MSN problem (8100030d)

poruka: 12
|
čitano: 6.179
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
MSN problem (8100030d)

pozdrav svima!

dakle.. imam problem kod msn-a.. konkretnije, Live Messenger ver 2009 (ovaj najnoviji) Build 14.0.8064.206

i javlja mi error da se ne može prijavit da je service temporarily unavailable (error code 8100030d)...

eh sad.. ja sam proguglao za taj error code i pišu svugdje svakakva riješenja

http://msn-errors.blogspot.com/2007/04/fix-8100030d-messenger-error.html

izvadak iz te stranice

- Double click on the clock in the taskbar and make sure the system clock is set correctly.
- Disable Zone Alarm
- Register softpub.dll using the regsvr32.exe tool.Click Start, and then click Run.
- In the Open box, type regsvr32 softpub.dll and then click OK.
- Do the same for the following regsvr32 wintrust.dll, regsvr32 initpki.dll, regsvr32 MSXML3.dll.
- Restart Windows Live Messenger.

moji postupci:

- vrijeme mi ide normalno tak da tu nemam problema.. probao sam vratit natrag tjedan dana, al svejedno ništa

- ne koristim zone alarm

- softpub.dll sam registrirao

- ali ove ostale neće registrirat.. također mi javlja error:  The module "wintrust.dll" was loaded but the call to DllRegisterServer failed with error code 0x80070005

- the module "initpki.dll" failed to load. make sure the binary is stored at specified path or debug it to check for problems with the binary or dependent .DLL files

- the module "MSXML3.dll" was loaded but the call to DllRegisterServer failed with error code 0x80070005

- restartao sam WLM

na microsoftovom blogu http://messenger-support.spaces.live.com/blog/cns!8B3F39C76A8B853F!13937.entry

piše da moram pobrisat neke file-ove, to sam i napravio.. al opet ništa

jel bi vam možda pomoglo da vam kažem da koristim Win7? WLM sam naknadno skinuo... jel bi to možda bila greška u programu s obzirom da je beta il ima toga i na prijašnjim verzijama WLM-a?

hvala!

I reče Bog - neka bude svjetlo... I woila - žarulja zasvijetli i vidje Bog da je dobro, pogladi se po trbušćiću, zavali se u fotelju i nagradi se friškom pivom...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 14:19 (HBomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: MSN problem (8100030d)
i beta msn-a i beta os-a na kojem se izvršava...

mislim da je problem u winu 7 jer još nije do kraja izglancan pa je normalno da ima problema s nekim programima
17 godina
neaktivan

sigurno?
kak mi je onda normalno radio već tjedan dana? Neodlučan

I reče Bog - neka bude svjetlo... I woila - žarulja zasvijetli i vidje Bog da je dobro, pogladi se po trbušćiću, zavali se u fotelju i nagradi se friškom pivom...
17 godina

Imao sam isti problem kada sam prvi put instalirao Win 7 i MSN na njega. No meni nije nikako radilo od samog početka. Isprobavao sam sve i svašte, no nisam nikako uspio riješiti problem. Čak mi nije niti bio prikazan pod listom programa koji su instalirani. I pošto mi se dalo previše zaj******* puknuo sam novu instalaciju Win 7 te kada sam išao stavljeti MSN nisam išao na live instaler nego sam skinuo zadnju verziju sa LINK . Ako možeš odinstalirati MSN, skini s zadanog linka i pokreni tu instalaciju. Sretno

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
MSN problem (8100030d)

dobro...

ova instalacija mi se downloada..

aa kak da izbrišem trenutni messenger? tj uninstall...nema ga u Control Panelu pod Programs and Features.. a niti pod Remove Windows Components

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Stvarno ne znam. Rekoh nisam ga niti ja uspio odinstalirati nikako jer ga isto nije bilo. Probao sam i preko TuneUp-a, ali niti na njegovoj listi instaliranih programa nisam pronašao. Kada sam išao instalirati vreziju koju skidaš s linka, javilo mi je kako ta verzija instalirana pa nije htijelo nastaviti instalaciju. Uglavnom ako ne uspiješ riješiti problem, ili ako nema netko drugi savjet kako odinstalirati MSN koji ti je gore, morati češ stavljati ponovno OS. No to neka ti bude zadnja opcija, tek kada poludiš i više ti se ne bude dalo zezati s time Osmijeh

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
16 godina
neaktivan
MSN problem (8100030d)

Decki evo ako mogu barem trenutno pomoci s ovim dok ne rijesite taj svoj "gadan" problem s MSN-om...

Trenutno rijesenje je... http://www.meebo.com/

Pozz Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Stvarno ne znam. Rekoh nisam ga niti ja uspio odinstalirati nikako jer ga isto nije bilo. Probao sam i preko TuneUp-a, ali niti na njegovoj listi instaliranih programa nisam pronašao. Kada sam išao instalirati vreziju koju skidaš s linka, javilo mi je kako ta verzija instalirana pa nije htijelo nastaviti instalaciju. Uglavnom ako ne uspiješ riješiti problem, ili ako nema netko drugi savjet kako odinstalirati MSN koji ti je gore, morati češ stavljati ponovno OS. No to neka ti bude zadnja opcija, tek kada poludiš i više ti se ne bude dalo zezati s time Osmijeh

znam Smijeh ja uvijek izbjegavam ponovu instalaciju OS-a... a budem probao ručno pobrisat u Program Files-u i po registry-ju... valjda budem nešt izmislio... a u najgorem slučaju, kako imam dual-boot (xp i 7) samo potražim na particiji od XP-a stari msn... već sam tak napravio par puta Osmijeh
al noviji mi je ljepši... xD
Mr.Chaos kaže...

Decki evo ako mogu barem trenutno pomoci s ovim dok ne rijesite taj svoj "gadan" problem s MSN-om...

Trenutno rijesenje je... http://www.meebo.com/

Pozz Smijeh

ma neda mi se imat browser stalno otvoren xD
u najgorem slučaju nastupa teta Miranda Smijeh
17 godina
MSN problem (8100030d)

Da ne otvaram novu temu - imam sličan problem, meni se pokazuje error 80040154.  koristim winXP. riješenje koje je navedeno na njihovoj stranici ne riješava problem.

Svako ima pravo na moje mišljenje
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 18:50 (kemal_r).

0 0 hvala 0
17 godina
kemal_r kaže...

Da ne otvaram novu temu - imam sličan problem, meni se pokazuje error 80040154.  koristim winXP. riješenje koje je navedeno na njihovoj stranici ne riješava problem.

Evo riješenje za tvoj problem LINK. Meni je pomoglo, nadam se da će i tebi.
17 godina
MSN problem (8100030d)

Da ne otvaram novu temu - imam problem sa MSN, tačnije sa video call. Kamera mi radi odlično (van MSN) ali kada zelim razgovarati snekim onda mi prikaže prekriženu kameru. kada idem u postavke audio i video na MSN sa zvukom je sve OK ali gdje bi mi se trebala pokazati slika sa kamere tu stoji crno. inače, na My Computer imam ikonu kamere koja prikazuje sliku kako treba. pokusao sam sa reinstall Windows live messengera ali opet problem ostaje. da li je neko imao ovakav problem i kako ga riješiti?

The blue screen of death is the best game I've ever played.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj uninstall messengera pomoću ovoga http://www.softpedia.com/get/Internet/Chat/Other-Chat-Tools/ZapMessenger.shtml

onda odi u registry (start-run-regedit) i nađi HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> MSNMessenger  i izbriši taj folder

nakon toga, ponovo instaliraj MSN, i mislim da bi trebalo radit

ak ne radi, probaj novije drivere skinut za kameru.. il možda noviji msn...

cheers ^^

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice