VPN kako

poruka: 10
|
čitano: 5.861
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vpn

Pozdrav svima!

Evo samo da pitam, imam diplomski na temu VPN...

Konto sam spojiti svoj komp sa susjedovim.

Sad gldedo sam na routeru, ima opciju VPN tunneling.

A gledo sam i ovaj program OPEN VPN, i tu mi se cini da se uopce ne mora praviti taj tunel nego

samo otvoriti port za VPN. 

Sad ako netko ima iskustva bio bih vjecno zahvalan da pomogne!

Pozdrav!

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VPN kako

da samo nekako sumiram, jel postoji kako da kazem hardwreski vpn, odnosno da ga namjestam samo na ruteru i softwerski, kao ovaj OpenVPN ?

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VPN kako

imam iskustva sa OpenVPN-om i sjajna je stvar. koristim ga u sklopu drugih paketa u koje je integrisan a ne samostalno

uglavnom prica je da je jedna lokacija server a druga/e client/i

clienti se spajaju na server i od njega dobijaju:

• VPN IP adresu (unaprijed definiras raspon IP adresa koji server dodjeljuje) i
  • pristup internoj mrezi (raspon IP adresa kojima VPN clienti imaju pristup opet treba predhodno definirati)

da stvar radi mozes provjeriti pinganjem interne IP adrese

http://www.speedtest.net/rank/1044669191.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VPN kako

ok, fala ti puno, dakle kolko sam skonto nemam se nista baćkat sa routerom, pravit tunneling i to?

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: VPN kako
josip2608 kaže...

da samo nekako sumiram, jel postoji kako da kazem hardwreski vpn, odnosno da ga namjestam samo na ruteru i softwerski, kao ovaj OpenVPN ?

-točnije, i to je software, samo flashiran u chipu.

Trebaš znati, router (i slični uređaji, SetTopBox, DVB ..) su zapravo mali kompijuteri, sa svojim OSom (obično neki specijalizirani linux).

Teoretski nema nikakve razlike između soft i 'hard' VPNa (ili ostalog softwarea..) osim naravno, konfigurabilnosti i sl.

Za ono što želiš se koriste firewallovi. To su malo pametniji routeri (pojednostavljena usporedba).

Zato je bolje koristiti običan soft. OpenVPN, jer sumnjam da router nudi dovoljno (dobrih) opcija.

Još jedna sitnica, nije potrebno ništa posebno podešavati, ali ako je iz sigurnosnih razloga firewall na routeru uključen, trebaš otvoriti rupu, dozvoliti neki port za komunikaciju.

Za početak možeš koristiti i TeamView, jedna od funkcija je i VPN ali se češće koristi kao remote desktop. Njemu netreba posebno podešavanje i možeš preko njega konfigurirati drugu stranu... lakše nego šetati među kompijuterima ili navikivati se kao koja je šifra...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
VPN kako

e ma ovo mi je za dipl. moram cisto ostvarit neku VPN konekciju, pa eto, volio bi ono bar da nesto rucno napravim a ne sad da napisem da sam snimio Hamachi :)

budem probao sad preko vikenda, uzimam os suseda laptop, dovedem ga kod sebe u stan i laganini. nadam se da cu uspjet... naso sam neke tutoriale za Open VPn, vidim da se moze kao sa statickim kljucevim i certifikatima, pa cu sa certifikatima probat, ono cisto da bude malo slozenije, a + jos malo teorije :)

nadam se da uspijem!

Hvala ti jos jednom

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VPN kako

ako uzmes laptop od komsije i doneses ga kod sebe u stan nece ti biti potreban VPN...taj laptop i tvoj racunar ce vec biti u jednoj mrezi

http://www.speedtest.net/rank/1044669191.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VPN kako

ma on na svoj router ja na svoj , sad da ne letam po kucama ko muha

ćufta
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 16:55 (josip2608).
17 godina
neaktivan
VPN kako

ljudi pomagajte...

evo napravio sam sve ko i na ovom tutorialu: http://www.runpcrun.com/howtoopenvpn

znaci imam 2 mreze, moja je 192.168.10.0/24 a susjedova 192.168.0.0/24

Vpn mreza mi je 10.8.0.0/24

ip adresa vpn servera (koji je na mom kompu) je 10.8.0.1 a ovog jedinog klijenta 10.8.0.6-koji je na susedovom kompu

izmedju te 2 adrese radi mi ping, i kad npr udrem tracrt 10.8.0.1 ispise mi da je doso do mog pc

ali nemogu nikako pingat lan mrezu, npr sa ovog mog 192.168.10.10 na susjedov 192.168.0.11...

evo vec 2 dana pokusavam skontat koja je shema al nikako...

hvala puno!

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VPN kako

mislim da mi je problem DNS ili routing tablica....

mislim nisam sve napravio ko gore jer u routeru ne mogu uredjivat routing tablicu

pa sad neznam dali rute mogu ubacivat ovde preko komande route add -p xxxxxxxxx

ako netko zna molim pomagajte, inace imam od bneta router Scientific-Atlanta, Inc. EPR2320R2

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice