoze nisu stavile novi MBR koji mora bit na početku diska (ili je problem baš u FAT na početku i NTFS na ostatku ili je sa MBR-a pogrešan pokazivač gdje se nalazi NTLDR (New Technology Loader) datoteka), uglavnom da

ne tehniciramo previše ponovi instalaciju ,obriši sve particije (naravno ako ti ona fat32 ne sadrži nešto bitno) formatiraj i sumnjam da će bit problema.

17 godina
neaktivan
jamar kaže...

Treba li ti ta fat32 particija? Ako ne onda je formatiraj u ntfs pri instalaciji jer se dogodilo ovo: windoze su se instalirale na ntfs particiju  a MBR (master boot record) sektor je  na fat32 particiji koja je aktivna particija

u tvome slučaju (a jedino sa nje se mogu dignut windoze)  i tu je free dos.

Pošto windoze nisu stavile novi MBR koji mora bit na početku diska (ili je problem baš u FAT na početku i NTFS na ostatku ili je sa MBR-a pogrešan pokazivač gdje se nalazi NTLDR (New Technology Loader) datoteka), uglavnom da

ne tehniciramo previše ponovi instalaciju ,obriši sve particije (naravno ako ti ona fat32 ne sadrži nešto bitno) formatiraj i sumnjam da će bit problema.

tako je bilo i meni sa hp6715b,pobrisao sam dos te je nakon toga instalacija windowsa uspjela.
meni ta fat32 particija nije sadrzavala nista sta mi je trebalo.
q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
16 godina
protjeran

Ta particija je jako mala negdje oko 5 GB i kad ju hoću obrisati piše  da sadrži sve važne podatke od sistema itd.

17 godina
neaktivan

Evo ti link na jedan moj post vezan uz sličan problem.

Boot problem

Možda ti pomogne ili da odgovor na tvoje pitanje.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
protjeran

Probao instalirati na tu partcijiu FAT 32 koja kao ima važne sistemske podatke i pojavljuje se stalno ovo NT

16 godina
protjeran

Probao instalirati na tu partcijiu FAT 32 koja kao ima važne sistemske podatke i pojavljuje se stalno ovo NTLDR is missing!! Ili da jednostavno instaliram Vistu!

17 godina
neaktivan

ja sam tu fat32 particiju stavio u NTSF sistem pa onda stavljo windowse.a neznam zasto ti nemozes brisat,

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
16 godina
neaktivan

Skini si sa neta Hirens boot cd na njemu imas dosta alata sa kojima "sredis" disk i particije.

17 godina
neaktivan
Robi959 kaže...

Probao instalirati na tu partcijiu FAT 32 koja kao ima važne sistemske podatke i pojavljuje se stalno ovo NTLDR is missing!! Ili da jednostavno instaliram Vistu!

Vista bi mogla bit riješenje, ali ako baš očeš XP sa tim modelom je situacija malo kompliciranija iako ne nerješiva. Najbolje je sa n-Lite napravit slipstrem instalaciju sa driverima.
Iako možeš bez problema obrisat tu fat particiju bez obzira šta ti javlja da su tu važni sistemski fajlovi (ipak je OS na njoj pa makar i FreeDOS) kod drivera za taj laptop šta
se tiče XP-a često ne radi Ethernet port. Nedavno je HP to sredia iako je potreban update biosa (pogledaj koji imaš) i evo link sa objašnjenjem i linkovi za bios idrivere (HP stranica)

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=pl&taskId=125&prodSeriesId=3442832&prodTypeId=321957&objectID=c01185888
16 godina
protjeran

Instalirao sam Vistu Ultimate i radi! E sad me zanima odakle da skinem DRIVERE ZA VISTU!???Znači Chipset,od grafičke,itd!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 18:55 (Robi959).
17 godina
Robi959 kaže...

Instalirao sam Vistu Ultimate i radi! E sad me zanima odakle da skinem DRIVERE ZA VISTU!???Znači Chipset,od grafičke,itd!

Vista Ultimate Extras i od tamo stavljaš kvačice i samo se instalira ;)
Kublach
16 godina
protjeran

De možete molim vas naći neku stranicu za DRIVERE ZA VISTU za hp 6720s !!

17 godina
Robi959 kaže...

Robi959 kaže...

De možete molim vas naći neku stranicu za DRIVERE ZA VISTU za hp 6720s !!

Haaaalo ???? Kažem Vista Ultimate Extras i tamo dobiješ SVE DRIVERE I SVE NADOGRADNJE I SAMO STAVIŠ KVAČICU na sve osim na one silne jezike i klikneš INSTALL.
Kublach
16 godina
protjeran

Jel to negdje na netu ili na na laptopu?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice