Ispričavam se ako je krivi podforum. Nakon problema sa Windowsima na Compaqu 6715s odlučio sam Disk Sanitizerom prebrisati cijeli hard i ponovno instalirati Windowse. Nakon toga počinju problemi... Nakon ubacivanja cd-a sa Windowsima i odabira bootanja sa optičkog izbacuje mi grešku "Non-system disk or disk error". Setup se normalno pokreće na drugom stroju, samo na Compaqu ne. Zanima me da li je možda problem u Disk Sanitizeru, Windowsima ili nečemu trećemu? Pomagajte jer više ni sam ne znam što napraviti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se dešavalo da neki optički pogoni nisu prepoznavali medije (pogotovo CD-ove) sa Windowsima dok drugi pogoni na drugim mašinama jesu. Možda je i kod tebe sličan problem. Probaj spržiti instalacijski CD od Windowsa na CD od nekog drugog proizvođača. Možda je to riješenje problema.
jesi premjestio u biosu sa achi na ide?
Mislim da nije u pitanju SATA kontroler! On kaže da mu se poslije POST -a izbacuje poruka "Non-system disk or disk error", što znači da optički pogon ne prepoznaje CD kao sistemski disk.
jesi premjestio u biosu sa achi na ide?
Meni se dešavalo da neki optički pogoni nisu prepoznavali medije (pogotovo CD-ove) sa Windowsima dok drugi pogoni na drugim mašinama jesu. Možda je i kod tebe sličan problem. Probaj spržiti instalacijski CD od Windowsa na CD od nekog drugog proizvođača. Možda je to riješenje problema.
Probaj preko sticka.
Evo ti linik:
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-win-xp-usb/9635.aspx