Kako vratiti izbrisani sadržaj iz .txt datoteke

poruka: 23
|
čitano: 3.990
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Učim programiranje u C-u, stiga sam do datoteka, i slučajno sam napravia neki program koji pobriše sve iz neke .txt datoteke. Još mi nije jasno zašto izbriše...

I tako sam pobrisa sve iz datoteke u kojoj su mi stale sve šifre!! I sad to neznam vratit. Gugla sam i svugdi samo piše kako vratit izbrisane datoteke, a ne samo sadržaj datoteke. 

Pokuša sam sa Wordom, Wondershare Data Recovery, Remo Revovery i ništa. Vjerojatno zato šta traže izbrisane datoteke a ne izbrisani sadržaj datoteke. Može li se to uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hipnozom :)

Probaj pozvati Ajara, on mene svojim komentarima često baci u trans :P

You have to be odd to be number one
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako vratiti izbrisani sadržaj iz .txt datotek

moguće kad koristiš neki od version/revision soft... (upravo najčešće za DEV i sl.) ... ili imaš sreće i koristiš win s defaultnim postavkama, tad možeš (uz malo sreće) vratiti prethodnu verziju dokumenta)... ili si sve ubio. Drugi put ćeš biti oprezniji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

moguće kad koristiš neki od version/revision soft... (upravo najčešće za DEV i sl.) ... ili imaš sreće i koristiš win s defaultnim postavkama, tad možeš (uz malo sreće) vratiti prethodnu verziju dokumenta)... ili si sve ubio. Drugi put ćeš biti oprezniji.

Nisam te razumia, šta treba napravit?

16 godina

OS? npr koristiš.. CPM? :))

ako nekim slučajem imaš w8-10, tad vidi file histroy.. ako nemaš, nemaš... i to je to. (undelete soft je tu beskoristan).

+ backup. čarobna riječ s dubokim značenjem.

+ jednog dana možda poželiš koristiti npr SVN (ali nije za klik-next usere, nego kad stvarno radiš).

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 20:40 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

OS? npr koristiš.. CPM? :))

ako nekim slučajem imaš w8-10, tad vidi file histroy.. ako nemaš, nemaš... i to je to. (undelete soft je tu beskoristan).

+ backup. čarobna riječ s dubokim značenjem.

+ jednog dana možda poželiš koristiti npr SVN (ali nije za klik-next usere, nego kad stvarno radiš).

Evo proba sam sa File history i nemože mi ga niti otvorit, sličan bi error ima kad bi tia pokrenit i neke druge programe.

Ali mođda mi je i beznadno pokušavat sa tim jer mi bia isključen tamo u Control Panelu.

Neznam šta je SVN. Jeli to samo za prevenciju ovakvih problem kao i backup?

I proba sam i ono Properties pa Previous Versions, uopće se ne "sjeća" prošlih verzija.

16 godina

a google ne radi? Ako želiš biti programer tad se podrazumijeva da moraš znati-snaći se...

SVN, Tortica.. pročitaj, bit će ti jasno kako radi i čemu služi, pa i zašto undelete ne pomaže (a postavke OSa su ... tvoja stvar, loše, sad vidiš čemu nešto služi..) .. + upravo to spašava ponekad od npr crypt-ransom virusa.

Backup! ili odustani od rada na PCju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 20:53 (ihush).
12 godina
neaktivan
Probaj recurva recovery.
Ako to neuspije probaj izbrisati spis (posto ti je ionako prazan) pa onda s recovery alatom
TD people now you are on my Death Note
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

a google ne radi? Ako želiš biti programer tad se podrazumijeva da moraš znati-snaći se...

SVN, Tortica.. pročitaj, bit će ti jasno kako radi i čemu služi, pa i zašto undelete ne pomaže (a postavke OSa su ... tvoja stvar, loše, sad vidiš čemu nešto služi..) .. + upravo to spašava ponekad od npr crypt-ransom virusa.

Backup! ili odustani od rada na PCju.

Hvala, jel mi možeš još samo potvrdit da nemogu sa File History-om jer mi je bia isključen.

Killua kaže...
Probaj recurva recovery.
Ako to neuspije probaj izbrisati spis (posto ti je ionako prazan) pa onda s recovery alatom

Probat ću, iako nevirujem kad nisu ni svi ovi ostali uspili.

16 godina
Killua kaže...
Probaj recurva recovery.

- beskorisno.

- bilo bi korisno u slučaju gubljenja-brisanja filea, ne u ovom slučaju kad je sadržaj izmijenjen, tad ne postoji druga kopija na mediju.. nego preko postojećeg filea.

jeidni način, disk editorom čitati sektore/hex/txt i rekonstruirati file... tj njegove dijelove, ali bez znanja adresa sizifovski, u idealnom slučaju su to sektori iza postojećeg (praznog) filea koji ima samo header-EOF, izgubljen mali dio, koji u slučaju txt-a može biti 'sve' (jer je to manje od KB-veličine clustera, (isti kriterij kod ransoma, ne radi dekript na txt-u) + instalirao je hrpu softa, pokušava, radi.. i time smanjuje i takvu 'nikakvu' šansu. Pravilo da se tad disk gasi i ne koristi (OS).. upravo zato da se eliminira šansa da je nešto preko njega presnimljeno (kao kasseta). Lakše je spasiti kvar-gubitak, nego obično brisanje sadržaja.

txt file je premali da bi diskeditorom nešto mogli spašavati.. dok bi se tako neki video spasio osim prvih par sekundi... itd.

probaj, snimi neki text, obriši, spasi.. šanse ko na lotu.

edit: naravno da ne možeš, jer je bio isključen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 21:10 (ihush).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
Killua kaže...
Probaj recurva recovery.

- beskorisno.

- bilo bi korisno u slučaju gubljenja-brisanja filea, ne u ovom slučaju kad je sadržaj izmijenjen, tad ne postoji druga kopija na mediju.. nego preko postojećeg filea.

jeidni način, disk editorom čitati sektore/hex/txt i rekonstruirati file... tj njegove dijelove, ali bez znanja adresa sizifovski, u idealnom slučaju su to sektori iza postojećeg (praznog) filea koji ima samo header-EOF, izgubljen mali dio, koji u slučaju txt-a može biti 'sve' (jer je to manje od KB-veličine clustera, (isti kriterij kod ransoma, ne radi dekript na txt-u) + instalirao je hrpu softa, pokušava, radi.. i time smanjuje i takvu 'nikakvu' šansu. Pravilo da se tad disk gasi i ne koristi (OS).. upravo zato da se eliminira šansa da je nešto preko njega presnimljeno (kao kasseta). Lakše je spasiti kvar-gubitak, nego obično brisanje sadržaja.

txt file je premali da bi diskeditorom nešto mogli spašavati.. dok bi se tako neki video spasio osim prvih par sekundi... itd.

probaj, snimi neki text, obriši, spasi.. šanse ko na lotu.

edit: naravno da ne možeš, jer je bio isključen.

Hipotetski, da je radio reinstalaciju win na taj disk i da je prije postojala txt datoteka možda bi mogao vratiti nju? da li je i ona adresirana na isto mjesto?

16 godina

-nevažan je OS.. reinstall i ostalo ne pomažu (nema ni smisla, jer nije uzrok greška..), obrnuto, samo se povećava šansa da se preko sad slobodnog mjesta prepiše neki drugi podatak i tad je izgubljeno..

hipotetski, to je najgori način za izgubiti sadržaj :) ali zato postoji backup.

edit: da, file je na disku tamo gdje je snimljen.. dok god se ne movne negdje drugdje ili ga drugi podatak ne rewritea.. kad bi se znali konkretni sektori, može se i pročitati (obiačn txt..) i naravno dio koji nije presnimljen, a početni dio je.. header i BOF-EOF oznake (koje i u slučaju veličine nula =0 ipak zauzimaju nešto.. tj cluster). U clusteru 4k to je standardno A4 stranica puna teksta.. tek nešto duži text bi se imalo smisla tražiti, tj naći ostatak negdje u bespućima nepoznatih sektora... (epski kraj).

edit2: ... druga datoteka, negdje drugdje... (neki folder, kao recycle..) je kopija=backup. Da postoji moglo bi se, ali treba znati da postoji, pa ju pronaći... (opet nema veze s OSom, to je čisti sadržaj diska). Dodatni problem npr recycle file nema naziv po kojem bi ga prepoznao + može biti properties (userovo vlasništvo), enkripted itd.. ali otvaranjem bi se vidio sadržaj i nekako prepoznalo. Diskeditori to rade bez nekih većih problema (ne raditi iz OSa, što manje koristiti disk..), ali sad je i npr UEFI problem za stare alate... itd.

btw.. to da možda ima neku 'sličnu' datoteku se mora sjetiti autor teme.. :) npr, možda ima backup na stikiću ili u gmailu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 18:26 (ihush).
15 godina
neaktivan

Nisam mislio da sada napravi reinstal

nego da je  recimo prije  cca pola godine to napravio a imao je tu datoteku, možda drugog imena i drugog sadržaja(veličine)..

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nevažan je OS.. reinstall i ostalo ne pomažu (nema ni smisla, jer nije uzrok greška..), obrnuto, samo se povećava šansa da se preko sad slobodnog mjesta prepiše neki drugi podatak i tad je izgubljeno..

hipotetski, to je najgori način za izgubiti sadržaj :) ali zato postoji backup.

edit: da, file je na disku tamo gdje je snimljen.. dok god se ne movne negdje drugdje ili ga drugi podatak ne rewritea.. kad bi se znali konkretni sektori, može se i pročitati (obiačn txt..) i naravno dio koji nije presnimljen, a početni dio je.. header i BOF-EOF oznake (koje i u slučaju veličine nula =0 ipak zauzimaju nešto.. tj cluster). U clusteru 4k to je standardno A4 stranica puna teksta.. tek nešto duži text bi se imalo smisla tražiti, tj naći ostatak negdje u bespućima nepoznatih sektora... (epski kraj).

edit2: ... druga datoteka, negdje drugdje... (neki folder, kao recycle..) je kopija=backup. Da postoji moglo bi se, ali treba znati da postoji, pa ju pronaći... (opet nema veze s OSom, to je čisti sadržaj diska). Dodatni problem npr recycle file nema naziv po kojem bi ga prepoznao + može biti properties (userovo vlasništvo), enkripted itd.. ali otvaranjem bi se vidio sadržaj i nekako prepoznalo. Diskeditori to rade bez nekih većih problema (ne raditi iz OSa, što manje koristiti disk..), ali sad je i npr UEFI problem za stare alate... itd.

btw.. to da možda ima neku 'sličnu' datoteku se mora sjetiti autor teme.. :) npr, možda ima backup na stikiću ili u gmailu?

S obzirom da je šifre imao u txt-u možda ih svi već imaju..

gdje, što i kada su važna pitanja za ove stvari

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 18:37 (buggie).
12 godina
neaktivan
Uglavnom nadrapao je otislo u nepovrat
The end.
TD people now you are on my Death Note
16 godina
neaktivan

"the application was unable to start correctly 0xc0000135 " ti se javlja prilikom pokretanja nekih aplikacija . Trebalo bi instalirati ili reinstalirati ispravnu verziju NET frameworka. Nisam shvatio da li su sve postojeće .txt datoteke prazne ili samo ova sa šiframa . Ako samo ova sa šiframa onda pitanje zašto baš ona. Trebalo bi proučiti kod koji si napisao. Kolika je veličina fajla ?  Ako je veći od 0 bajta onda fajl nije prazan nego se ne može učitati , a to može možda biti i radi one greške  sa početka teksta.

edit: Sada vidim da se   dr.zlo  ne javlja već 4 dana pa je možda riješio problem.

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 19:28 (Wox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wox kaže...

"the application was unable to start correctly 0xc0000135 " ti se javlja prilikom pokretanja nekih aplikacija . Trebalo bi instalirati ili reinstalirati ispravnu verziju NET frameworka. Nisam shvatio da li su sve postojeće .txt datoteke prazne ili samo ova sa šiframa . Ako samo ova sa šiframa onda pitanje zašto baš ona. Trebalo bi proučiti kod koji si napisao. Kolika je veličina fajla ?  Ako je veći od 0 bajta onda fajl nije prazan nego se ne može učitati , a to može možda biti i radi one greške  sa početka teksta.

edit: Sada vidim da se   dr.zlo  ne javlja već 4 dana pa je možda riješio problem.

a možda mu je tu bila i šifra za forum, a u međuvremenu je pobrisao s cleanerom

16 godina
neaktivan

Ma bia sam jučer na forumu ali nekako sam propustia vidit ove postove xD

Iz toga šta ste rekli čini mi se jedini način nekakav uvid u sektore diska di bi datoteka mogla bit? Znam jedino da je bila na jednoj particiji, to "sužava" pretragu na 700 GB xD. Postoji li neki program koji bi lipo ispisa cili sadržaj HDD-a tj. jedne particijie. Ili bi to bila tolika količina podataka nemoguća za sve pročitit? A malo po malo, nebi ništa novo sprema na tu particiju, mislim da i nisam do sad.

Jeli se cijeli sadržaj neke .txt datoteke sprema na susjedna mjesta na disku? Ako je onda bi mi to i bilo ispisano jedno za drugim, odnosno izgledalo bi isto ko da sam i otvoria datoteku, i bia bi neki smisleni skup teksta šta bi ga činilo lakšim za prepoznat od ostalog sadržaja diska?

Datoteka šifre.txt i dalje postoji samo sad sa novim sadržajem, samo nekoliko šifri. Pa nagađam da je taj tekst sad spremljen na istoj lokaciji di je prije bia stari. 

Zašto je bitno imam li igdje neku sličnu datoteku? Nemam.

Sada sam napravai sličnu datoteku i imala je oko 2 kb.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 23:35 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wox kaže...

"the application was unable to start correctly 0xc0000135 " ti se javlja prilikom pokretanja nekih aplikacija . Trebalo bi instalirati ili reinstalirati ispravnu verziju NET frameworka. 

To mi je drugi problem. Znam da je to do .NET Frameworka-a. Također mi nekad zna pisat da trebam instalirat .NET Framework 4, ja ga idem instalirat ali piše da je već instaliran a da nije omogućen. Idem u "Turn Windows Features On and Off", i tamo ga nema! Ali nećemo sad u offtopic, ako misliš da možeš pomoć na PP (moga bi otvorit i temu za to).

Šta se tiče koda napravia sam grešku da sam datoteku otvoria za pisanje (mod "w") umjesto za dodavanje na kraj (mod "a"). 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 23:33 (dr. zlo).
16 godina
neaktivan

Pronašao sam i testirao aplikaciju koja prikazuje memoriju hard diska na lokaciji gdje je fajl.

Zove se "Disk investigator " veličine 361 KB. Naravno da će biti od pomoći samo ako je veličina originalanog teksta veća od trenutne veličine.

Pokreni Disk investigator i odaberi particiju na kojoj se nalazi tekst. Klikni desno dolje na Search i upiši neku rijetku riječ iz teksta (možda neka šifra). Pokreni pretragu i kada nađe 1 lokaciju zaustavi pretragu. Klikni Locate item i prikazat će memeoriju gdje je tekst i iza toga ono što je ostalo od originalnog teksta.

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 10:09 (Wox).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

da takvi alati, disk editori.. DOSovski i korsite s nekog bootmedija..

ali u slučaju texta i clustera.. šanse da se nešto može pronaći (nepregaženig) su minimamlne, + problem da file ne mora biti u clusterima u nizu..

svako instaliranje-kopiranje i sl. povećava rizik da se konkretan cluster prepiše nekim drugim fileom, jer je označen kao slobodan. npr defrag je najrizičniji..

jedan od mogućih načina je traženje texta (konkretne fraze) koje se korisnik može sjetiti npr s kraja filea.. ako je nešto ostalo, tad je na kraju, ne na početku..

btw, Nortonovi alati su popularni (bili..). Zgodno je pronaći stari NC.. pa probati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 13:51 (ihush).
16 godina
neaktivan

Pozdrav, evo da javim šta ima od pretraživanja Disk Investigatorom. Ništa, pokuša sam sa par ključnih riječi (šifre i imena stranica za koje su šifre) i nije ništa našlo.

Osim.... zapravo našlo je neke 4 šifre al evo tek sam sad zapravo shvatia da je ništa drugo nego novi sadržaj te datoteke. Ali, kad on nešto nađe onda izbaci cijeli cluster di se to nalazi, sad ako su stari podaci iz te datoteke nalazili u istom clusteru onda sam definitivno sve izgubia. Dakle u clusteru nema ništa nego samo te 4 šifre, a u prethodom i sljedećem clusteru samo smeće.

Dakle ima li smisla dalje tražit? Ako je točna moja pretpostavka da se sadržaj neke datoteke drži u susjednim clusterima (ako ne  i u jednom).

Sry šta se kasno javljam, ima sam posla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-teoretski u prvom idućem.. ali dva problema, txt je obično manji + fragmentacija (koja porazbaca file po clusterima..). Obavio si što si mogao, odustani (mada neke šanse uvijek postoje, razni alati, razni načini..) .. npr brisanjem filea, pa traženjem raznijh verzija obrisanog (getmydataback to označava 'kvalitetom' filea, B1-M1.. žuto-crveno kao šansa za rekonstrukciju).

-upravo zato u temi ransom-crypt virus, upravo je text file naveden kao nepodržan, jer je prekratak da bi ostatak bio dovoljan da dešifriranje, nema poseban header-strukturu itd..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice