Instalacija Windowsa 10 na novi pc( pomoć?)

poruka: 5
|
čitano: 2.367
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Instalacija Windowsa 10 na novi pc( pomoć?)

Pozdrav,
slab sam dosta sto se tiče znanja o računalima,Ako se nekome da odgovoriti bio bi mu zahvalan
Kupio sam novi PC,dali ja moram kupiti nove Windowse 10? pc je free dos,ja koristim Windowse 10 na starom računalu jer je update bio free koliko se sjećam,
ali ja sam izgubio broj od Windowsa jer je bilo prije 8 godina,nemam taj aktivacijski ključ.
Našao sam neki video na you tube gdje je objašnjeno da možeš skinuti windows 10 sa Microsoftove stranice na usb i normalno ga instalirati na novi pc
i dovoljno je imati user id od Microsofta,( bez aktivacijskog koda) dok mi kolega na poslu kaže da moram kupiti Windowse nove..nisam pametan
hvala !!!

:=)

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windowsa 10 na novi pc( pomoć?)
nenoLOL kaže...

Pozdrav,
slab sam dosta sto se tiče znanja o računalima,Ako se nekome da odgovoriti bio bi mu zahvalan
Kupio sam novi PC,dali ja moram kupiti nove Windowse 10? pc je free dos,ja koristim Windowse 10 na starom računalu jer je update bio free koliko se sjećam,
ali ja sam izgubio broj od Windowsa jer je bilo prije 8 godina,nemam taj aktivacijski ključ.
Našao sam neki video na you tube gdje je objašnjeno da možeš skinuti windows 10 sa Microsoftove stranice na usb i normalno ga instalirati na novi pc
i dovoljno je imati user id od Microsofta,( bez aktivacijskog koda) dok mi kolega na poslu kaže da moram kupiti Windowse nove..nisam pametan
hvala !!!

Ja to najčešće odradim sve s DAZovim aktivatorom ili nešto slično (krekam i koristim ilegalnu verziju, u prijevodu), ali na ebayu ima legalnih licenci windowsa za nešto sitno dolara, kako se priča. Preporučio bi ti da kupiš jednu od tih jeftinih licenci, skineš original s microsoft stranice i eto ga. I ja ću sebi prvi put u životu kupit pravu licencu, čim mi zatreba reinstal iz nekog razloga.

Ne bi bilo loše da netko još nadopiše koju extra riječ o tim licencama, je li netko već kupovao, kako sve radi... Hvala.

EDIT:

3-5 dollara su licnece, ima ih more, upravo sam bacio oko na ebay.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2020 13:35 (Filox).
8 godina

NenoLoL , netreba ti ništa osim originalne ISO datoteke za instalaciju Windowsa koju skineš sa Microsoftove web stranice.

Skini, napravi bootabilni USB, instaliraj i radi ono čemu je PC i namijenjen.

Netreba ti nikakvi key jer Microsoft zasada tolerira neaktivirane win10. Imate ćeš obavijest na desktop i i nećeš moći jednim klikom promijeniti wallpaper, ali operativni sustav će biti potpuno funkcionalan.

Ako ti treba office, online verzija office je potpuno free, treba ti samo ms account.

Office365 je free svakom školarcu pa tako možeš i do offline legalne verzije.

Ako baš hoćeš i aktivirati Windows, nazovi Microsoft, objasni kako si "mijenjao par komponenti" pa se "zbunila" aktivacija i uz malo sreće će ti ga oni aktivirati. Ali to ti je nepotrebno za uobičajen rad.

Nemoj koristiti nikakve torent verzije, aktivatore, krekove i slično jer su u njima obično malwer komponente koje su dobro prikrivene pa razmisli da li bi na takvom računalu koristio internet bankarstvo, pristupao svom FB profilu i sl... Nema dana a da par tisuća osoba neizgubi pristup svojem FB, gmailu i sl, baš radi toga kaj su se logirali sa zaraženih računala ili mobitela... Dok ms tolerira, čemu riskirati....

16 godina

-skineš čist-originalni (bez malwavera) legalni win sa ms.stranice, domaće pa ni jezik nije problem.. tj sve ti piše i biraš-klikaš. Tako napraviš install usb stikić. To je recimo lako.

-ostalo ovisi što znaš, tj što ne znaš.. možeš za desetak minuta instalirati win ili će za to vrijeme biti novo pitanje-tema.. vidjet ćemo.

btw, ako isto napraviš torrentom tad si napravio kazneno djelo sasvim nepotrebno i u dojču bi možda platio kaznu + ostali problemi koji su mogući..

-win možeš instalirati bez keya-licence, možeš koristiti bez problema-ograničenja.. i ako poželiš možeš unjeti aktivacijski key kojeg naravno tad moraš imati-pribaviti a možeš ga pronaći na internetu kao i sve ostalo dok cijena ovisi gdje tražiš i nema veze sa zakonom (jer zakon ne regulira cijenu).

-koji ćeš acc koristiti, ovisi o tvom znanju-potrebi, znanje nemaš a potrebe ne znamo pa je za sad sporedno :) .. nhf.

no postoji dvije mogućnosti, lokalni acc na računalu ili ms-online acc.. pa ako te zanima opet google sve zna ili pogledaš po temama (jer ne mora za svako pitanje nova tema.. kao ni ova..).

-opet uz šalu, to što nisi pametan nema veze, no ono što želiš raditi na računalu moraš nekako znati, instalirati-podesiti itd.. jer računalo ili win nisu sami sebi svrha tj možeš surfati i biti na bug forumu ali ako trebaš neki program-igru i sl tad ovisno što imaš-želiš ili mogućnosti računala to možeš ili ne možeš itd. S freedosom nećeš baš nešto, tj to je 'smeće' koje služi samo da upališ i vidiš da radi.. ali to je vjerojatno prvi problem koji će ti biti vidljiv.. tj trebaš prije installa znati koji mod biosa i medjia imaš/želiš npr uefi-gpt.. i obrisati disk (diskpart -clean..) pa dalje čitaš-nextaš i recimo radi. Hoće li stikić biti ispravan-bootabilan, jel bios odgovarajuće podešen, naučit ćeš, npr kako bi otkrio jel ti auto troši dizel ili benzin? .. odeš na benzisku i natočiš.. ako radi pogodio si :) no ako ne radi tad je motor za sapunanje + šteta.. ali s win to nije problem ponoviš par puta i ko ćorava koka jednom ubodeš da radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

hvala puno

:=)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice