Boot problem

poruka: 8
|
čitano: 4.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Boot problem
pitanje

Pozz Ekipa

Imam jedan problemčić -> kada bootam windoze u boot screenu mi se pojavljuju dvije opcije, jedna da boota windoze, koji su ok i funkcioniraju savršeno, a pojavljuje se i opcija windoz setup...zaostali dio setup-a neuspjele instalacije windoza, i sad ukoliko ja u roku od 3 sec ne prebacim da diže ove normalne i funkcionalne windoze on digne taj setup, koji me (inaće) vrati na restart kompa (rekoh već da je to neslavni pokušaj reinstala win.).  E sad, ja bih taj setup htio maknuti, da me stalno ne zahebava, tj da nemoram u roku tih 3 sec prebacivati na normalne windoze! Načuh da je riješenje možda u enviromental varialbes, kod kojih bi se to dalo srediti aka ukloniti. E sad, niti ja znam kak doći do tih enviromental varialbes niti da li je to pravo riješenje paaa pitam vas! Inače radi se o xp-u! Plizz HelP !

AMD Athlon x2 6400+ @ 3,2 // HD 3870 OC // 2 GB DDR2 OCZ 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Boot problem
prihvaćeno rješenje

SmijehDobra Vece sinko..Smijeh

1.Desni klik na "My Computer" = "Properties" ;

2."Advanced" = "StartUp and Recovery" - Klikni na "Settings" ;

3.E sad,Tamo kade pise "Time to display list of operating systems" = unesi VISE od 3 sekundaNamigiva ;

4.Klikni na : "To edit the startup options file manually,click edit." I klikni na EDIT = Obrisi neuspesni operativni sistem & U`R ALL DONE.

SmijehPozz...

Sentient Hyper Optimized Data Access Network
17 godina
neaktivan

Jedan mali osvrt na gornji post.. Sve ok, samo pripazi što brišeš u točki 4, jer postoji mogućnost da nećeš moći dignuti OS ako obrišeš krivu liniju..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
autorov komentar

grrrr...upravo to se i dogodilo!! Izgleda da sam jedan redak previše izbrisaoPlač  I sad, naravno, ne mogu bootati windoze! Mislih napraviti new instal pa opet naletjeh na problem! Kad instalacija dođe do dijela di biram repair ili nastavak new instalacije, koju god opciju odaberem pojavi se plavi ekran na kojem pise nest u stilu da setup nije pronašao niti jedan instalirani hdd i da se instalacija nemože nastaviti, kao moguće je da nisu dobro spojeni i ustekani u struju (a 100% jesu) i da je moguće da je to zbog korupcije diska pa da ga chekam...! dajkle, u biosu mi prepoznaje disk a kad započne instalacija onda ne...twisted! Pokušao sam staviti drugi disk i javlja se ista stvar! Pokušao sam kombinaciju, spojit oba diska i opet ista stvar! Fkt ne kužim..  sve mi miriši na to da je u biosu nešt krivo podešeno, pa sam probao resetirati bios, stavio sve na defolt i opet ista stvar...! Zbilja me ubija u pojam Izlanuo se Imate li Vi kakve ideje?

17 godina
neaktivan

Pričekaj malo da provjerim nešto pa ti javim..

UPDATE:  evo, našao sam:

http://www.tech-recipes.com/rx/483/xp_repair_fix_master_boot_record_recovery_console

Ako to ne radi, probaj ovo:

http://www.ambience.sk/fdisk-master-boot-record-windows-linux-lilo-fixmbr.php

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2008 11:26 (ferovca1).
17 godina
neaktivan
Boot problem
autorov komentar

Ova prva opcija mi ne pomaže, jer nemogu pristupiti recovery-u, opet se javlja onaj plavi ekran! A koliko sam shvatio ova druga opcija podrazumjeva da skinem taj prog, nasnimim na disketu i pokrenem kada me u recoveryu zatraži?  nemam flopy niti disketu, će to raditi preko cd-a? I da, očito da je problem negdje u postavkama biosa kad ga isti prepoznaje a prilikom instalacije ne...samo neznam na koje bi to dijelove biosa trebao pripaziti tj koje postavke bi mogle uzrokovati tak nešt...??? Naglašavam da je 1.boot device cd 2. hdd!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2008 14:05 (mstaracm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mstaracm kaže...

Ova prva opcija mi ne pomaže, jer nemogu pristupiti recovery-u, opet se javlja onaj plavi ekran! A koliko sam shvatio ova druga opcija podrazumjeva da skinem taj prog, nasnimim na disketu i pokrenem kada me u recoveryu zatraži?  nemam flopy niti disketu, će to raditi preko cd-a? I da, očito da je problem negdje u postavkama biosa kad ga isti prepoznaje a prilikom instalacije ne...samo neznam na koje bi to dijelove biosa trebao pripaziti tj koje postavke bi mogle uzrokovati tak nešt...??? Naglašavam da je 1.boot device cd 2. hdd!

Ono što mi se čini prema tvom postu.. prvo rješenje je klasično rješenje sa fixmbr opcijom.. i ono radi,
Ono što sam shvatio u tvom postu je da si vjerojatno otišao u Automated System Recovery.. što ti ne treba.

Po meni bi trebao slijedeće :
1.) Windows XP CD
2.) Ako je disk IDE, zanemeri broj 2, a ako imaš SATA disk, pronađi drivere (obično neka disketa koju si dobio uz komp) - trebat će ti odmah na početku kad te Windowsi pitaj za F6 .. SATA i RAID drivers (Obični, tj. "čisti" CD Windowa NEMAJU drivere za SATA diskove - i iz toga razloga se niti ne vide kasnije u procesu za instalaciju), pa ubaci disketu i nastavi dalje do početka instalacije kao da ćeš napraviti instalaciju
3.) Kad se pojavi ono Welcome to to Setup, bla bla nešto još.. dolje ti piše R=Repair.
4.) Pritisni slovo R i uđi u Recovery Consolu (trebaš dobiti crni ekran poput command prompta u DOS-u s nekim opisom)
5.) ukucaj fixmbr i pritisni enter, pa kad te traži da potvrdiš ukucaj y
6.) ako je sve dobro prošlo, dobiješ neki opis i poruku da je novi master boot sector uspješno zapisan..
7.) rebootaj računalo i to bi trebalo biti to.

Nadam se da će ti pomoći, ako nisi već našao rješenje.

Lijep pozdrav.
UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
Boot problem
autorov komentar

Evo, da vas obavijesti kako sam riješio problem Cool

Dakle, probleme je uzrokovala prašina koja se nakupila na utorima, nakon propuhavanja ploče i ostalih konektora - kablova problem je nestao, windozi su se normalno instalirali i sve je proradilo! JeeeJ !!  Naravno THNX to 70R4N, ferovaca1 and Prometej na konstruktivnim prijedlozima, imate BIG RESPECT od mene! PozzNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice