Instalacija Windowsa XP Pro SP2 na Compaq 6715s

poruka: 7
|
čitano: 3.265
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ispričavam se ako je krivi podforum. Nakon problema sa Windowsima na Compaqu 6715s odlučio sam Disk Sanitizerom prebrisati cijeli hard i ponovno instalirati Windowse. Nakon toga počinju problemi... Nakon ubacivanja cd-a sa Windowsima i odabira bootanja sa optičkog izbacuje mi grešku "Non-system disk or disk error". Setup se normalno pokreće na drugom stroju, samo na Compaqu ne. Zanima me da li je možda problem u Disk Sanitizeru, Windowsima ili nečemu trećemu? Pomagajte jer više ni sam ne znam što napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija Windowsa XP Pro SP2 na Compaq 6715

Meni se dešavalo da neki optički pogoni nisu prepoznavali medije (pogotovo CD-ove) sa Windowsima dok drugi pogoni na drugim mašinama jesu. Možda je i kod tebe sličan problem. Probaj spržiti instalacijski CD od Windowsa na CD od nekog drugog proizvođača. Možda je to riješenje problema.

17 godina

jesi premjestio u biosu sa achi na ide?

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da nije u pitanju SATA kontroler! On kaže da mu se poslije POST -a izbacuje poruka "Non-system disk or disk error", što znači da optički pogon ne prepoznaje CD kao sistemski disk.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

jesi premjestio u biosu sa achi na ide?

Koliko sam vidio takve opcije u biosu ni nema.
16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Meni se dešavalo da neki optički pogoni nisu prepoznavali medije (pogotovo CD-ove) sa Windowsima dok drugi pogoni na drugim mašinama jesu. Možda je i kod tebe sličan problem. Probaj spržiti instalacijski CD od Windowsa na CD od nekog drugog proizvođača. Možda je to riješenje problema.

Ne pomaže ni to. Možda je pitanje glupo, ali je li moguće instalirati OS preko eksternog harda, dakle da je setup na tom eksternom hardu ili mi je jedina solucija zamjena diska?
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice