Onemogucena defragmentacija. :(

poruka: 11
|
čitano: 6.157
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Postovanje, nadam se da postam na pravo mjesto.

Dakle, imam dvije particije i ne mogu uopce napraviti defragmentaciju c: particije, na kojoj su win xp, i to traje vec jako dugo. Dobijem poruku da je to nemoguce, te da prvo napravim chdsk, tj. da je on na kalendaru predvidjen, pa cu kao poslije toga moci napraviti defragmentaciju. No na kalendaru mi nema nista. I nista sto napravim ne pomaze. Komp mi je u zadnje vrijeme malo sporiji, bojim se da je jedan od uzroka i ta nemogucnost defragmentacije.

Ako bi itko mogao napisati koji savjet ili rjesenje glede uzroka problema, te naravno rješenja tog problema, bio bih jako zahvalan. :)

I da, koji bi mogli biti uzroci za nemogucnost uopce otvaranja firewall prozora u control panelu? Htio sam ga iskljuciti neki dan, ne mogu ni pokusati.

Zahvaljujem. :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Probaj pokrenuti chkdsk ručno. Pod Start pokreneš Run... i upišeš "cmd". Trebao bi ti se otvoriti novi command-line prozorčić. U njega upiši "chkdsk c:". Možeš dodati i parametre /f i /r. /f će automatski popraviti greške (ako ih nađe), a /r će pronaći loše sektore (bad sectors) i pokušati vratiti podatke koji su bili na njima. Naredba sa tim parametrima izgleda ovako: "chkdsk :c /f /r". Restartaj komp i pri paljenju chkdsk će se pokrenuti. Proces može potrajati, pa ti ne bih preporučio da radiš ovo ako si u stisci sa vremenom. Javi kako prođe, pa ćemo vidjeti u čemu je problem.

BTW: Sve tekstove koji su u navodnicima treba utipkati bez istih.

U vezi firewalla, ne bih znao kako pomoći, sorry! Izlanuo se

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2008 12:30 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Onemogucena defragmentacija. :(

Kod firewalla - da li je onemogućena opcija uključivanja firewalla ili ti klikneš mišem a odgovor je kako

firewall ne može biti uključen jer nije startan servis ..... i sad slijedi naziv servisa.

Meni nekako izgleda kao da ćeš morati re-instalirati windowse.

17 godina
neaktivan

Stavi ScreenShot da vidim kakva je greska u pitanju....

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala, staviti cu slike cim prije, pa da vidite. Pokusao sam i rucno pokrenuti chdsk, no ne moze. Kad to pokusam, kaze mi da ne mogu jer mi je vec na kalendaru ili tako nesto. Glede firewall, ne mogu uopce otvoriti prozor sa firewallom.

I ja mislim da mi je najbolje da sve skrshim, pa ponovo instaliram os.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2008 14:00 (glas_razuma).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da, slažem se, po ovome mi se čini da bi trebao reinstalat Winze.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

gle, ja sam imao skoro istih problema kao ti. nisam mogao defragmentirati, pa mi kaže da trenutno nije moguće i tak. uglavnom raspad sistema. ja bi ti preporučio format c:. onda imaš sve novo i miran si.

17 godina

A jesi li pokušao defragmentisati disk sa programima tipa Disk Defrag http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag (besplatan) ili O&O Defrag 10 http://www.oo-software.com/home/en/ (trial, plaća se) ?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Mislim da su mu Winzi otišli jer ako je problem samo u defragmentaciji, onda bi mu radila naredba chkdsk.

0 0 hvala 0
17 godina

Jesi siguran da imas dovoljno mjesta na C: disku. Znan da zvuci banalno ali Defragmenter ti nece dati da defragmentiras ako nemas odredjen postotak diska slobodno... Obrisi temp fajlove, oslobodi malo disk pa pokusaj opet.

A to usporavanje nakon nekog vremena... pa to su windowsi, nista cudno :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jesi siguran da imas dovoljno mjesta na C: disku. Znan da zvuci banalno ali Defragmenter ti nece dati da defragmentiras ako nemas odredjen postotak diska slobodno... Obrisi temp fajlove, oslobodi malo disk pa pokusaj opet.

A to usporavanje nakon nekog vremena... pa to su windowsi, nista cudno :)

To sam bas i ja posao reci.. ne da ti defregmentirati ako nemas dovoljno mjesta na disku..barem mS deframgenter..ali uvijek mozes probati sa drugim defragmenterima..ako oni mogu, nesto je do ms defragmentera
Sve što možeš sad ostavi za kasnije
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice