Microsoft visual redistributable "programićići"

poruka: 9
|
čitano: 4.922
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

E ovo nije toliki problem, nego više pitanje, ali nisam znao di da smjestim ovu temu, pa eto da pokušam ovdje. Imam na računalu mnogo tih redistributablea, od 2005, preko 2008 pa sve do 2010. ima različitih verzija ... mene čisto zanima da li su svi baš potrebni, ili je dosta ostaviti najnoviju verziju svakoga ? Ispričavam se ako je malo glupo pitanje, ali eto znatiželja radi :D

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I ja se to cesto zapitam,druze.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Microsoft visual redistributable "programićići

Hehe, mislim ima ih skoro 20-ak, pa što će mi :D

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
16 godina
neaktivan
goranbm kaže...

E ovo nije toliki problem, nego više pitanje, ali nisam znao di da smjestim ovu temu, pa eto da pokušam ovdje. Imam na računalu mnogo tih redistributablea, od 2005, preko 2008 pa sve do 2010. ima različitih verzija ... mene čisto zanima da li su svi baš potrebni, ili je dosta ostaviti najnoviju verziju svakoga ? Ispričavam se ako je malo glupo pitanje, ali eto znatiželja radi :D

Radi se o Visual C runtime bibliotekama. Svaka verzija microsoftovog Visual Studia dolazi sa svojim setom runtime biblioteka (iliti .dll datoteka) koje se linkaju sa aplikacijama. Neke aplikacije mogu raditi samo sa odredenom verzijom neke biblioteke. Zato ih imas vise verzija spremljeno (za to ti sluzi WinSxS folder). Sto se dogada ako izbrises neke od tih datoteka? Aplikacije koje su linkane s tim bibliotekama ce prestati raditi i docekat ce te nesto slicno ovome:

Da bi to popravio dovoljno je staviti odgovarajuci .dll u folder koji ce biti vidljiv aplikaciji (mozes .dll staviti u folder u kojem se nalazi izvrsna datoteka aplikacije pri cemu ce .dll biti vidljiv samo toj aplikaciji, ili mozes .dll staviti u npr. system/system32 folder pri cemu ce .dll datoteka biti vidljiva svim aplikacijama u sustavu)

Losa je navika skidati pojedine .dll biblioteke direktno sa interneta jer tako mozes skinuti pogresne verzije, "instalirati" .dll datoteke u pogresan folder, ili jednostavno skinuti zarazenu datoteku te dobiti virus. Umjesto toga trebao bi potraziti sluzbene redistribucijske pakete od proizvodaca. Npr. za microsotfov VS, redistribucijske pakete mozes pronaci ovdje:

32 bita:

Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable

64 bita:

Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable

I jos za stari VS 6.0 ako ti zatreba (i to se zna dogoditi):

http://support.microsoft.com/kb/259403

Ovdje (pri dnu stranice) mozes naci jedan veoma zgodan alat kojim mozes skenirati izvrsne datoteke, te ces dobiti listu biblioteka koje su toj izvrsnoj datoteci potrebne za rad, i ne samo to, pokazat ce ti i koje su dodatne biblioteke potrebne drugim bibliotekama za funkcioniranje, pa ces vidjeti kako to moze biti zamrseno i isprepleteno. Alatom jos mozes vidjeti i koje tocno funkcije neke biblioteke izvrsna datoteka koristi.

Ima mnogo runtime biblioteka/frameworkova za sve i svasta, npr. .net framework ti je u osnovi runtime za aplikacije pisane u managed programskim jezicima (uglavnom C# i Visual Basic), ili JRE (java runtime environment) koji je runtime za aplikacije pisane u Javi. Bez tih frameworkova aplikacije koje se oslanjaju na njih ti nece raditi. Ali ovi od Visual Studia su, ajmo reci, najosnovniji. Bez njih ti jako puno toga ne bi radilo.

Ovo ce ti sve biti veoma novo, i uglavnom nerazumljivo ako se s programiranjem nikad nisi susreo, ali eto... pitao si :D

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 3:43 (rustweaver).
16 godina
neaktivan

Svaka čast na objašnjenju :D SUper, mnogo jasnije....

12 godina
neaktivan

Ali evo ja ih imam sad poprilično dosta sta da radim s njima toliko 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
facamen kaže...

Ali evo ja ih imam sad poprilično dosta sta da radim s njima toliko 

Ništa. Zato i imaš hard disk od par stotina gigabajta, da ne moraš plakati nad takvim stvarima...

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
17 godina
rustweaver kaže...
..

I jos za stari VS 6.0 ako ti zatreba (i to se zna dogoditi):

..

-sve odlično navedeno, samo btw, za vb6 je support (ako se dobro sjećam) do 2020... tako da treba izbaciti pridjev ''stari'', jer će biti još dugo tu, duže od OSeva.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

IMO, sa podrškom ili bez nje riječ je o starom softveru. S time da ovdje nisam upotrijebio riječ "star" u kontekstu "zastario, ne valja" nego sam ciljao na to da su njegove runtime bibliteke nešto što bi trebalo dolaziti u paketu s windowsima, s obzirom na to da se nakon izlaska VS 6.0 izredao solidan broj windowsa (prošlo je dosta vremena, jel). Dakle nešto što bi trebalo ionako već biti instalirano.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice